e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Leden 2018 - 22:15

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 128 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2012 - 21:04 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2010 - 21:36
Příspěvky: 772
satelitni prijimac: X-trend ET 4x00
pcword napsal:
Mám dotaz je to samé pokud to chci dát na interní HDD?


Skopíruj ho trebárs do /media/hdd/skins/hdglass16. Potom "ln -s /media/hdd/skins/hdglass16 /usr/share/enigma2/hdglass16".

_________________
X-trend ET 4x00, OpenATV a iné, Anysee DVBS2+ USB tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2012 - 21:10 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2241
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 24 krát
A ake simlinky by som mal vytvorit na instalaciu samby. Mam volne 3,9 MB,ale pri instalacii mi pise nedostatok miesta,ze najprv mam vytvorit bin priecinok na hdd a potom instalovat-len tak zo srandy som vytvoril bin na usb(kde je presunuty var),ale nehrozi. Na hdd bin priecinok mam z pkt image. Takze musi byt ina cesta pomocou simlink.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2012 - 21:38 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2010 - 21:36
Příspěvky: 772
satelitni prijimac: X-trend ET 4x00
Skús toto, na hdd budeš musieť zmazať priečinok bin a píšeš "ln -s /media/usb/bin /media/hdd/bin"

_________________
X-trend ET 4x00, OpenATV a iné, Anysee DVBS2+ USB tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2012 - 23:01 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2241
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 24 krát
Asi takto to bude dobre, len skúsim to za
niejaky čas, lebo ráno cestujem. A na ten bin z pkt harp kašlem,aj tak ich image
nepoužívam.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2012 - 0:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 535
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
marmik napsal:
Nejde na ext3 nebo na cokoliv?
Normálně vlož flešku do ipboxu,vejdi do nastavení hdd vyber tu flešku,dej inicializovat,když to pak napíše,že failed nevadí,vejdi do allinone poanelu select var vyber podle toho jestli máš instalovaný hdd -je sda1,tak pak ta tvoje flaška bude sdb1 a potvrd'.Pak se box restartuje,ale ty pak budeš muset znovu nainstalovat klientserver,pak se zase zrestartuje a pak nainstalovat další pluginy co chceš.

.. a to ja mám trošku inú skúsenosť. Ak nainštalujem Klientserver až po presune VAR na USB Flash, tak ABIP9900 ide - po reštarte -,,dozelena´´. Píše dookola - warmrestart-y - nevie nájsť súbory alebo adresár - nestihol som to odpísať a do Linux-ovej adresárovej štruktúry som ,,juhoamerický párnokopytník´´. Osvedčilo sa mi - a to som mašinku za dva mesiace x*-krát poslal ,,dozelena´´, spraviť presun VAR ( inicializácia HDD - potom Allione panel - select var / dev/sda1) bezprostredne až po inštalácii Klientserverplugin,. Potom OSCAM,....atď. Bežalo mi to mesiac úplne O.K. - drobné odchýlky - niektoré programy ( retro music, Barrandov,*CS...) mi išli v homešáre len na klientovi ale nie na serveri.. ale asi bolo asi treba preliezť príslušné xml-y...? Neviem presne, ako sa mi podarilo ,,odfajčiť´´ OSCAM-a - vôbec sa neukázal v menu ,,-MODRÉ- Červené - Klinent Server Manager v 1.1-´´ - asi to mohlo byť aj tým, že pri aktívnom pripojení PC-BOX (Dreamboxedit + TC FTP + Doc296 + IP:8888) bol natvrdo vypnutý PC - neviem a už nechcem skúšať.
*-kladné celé číslo v intervale 10 - 20 (zatiaľ)

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2012 - 17:45 
Já už mám na jedné flashce vytvořený var i se soubory.Po novém naflashování,jen přesunu var a už klientserver neinstaluju,protože už je na té flešce.Jen nastavím věci okolo a setting,box se rebootuje po nahrátí settingu sám,já pak jen spustím oscam a dám restart ,aby se uložilo celkové nastavení.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2012 - 22:29 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2241
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 24 krát
Vcera sa mi stala nemila vec-syn pozeral v pc cez sambu videa z hdd,ja som chcel spustit netcaster a zelena-po warm restarte bol v pluginoch iba fancontrol a este jeden(asi tiez zo system plugins).
Ja som isiel pozriet do pluginov cez media(to bola blbost,ze som neskusil aj cez var a symlinky) a vsetky tam boli.
Potom som radsej pre 100% funkcnost preflashoval.
Tak som si ani neoveril,ci prestal fungovat symlink na presunuty var na usb.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2012 - 14:07 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
marmik napsal:
Vzít flešku,vsunout do usb,v menu pro hdd ji inicializovat,pak ji vyhledat v menu pro přesun var jako sda1 nebo sdb1 nebo sdc1 a najet na ni a stisknout ok,pak se te box zeptá jestli chceš reboot,to potvrdíš,box rebootuje a pak se teda koukneš kde je skutečně přesunutý var v menu pro přesun var dole musí být var is on device /dev/sda1 nebo sdb1 nebo sdc1 ale ne default nebo flash.Pak už jen zase nainstalovat klientserver a stáhnout si v pluginech požadované pluginy a addony a nakonfigurovat.


Mám IPBox 9900HD a nainštaloval som tam aktuálne poslednú ABEnigmu (nocturno) zo 16.2. Narazil som ale na problém zaplnenia pamäte po asi dni prevádzky. Pritom som tam neinštaloval nič zbytočné, iba client-server, OSCAM 5932 z menu a webinterface. Nedával som tam ani picony a stále mi pamäť padne až na cca 1900 a potom to už vytuhne.

Vo vlákne k E2 zo 16.2. mi poradili presunúť var na USB kľúč. Postupoval som presne tak, ako je to uvedené v citovanom príspevku. Ale aj keď som var presunul prakticky ihneď po naflashovaní boxu a až potom doinštaloval client-server a pluginy, voľnej pamäte nie je viacej. Takže problém s jej zaplnením sa po asi dni zase opakuje. A pribudol problém so zelenáčom. Keď box vytuhne a dám ho cez menu reštartovať, už nenabootuje a objavuje sa zelenáč, ktorý sa strieda s reštartom. Takže jediná cesta je nový flash. Kde robím chybu?

V boxe mám interný HDD (sda1) a flešku (sdb1). Žiadny USB hub nepoužívam, fleška je v zadnom porte. Keď flashujem, tak je to z iného USB kľúča v prednom porte.

Inak by sa to mohlo niekomu hodiť, mám tento USB kľúč http://www.sandisk.com/products/usb-fla ... lash-drive a ešte jeden mm chýba k úplnému zatvoreniu predného krytu. Možno by stačilo opilovať kov na koncovke a vošiel by. Ale vzadu ho temer nevidieť a rozhodne sa nedá pri manipulácii s káblami nechtiac vytiahnuť. Je to niekedy problém aj rukou.

Picony tam nemám vôbec, resp. som ich dal na flešku a nasmeroval na ne symlink. Bootlogo je originálne z ABCom-u, ale keď mi napíšete, kde je, tak ho nahradím nejakým menším. Čítal som o možnosti vymazať napr. aj zástavy štátov pri výbere jazyka, ale tiež neviem, kde sú. Čo by sa dalo ešte vymazať, prípadne presunúť? Skin tam mám len default a ABcom, používam skin od ABCom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2012 - 14:55 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
HRCIAK - vyskúšam tvoje riešenie, nikto sa nikde nezmieňuje o správnom poradí, zvyčajne len čím skôr, tým lepšie s ohľadom na viac voľnej pamäte.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 11:42 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Tak hlásim, že postup od HRCIAK-a funguje. Vložil som USB kľúč (Sandisk CruiserFit 4GB) do zadného USB portu, následne som odstránil všetky mooduly ako Oscam, Webinterface a niektoré moduly, ktoré prišli už v inštalácii Image. Potom som inicializoval USB kľúč, došlo k reštartu a po reštarte žiadny zelenáč. Normálne to nabehlo a doinštaloval som OSCAM. Akurát webinterface ešte nie, musím ho niekde nájsť na stiahnutie, lebo zelené tlačidlo na inštalovanie modulov je neaktívne, tak z web-u už nič nestiahnem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 13:51 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2010 - 21:36
Příspěvky: 772
satelitni prijimac: X-trend ET 4x00
Skús si prepnúť mod nastavení z expert na stredný, potom by malo zelené fungovať.

_________________
X-trend ET 4x00, OpenATV a iné, Anysee DVBS2+ USB tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 14:36 
Úplně nejlepší je var přesunout hned po naflashování nového softu,pak klientserver a ostatní pluginy.
Při flashování je jedno jestli je v předním usb nebo zadním usb fleška s img,ale nesmí být flešky v obou usb,to jsem už psal,že box nemá rád.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 14:40 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 08.Červenec 2009 - 13:12
Příspěvky: 352
Místo/Bydliště: rajón Trnava
Diamant napsal:
Bootlogo je originálne z ABCom-u, ale keď mi napíšete, kde je, tak ho nahradím nejakým menším.


FTP do /boot/bootlogo.mvi

_________________
IP Box 9000HD, VU+ Solo /BH/ a VU+ Solo2 /VTI/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 16:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Ten vyššie popísaný postup som aplikoval na boxe, ktorý už nejaký čas fungoval. Večer ešte skúsim inštaláciu nanovo na inom boxe. Ale je to možné, že to spôsobili tie 2 USB kľúče. Cenná informácia, že ich box nemá rád.

To by vysvetľovalo, prečo mne aj HRCIAKovi fungoval ten postup, že nainštalovať klient-server a až potom presúvať var. Zrejme aj on inštaluje klient-server z USB kľúča.

Dík za to bootlogo. Dnes večer to skúsim.

Čo by ešte išlo z pamäte boxu vyhádzať? Vyhodil by som aj tie zástavy, ale neviem, kde sú. Picony sú samozrejme už na USB kľúči.

mirecek - vyskúšam to, veľmi by mi to zelené tlačidlo pomohlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 19:31 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 535
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
... kurňa.. to ma dostalo..
tiež som bol v tom, že je dobré čím skôr - po reflashi - presunúť VAR na USB flashku, tým viac ušetrím na vnútornej flashke - len som to nevedel spraviť pred nainštalovaním Klientserverplug-inu. Žeby to robila ,,zabudnutá´´ predná flash-ka, z ktorej flashujem FW a potom presúvam VAR na zadnú flash-ku ?!?
Inak Klientserverplugin inštalujem presne podľa návodu - kopírovaním v TC z PC na TMP a potom z MENU - NASTAVENIA - SPRÁVA SOFTVÉRU - IPKG INSTALL. Ale už neviem, či pri tom nie je v prednom USB ,,zabudnutá´´ ,,flašovacia flaška´´. .. a po autom. restarte...ZELENÁ..dookola..
.. a dnes už ani neskúsim...

?? zelené tlač. na inštaláciu modulov...??

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 01.Duben 2012 - 19:51 
Po naflashování vyjmout flešku s img ,nastavovat běžné věci,co budou stejně ve flash pak teda vsunout flešku co na ni bude var,box si totiž nějakou dobu pamatuje že tam nějaká fleška byla a pořát přidává další umístění.Pak je možný ten zelenáč.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2012 - 14:44 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Tak som uspel na všetkých boxoch. U jedného boxu som flashoval image nanovo, u ostatných som var presúval na už nainštalovanom image. Postup mám takýto:

1) Súbor s FW rozbalíme a súbory nakopírujeme do rootu USB kľúča
2) USB kľúč pripojíme k vypnutému boxu a potom zapneme sieťový vypínač
3) Keď sa na displeji objaví „AB IPBOX 9900“, na prednom paneli stlačíme tlačidlo POWER
4) Počkáme, kým flash neskončí, trvá to asi 10 minút
5) Nastavíme všetky nastavenia, vrátane siete a tunerov
6) V Menu>Nastavenia>Sytém>Nastavenia A/V nastavíme priehľadnosť OSD
7) V Menu>Nastavenia>Sytém>Upraviť prepneme režim na Expertný, nastavíme všetko potrebné a vrátime režim na Stredný, potvrdíme zelené OK
8 ) Cez Menu>Moduly>Odstrániť moduly odstránime všetko okrem allinonepanel
9) Vyberieme USB kľúč a box reštartujeme; počkáme na nabehnutie boxu
10) Zasunieme do zadného portu USB kľúč pre presun var (t.j. trvalo pripojený kľúč).
11) Inicializujeme USB kľúč cez Menu>Nastavenia>Systém>Pevný disk>Inicializácia
12) V Menu>Allinone panel>0 Select Var sa postavime na USB kľúč (HDD=sda1 a USB=sdb1 !!!), dáme OK a po chvíli potvrdíme dialóg OK, prebehne reštart boxu
13) Z PC nakopírujeme na /media/usb ipkg inštalačky:
a) oscam_nocturno_5932_sh4 (pre image zo 16.1.2012)
b) clientserver_1.1_cryptoworks_sh4
c) webinterface_1.502_sh4
14) Cez Menu>Nastavenia>Správa softvéru>ipkg-install nainštalujeme z USB kľúča ClientServer a Webinterface, box sa reštartuje (sám)
15) Rovnako nainštalujeme z USB kľúča aj Oscam
16) Vyskáčeme z menu, stlačíme modré a potom červené tlačidlo (Client Server Manager)
17) V riadku „Selected server“ zvolíme none, zelené tlačidlo, potom Oscam, zelené tlačidlo
18) Vytvorili sa všetky konfigy a Oscam opäť vypneme (zvolíme none)
19) Nakopírujeme do /usr/local/tuxbox/config súbory oscam.conf oscam.dvbapi oscam.provid oscam.server oscam.services oscam.srvid oscam.user
20) Do adresára /media/usb/local/picon nakopírujeme picony
21) Zmažeme adresár /usr/share/enigma2/picon
22) Do /usr/share/enigma2 vyrobíme symlink „picon“ na /usr/share/enigma2/picon
23) Symlink overíme poklepaním, mal by nás hodiť na picony
24) Vo vštkých konfiguračných súboroch skontrolujeme správnosť hesiel (oscam.server) a IP Adries, v súbore oscam.conf skontrolujeme boxtype=duckbox (pre nocturno)
25) Cez červené a modré tlačidlo spustíme Oscam
26) Cez DreamboxEDIT nahráme programy do boxu

Voľná pmäť pri zapnutom SD programe sa hýbe v rozmedzí 14700-19500. Máte aj vy toľko? Alebo by som mal ešte hľadať, čo sa dá zmazať?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2012 - 23:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 535
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
.. no vážne..? .. toľko Mega voľného vo flaške STB..?
Už som šiel spať, keď som to otvoril... idem skúšať. Aj tak chcem objednať druhý tuner, tak chcem skúsiť NOCTURNO - na inom vlákne som sa dočítal, že vraj lepšie zvláda 2 tunery
To tie picony sú také ,,pažravé´´?
symlink na presunuté picony má potom tvar :
ln -s /media/usb/local/picon /usr/share/enigma2/picon :?:

..idem na to ...len čakám, kým nabehne reklama...

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2012 - 10:00 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
Áno, tá posledná AB Enigma (nocturno) zo 16.1.2012 zvláda 2 tunery perfektne (konečne!). Popravde prakticky nevidím rozdiel medzi nahrávaním jedného alebo dvoch programov (SD).

Ten syntax neovládam, ja symlinky robím v DCC a tam sú na to okienka.

Picony sú vo formáte png a jeden má približne 7,5 kB. Ja ich mám 58, takže to je už nie zanedbateľných 426 kB. To sa každopádne presunúť oplatí. Navyše po presune si môžem doplniť aj ďalšie pre málo používané programy, ktoré som doposiaľ nepoužíval kvôli úspore miesta.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2012 - 18:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 535
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
@Diamant
.. no nedopadlo to celkom podľa predstáv.
Po bod 8=OK - až na to , že som neodstraňoval všetky moduly okrem Allione - tie potrebné som si nechal ( WIF, SAMBA, miltiboot,.... neviem z hlavy, som v práci..)
9,10,11 =OK
12=OK, - nemám HDD na STB, ja MOUNTUJEM na PC HDD
13= problém - neviem, kde stiahnuť aktuálne inštalačky ako súbory
- ON_5932_sh4 (for img 16/01/2012)
- WIF 1.502 - ale to som si aj preto nechal
- po presunutí Clientserver_1.1_cryptoworks_sh4 do media/usb sa mi potom neukázal v ponuke inštalácia MENU-NASTAVENIA-SPRÁVA SOFTVÉRU-ipkg-instal z USB) . Tak som to spravil (clientserver) klasicky presunutím na TMP a OSCAMA z MENU MODULY - ale tým som si asi obsadil FLASHKU STB.
Ostatné body - okrem presunu picon - ten symlink neviem zadať, ešte som to nerobil - = OK, beží Home Klient-server - ale to je vlastne klasická inštalácia. Akurát som prišiel o PIP ale to je asi daň za lepšiu správu tunerov.

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 128 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk