e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Prosinec 2018 - 20:36

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 15:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Červenec 2012 - 15:01
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: IPBox 55-99HD IPBox 350 Prime
Místo/Bydliště: Ireland
Poděkováno: 1 krát
baluchap napsal:
Moj box je uplne mrtvy, display neukazuje nic, proste tma po zapnuti. Pri priprave USB kluca (format FAT32, 2 GB Kingston ) kopirujem vzdy 5 suborov. Jeden z nich sa vola Uboot.img. Neviem ako tam nahodit len uboot? Skusim teda pozriet forum detailne, ale pochubujem,ze tu najdem uboot na 55HD. Jedine ze to je ten subor z toho flash imagu :).

Pokud je box mrtvy a nic na displeji po zapnuti neukazuje jeto zdroj. Kondik nemusi bejt nafouklej ale muze bejt vyschlej. Vymen oba kondenzatory 2200 10V muzes tam dat rovnou 2200 16V a musi jit. Kdyby byl zavadec spatny. Na displeji by bylo 8888. ( pozor pri pajeni na studene spoje pajet pajkou minimalne 35W a vis? Neznika potom studeny spoj )

_________________
SKYPE:By.Bob
-----------------------------------
IPBox 55HD - 99HD IPBox 350 Prime - Sada Fortis - Skytec HD - HDBOX - Grafika
freeSat UPC Direct Thor 5-6 W0.8 Sky.UK 28.2E - HD Glass16 - Foreca - Glasssysutil - Enigma2-Openpli - Oscam-IPBox - Xcam
Jtag v1.3 - 1.4 - csfd

Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 16:07 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Odislo mu to pocitam prave vtedy, ked box flashoval uboot /subor usb_uboot.img/.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 16:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Červenec 2012 - 15:01
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: IPBox 55-99HD IPBox 350 Prime
Místo/Bydliště: Ireland
Poděkováno: 1 krát
hamham napsal:
Odislo mu to pocitam prave vtedy, ked box flashoval uboot /subor usb_uboot.img/.

Ano psal to. Okolnosti shoda nahod. Odesel zdroj. Nejdrive FI 25. A pak cerno. Kdyby byl zavadec spatny ukazovalo by na displeji. Ale pokud je tam cerno nema zdroj. Ale muzu se plect.

_________________
SKYPE:By.Bob
-----------------------------------
IPBox 55HD - 99HD IPBox 350 Prime - Sada Fortis - Skytec HD - HDBOX - Grafika
freeSat UPC Direct Thor 5-6 W0.8 Sky.UK 28.2E - HD Glass16 - Foreca - Glasssysutil - Enigma2-Openpli - Oscam-IPBox - Xcam
Jtag v1.3 - 1.4 - csfd

Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 18:01 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Ten prevodnik sa da urobit lahko.
Příloha:
232ttl.png

Pre rs232 je to biely konektor na doske. Krajne konektory su GND a +5V. Tie zvysne dva TX a RX, ktore to neviem, prehodit ich bude lahke... Urobit sa da takmer zdarma..
Příloha:
ipboxttl.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 19:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2011 - 11:16
Příspěvky: 7
Vdaka chlapi za nazor. Dnes som vymenil oba 2200uF 10V a 3300UF 10V, Kondiky C5/C6/C8. Box stale mrtvy, teda tma na displeji. Premeral som vystupy zdroja, setky napatia dava ako je info pisane na zdrojovej pcb az na 7V5. Namiesto 7,5 V tam mam 6,9V.
HamHam, dufam ze ta tak mozem oslovit, mohol by som ta poprosit a premeranie tvojho 7V5 vystupu, kolko ti dava ? Usudzujem ze mas taky box podla obr vyssie ? Ak by to bolo v tom, ze to napatie je nizke, vymenim setky suciastky v tej vetve.
Za trafom:
-dioda D12
-cievka L100,
-C13 470uF 16V
-C14 100uF 16V
Len jeden dotaz, pri tych 20 upgradoch, sa mi 2 krat stalo, ze BOX bol mrtvy bez USB kluca vlozeneho v porte.Cize sam od seba nenabehol, ale ked som vlozil kluc, hned nabehlo 55HD, USBU, atd ..... na displeji. Teraz nic. Skusal som znovu 4 USB kluce, bez uspechu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 22:03 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
55-ku uz nemam, ale tych 6,9 staci. Mozes vymenit C na tej vetve, ale myslim ze to nepomoze.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 22:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Červenec 2012 - 15:01
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: IPBox 55-99HD IPBox 350 Prime
Místo/Bydliště: Ireland
Poděkováno: 1 krát
baluchap napsal:
Vdaka chlapi za nazor. Dnes som vymenil oba 2200uF 10V a 3300UF 10V, Kondiky C5/C6/C8. Box stale mrtvy, teda tma na displeji. Premeral som vystupy zdroja, setky napatia dava ako je info pisane na zdrojovej pcb az na 7V5. Namiesto 7,5 V tam mam 6,9V.
HamHam, dufam ze ta tak mozem oslovit, mohol by som ta poprosit a premeranie tvojho 7V5 vystupu, kolko ti dava ? Usudzujem ze mas taky box podla obr vyssie ? Ak by to bolo v tom, ze to napatie je nizke, vymenim setky suciastky v tej vetve.
Za trafom:
-dioda D12
-cievka L100,
-C13 470uF 16V
-C14 100uF 16V
Len jeden dotaz, pri tych 20 upgradoch, sa mi 2 krat stalo, ze BOX bol mrtvy bez USB kluca vlozeneho v porte.Cize sam od seba nenabehol, ale ked som vlozil kluc, hned nabehlo 55HD, USBU, atd ..... na displeji. Teraz nic. Skusal som znovu 4 USB kluce, bez uspechu.

kdyz otevres box a zapnes do site nesici to malinko?
prekontroluj i tohle. podobny problem sem resil na IP 350 Prime mozna ze to muze delat tohle.
Kdyz to nepomuze tak nez to das do servisu a budes platit opravu. Kup si nahradu za IPBox a to Skytec Kleio


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
SKYPE:By.Bob
-----------------------------------
IPBox 55HD - 99HD IPBox 350 Prime - Sada Fortis - Skytec HD - HDBOX - Grafika
freeSat UPC Direct Thor 5-6 W0.8 Sky.UK 28.2E - HD Glass16 - Foreca - Glasssysutil - Enigma2-Openpli - Oscam-IPBox - Xcam
Jtag v1.3 - 1.4 - csfd

Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 22:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2011 - 11:16
Příspěvky: 7
Mozno este jeden koment k tomu odidenemu zdroju pocas upgradu a case ked box zavadzal uboot. Pravda to nie je.
Box pri poslednom upgrade zacal upgradovat a zmrzol ked na displaji svietilo Flas. Svietilo to tam 1 hodinu.
Potom som box niekolko krat vypol a zapol a na displeji stale Flas, uz ma to nepustilo cez power tlacitko do noveho upgradu, ani 55hd na zaciatku, proste stale svietilo len Flas, nic ine. Robil som vsetko co som vedel a stale Flas. Na druhy den 24 hodin potom, bez akejkolvek akcie s boxom som ho isiel skusit zapnut a od vtedy tma. Takze odideny zdroj pocas upgradu moc asi nie. Ked uz bol box mrtvy otvoril som ho a nasiel nafuknuty C8 2200uF 10V. Po vymene stale mrtvy, akurat 7V5 vystup dava len 6,9V, Vsetky ostatne vystupy OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 22:56 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
O co jednoduchsie by to bolo s RS 232 a HT. Je to z ineho prijimaca ale videl by si nieco taketo alebo nic...

Příloha:
boot.JPG


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2014 - 23:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Červenec 2012 - 15:01
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: IPBox 55-99HD IPBox 350 Prime
Místo/Bydliště: Ireland
Poděkováno: 1 krát
baluchap napsal:
Mozno este jeden koment k tomu odidenemu zdroju pocas upgradu a case ked box zavadzal uboot. Pravda to nie je.
Box pri poslednom upgrade zacal upgradovat a zmrzol ked na displaji svietilo Flas. Svietilo to tam 1 hodinu.
Potom som box niekolko krat vypol a zapol a na displeji stale Flas, uz ma to nepustilo cez power tlacitko do noveho upgradu, ani 55hd na zaciatku, proste stale svietilo len Flas, nic ine. Robil som vsetko co som vedel a stale Flas. Na druhy den 24 hodin potom, bez akejkolvek akcie s boxom som ho isiel skusit zapnut a od vtedy tma. Takze odideny zdroj pocas upgradu moc asi nie. Ked uz bol box mrtvy otvoril som ho a nasiel nafuknuty C8 2200uF 10V. Po vymene stale mrtvy, akurat 7V5 vystup dava len 6,9V, Vsetky ostatne vystupy OK.

Kdyz si menil tiristor kondik nedal si jej obracene? Je to oznacene ( - ) a nemas studeny spoj? Je to na 100% zdroj nic jine to neni. Nad flash kdyby byla poskozena displej by svitil. Ukazoval by neco ale pokud mas cerny displej prekontroluj znova titistory. Pokud nekde treba nevytekl nemas nekde spojeny kontakt ci studenak. Proste levny korejsky zdroj. Ver nebo ne ale je to ve zdroji. Hledej chybu tam. Mala pomucka vem si fen a malinko jej nahrej a pak to zkus zapnout. Pokud bude jevit znamku zivota vis kde hledat. Pokud ne musis vse prekontrolovat. Nedavno sem menil 2 tiristory na 55hd podobny problem spechla sem a dal jeden obracene. Proto ti to pisu.

_________________
SKYPE:By.Bob
-----------------------------------
IPBox 55HD - 99HD IPBox 350 Prime - Sada Fortis - Skytec HD - HDBOX - Grafika
freeSat UPC Direct Thor 5-6 W0.8 Sky.UK 28.2E - HD Glass16 - Foreca - Glasssysutil - Enigma2-Openpli - Oscam-IPBox - Xcam
Jtag v1.3 - 1.4 - csfd

Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2014 - 7:38 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Bohulka napsal:
Kdyz si menil tiristor kondik nedal si jej obracene? Je to oznacene ( - ) a nemas studeny spoj? Je to na 100% zdroj nic jine to neni. Nad flash kdyby byla poskozena displej by svitil. Ukazoval by neco ale pokud mas cerny displej prekontroluj znova titistory. Pokud nekde treba nevytekl nemas nekde spojeny kontakt ci studenak. Proste levny korejsky zdroj. Ver nebo ne ale je to ve zdroji. Hledej chybu tam. Mala pomucka vem si fen a malinko jej nahrej a pak to zkus zapnout. Pokud bude jevit znamku zivota vis kde hledat. Pokud ne musis vse prekontrolovat. Nedavno sem menil 2 tiristory na 55hd podobny problem spechla sem a dal jeden obracene. Proto ti to pisu.



Ten tyristor je snad vtip nie? Hold, dnes kazdy kto ma internet vie urobit vsetko :lol:

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2014 - 10:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Červenec 2012 - 15:01
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: IPBox 55-99HD IPBox 350 Prime
Místo/Bydliště: Ireland
Poděkováno: 1 krát
( Urcite to vtip neni... ) Proste a jednoduse. Levny Korejski power panel. Prekontrolovat zdroj. Mam zkusenost jak s Jtag tak i se zdrojem na 55HD. Neplacam tu hlouposti. Snazim se pomoct. Hamham - Necham to na tobe kdyz si myslis ze je to jinak.

_________________
SKYPE:By.Bob
-----------------------------------
IPBox 55HD - 99HD IPBox 350 Prime - Sada Fortis - Skytec HD - HDBOX - Grafika
freeSat UPC Direct Thor 5-6 W0.8 Sky.UK 28.2E - HD Glass16 - Foreca - Glasssysutil - Enigma2-Openpli - Oscam-IPBox - Xcam
Jtag v1.3 - 1.4 - csfd

Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2014 - 10:16 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 839
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Neurazaj sa, pozri si co si napisal "Kdyz si menil tiristor kondik nedal si jej obracene?". Tyristor a kondik je uplne nieco ine a ten si spomenul len ty... Kiezby to bolo zdrojom, ten by si dokazal opravit sam, no chyba moze byt este aj niekde uplne inde...

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2014 - 13:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2011 - 11:16
Příspěvky: 7
K tym kondikom, tiez si myslim, ze triristor je ulne nieco ine, ale mne to neva.
Po kontrole zdroja dava vsetky napatia ako je pisane. Vetvy kde som menil kondiky, su OK, cize o spravnej polarite tu nie je rec. Open (studenak) detto. Proste ked zdroj dava tie volty displaj by mal nabehnut.
Ako som pisal jedna vetva dava menej 7V5 dava 6,9V. Ne tej vetve som nic nemenil, skusim este kondiky.
Mam neake skusenosti s panasonikom ( jtag, firmware, prevodniky, software, STmicro, atd..) Panasonik ma torchu ine TTL napojenie 6 pin, ale urcite ma TX, RX line. Skusim to cez vikend napojit a uvidim, ci nieco nabehne na HT.
Ak tam nieco bude, aj tak nebudem vediet nahodit novy uboot, lebo ho nemam, a neviem ani prikazy ako ho tam dostat. V panasonikoch to funguje tak, ze tam hodis prikaz na zapis do Flash a potiahnes do HT subor.
Asi to poslem do servisu potom a pokoj
Dakujem za narozy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2014 - 11:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2011 - 11:16
Příspěvky: 7
Nazdar chlapi, takze moja 55HD dnes v servise, volali mi, ze tam nahodili software cez J-tag. Nebolo to zdrojom. Stalo to 24 eur v AB-Come, Topolcany.

Dik za pomoc.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2015 - 18:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Únor 2011 - 21:25
Příspěvky: 1
U mňa podobný problém... len s tým rozdielom, že hapruje aj zdroj. Dakedy nabehne... dakedy nie. Skúsim pozrieť najskôr ten, a potom sa uvidiiiiii :?:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2015 - 9:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Leden 2008 - 13:21
Příspěvky: 125
satelitni prijimac: ipbox200, ipbox91HD, ipbox9900
Místo/Bydliště: Nove Mesto nad Váhom
Bolo to zdrojom znížené napätie znamená vadný kondenzátor, mal som a štyri boxy s touto chybou, 25 € sa lepšie fakturuje za flash ako za výmenu kondíka (cca 45 centov)

_________________
IP BOX 9900, 2 x IP BOX 91 IP BOX 200S,cryptobox 400.500,550,600,650, 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 0:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 16.Listopad 2010 - 14:57
Příspěvky: 35
satelitni prijimac: DM8000HD, VU+Solo4K
Místo/Bydliště: in the air
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Kamarát mi doniesol svoj IPbox 99HD, ktorý odmieta nabootovať,

Po zapnutí prebehne po displeji párkrát LOADER BOOTING, potom SYSTEM START a tým to skončí.
Žiaden obraz na HDMI výstupe.

Skúšal som ho flashnúť s image zo satupdate.net, ale úplne odmieta nainštalovať nový image.
Darmo stláčam alebo držím POWER počas zapnutia boxu. Stále nabehne iba LOADER BOOTING, potom SYSTEM START a dosť.

Vyskúšal som rôzne USBčka od kapacity 128MB až po 8GB - všetky naformátované na FAT32, ale vždy bez úspechu.

Máte nejaký nápad čo by to mohlo byť? Neexistuje flash tool cez RS232? (našťastie tento box má RS232)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 6:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1702
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 97 krát
Jestli máš možnost logovat přes RS232 tak tam uvidíš jestli box flešku rozpoznal. Pokud ne tak znova zkoušet flešky pomalu formátovat a hledat nějakou kterou box rozpozná.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 18:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 16.Listopad 2010 - 14:57
Příspěvky: 35
satelitni prijimac: DM8000HD, VU+Solo4K
Místo/Bydliště: in the air
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Nakoniec to boli kondenzátory. Po ich výmene sa už flashovanie podarilo.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk