e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2018 - 4:48

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zlučovanie 2 antén na sk a cz kanály
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 8:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
Zdravím, obraciam sa na vás s otázkou ohľadom primania cz signálu na svk. Jedna sa o okolie stupavy (Záhorie). Mám doma zatiaľ anténu smerovú a tu mám natočenu na cz a ešte 1 chcem kúpiť ktorú natočím na svk kamzík. Anténu mám ma streche a zo strechy ide cca 15 metrový kábel do pivnice. Nakoľko nemám možnosť dostať hore na strechu elektriku na zosilňovač hľadám daku možnosť ako ju tam dostať. (Daka výhybká alebo niečo).dalej by som sa chcel spýtať aký anténny zlucovac potrebujem na to aby som mal najlepši prijem signálu. Dvb-t merak mám k dispozícii od kolegov z firmy a základy používania mám.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 9:55 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 328
Poděkováno: 19 krát
někdy jednoduché,někdy složité.
zesilovač jde napájet po koaxu ,nejdříve změřit signály , porovnat kanály (jestli se mohou ovlivňovat)
případně kanálově filtrovat , srovnat úrovně a pak hurá do ladění TV.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 9:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
grund napsal:
někdy jednoduché,někdy složité.
zesilovač jde napájet po koaxu ,nejdříve změřit signály , porovnat kanály (jestli se mohou ovlivňovat)
případně kanálově filtrovat , srovnat úrovně a pak hurá do ladění TV.

Dnes idem kúpiť anténu ešte 1. A idem merať s uvidíme. Ale viem že zosilňovač tam bude treba na 100%. Vieš mi odporučiť daky? Ktorý by mal zdroj dole a posielal by napätie hore ?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 10:33 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 328
Poděkováno: 19 krát
zesilovač přímo nevím , ale ten co umí filtrovat vstupní signály(kanály) a nastavit úroveň na výstupu
by byl OK , určitě se jich vyrábí hromada , ale s tím napájením po koaxu bude méně


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Aj -aj
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 11:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3867
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
pokud dokážeš srovnat úrovně na cca +/-20 dB tak třeba DIGI SAT LITE DL 30


jinak hrábni do šrajtofle a máš vystaráno , začnu od nejlacněj TRIAX TMB 10B WWK

a výše

třeba napiš co chytáš ??? , směry a aspoň orientační úrovně !!! ,
taky když odpojíš jednu jak to jde na druhou anténu ???!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 11:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
hlustvisihak napsal:
pokud dokážeš srovnat úrovně na cca +/-20 dB tak třeba DIGI SAT LITE DL 30


jinak hrábni do šrajtofle a máš vystaráno , začnu od nejlacněj TRIAX TMB 10B WWK

a výše

třeba napiš co chytáš ??? , směry a aspoň orientační úrovně !!! ,
taky když odpojíš jednu jak to jde na druhou anténu ???!!!

Ide o to že chcem cz tv na Slovensku. 2 antény preto lebo jedna bude nasmerovaná na Brno pravdepodobne a druha na svk kamzík.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 11:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3867
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
to je mi jasné , proto se ptám jak jde cz na svk anténu a opačně ???

ony ty vlny sou kurvy


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 12:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
hlustvisihak napsal:
to je mi jasné , proto se ptám jak jde cz na svk anténu a opačně ???

ony ty vlny sou kurvy

Cz chytím iba keď nasmerujem na brno a dám zosilňovač . Sk bez úplne v pohode. Na kamzík mám priamy výhľad takze tam budem musieť spraviť útlm aby som vyrovnal úrovne do zlučovaca.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 13:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3867
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
lépe by bylo dát na Kojál laděný předzesilovač a pak to sloučit ???

no možnosti jsou různé , přeji příjemné hraní

:good:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 13:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
hlustvisihak napsal:
lépe by bylo dát na Kojál laděný předzesilovač a pak to sloučit ???

no možnosti jsou různé , přeji příjemné hraní

:good:

Práveže toto neviem. Toto je jedna z možnosti ako to spraviť. Preto píšem sem lebo hľadám najlepšiu alternatívu ako to spojazdniť ˇ.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 14:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3867
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
OK

tak napiš co naladíš z Kojálu 26,28.29,49,59 ??? ty dva poslední do dvou let zmizí !!!!

potom by sme nechali udělat laděný zesik , ale co bude nikdo neví ???

(pardon mimo kořalky !!!)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 14:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
hlustvisihak napsal:
OK

tak napiš co naladíš z Kojálu 26,28.29,49,59 ??? ty dva poslední do dvou let zmizí !!!!

potom by sme nechali udělat laděný zesik , ale co bude nikdo neví ???

(pardon mimo kořalky !!!)

Takze sa naoplati kupovať selektívny zlucovac na kanály 29,40, 59?
Zajtra zoberiem z firmy merak a pomeram to.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 14:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3867
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
29 možná zůstane ??? jen se překlopí do T-2 ?

když máš možnost změřit úrovně tak super !!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 14:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
hlustvisihak napsal:
29 možná zůstane ??? jen se překlopí do T-2 ?

když máš možnost změřit úrovně tak super !!!

Tak potom fajn. Prídem domov z prace pošlem náčrt ako by som to chcel spraviť. A zajtra to pomeram a uvidíme


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:05 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1418
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 248 krát
Ještě si nezapomeň změřit, kolik budeš mít signálu z Kamzíku na té anténě na Brno. Po zesílení a následném sloučení by to také mohl být problém.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
VTronik napsal:
Ještě si nezapomeň změřit, kolik budeš mít signálu z Kamzíku na té anténě na Brno. Po zesílení a následném sloučení by to také mohl být problém.

Viem, keby bol s tým problém môžem použiť utlmove články.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:22 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1418
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 248 krát
Ano, můžeš vložit útlum, ale do antény namířené na Kamzík. Anténa na Brno bude také určitě chytat Kamzík, protože bude v místě silný. Neměl by zahltit zesilovač a také by neměl po sloučení "bořit" signál Kamzíku z antény na Kamzík. Pravděpodobně to bude nutné řešit selektivními prvky (propusti, odlaďovače). Ale to bude jasnější až to změříš.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
VTronik napsal:
Ano, můžeš vložit útlum, ale do antény namířené na Kamzík. Anténa na Brno bude také určitě chytat Kamzík, protože bude v místě silný. Neměl by zahltit zesilovač a také by neměl po sloučení "bořit" signál Kamzíku z antény na Kamzík. Pravděpodobně to bude nutné řešit selektivními prvky (propusti, odlaďovače). Ale to bude jasnější až to změříš.

Môžeš mi vysvetlit čo je to odlaďovač? Poprípade poslať link na daky?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1418
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 248 krát
Odlaďovač je filtr s opačnou charakteristikou než propust. To znamená, že na odlaďovaném kanálu nebo skupině kanálů sníží úroveň odlaďovaného signálu. To může být potřeba při silném signálu Kamzíku na anténě na Brno, ale jak jsem psal, to se pozná až po měření. Je to jen úvaha. Vycházím i ze zkušenosti, že běžné kanálové zesilovače nemají dostatečnou selektivitu, aby významněji snížili úroveň nežádoucích signálů (pokud je mezi nimi velký rozdíl úrovní silný/slabý).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2018 - 19:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Duben 2018 - 8:21
Příspěvky: 13
VTronik napsal:
Odlaďovač je filtr s opačnou charakteristikou než propust. To znamená, že na odlaďovaném kanálu nebo skupině kanálů sníží úroveň odlaďovaného signálu. To může být potřeba při silném signálu Kamzíku na anténě na Brno, ale jak jsem psal, to se pozná až po měření. Je to jen úvaha. Vycházím i ze zkušenosti, že běžné kanálové zesilovače nemají dostatečnou selektivitu, aby významněji snížili úroveň nežádoucích signálů (pokud je mezi nimi velký rozdíl úrovní silný/slabý).

Jasne už chápem. A potom aký zosilňovač mám osadiť tam ? Aby zvýšili hlavne koncové kanály to znamená že cz.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk