e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Duben 2018 - 13:04

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 128 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2012 - 20:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 223
Symlink nepotrebujes v /media/usb si urob zlozku picon a tam ich daj.

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2012 - 23:14 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
HRCIAK - Miesto vo fleške sa dá uvolniť len tak, že odtiaľ odinštaluješ čo najviac vecí a potom po presune var na USB kľúč tie, čo potrebuješ zase nainštaluješ.

Inštalačky som stiahol tu z fóra, ale presné miesto neviem, asi niekde v download sekcii. Spôsobov inštalácie je viacej, keď som ten postup pre seba písal, tak som nemal prístupné zelené tlačidlo na stiahnutie inštalačiek z netu, preto som ich stiahol. Ale je to jedno, čo ich máš v tmp alebo stiahneš, ak je var presunutý, tak je to jedno, odkiaľ inštaluješ.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2012 - 20:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 537
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
.. díky za info...
Inštalácie budem robiť až keď príde druhý tuner a QUAD LNB....
Bye..!

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2012 - 15:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 07.Leden 2007 - 21:37
Příspěvky: 674
Místo/Bydliště: Košice
U niektorých boxov s tou pamäťou stále nie je niečo v poriadku. Po reštarte je pamäte relatívne dosť, ale tá pamäť sa sama zaplní a skončí okolo 2000. A samozrejme program vytuhne. Ako by som mohol nájsť vinníka tohoto problému?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2012 - 17:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Květen 2007 - 9:33
Příspěvky: 160
Místo/Bydliště: Slovakia
Poděkoval: 4 krát
Zdravim. Pokusam sa najst nieco ohladne namountovanie HDD pri pouziti hub a 2x USB. No akosi sa mi nedari, preto prosim o radu. Mam na hube 128MB kluc na ktorom mam var a taktiez pripojeny 640GB HDD. Ten funguje OK, ibaze ked chcem nahravat, alebo pouzit Timeshift tak to uklada na ten USB kluc, co samozrejme nieje mozne koli velkosti. Ako docielit, aby to nahravalo a ukladalo na HDD? Dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2012 - 22:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Květen 2007 - 9:33
Příspěvky: 160
Místo/Bydliště: Slovakia
Poděkoval: 4 krát
Tak je to vyriešene. Veľke poďakovanie patrí michal47. Ale ako to vyriešil a či sa s vami chce o to podeliť je len na ňom. Ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2012 - 18:22 
Při přesunu var se počítá s interním hdd. Přesun var na flešku není špatný nápad, ale použití dalšího usb zařízení na nahrávání už může dělat problémy .
Nejdřív je nutné zjistit ,které zařízení je detekováno první při startu enigmy. Pak už se připojí vše na dané místo. V případě flešky 128MB ,která je detekována první (sda) jsem jí připojil do /mnt/usb a usb disk (sdb) do /mnt/hdd. Vše se nastaví v /etc/fstab. Pak jsem musel ještě opravit symlink ,který se vytvoří při přesunu var. Ten ukazuje do /mnt/hdd. Nově teda do /mnt/usb.
Problém ale může nastat,když bude detekováno zařízení v opačném pořadí. Pak by box nenastartoval.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2012 - 11:42 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 537
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
@michal47
.. a nebol by si ochotný napísať ,,step by step´´ manuál, ako pripojiť/mountnúť na ABIP9900:
- napr.: dozadu USB 4GB na VAR (SWAP)
- dopredu USB HDD na RECORD.
..lebo...:
- mountovanie na PC HDD a HDD routra mi išlo nespoľahlivo - a vedel som ho robiť len cez menu BOX-u
- nový HDD SATA WD3200BPV sa mi nechce v boxe detekovať,
viewtopic.php?f=145&t=30355&start=20
...tak som si z neho spravil USB HDD...
... lebo to adresovanie v LINUXe a symlinky sú ešte stále ťažko stráviteľné, raz mi ide jeden(flash USB), raz druhý (HDD USB), potom žiaden ..... a už som dnes vyrobil dva zelenáče....
... a momentálne flashujem 20120425...
...Ď...

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 8:04 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 23:40
Příspěvky: 1467
Místo/Bydliště: Atlantida
Poděkováno: 1 krát
Mne je tiez cudne, ze mount sietoveho HDD musim pokazde robit rucne nanovo, vzdy ked vypnem a zapnem NASko, alebo box. Problem je ten, ze v NAS sa mountuje HDD ta nejak divno, napr. po zasunuti USB, alebo flasky sa pismeno HDD posunie o jedno dozadu - napr. z C na D. Pricom na NASku bezi samba. Ak pustim sambu na boxe, NASko s tym nema absolutne najmensi problem, je mu jedno, ci je box vypnuty alebo zapnuty, pokazde si osaha siet a sikovno mountne, nemusim nic v menu rucne nastavovat, hned otvara adresare. Je to polsky shit a je v tom orezany soft z xtreameru.
Komfortny automount vyzera inak - zapnem box a ten si saha na siet, nie? Ja nemozem chcet od manzelky, aby sla do menu nastavenie siete a mountovala externy disk pokazde, jak zapne NAS. A takisto, malo by byt uz v prehravaci zabudovane osahavanie siete, jakmile idem do prehravaca, tak ocekovat nielen vlastny HW, ale aj sietovy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 9:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2461
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 30 krát
Box sietove disky spozna bez mountovania,pripadne restartu siete,iba, ked boli zapnute pred zapnutim ipboxu. Ked bol zapnuty ipbox prvy a potom sietovy disk(napr aj v pc), tak staci restart enigmy-je to jednoduchsie ako mountovanie.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 10:41 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 537
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
@Kasr
... a práve to neviem spraviť, aby mi box videl obidva USB disky. Vidí len ten, ktorý dám v menu nastavenia - systém - disk : inicializovať. A ako dám inicializovať OBIDVA SÚČASTNE ?

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 12:17 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2461
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 30 krát
Nechapem-Ja mam interny hdd,jeden usb vzadu stale pripojeny a, ked pichnem dopredu usb,tak ho box vzdy vidi.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 12:22 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 23:40
Příspěvky: 1467
Místo/Bydliště: Atlantida
Poděkováno: 1 krát
Kasr napsal:
Box sietove disky spozna bez mountovania,pripadne restartu siete,iba, ked boli zapnute pred zapnutim ipboxu. Ked bol zapnuty ipbox prvy a potom sietovy disk(napr aj v pc), tak staci restart enigmy-je to jednoduchsie ako mountovanie.


A to je prave zle. Box by mal pred zacatim akejkolvek network file brows akcie oskenovat siet, najst uloziska a pripojit a ponuknut uzivatelovi.
Tym, ze to nevie, zuzuje sa portfolio potencialnych uzivatelov daneho boxu. A to dost.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 12:41 
Já nepoužívám ani vyhledávání v síti,ale přímo si nastavím parametry třeba pro složku Video na ntb a po restartu enigmy nebo celého boxu je to připojení vždy funkční.Stejně tomu bylo když jsem nastavil na 55ce že má nahrávat na disk co je v 9900ce ,vždy si hdd vzbudil a nahrál.
Jen asi posledním softem při zapojení dvou stejných usb flešek a jejich inicializaci ukazuje velikost a zaplněnost jen na tom prvním.A vůbec má tento soft problém s os.popen jakýmkoliv výpisem stavů systému když o ně požádá nějaký plugin.Vetšinou padne právě na tomto.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 21:07 
HRCIAK napsal:
@michal47
.. a nebol by si ochotný napísať ,,step by step´´ manuál, ako pripojiť/mountnúť na ABIP9900:
- napr.: dozadu USB 4GB na VAR (SWAP)
- dopredu USB HDD na RECORD.
..lebo...:
- mountovanie na PC HDD a HDD routra mi išlo nespoľahlivo - a vedel som ho robiť len cez menu BOX-u
- nový HDD SATA WD3200BPV sa mi nechce v boxe detekovať,
viewtopic.php?f=145&t=30355&start=20
...tak som si z neho spravil USB HDD...
... lebo to adresovanie v LINUXe a symlinky sú ešte stále ťažko stráviteľné, raz mi ide jeden(flash USB), raz druhý (HDD USB), potom žiaden ..... a už som dnes vyrobil dva zelenáče....
... a momentálne flashujem 20120425...
...Ď...

No při startu box detekuje usb zařízení. Nevím ale v jakém pořadí. Nejdříve to chce vysledovat které detekuje první a přidělí mu sda. Pak se do fstab připíše kam dané zařízení mountovat. Třeba sda1 na /media/hdd a sdb1 na /media/hdd2. Když to pak funguje tak po restartu se vše připojí tam kam má. Pokud chceš kombinovat var a record, tak musíš trochu vše upravit. Disk na nahrávání se nechá připojen na /hdd (sda1). Disk s var se připojí jinam (hdd2) a pak se musí vyměnit link,který vytvořil plugin. Ten je /usr/local a měl by ukazovat na /hdd. Nově bude ukazovat na /media/hdd2.


Naposledy upravil(a) michal47 dne 05.Listopad 2012 - 21:38, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2012 - 11:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 537
satelitni prijimac: ABIP9900,ABCB550
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
@michal47 and @marmik
... a v nejakej ,,linuxlamauserfriendly´´ forme by to nešlo...?
... prepisovaním v fstab a vytváraním ciest cez ftp v DCC som vyrobil ,,zelenáče´´...
... lebo cesty (a adresáre) Linuxové sú pre mňa nevyspytateľné...
... nemusí to začínať:,,..zapneš sieťovú šnúru ABIP BOX-u do zásuvky...
... ale len podrobnejšie - ako sa robia tie patchy...
... aj mám predstavu, čo by som chcel urobiť, neviem však ako...
...Ď...

_________________
fšelijaké AB BOX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2012 - 21:14 
Pak je jednoduší když ti to nastaví někdo na dálku a jen řekneš jakou máš představu. Jestli chceš tak napiš do SS.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 9:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Duben 2011 - 8:40
Příspěvky: 48
..už sa tu trápim 2. deň s presunom VAR na USB. Upgradol som na najnovší soft (04062013) odtiaľto z fóra, AiO panel tento soft zrejme nepozná a tak si neviem rady.. A za druhé nechápem prečo mi info o softe píše verziu z 1.5.2013. Hm?

_________________
VU+ Solo2, IRDETO ICE, parabola AL 80, monoblock INVERTO BLACK Pro, ASTRA 23,5, 19,2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 11:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 223
Netrap sa tam to nefunguje, neviem ako v poslednej z 10.6. Vo Flash Manager potvrdis ten tvoj disk. V /root ti urobi nejake recovery, to si musis rozbalit do /local na tvojom usb disku. Zmazes /etc/local a urobis simlink z /etc/local na /local na tvojom usb disku. Neviem ci uz toto funguje v poslednej enigme automaticky, alebo to treba este robit rucne.

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Presun Var na USB
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2013 - 21:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 19.Září 2008 - 20:04
Příspěvky: 2
satelitni prijimac: IP9900HD&CB450,550HD,652HD
v poslednej z 10.6.13 to funguje nasledovne:

-Device manager - inicializovat/format USB na EXT3
-nemountovat!
-Flash manager -> potvrdit sdb1
-hotovo

:poklona:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 128 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk