e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Leden 2020 - 0:16

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 7:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
Namontoval jsem do meho IPBoxu9900 novy 2,5´ disk Seagate Barracuda 1TB. V Device Manageru jsem vytvoril jednu partiton 1000 GB , naformatoval, moutnul, inicializoval pro nahravani a prekontroloval system souboru. Vse bez problemu.
Po instalaci disku se ale prijimac zacal sekat i pouze pri sledovani ziveho vysilani. Seka se na tvrdo bez spineru, okamzite se zastavi obraz i zvuk a pomuze jen vypnuti vypinacem vzadu.

Napada me, jestli mu nedela problem tak velka partition 1000 GB? Mam zkusit disk prerozdelit?

Prekontroloval jsem taky vystupni napeti zdtroje pri zatezi. Nameril jsem 5,2V, 11,8V a 26,2V. Kondiky nafoukly nejsou, zadny nenormalni zabarveni jsem na nich taky nenasel. Jediny problem se mi zda na desce zroje hned u trafa u R2 a C6, kde se mi zda, ze tam neco dost hreje. Zbarvila se od toho i deska do hneda viz. prilozene foto. Ve zdrojich se moc nevyznam a tak se ptam, jestli mate nekdo podobnou zkusenost nebo cim by to mohlo byt?? Soucastky si jsem schopen sehnat a vymenit.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 17:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1224
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 29 krát
Nic v zlom, ale tento box by som uz urcite nepouzival


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 20:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
gusto1 napsal:
Nic v zlom, ale tento box by som uz urcite nepouzival


Kazdopadne diky za info. A to by jsi nepouzival kvuli stari boxu nebo tomu zdroji?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 22:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 35 krát
lukasz napsal:
gusto1 napsal:
Nic v zlom, ale tento box by som uz urcite nepouzival


Kazdopadne diky za info. A to by jsi nepouzival kvuli stari boxu nebo tomu zdroji?

Nie, oni by vsetko starsie vyhodili. Ved treba 4k stb, aj ked v tomto formate skoro nic rozumne a dostupne nevysiela!!!
Mne 9900 slape uz roky bez problemov!!!! Aj s hdd. Akurat som menil kondiky v zdroji.
Jasne kto ma 4k, tak ma aj lepsi obraz fullhd. Ha-ha.!!!

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 22:29 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 430
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 118 krát
Sorry ale trapit sa v dnesnej dobe s tou starou vetesou fakt nema vyznam. Za par drobnych su vykonnejsie prijimace s rychlejsimi procesormi, vacsou RAM, vacsou FLASH, USB 3, GBlan, HW encodingom, h265 atd.


Ale zas "Podle vkusu kazdeho soudruha..."

_________________
Čapatá trockistická štetka + 5g bieleho webdizajnu + psychopatovič + DPHčkár a pozemkový podvodník = pohroma


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 7:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 35 krát
A vies si predstavit, ze ipbox mi normalne funguje?
Ano, ma slaby hw, ale, co , hram na tom vykonne hry?
Na sledovanie tv, beznych videi v divx, xvid, h264 zo siete, usb... dostacuje. .......

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 7:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
Kasr napsal:
lukasz napsal:
gusto1 napsal:
Nic v zlom, ale tento box by som uz urcite nepouzival


Kazdopadne diky za info. A to by jsi nepouzival kvuli stari boxu nebo tomu zdroji?

Nie, oni by vsetko starsie vyhodili. Ved treba 4k stb, aj ked v tomto formate skoro nic rozumne a dostupne nevysiela!!!
Mne 9900 slape uz roky bez problemov!!!! Aj s hdd. Akurat som menil kondiky v zdroji.
Jasne kto ma 4k, tak ma aj lepsi obraz fullhd. Ha-ha.!!!


Vidim to uplne stejne jako ty, mne 9900 taky slapal v pohode tusim od roku 2011, kdyz jsem nahraval pouze na flesku pichnutou v boxu a na to co se tady vysila a v jake kvalite to uplne staci. Menil jsem v roce 2016 obligatni kondenzator C15, jelikoz box nenabootoval a pak taky preventivne 2200µF 10V, 3300µF 10V, 1000µF 25V, 470µF 50V. Problem nastal az ted po montazi disku, kdy se zacal sekat na tvrdo bez spinneru. Domnivam se, ze by to mohlo byt zdrojem napr. padajici napeti z duvodu zvysene zateze odberem disku. Jelikoz nemam moznost nikde box vyzkouset s nahradnim zdrojem, tak zvazuju zkusit dovymenit zbyle kondenzatory na zdroji a uvidime. Cekal bych, ze tu treba nekdo poradi, ale nevim...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 8:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4807
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 322 krát
Vyhodiť dobrý ipbox nieje najlepší nápad. Tu vsak ide zda sa o problemik možno s napájaním a otázka je, či sa chybu oplatí hľadať.
Co by sa malo vymenit netuším a snad by stalo za zváženie pripojiť disk cez usb alebo nahrávať na sieťový.
Sudruh sa pýtal na riešenie a opravujú sa aj horšie vykopávky - ked to má za hobby preco nie - aj mna by tešilo tomu stroju predĺžiť zivot.
Oprava stojí cas a peniaze a výsledok je neistý a vianoce sa blížia.
@kasr: keby si si kúpil novú techniku, vratilo by sa ti to možno za málo rokov už len na úspore elektriny. Komfort (rýchlosť a pamäť) je u noveho 4k stroja niekde uplne inde.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 11:23 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Říjen 2011 - 7:13
Příspěvky: 479
satelitni prijimac: LINUX-y
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát
... každý má svojím spôsobom pravdu ...
... boli to moje prvé Linuxy (ABIP9900) od 2011 a je to doteraz moje srdcovka, dokonca obmedzené vlastnosti mali výhodu: človek sa musel učiť a rozmýšľať ( rozšírenie pamäte, presun VAR,...), ale aj ja som mal problémy so vstavaným HDD, sem-tam seklo, riešil som to USB HDD (to bolo najlepšie) a nakoniec NAS - tiež problémy. Po postupnej výmene za F1T a VU+Solo2 problémy zmizli. Predpokladám:
- ABIP9900 má slabý procesor a niektré aplikácie skrátka nestíha.
- SH4 má odlišnú architektúru a veľa pluginov bolo upravovaných z iných architektúr a asi nie vždy korektne. Vyhodiť dobrý IPbox nie je najlepší nápad - nie je , ale doba ide a IP9900 nemá už žiadnu podporu, ale donedávna som ho - ako napr. Kasr. používal. Bol to pekný kus mašiny a dokonca moja spolubývajúca stále smúti nad veľmi príjemnými SDO-čkami. Ale po viacerých poruchách v poslednej dobe - aj napriek promptnému servisu AB-comu, alebo dodávke ND (ja som menil celé zdroje, nechcelo sa mi d**ať s neistou výmenou kondíkov )- som ich predsa len vymenil. Ešte mám 2 ks doma v poruche ( kvetinkavé 2-tunery) - asi zdroje alebo bootloadery.
... ak má niekto záujem ...
... nechcem ich dať na zberný dvor ...

_________________
fšelijaké LINUX-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 12:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 35 krát
peter54 napsal:
Vyhodiť dobrý ipbox nieje najlepší nápad. Tu vsak ide zda sa o problemik možno s napájaním a otázka je, či sa chybu oplatí hľadať.
Co by sa malo vymenit netuším a snad by stalo za zváženie pripojiť disk cez usb alebo nahrávať na sieťový.
Sudruh sa pýtal na riešenie a opravujú sa aj horšie vykopávky - ked to má za hobby preco nie - aj mna by tešilo tomu stroju predĺžiť zivot.
Oprava stojí cas a peniaze a výsledok je neistý a vianoce sa blížia.
@kasr: keby si si kúpil novú techniku, vratilo by sa ti to možno za málo rokov už len na úspore elektriny. Komfort (rýchlosť a pamäť) je u noveho 4k stroja niekde uplne inde.

Mam aj novsi , usporu elektriky u zariadeni so spotrebou radove vo wattoch neriesim. 4k ma zatial nezaujima, zatial neni v tomto formate skoro nic, co by ma zaujimalo.
Co je rychlost???? Prepinanie??? (ci rychlejsie prehravanie videa?????)
Predstav si, ze ipbox mi prepne kodovany program skylinku do 2 sekund. A pri beznom sledovani tv mam aj volnu pamät!!!
Ano, ked budem jeden program pozerat, jeden nahravat uz je to pomalsie prepne asi za styri sekundy. No a ked budem este nieco streamovat, tak uz to je spomalene velmi. Ale kto to bezne robi?
A start stb uz neriesim vôbec. Mam vela zariadeni v sieti, ktore automaticky pripajam.k stb (aj ipboxu) a aj novsi stb pri starte sa snazi ich pripojit a ked nie su zapnute, tak start trva niekolko minut. Ale stb zapinam (z deep stantby) iba raz denne.
Hej, Peter, aby si nebol v pomykove. Nepouzivam spajliky.
To k tym rychlostiam. Ze to neni myslene doslova. Preto aspon vela otaznikov.

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Naposledy upravil(a) Kasr dne 04.Prosinec 2019 - 15:24, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 15:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
Skusil by som dovymienať kondiky ak to nepomože tak novy stroj .Dat to opraviť sa to už velmi neoplati.Skoda že nemaš tester kondenzatorou ja použivam esr od zajice tento.Kondenzator ktory je vadny vobec nemusi byť nafuknuty. http://www.zajic.cz/esr/esr.htm


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Naposledy upravil(a) jopo33 dne 05.Prosinec 2019 - 10:28, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2019 - 9:23 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1224
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 29 krát
Kasr napsal:
lukasz napsal:
gusto1 napsal:
Nic v zlom, ale tento box by som uz urcite nepouzival


Kazdopadne diky za info. A to by jsi nepouzival kvuli stari boxu nebo tomu zdroji?

Nie, oni by vsetko starsie vyhodili. Ved treba 4k stb, aj ked v tomto formate skoro nic rozumne a dostupne nevysiela!!!
Mne 9900 slape uz roky bez problemov!!!! Aj s hdd. Akurat som menil kondiky v zdroji.
Jasne kto ma 4k, tak ma aj lepsi obraz fullhd. Ha-ha.!!!

A kto povedal, ze treba 4K box ?
Ja 4K box nemam a v najblzsej dobe ani neplanujem. Napr. taky qviart lunix za 75€ je uplne v pohode. Ked chce twin tuner, tak nejaky Formuler F1/ F4 turbo s dalsim tunerom.
Ja som mal tak isto IP box. Dokonca najprv IP box 250, ktory fungoval s E1 uplne vyborne (ak by niekto chcel, tak este ho mam plne funkcny, ale je to bohuzial DVB-S) a potom som mal IP 9000, ktory bol tiez velmi dobry s E2 od PKT. Potom som si zadovazil IP box 9900 a to bola katastrofa, ale podarilo sa mi ho za 20€ predat (nakupna cena bola 100€ z druhej ruky), takze som bol rad ze som sa ho zbavil.
Ano ten box fungoval normalne vdaka jirkas-ovi (urcite si ho mnohi pamataju), ktory bol vyvojarom. Ale to bolo tak vsetko. Ako uz niekto spominal, tento box nie je vhodny do tejto doby.

To mas ako keby si po dnesnych cestach jazdil so zigulou. Tiez by si tvrdil, ze ta zigula ide paradne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Sekani IPBox9900 po montazi disku
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2019 - 10:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 35 krát
Neviem, aky si mal problem, ale mne ide stale ipbox 9900 bez problemov. Ale asi hw, preto ti blbol. Jasne, neni to ziaden rychlik, ale je lepsi, ako väcsina sucasnych obycajnych stb.

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk