e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 0:54

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 108 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2010 - 12:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Srpen 2007 - 17:13
Příspěvky: 7
hamham napsal:
bobr napsal:
...
Mám DM800, AB9000 i AB9900, ta má na TV LG obraz ještě o trochu lepší.

Pises, ze AB9900 ma o trochu lepsi obraz, porovnavane s akym systemom na AB9000 - E2 alebo DGS image? Dost by ma to zaujimalo, lebo odvtedy ako som predal 910-ku, som lepsi obraz na ziadnom prijimaci nevidel a rad by som vedel Tvoje dojmy, kedze mas oba, lebo chcem nieco z toho zasa kupit. Dik


Hamhame,

na AB9900 je samozřejmě AB Enigma2.
Na AB9000 mám trvale DGS r.9207 a na druhém stroji AB9000 experimentuji s Enigmou2. Nyní v něm mám release_098_cuberevo_flash.tar.gz
Téměř vše, kromě pluginu Mytube se mi podařilo rozchodit. Problémy s tím softem jsou při PIP, kdy při spuštění PIP začnou oba obrázky pulzovat. Jinak to jde stabilně.
Vícenásobné nahrávání je přitom bez problémů. Dělá to i na FTA kanálech.

Co se týká zobrazování video, nevidím nijaký rozdíl mezi DGS a Enigmou2.
Porovnání ale dělám jen subjektivní metodou sledováním stejného kanálu postupně na obou strojích a přepnutím HDMI vstupu na TV.

U AB9900 se mi subjektivně zdá obrázek příjemnější pro sledování. Je těžké nějak přesněji definovat v čem to je.
Dívám se na TV jen očima a porovnávám jen moje vjemy a líbí se mi to víc.

Závěr:
Každý televizor zpracovává video trochu jinak. Podobně je to u sat. přijímačů. Když to potom zapneš a budeš se dívat, něco Tě "chytí", nevíš co to je, ale líbí se Ti to - tak to kup. Budeš spokojený. Nakonec všechny ty stroje jsou jen pro zábavu a když už to koupíš, mělo by Tě to bavit.

Jestli už koupíš 910, 9000 nebo 9900 je vlastně jedno. Mě se ale obraz na 9900 zdá příjemnější.
Ono na HD se to téměř neliší. Je lépe porovnávat na dobrém SD kanálu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2010 - 17:16 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 838
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Tak co sa tyka starych prijimacov, tak obraz je v DGS lepsi, to tu potvrdi hadam kazdy co tie prijimace ma. A samozrejme, ze sa jedna o obraz SD, tam je hlavny viditelny rozdiel. Nejake pluginy malokoho zaujimaju, lebo od prijimaca sa ocakava hlavne stabilita a kvalitny obraz. Tak si pockam este na nejake to porovnanie.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Naposledy upravil(a) hamham dne 06.Září 2010 - 22:12, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2010 - 20:49 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 21:47
Příspěvky: 866
satelitni prijimac: IP Box200/250, SS1,SS2
No neviem neviem ci je s PGI lepsi obraz ako s E2 (IP 9000 - HDMI - panasonic plazma 42")

_________________

IP Box 9000HD | E2 PKT 1.0.0 | Stab HH90 | LNB Strong Twin
IP Box 9900HD | E2 HD |
SS HD2 | SG2100 | DVBViewer | hadu
Ubuntu 12.04 | phoenix usb2x | oscam 1.20 build 83xx
SS2 rev 2.3 | SS1 rev 1.3 | uz nepouzivam
Network http://network.mysteria.cz/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 19:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Dnes mi dosiel IP9900HD - bez HDD . Pripravim komplet recenziu - asi az v sobotu bude vonku, ale mozem potvrdit, ze obrazu nemozno nic vytknut , snad len nepatrne vyssiu uroven jasu (zda sa akoby nepatrne prejaseny, oproti vystupom z inych prijimacov s rovnakym chipom. Na druhej strane- nizsia uroven jasu moze maskovat artefakty hlavne v tmavych scenach , co logicky zas pri vyssom jase moze "vystupit" do popredia. Ale po nastaveni o 2°nizssej urovne jasu na panely je to OK. Aj ked to porovnavam Z IP910 . Aj ja to beriem tak, ze IP910 mozme smelo pouzit ako etalon pri hodnoteni kvality obrazu. Takze obraz je OK.
Prve co cloveka napadne po zapnuti je prejst do rozsirenych systemovych nastaveni a vypnut fan. Fan je rusivy a to tak ,ze vela. Po jeho vypnuti sa uz da s boxom pracovat.
Ja idem dalej skumat a hladat chyby .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 19:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
Napodobne skumam a hladam chyby :) . Len dnes sa skor jedujem so zapojenim druheho tunera.uz som doslova na prasky suci,kua.
totizto mam 2 rozdielne diseqc . na prvom su lnb oznacovane z prava do lava 1 2 3 4 a druhy z prava do lava 4 3 1 2 a prave s tym druhym sa neviem ani za slaka nijako dohodnut a uz ho mam chut .... von oknom :) . nastavenie prveho diseqc
1-19,2
2-28,2
3-0,8
4-23,5
podobne som skusal nastavit druhy ten ktory ma uz vytaca,len v nom mam zapojenie nasledovne
1-prazdny
2-prazdny
3-0,8
4-23,5
3-0,8 je funkcna a 4-23,5 ani za slaka nie spojazdnit
jedina kombinácia je funkčna nasledovna
1-23,5
2-prazdna
3-0,8
4-prazdna
dobre,aspon nieco sa podarilo,ale bude fungovat potom ip9900 s takymto zapojenim diseqc??
prveho diseqc
1-19,2
2-28,2
3-0,8
4-23,5

druhy diseqc
1-23,5
2-prazdna
3-0,8
4-prazdna

:cry: :o

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 19:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
tie prazdne jednoducho obsat satelitmi, ktore nepouzivas, ale obsadit ich musis. Ide o to , ze ked vies, ze na 3 mas 08°W a na 4 mas 23,5 , tak ozaj prve dve obsad nepouzitymi a 3 a 4 daj realne pripojene. Neprehadzuj si to podla potreby.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 20:18 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
Tak som aj postupoval,ako pises,ale jednoducho musel som sa s tym potrapit par hodin aj s montazou LNB na streche,zhodit nadbytocnu vahu zo seba,aby som zistil,ze ozaj je diseqc poskodeny.nasiel som este jeden diseqc a uz to ide ako ma :) .este by ma zaujimalo,ze ako teraz spojazdnit spravne druhy tuner.treba dat aj tam oskenovat druzice,alebo sa spusti automaticky?Ventilator je pocut,ked je uplny klud-uz som ho vypol :)

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Naposledy upravil(a) xerius dne 08.Září 2010 - 15:31, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 20:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
druhy tuner jen nastavis. Seznam programu je spolecny.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 23:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
revis:čo používaš ako selected server? ja mam momentálne Ssfcamd v 0.01 a dosť často mi vytuhne karta-skúšal som aj bielu aj modru.

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2010 - 23:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
to je v skutocnosti oscam a ten pouzivam aj ja. ale mam tam zatial len ice kartu. vyskusam aj cisty cryptoworks .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 08.Září 2010 - 8:21 
xerius napsal:
revis:čo používaš ako selected server? ja mam momentálne Ssfcamd v 0.01 a dosť často mi vytuhne karta-skúšal som aj bielu aj modru.

ssfcamd je hodne ocesany oscam, v zakl img umi jen conax na coz je licence, po instalaci umi i cw, neumi ostatni funkce. Plny oscam je k dosazeni pres plugins-addons.
Jinak se T&T a modra sky v oscamu i ssfcamd docela dost kouse. Jeste ale nebyl cas se podivat proc. kombinace mgcamd a newcs funguje s int. cwr kartou mnohem lepe.

Jeste je poznamka oscam umi dualni dekodovani. mgcamd zatim ne


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 08.Září 2010 - 8:41 
xerius napsal:
Napodobne skumam a hladam chyby :) . Len dnes sa skor jedujem so zapojenim druheho tunera.uz som doslova na prasky suci,kua.
totizto mam 2 rozdielne diseqc . na prvom su lnb oznacovane z prava do lava 1 2 3 4 a druhy z prava do lava 4 3 1 2 a prave s tym druhym sa neviem ani za slaka nijako dohodnut a uz ho mam chut .... von oknom :) . nastavenie prveho diseqc

Jeste nejak pro me srozumitelne vysvetli co mas za anteni hw. Antenu 4xdual LNB a dva 4vstupove diseqc prepinace. ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 08.Září 2010 - 9:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 724
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 5 krát
Antenu 4xdual LNB a dva 4vstupove diseqc prepinace. ?

2xSingle 1xQuad 1xTwin preto som to zapojenie diseqc pisal
diseqc-1:
1-19,2
2-28,2
3-0,8
4-23,5
diseqc-2:
1-vymyslena druzica (nezapojene)
2-vymyslena druzica (nezapojene)
3-0,8
4-23,5
Ale ako som uz spomenul,bol vadny diseqc,tak by to uz malo fungovat.
Co by sa stalo,keby som diseqc-2 nastavil v inom poradi,nez je prvy?
A este ma zaujima,ze ked chcem u znameho spojazdnit tiez druhy tuner na ip9900 ci je potrebne mat koly druhemu tuneru diseqc.
on to ma takto:
1 tuner:
1-19,2
2-28,2
3-0,8
4-23,5
2 tuner ho zaujima iba druzica astra 23,5,iba na tej bude potrebovat aby mu slo nahravanie+pozeranie inej stanice (samozrejme z druzice 23,5)

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 08.Září 2010 - 9:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
xerius napsal:
Antenu 4xdual LNB a dva 4vstupove diseqc prepinace. ?
Co by sa stalo,keby som diseqc-2 nastavil v inom poradi,nez je prvy?

V nastaveni musis respektovat poradi jak mas zapojeny koax od LNB do Disequ. LNB muzes mit ruzne pirpojene na kazdem Diseqc a pak i nastaveni u tuneru bude v jinem poradi.
Pro poradek mam nastaveno pekne poradi vstupu jak do druzice a jak jsou LNB na parabole (28,2E-23,5-19,2-0,8W : vstup 1-2-3-4) .
Nemusis nad nicim premyslet clovek se lip vyzna v shluku kabelu.

xerius napsal:
A este ma zaujima,ze ked chcem u znameho spojazdnit tiez druhy tuner na ip9900 ci je potrebne mat koly druhemu tuneru diseqc.
on to ma takto:
1 tuner:
1-19,2
2-28,2
3-0,8
4-23,5
2 tuner ho zaujima iba druzica astra 23,5,iba na tej bude potrebovat aby mu slo nahravanie+pozeranie inej stanice (samozrejme z druzice 23,5)

Nemusis - jeden kabel pujde primo z twinLNB do tuneru.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2010 - 15:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2008 - 18:38
Příspěvky: 138
satelitni prijimac: IPBox 200S a IPBox 910HD
Místo/Bydliště: LV
Johnk napsal:
To skenovani jsem tu uz psal - chtelo by to upravit satellites.xml nachazi se v /etc/tuxbox vypraskat z nej vsechny frekvence ktere jsou prazdne, ten xml soubor je generovany z http://satellites-xml.eu/ a napr na 23E je tam hodne zbytecnych frekvenci, chtelo by to srovnat s http://en.kingofsat.net/ a try nespravne frekvence vyhazet.....


tu je upraveny satellites.xml

http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=30182


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2010 - 20:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Leden 2007 - 17:58
Příspěvky: 31
chcem reagovat na kvalitu obrazu (ipbox 99HD - HDMI) ...Full HD (1080i - skylink) je bez diskusije nadherny, ale ten nemam scim porovnat.
ale kvalita SD je sialene zla....upscale o ktory sa satelit pokusa je nepozeratelny.mam stary ipbox200 cez scart a telka (samsung 40LE656) robi upscale vynikajuco.
Je sanca ze dalsie verzie softu poriesia aj kvalitu SD?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2010 - 8:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3663
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
JirkaS napsal:
Johnk napsal:
- skenovanie družíc je fakt pomalé u mna tri skenovalo skoro hodinu
horšie je to s kvalitou obrazu ten je zatial najhorší zahmlený a neostrý dokonca aj na HD kanáloch čo nechápem lebo môj starý dobrý DM má lepší obraz
- najhoršie je to opät s hlučnostou ventilátoru zrejme IPBox pôjde spät do AB COMU.


To skenovani jsem tu uz psal - chtelo by to upravit satellites.xml nachazi se v /etc/tuxbox vypraskat z nej vsechny frekvence ktere jsou prazdne, ten xml soubor je generovany z http://satellites-xml.eu/ a napr na 23E je tam hodne zbytecnych frekvenci, chtelo by to srovnat s http://en.kingofsat.net/ a try nespravne frekvence vyhazet


Vsimnul jsme si, ze vlakna v Volne diskuzi. Mozna by mohlo byt uzitecne.
:arrow: viewtopic.php?f=27&t=30182

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2010 - 13:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Září 2010 - 12:39
Příspěvky: 2
Zdravim vsetkych

... primac vyzera byt v celku dobre odladeny vzhladom na funkcnost /vyborna robota ;) /az na par drobnosti ktore mi v celku vadia (cisto subjektivne)

- rychlost reakcii na vstup z ovladaca v porovnani s E1(ipb *s) .. dlha "cakacia/reakcna doba" (i,menu atd)
- pohyb kurzora po zozname prip. polozkach nastaveni pri drzani "sipiek" nie je plynule ale tazko ovladatelne skakave, zasekavane, bufferovane ... "lagave"

je to normalne? ci iba ja mam taky problem ;) + by ma zaujimala v porovnani rychlost inych E2 HD primacov (DM ci VU+)

v pripade je mozne trochu vyladit "rychlost ovladania/reakcii" ... Dakujem JirkaS ;)

btw. v celku super zive forum ;) /vdaka moderatorom + ../

Dakujem za informacie ;)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2010 - 15:55 
koros napsal:
Zdravim vsetkych

- rychlost reakcii na vstup z ovladaca v porovnani s E1(ipb *s) .. dlha "cakacia/reakcna doba" (i,menu atd)

Uz se sestavuje seznam ktery sem prilepim k doplneni, ve kterem urcite bude naprogramovat driver na dalkovy ovladac. Pouzili jsme lirc a asi to neni uplne to prave. Je tam sice moznost si naskenovat a pouzit jiny dalkovy ovladac ale funkcnost - rychlost reakce ,repeat - neni uplne idealni.

@revis
Display, bohuzel jas u teto verze hw nejde ridit sw. Zkusim do enigmy doplnit alespon moznost zvolit si zda chci ve standby a deepstb display vypnout nebo zapnout.
Alespon zatim :).

Dalkovy ovladac - vyresit problem zda se ma v zakl. funkcich blizit ovladani na ktere jsou nekteri zvykli z dreama (treba ja :) ) a nebo to udelat podle icon na DO. Reseni by asi bylo oboji a zvolit si tak jak je to u e1.

Mejte tedy zatim strpeni postupne se ten img myslim dopracuje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 99HD
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2010 - 16:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Pre mna ani jedna vec neponahla, je to len zoznam co sa mi nepaci. :)
Dialkove uz ma pictoramy tak ako su , mohli byt rovno enigmove , ja by som do nejakej volby odlisneho DO nesiel - zle sa potom radi ludom . Nech je to radsej tak ako je.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 108 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk