e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 7:28

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 567 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 125 26 27 28 29 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 11:28 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 510
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 26 krát
no asi aj dnes stym nieco robia lebo niektore programi naskenuje ale obraz je len cierna obrazovka a filmova frekvencia mi zatial nejde


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 12:13 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Listopad 2010 - 12:48
Příspěvky: 350
Poděkováno: 15 krát
pre toto som sa pýtal že ako to ide, či to nevypadáva častejšie než ide..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 20:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Září 2014 - 19:08
Příspěvky: 3
mmiriboy napsal:
500w napsal:
mmiriboy napsal:
Vďaka, myslel som si! Problém bude v anténe!


Dobry den
chcem sa spytat ako je to s mmds dvb-t nitra zobor , funguje to este vobec ? pripadne co sa da naladit . Antenu nato mam aj dvb-t len sa mi nedari nic naladit z akeho dovodu neviem. Cele forum som presiel. Poloha klokocina nitra. Dakujem.

Ty chceš prijímať anténou určenou pre DVB-T príjem signál s pásma 2,1 - 2,3 GHz :?: :!:
Musím ťa sklamať, ale s obyčajnou anténou, určenou pre UHF pásmo sa to nedá :!: :)


Vobec ma nesklames. Pisal som ze antenu nato mam, cca tyzden dozadu som kupil za 10e californiu neupravenu do sita. Dnes som naladil 35 programou niektore padali niektore slapali ale to bude tym ze antena bola len na parapete vonku hodena. Chcel som len vediet programovy raster co by malo ist, lebo niektore stanice pisali ze zakodovane a isli a niektore nie. Dakujem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 20:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4844
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
500w napsal:
500w napsal:
Dobry den
chcem sa spytat ako je to s mmds dvb-t nitra zobor , funguje to este vobec ? pripadne co sa da naladit . Antenu nato mam aj dvb-t len sa mi nedari nic naladit z akeho dovodu neviem. Cele forum som presiel. Poloha klokocina nitra. Dakujem.

Vobec ma nesklames. Pisal som ze antenu nato mam, cca tyzden dozadu som kupil za 10e californiu neupravenu do sita. Dnes som naladil 35 programou niektore padali niektore slapali ale to bude tym ze antena bola len na parapete vonku hodena. Chcel som len vediet programovy raster co by malo ist, lebo niektore stanice pisali ze zakodovane a isli a niektore nie. Dakujem.

Tak potom zrejme nevieš čo píšeš, pretože si zrejme mýliš dojmy s pojmami!
DVB-T a MMDS sú dve rozdielne platformy vysielania fungujúce hlavne na odlišných frekvenciách! A preto aj antény sú pre tieto vysielania rozdielne!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 22:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3243
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 2 krát
Steiner napsal:
iba Plazmou Panasonic s DVB-C
MMDS luftom je Conax, to už tu debata bola:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 61#p503461
teraz som to checkol či to vôbec ide a všetko po starom aj zoznam nekódovaných zostal


a mozes to nejako chcecknut na share ? diablo wifi nemas ? pripadne nejakeho dvb c/t certa amiko a pod, alebio linux s takym tunerom ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 22:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Září 2014 - 19:08
Příspěvky: 3
mmiriboy napsal:
500w napsal:
500w napsal:
Dobry den
chcem sa spytat ako je to s mmds dvb-t nitra zobor , funguje to este vobec ? pripadne co sa da naladit . Antenu nato mam aj dvb-t len sa mi nedari nic naladit z akeho dovodu neviem. Cele forum som presiel. Poloha klokocina nitra. Dakujem.

Vobec ma nesklames. Pisal som ze antenu nato mam, cca tyzden dozadu som kupil za 10e californiu neupravenu do sita. Dnes som naladil 35 programou niektore padali niektore slapali ale to bude tym ze antena bola len na parapete vonku hodena. Chcel som len vediet programovy raster co by malo ist, lebo niektore stanice pisali ze zakodovane a isli a niektore nie. Dakujem.

Tak potom zrejme nevieš čo píšeš, pretože si zrejme mýliš dojmy s pojmami!
DVB-T a MMDS sú dve rozdielne platformy vysielania fungujúce hlavne na odlišných frekvenciách! A preto aj antény sú pre tieto vysielania rozdielne!

Netahajme sa za slovicka pisal som mmds dvbt , tema je mmds nitra piestany , tym dvbt som myslel digital, chcem len vediet ten raster nie sa tu dotahovat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Září 2014 - 5:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4844
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
500w napsal:
Netahajme sa za slovicka pisal som mmds dvbt , tema je mmds nitra piestany , tym dvbt som myslel digital, chcem len vediet ten raster nie sa tu dotahovat.

To iba aby bolo jasno v pojmoch, netreba miešať hrušky s jablkami! :)
Ten raster ti momentálne nemôžem poskytnúť, moju anténu mám K.O., mám síce náhradnú, ale výmenu som zatiaľ neriešil! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Září 2014 - 9:00 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Listopad 2010 - 12:48
Příspěvky: 350
Poděkováno: 15 krát
nejaké to slabé info je na stránke mmds sk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Září 2014 - 12:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3354
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 139 krát
dlhe_pole napsal:
Steiner napsal:
iba Plazmou Panasonic s DVB-C
MMDS luftom je Conax, to už tu debata bola:
viewtopic.php?f=143&t=52665&p=503461#p503461
teraz som to checkol či to vôbec ide a všetko po starom aj zoznam nekódovaných zostal


a mozes to nejako chcecknut na share ? diablo wifi nemas ? pripadne nejakeho dvb c/t certa amiko a pod, alebio linux s takym tunerom ?

bohužál, ništ takoje nemám poruke :(
ale už hádžem do prasiatka na totok: :D
http://www.parabola.cz/zpravicky/22672/ ... v-prodeji/

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Září 2014 - 16:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Listopad 2010 - 12:48
Příspěvky: 350
Poděkováno: 15 krát
pekná mašinka.. hneď by som bral.. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2014 - 20:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Červen 2010 - 14:28
Příspěvky: 1
vili1 napsal:
snad doplnim jedna sa o modul cena 50 e


A vie niekto kde ten modul zoženiem ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 12:38 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 510
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 26 krát
obcodny dom Sandokan a pod horkou na Klokocine je tam opravovna sat.primacov


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 18:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Listopad 2014 - 17:31
Příspěvky: 4
Místo/Bydliště: NR-Urmín
Prosím vás mám túto MMDS (na 2 TV) ale nie su tam markízacke a jojkárske programy .
Skúšal som kombináciu s klasickou DVB-T (Plustelka) ale keď zapojím dva zlučovače tak mám hrozne slabý signál na obe antény. :(
Vyrieši to dáky zosilňovač ? Alebo máte nato dáku inú fintu? DÍK ZA ODPOVEĎ ! [-o< :unknown:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 21:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4844
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
Jasné, dá sa to riešiť aj zosikom, ale treba poznať úrovne signálov, nikto ti neporadí, pretože nikto z nás nemá vešteckú guľu a neveští!, presný typ zosiku!
Čiže chce to v prvom rade viac podrobností a najideálnejšie by to bolo zmerať!
Apropo, ten širokopásmový zlučovač nieje žiadna výhra, ideálnejšie je použiť pásmový zlučovač, resp . kanálový...
P.S. Nepíšeš, že na akých číslach kanálov (frekvenciách) máš tie programy - chce to podrobnější rozpis!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 1:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Listopad 2014 - 17:31
Příspěvky: 4
Místo/Bydliště: NR-Urmín
no toto
http://mmds.sk/?page_id=36

chcem skombinovať s týmto
http://dvbt.towercom.sk/programy-v-multiplexoch.php

:good:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 6:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4844
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
Ty si takto kompletný, hmm?!
Pozri, ja bývam kúsok od NR, poznám frekvencie DVB-T kanálov vysielaných zo Zobora (21.,31.,48. a 50.k = Towercom + 54.k Avis = Nitra Klokočina), , jediné čo neviem je to, že aký typ máš toho konvertora pre MMDS?! T.z., že neviem kde presne na aké kanály (frekvencie) ti konvertuje tento signál?! Pretože na trhu je týchto konvertorov viac druhov, každý z nich má inú frekvenciu oscilátora, čiže konvertujú signál rozdielne-na rozdielne kanály!
A preto som chcel vedieť tieto podrobnosti od teba!!! Kapišto?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 10:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Listopad 2014 - 17:31
Příspěvky: 4
Místo/Bydliště: NR-Urmín
Je mi ľúto že som Vás trocha rozčertil :evil:
Nie som taký odborník na tieto témy, preto aj teraz radšej pošlem iba foto toho čo mám :oops:

iba v skratke: MMDS 2,2-2,3GHz mám zapojenú cez napájací konvertor do zlučovača 47-2400MHz (2xTV) a šlape to veľmo dobre (ten zlučovač mi odporučili v jednej predajni v NR vraj by to malo šlapať keď pridám ďalší na zapojenie dvoch antén)
Keď zapojím dve antény na tento zlučovač a do výstupu si dám TV tak to šlape (ide aj MMDS aj DVB-T)ale keď tam pridám druhý takýto zlučovač aby to išlo na dva TV (OUT prepojím s OUT na druhom zlučovači) tak už padá signál na oboch anténach.
Dufam že vás zas nenahnevám :twisted:

PS: Kompletný ne som lebo pred 24 rokmi mi vyrezali slepé črevo [-X


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 18:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
Nie som si istý či máš mmds anténu /califu/ správne osadenú v parabole

Možno bude nutné po zlúčení MMDS+UHF ešte zosilniť zlúčený signál
o cca 12 dB

zručný amater si môže vyrobiť predmetný zlučovač aj svojpomocne
podľa náčrtu v prílohe.,cievky sú s drôtu cu 0.5mm
Ako zlučovač možno použiť napr. vid príloha


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 20:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4844
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
užívateľ napsal:
Je mi ľúto že som Vás trocha rozčertil :evil:
Nie som taký odborník na tieto témy, preto aj teraz radšej pošlem iba foto toho čo mám :oops:

iba v skratke: MMDS 2,2-2,3GHz mám zapojenú cez napájací konvertor do zlučovača 47-2400MHz (2xTV) a šlape to veľmo dobre (ten zlučovač mi odporučili v jednej predajni v NR vraj by to malo šlapať keď pridám ďalší na zapojenie dvoch antén)
Keď zapojím dve antény na tento zlučovač a do výstupu si dám TV tak to šlape (ide aj MMDS aj DVB-T)ale keď tam pridám druhý takýto zlučovač aby to išlo na dva TV (OUT prepojím s OUT na druhom zlučovači) tak už padá signál na oboch anténach.
Dufam že vás zas nenahnevám :twisted:

PS: Kompletný ne som lebo pred 24 rokmi mi vyrezali slepé črevo [-X

:) :) :)
Mňa si nenahneval, toho sa nemusíš obávať! :)
Tie frekvencie, čísla kanálov (v akom pásme), na ktorých ti ide signál s tej MMDS antény som chcel vedieť hlavne kvôli tomu, aby som ti vedel odporučiť vhodnější zlučovač!
Niečo obdobné - viz.obr. od kolegu "ivan333ivan", od konkurenčnej firmy (Teroz) mám doma aj ja! Moja MMDS-ka ten signál konvertuje na frekvencie 306, 314, 322, 330, 338 MHz! Čo sa týka zosilnenia, muselo by sa to vyskúšať, ale zosilniť signál o cca 12dB by nemuselo vadiť, mohlo by to pomôcť! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 0:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Listopad 2014 - 17:31
Příspěvky: 4
Místo/Bydliště: NR-Urmín
Dik vám obom tak sa s tým pohrám a uvidíme :thankyou:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 567 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 125 26 27 28 29 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk