e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2020 - 7:01

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2012 - 23:43 
Problem byl,když si někdo omylem zaškrtnul v totalcommanderu při kopírování že má převést velké písmena na malé,jak víme tak linuxu záleží i na velikosti písmen.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2012 - 8:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2725
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 37 krát
Takze chyba je v settingu. Ked som nahral setting z enigmy, kde mi picony funguju,tak bezi aj tu. Inac setting bol kompletny sken druzic,co chcem pouzivat a spravene bukety v dreamsete a nahraty spat do ipboxu. Tento setting dokonca nesiel nahrat kompletny do openpli(iba niektore druzice fungovali-hotbird 13e, astra 19,2e..., astra 23,5e nic).
Mozno po skene som tam hodil novy satellites.xml, inac ziadnu chybu som nespravil. No bohuzial, tvorba settingu zabrala niejaky cas, ale skusim novy sken, aby som sa vyhol problemom.

Tak chybicka opravena-v stiahnutom satellites.xml je astra 23.5e uvedena ako 23.3e po uprave na 23,5 picony na skylinku funguju.
Ja som videl,ze nejdu na skylinku, tak som skopiroval z enigmy,kde bezia a nesli nikde(neuvedomil som si,ze tam mam iba picony na skylink, tak som myslel,ze nejdu vobec).
Takze kto bude stahovat novy satellites.xml z http://satellites-xml.eu/ tak pozor na to. Este je tam napr sirius 4.8e ako 4.9e. A mozno aj ine.

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2012 - 22:26 
Já si satelites.xml stahoval odtamtud nedávno taky,ale nejdřív jsem do toho kouknul a poslal to do koše.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2020 - 13:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 103
satelitni prijimac: Octagon FS 4008
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Nemáte prosím někdo ke stažení aktuální picony UPC kabelové TV?
Děkuji.

_________________
Astra 23,5" 19,2" DVB-C UPC Octagon SF 4008 + GM 9080 Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2020 - 9:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 734
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 389 krát
Napisu to sem aby si to precetli pokud mozno vsichni:
- Absolutne nikdo nemuze tusit jak ma UPC v miste Tveho pobytu razene kanaly, a ani kdyz napises "UPC kabelove TV" tim moc moc nezlepsis.
- Kabelova TV a UPC nevyjimaje, ma temer v kazdem miste pusobeni uz z histrickych duvodu razeni kanalu jine.
- A jeden priklad, my tady u nas taky mame "kabelovku", teda vseci momu tak rikaji ale svete div se neobsahuje ani jeden kanal v norme DVB-C.
- Obcas na netu najdes a ja jsem tez nekolikrat kabelove tv uz delal ale vzdy je to pro konkretni misto a konkretniho poskytovatele.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě nebo zde


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2020 - 16:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2097
Poděkoval: 123 krát
Poděkováno: 320 krát
pepan666 napsal:
Nemáte prosím někdo ke stažení aktuální picony UPC kabelové TV?
Děkuji.
To je trochu problém, protože je to vázáno na tvou lokalitu. Ale nezoufal bych. Předpokládám, že je tam úplně běžná nabídka kanálů, které mají své picony i v jiných seznamech. Takže stačí příslušné picony vyjmout z jiné nabídky a dle tvého ladění jim upravit Service reference. V Dreamboxeditu je to práce na chvíli, určitě to zvládneš. Dám příklad, například picon ČT1HD z jiného seznamu, najdeš ČT1HD ve tvém settingu v Dreamboxeditu, dáš pravé tlačítko myši, vyskočí nabídka, vybereš Copy service reference to clipboard. Klikneš na picon ČT1HD a název ze schránky (clipboard) vložíš namísto původního (musíš jen ponechat extenzi .png). A máš jednu hotovou. Stejně to uděláš s ostatními, které potřebuješ a máš svůj setting i s piconami.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2020 - 10:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 103
satelitni prijimac: Octagon FS 4008
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
chocholousek napsal:
Napisu to sem aby si to precetli pokud mozno vsichni:
- Absolutne nikdo nemuze tusit jak ma UPC v miste Tveho pobytu razene kanaly, a ani kdyz napises "UPC kabelove TV" tim moc moc nezlepsis.
- Kabelova TV a UPC nevyjimaje, ma temer v kazdem miste pusobeni uz z histrickych duvodu razeni kanalu jine.
- A jeden priklad, my tady u nas taky mame "kabelovku", teda vseci momu tak rikaji ale svete div se neobsahuje ani jeden kanal v norme DVB-C.
- Obcas na netu najdes a ja jsem tez nekolikrat kabelove tv uz delal ale vzdy je to pro konkretni misto a konkretniho poskytovatele.

Jo je mě to jasný každá lokalita a poskytovatel kabelovky to má jinak tak je to nemožné dělat!

_________________
Astra 23,5" 19,2" DVB-C UPC Octagon SF 4008 + GM 9080 Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2020 - 10:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 103
satelitni prijimac: Octagon FS 4008
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
VTronik napsal:
pepan666 napsal:
Nemáte prosím někdo ke stažení aktuální picony UPC kabelové TV?
Děkuji.
To je trochu problém, protože je to vázáno na tvou lokalitu. Ale nezoufal bych. Předpokládám, že je tam úplně běžná nabídka kanálů, které mají své picony i v jiných seznamech. Takže stačí příslušné picony vyjmout z jiné nabídky a dle tvého ladění jim upravit Service reference. V Dreamboxeditu je to práce na chvíli, určitě to zvládneš. Dám příklad, například picon ČT1HD z jiného seznamu, najdeš ČT1HD ve tvém settingu v Dreamboxeditu, dáš pravé tlačítko myši, vyskočí nabídka, vybereš Copy service reference to clipboard. Klikneš na picon ČT1HD a název ze schránky (clipboard) vložíš namísto původního (musíš jen ponechat extenzi .png). A máš jednu hotovou. Stejně to uděláš s ostatními, které potřebuješ a máš svůj setting i s piconami.

Jo děkuji na to už jsem přišel. Je to úplně jednoduché v Dreambox edit tam dostat picony. Problém, ale mám když dám odeslat do boxu, tak se mě tam ty picony nepřesunou. Hledám na int. návod jak nastavit Dreambox edit aby mě to přeneslo i picony a nemůžu najít. ](*,)

_________________
Astra 23,5" 19,2" DVB-C UPC Octagon SF 4008 + GM 9080 Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2020 - 13:45 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 374
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 14 krát
Podla mojich znalostí sa pikony nachádzajú v /usr/share/enigma2/picon. (nevýhoda : obsadia veľa miest z vlastnej pamäte prijímača)

ALE: záleží to aj na image ktoré používa užívateľ.
ĎALŠIE MOŽNOSTI: /media/hdd/picon alebo /media/usb/picon

Prekontroluj tie cesty v tvojom prijímači, zapíš presnú cestu do DreamboxEdit a máš to.

_________________
Vu+Solo4K - OpenATV 6.3 + DM500HD - OpenPli + DM8000HD - OpenATV 6.3
+ 28,5E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2020 - 15:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 151
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 13 krát
Chci se zeptat, jak v tom DreamEditu jde upravovat picony? Já na to nějak nepřišel.
Zatím jsem to dělal tak, že jsem v DE našel SerRef, ten jsem použil na přejmenování příslušného PNG a pak to nakopíroval ručně přes FTP do boxu. Jde to dělat i nějak pohodlněji? Jakože třeba v DE přiřadím PNG k nějakému programu a ono to samo ten soubor přejmenuje a pak odešle na flashku?

Děkuji.

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2020 - 16:45 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 374
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 14 krát
V DreamboxEdit sa nedá upravovať Picony, jedine tak ako píšeš, ale až tak veľa programov sa nepridáva alebo neprehadzuje že aby si musel každý týždeň prerábať.
Výnimku robí SkyLink, ono by prehadzoval aj každí týždeň.

Picony máš aktual tu: https://drive.google.com/drive/folders/ ... 3NrdW5hTEE
Vyberieš ktoré používaš, stiahneš...atď. Do týždňa sa to aktualizuje.

_________________
Vu+Solo4K - OpenATV 6.3 + DM500HD - OpenPli + DM8000HD - OpenATV 6.3
+ 28,5E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2020 - 19:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 734
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 389 krát
Or-Horo napsal:
Jakože třeba v DE přiřadím PNG k nějakému programu a ono to samo ten soubor přejmenuje a pak odešle na flashku?
To jako vazne samo? :ROFL:
Obavam se ze vzdy budes muset "programu" vysvetlit ze obrazek se jmenem BroukPytlik.png bude moci pouzit pro sluzbu Or-Horo.TV s SID 1_0_1_F_F_F_E09FFFF_0_0_0. ](*,)

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě nebo zde


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2020 - 8:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 151
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 13 krát
chocholousek napsal:
To jako vazne samo? :ROFL:
Obavam se ze vzdy budes muset "programu" vysvetlit ze obrazek se jmenem BroukPytlik.png bude moci pouzit pro sluzbu Or-Horo.TV s SID 1_0_1_F_F_F_E09FFFF_0_0_0. ](*,)


No no, nestrouhej mi mrkvičku! :oops: Líná huba, hotové neštěstí. Jsem se zeptal, no... :wink: Jestli je ten princip takovýto, tak ať mi nikdo neříká, že by to chytré hlavy z Německé Demokratické Republiky nebo nějaké podobné, nedokázaly naprogramovat. Vložím BroukPytlik.png ke stanici Or-Horo.TV, vono si to vytáhne SIDa, natáhne to do řetězce, pak podprogram jen nahradí ":" znakem "_" a vytvoří to nový soubor, tentokrát s novým názvem. A stejně, jak posíláme seznamy kanálů, tak po kliknutí na příslušnou volbu menu nebo tlačítko to nahraje do správného adresáře a případně tomu přiřadí práva. Já nevím, jak to chodí teď, ale před 30ti léty jsem programoval v jazyce Borland Pascal a tehdy to žádný problém nebyl. Ale dnes už bych možná ani nevěděl, jak na to :oops:

Mě právě spíš vrtalo hlavou, že v tom DE je pod menu položka pro přiřazení piconu. Načpak to tam tedy je? Ha? A teď vysvětluj! :smoke:

Třeba to nějak jde, jen nevíme, jak :good:

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2020 - 9:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5129
satelitni prijimac: Honda CBF600S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 378 krát
V e-channelizer to nieje problem.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo, Antik Nano 3S - , skylink, antiksat
orange pi zero, orange pi zero+, orange pi pc, rpi4b, TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2020 - 10:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 151
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 13 krát
Díky za tip. Vyzkouším. ;)

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: pikony na UPC
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2020 - 17:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 734
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 389 krát
Or-Horo napsal:
Mě právě spíš vrtalo hlavou, že v tom DE je pod menu položka pro přiřazení piconu. Načpak to tam tedy je? Ha? A teď vysvětluj!


Tak to ti muzu rici naprosto presne:

Kdyz otevres menu tak programu vysvetlis ze obrazek se jmenem BroukPytlik.png bude moci pouzit pro sluzbu Or-Horo.TV s SID 1_0_1_F_F_F_E09FFFF_0_0_0, tak jak DBE nebo e-channelizer (oba to delaji stejne), veme obrazek a kopiruje jej bodu a do adresare picon. A to POZOR bez jakekoliv kontroly tedy na vztupu musis mit hotovou piconu.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě nebo zde


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk