e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 19:51

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 108 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2010 - 16:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Září 2010 - 12:39
Příspěvky: 2
JirkaS napsal:
koros napsal:
Zdravim vsetkych

- rychlost reakcii na vstup z ovladaca v porovnani s E1(ipb *s) .. dlha "cakacia/reakcna doba" (i,menu atd)

Uz se sestavuje seznam ktery sem prilepim k doplneni, ve kterem urcite bude naprogramovat driver na dalkovy ovladac. Pouzili jsme lirc a asi to neni uplne to prave. Je tam sice moznost si naskenovat a pouzit jiny dalkovy ovladac ale funkcnost - rychlost reakce ,repeat - neni uplne idealni.


Super ... to by bolo genialne ... primac ma prilis vysoky potencial v pomere cena/vykon ;) .. navyse pekny dizajnovy doplnok ;)

Dakujem ... drzim plce ;)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2010 - 1:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Listopad 2006 - 21:40
Příspěvky: 229
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 2 krát
[quote="koros"][quote="JirkaS"][quote="koros"]Zdravim vsetkych

- rychlost reakcii na vstup z ovladaca v porovnani s E1(ipb *s) .. dlha "cakacia/reakcna doba" (i,menu atd)

Podla mna tá rýchlost je v pohode , dnes som to porovnaval s IP400 ktorá je ozaj rýchla kde je AB E1 a majú skoro rovnakú odozvu povedal bysom že 99 je natom lepšie aj oproti 9000 a 91. Stým nemám žiadny problém skorej my vadí ten display svieti to ako ruský budík a ruší to okolie podobne ako na 9000 power.

_________________
-
VU+ UNO 4K SE - Vu+DUO2 vti-image , Xpeedlx3 DVBT,DVBS2 -egami - AB Cryptobox 652HD Combo, AB Cryptobox750, AB CryptoBox 800UHD , Qviart LUNIX3 4K - Toroidal 90 , 8xLNB Golden Interstar GI202 Twin .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2010 - 9:25 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
svieti to ako ruský budík
:D tak to máš pravdu. Ale mne to osobne ani moc nevadí,keď mám box v obývačke.Aspoň nemusím v noci zažínať lampu,keď sa idem napiť vody :D .

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2010 - 9:22 
Johnk napsal:
.......skorej my vadí ten display svieti to ako ruský budík a ruší to okolie.....

Mas pravdu je to tak, akorat takove perfekni porovnani me nenapadlo :).
Muzu upravit to takto:

Pro deep i standby doplnit moznost zvolit ze bude svitit jen symbol power. Pro standby upavit tvar zobrazovani u deep to bohuzel nekde, Hold asi vyrobci - programatorovi micomu - po probuzeni z hlubokeho spanku nestaci jen informace kolik je hodin ale potrebuje vedet do ktereho dne se probudil a jestli nahodou neprospal cely mesic.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2010 - 9:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
ja bych preferoval i moznost vypnout i Power symbol. Ted jsem si to nastavoval v PKT na IP9000.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: IPBox 99HD - nejde obraz a zvuk
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 21:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Březen 2008 - 20:06
Příspěvky: 5
zdravim vsetkych,
neviem si dat rady a po par dnoch cakania ci sa to tu neobjavi skusim ho popisat:

- nainstalujem cez usb "IP99HD_e2hd_r100920_USB"
- po restarte vlozim usb kluc s "enigma2-plugin-addons-clientserver_0.5_sh4.ipk" a nainstalujem
- nastavim tuner na Diseq A/B pridam satelity A=23,5 a B=19,2
- spustim automaticke vyhladavanie stanic
- stiahnem Mgcamd v.1.35
- upravim cez RCC v1.90 newcamd.list
- spustim clienta Mgcamd v.1.35 cez modre tlacitko
- vsetko ide len chybaju transpordery DVB-S2 na Astre23,5 kde su HD programy Skylink-u
- pridam ich manualne a vyhladam stanice
- postupne zacinam pridavat stanice do zalozky oblubenych stanice
- zrazu obcas nenabehne pri prepinani stanic obraz a konci to tak ze uz nemam obraz na ziadnej stanici a obcas mi na niektorej ide zvuk
- obcas pri prepinani stanic ktore nevidim vypise hlasku v pribliznom zneni "ziadne data na transpordery, cas citania vyprsal na PAD"

takto sa mi to chovalo na dvoch rovnakych 99HD prijimacoch, kde je rozdielna len IPadresa a login v Mgcamd.
Siet som konfiguroval tak ze najpr som zadal DHCP a po prideleni parametrov som ho vypol a zadal pevnu IP adresu
najviac ma hneva ze na tom istom mieste prepichnem satelitny, HDMI a sietovy kabel do Dreambox 8000-ky a vsetko funguje

ako som toto pisal tak nam vypadla elektrina a po jej zapnuti som zapol jeden IPBOX 99hd a vsetko fungovalo, potom som zacal pridavat stanice do oblubenych buquetov a zase to postupne odislo a uz nejde nic obcas nabehne zvuk, ako by sa to nejako zahlcovalo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2010 - 21:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
No ano , tuner nam nabieha tazkopadne ,akoby bol u susedov a nie v prijimaci. Preto sa obcas stane,ze nenajde data v casovom limite, ktory zadal neviem kto .
Najde sam vzdy vsetky programy - aj tie pre DVB S2 , len musis povolit sietove hladanie . Ja vyhladam vzdy manualne, s povolenym sietovym hladanim .
Reload tlacitko obcas pomoze najst spravne zariadenia a dekodovat obraz aj zvuk .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 1:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Březen 2008 - 20:06
Příspěvky: 5
po mechanickom vypnuti a zapnuti to chvilu funguje ok, potom zacina byt prepinanie coraz pomalsie, reload este pomaha, potom az na viackrat a nakoniec uz som bez zvuku a obrazu. zase pomoze len tvrde vypnutie. akoby mu nieco zahlcovalo procesor alebo pamat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 1:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Ja pouzivam vzdy /var/ na usb , lebo miesta je malo ,aj ked pamat je dostatocne velka (to sa neda povedat o flash, myslim operacnu) . Nejak casto zas neprepinam a zvycajne len testujem ,stabilitu testujem tak,ze necham cez noc zapnute a rano skontrolujem ci ide. To samozrejme ma dost daleko od realneho pouzivania. A zatial som nikde v menu nenasiel moznost pouzivat swap. To by tiez mohlo pomoct.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 13:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Březen 2008 - 20:06
Příspěvky: 5
jedno nechapem ze sa to nikomu takto neprejavuje. nemoze byt problem v kombinacii s lnb quatrami alebo multiswitchom ? alebo som jediny co si 99hd kupil :o
to presunutie /var vyskusam doma (ked sa mi to podari) ale stale si myslim ze sa aj tato pamat skor ci neskor zaprasi. tam bude problem v uvolnovani pamate alebo nieco podobne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 14:22 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 01.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 710
satelitni prijimac: ip55hd,dm500s,GB Quad,dm800
Místo/Bydliště: středočeský kraj
Poděkováno: 1 krát
kiro@zero.sk napsal:
jedno nechapem ze sa to nikomu takto neprejavuje. nemoze byt problem v kombinacii s lnb quatrami alebo multiswitchom ? alebo som jediny co si 99hd kupil :o
to presunutie /var vyskusam doma (ked sa mi to podari) ale stale si myslim ze sa aj tato pamat skor ci neskor zaprasi. tam bude problem v uvolnovani pamate alebo nieco podobne.


Taky se mi vypíná zvuk a občas nenaběhne program na Skylinku - jak použití vlastní karty nebo sdílený přes mgcamd,zajímavé je to,že to nedělá na U*C z Thora.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 16:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
kiro@zero.sk napsal:
jedno nechapem ze sa to nikomu takto neprejavuje.

Coby nie, dnes som si to vyskusal na IP99 HD. Skylink, ICE karta . Retro music . Zapol som nahravanie , po cca 7 minutach - stopnuty obraz. Prijimac nahraval dalej. Moja pomocka - reload, sposobila stopnutie nahravania, obraz sa nekonal. Pockal som cca minutu a dekodovalo dalej. Samozrejme nahravka davno spadla, ked som potom opat stlacil record, spytalo sa ci ma zrusit prebiehajuci zaznam (uz davno nenahraval) , potvrdil som, opat record a uz nahrava . Na skylinku malo sledujem programy, vacsinou mam UPC a tam sa podobne vychytavky nekonaju. :D Aspon som si nevsimol. Takze nebud smutny- niesi sam, nemas nic specialne .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD - nejde obraz a zvuk
PříspěvekOdeslal: 27.Září 2010 - 16:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Listopad 2007 - 8:49
Příspěvky: 154
satelitni prijimac: IP9900, DM800 klon
kiro@zero.sk napsal:
zdravim vsetkych,
neviem si dat rady a po par dnoch cakania ci sa to tu neobjavi skusim ho popisat:

- nainstalujem cez usb "IP99HD_e2hd_r100920_USB"
- po restarte vlozim usb kluc s "enigma2-plugin-addons-clientserver_0.5_sh4.ipk" a nainstalujem
- nastavim tuner na Diseq A/B pridam satelity A=23,5 a B=19,2
- spustim automaticke vyhladavanie stanic
- stiahnem Mgcamd v.1.35
- upravim cez RCC v1.90 newcamd.list
- spustim clienta Mgcamd v.1.35 cez modre tlacitko
- vsetko ide len chybaju transpordery DVB-S2 na Astre23,5 kde su HD programy Skylink-u
- pridam ich manualne a vyhladam stanice
- postupne zacinam pridavat stanice do zalozky oblubenych stanice
- zrazu obcas nenabehne pri prepinani stanic obraz a konci to tak ze uz nemam obraz na ziadnej stanici a obcas mi na niektorej ide zvuk
- obcas pri prepinani stanic ktore nevidim vypise hlasku v pribliznom zneni "ziadne data na transpordery, cas citania vyprsal na PAD"

takto sa mi to chovalo na dvoch rovnakych 99HD prijimacoch, kde je rozdielna len IPadresa a login v Mgcamd.
Siet som konfiguroval tak ze najpr som zadal DHCP a po prideleni parametrov som ho vypol a zadal pevnu IP adresu
najviac ma hneva ze na tom istom mieste prepichnem satelitny, HDMI a sietovy kabel do Dreambox 8000-ky a vsetko funguje

ako som toto pisal tak nam vypadla elektrina a po jej zapnuti som zapol jeden IPBOX 99hd a vsetko fungovalo, potom som zacal pridavat stanice do oblubenych buquetov a zase to postupne odislo a uz nejde nic obcas nabehne zvuk, ako by sa to nejako zahlcovalo


Ten isty problem mam aj ja na IPbox9900, ja len dufam, ze to vyriesi novy FW.

_________________
AB IP BOX 9900 2xDVB-S2 + 500GB, DM800 klon


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2010 - 22:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2009 - 12:01
Příspěvky: 33
Johnk napsal:
To skenovani jsem tu uz psal - chtelo by to upravit satellites.xml nachazi se v /etc/tuxbox vypraskat z nej vsechny frekvence ktere jsou prazdne, ten xml soubor je generovany z http://satellites-xml.eu/ a napr na 23E je tam hodne zbytecnych frekvenci, chtelo by to srovnat s http://en.kingofsat.net/ a try nespravne frekvence vyhazet

Obraz nevim co s tim mas ja tu srovnaval hd obraz pres hdmi na 125cm plazme a urcite byl lepsi nez na 800 dreamu a ip9000. Pres co to mas zapojene ?

Ventilator se da vypnout z menu: nastaveni - system-prizpusobit-mod expert-Fan control nastavit na vypnute


Sám netuším prečo je ten obraz taký ako je, mám toroidku a na každu družicu twin konvertor tak môžem porovnat súčasne na tom istom kanále obraz z 99 a 9000 , obidva su zapojené cez rovnaký profesionálny High-End HDMI Alphard DA VINCI kábel na Full HD LCD SAMSUNG nastavenie je na obidvoch prijímačoch rovnaké -1080i60hdmi rozdiel je iba v Enigmách vtom že v 9000 mám AAF Hot Summer E2 a fakt ten obraz je neporovnatelne krajší a to som to neskúšal ešte porovnat s PGI alebo SIfkom čo predpokladám že bude mat 9000 viac ešte navrch.[/quote]
Ahoj,zdá se že máme stejný problém,vlastním též 99HD a ten obraz SD je příšerný, na starém IPboxu 250 zapojený přes scart makalo vše ok.No ptám se je nějaké řešení, nebo čekat na další update.Jinak připojeno přes hdmi golden+plasma panasonic full HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2010 - 23:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
No, trápim sa s IP99HD už zopár hodín. Takže zopár poznámok :

To kiro@zero.sk a Andrej :
problém so "zahlcovaním" boxu som si všimol v úplne inej súvislosti (pri pokuse zapísať na ICE kartu na oscam cez mgcamd). Myslím, žs to "zahltenie" spôsobuje samotný mgcamd, aj keď pamäť vyzerá OK. Asi to nesúvisí s presúvaním programov.
vyskúšaj to s iným emulátorom (napr. s oscamom)

To peglin ... :
Asi som už trochu slepý, ale nevidím zásadný rozdiel v kvalite obrazu medzi 99HD a IP9000 (PKT 0.99). Ten obraz má trochu iné parametre (jasové ....), ale rozdiel v kvalite nevidím. Po úprave nastavení na telke je to porovnateľné (neriešim problém SCART).

P.S. Nebojte, ten box bude fungovať :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 04.Říjen 2010 - 20:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Leden 2007 - 17:58
Příspěvky: 31
to pegii.

zmen si na boxe 1080i a 60 hz na 50hz...mne to na full hd samsung pomohlo.
Jarco.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: IPBox 99HD - Oscam
PříspěvekOdeslal: 04.Říjen 2010 - 21:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Březen 2008 - 20:06
Příspěvky: 5
Skusal som rozbehnut Oscam server, ale nepodarilo sa mi ho spojazdnit. Neviete mi poradit ktora verzia pojde a ako maju vyzerat subory oscam.xxxx lebo uz sa motam stale dokola a neviem sa ani dostat na ten oscam server cez web interface ale v procesoch ho mam spusteni. moj ciel je spojazdnit v lokalnej sieti sharing a chel som pouzit nieco namiesto klienta mgcamd a cccam klient mi neponuka na stiahnutie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 04.Říjen 2010 - 22:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Oscam ide stiahnut cez Menu -plugins -zelene tlacitko. S nim sa stiahnu aj konfiguraky . Tie pouzi .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2010 - 13:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Březen 2006 - 11:50
Příspěvky: 12
ja mam zas problem,ze ked zapnem prijimac po stand by mgcamd nechce dekodovat cez sharing,musim restartovat box az len potom...
ma niekto riesenie ?dik..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2010 - 13:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
do startovacieho scriptu pre mgcamd si zadaj sleep 7

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 108 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk