BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 30.Listopad 2021 - 4:48

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 383 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 116 17 18 19 20 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 14:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
to znamena co? NA lg som to naladil a siel som po 8 mhz...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 14:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 3490
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 63 krát
Poděkováno: 245 krát
v menu pre DVB-T zadavas kanal alebo kmitocet ?

_________________
ROVER AtomLight STC+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD/800se , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 14:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
kmitocet


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 14:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 3490
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 63 krát
Poděkováno: 245 krát
teoreticky by to malo ist ak zvolena krajina neovplyvnuje sirku pasma 6,7,8 MHz pre DVB-T

_________________
ROVER AtomLight STC+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD/800se , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 14:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
Ved prave...Lenze ich tam je asi 30...A skusal som uz mnoho a nic.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 16:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Srpen 2010 - 9:10
Příspěvky: 43
Poděkováno: 3 krát
Napr. Sencor SDB-1015T, ak ho ešte niekde zoženieš. ale je možné že na všetkých Sencor-och to pôjde.

_________________
AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 20:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
A ako najjednoduchsie rozbocim tento signal? Pojde to cez splitter 5- 900 mhz?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 21:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 3490
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 63 krát
Poděkováno: 245 krát
zalezi ako mas riesene napajanie konvertora

_________________
ROVER AtomLight STC+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD/800se , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 22:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Listopad 2010 - 16:02
Příspěvky: 23
Poděkováno: 1 krát
na tv lg musis zadat krajinu norsko ,ale pri ladení dalsieho kanalu niektore predchadzajuce vymaze :-( a musis ladit manualne


Naposledy upravil(a) vilo3 dne 05.Září 2013 - 22:09, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2013 - 22:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Srpen 2010 - 9:10
Příspěvky: 43
Poděkováno: 3 krát
pepan09 napsal:
A ako najjednoduchsie rozbocim tento signal? Pojde to cez splitter 5- 900 mhz?

Aký je to splitter? Daj foto... Teda keď máš už nejaký.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Září 2013 - 12:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
ANo na LG to funguje presne tak ako popisujes... JEdna vec co ma strasne hneva je ten SHarp!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 15:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Srpen 2010 - 21:53
Příspěvky: 56
Inak je tento signal mozne chytit aj vo Vrabloch? Neviem ci tu niekto pozna tuto oblast. cca do 20 km od NR. No z bratovho panelaku nie je priamy vyhlad na zobor...Je tam sanca?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2013 - 15:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Březen 2008 - 11:21
Příspěvky: 20
Obecné Siete - NitraNet. Avis má len Klokočinu. Ale počul som zdroj jbp :) že to MMDS aj NitraNet kúpil SWAN. Takže predpokladám kódovanie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2013 - 15:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 5228
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 149 krát
Nuž a ja som bol v stále v tom, že má v tom prsty Avis, možno preto, lebo na stránkach "Nitričky" dokonca ponúkal predaj týchto antén, síce odkazom na ďalšiu nitriansku firmu... :)
S tým kódovaním určite v budúcnosti rátam, teraz zrejme ešte asi čakajú na maďarov a ich vypnutie analógu. :) Ale môže v tom byť samozrejme aj niečo iné... :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
Gigablue UHD Trio 4K+3TB HDD
AMIKO Mini Combo Extra
Qviart Lunix CO&4K
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+0,8°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2013 - 18:35 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Únor 2011 - 13:16
Příspěvky: 758
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
nitranet exxistoval pred 5-10 rokmi. jeho sidliskovu internetovu infrastrukturu potom kupil swan, aj so zakaznikmi samozrejme (aj ja).
nasledne povodny majitelia nitranetu zalozili obecne siete a orientuju sa na interenet v obciach v okolo nitry.

z toho, co viem ja, to bolo takto.
ale co sa tyka toho tv vysielania mmds som mimo, len viem, ze to islo. ani vztahy s nitrickou mi nie su jasne.

_________________
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ... Optibox Koala


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2013 - 10:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 3490
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 63 krát
Poděkováno: 245 krát
karec 123 napsal:
tie tabuľky si nedokážem/neviem zobraziť na tv(samsung PS50C550). dokážem len info o signále napr. film+:
Frekvencia:346000kHz
Identifikácia služby:080c
Multiplex:TSID07d4,ONID0000
Sieť: Nitranet (ID0001)
Uroveň chyby bitov:0
Sila singnálu: 99-100
no možné je len potvrdenie OK
Neviem či to dobre chápem no PAT abo SDT by nemal nastaviť vysielateľ? a ak sú nastavené špatne nedokáže to prijímač zobraziť


vysielatel to moze nastavit tak aby ladenie urcite kanaly ignorovalo (ale v 90% ide len o chybu - nie o zamer)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ROVER AtomLight STC+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD/800se , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2013 - 11:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Leden 2011 - 21:18
Příspěvky: 6
Už to napravili na 346000kHz

K tvojej prílohe - preto som písal o nastavení u vysielateľa


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2013 - 21:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Listopad 2009 - 18:35
Příspěvky: 48
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Pred časom bol nejaký víchor a majú tam niečo s anténou. Dole v Nitre u známeho to nejde skoro vôbec, u mňa hore nad Klokočinou to už ide silno a aj v Krškanoch cca 300m od kasární je to slabé, čo predtým išlo dobre.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2014 - 14:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Červenec 2014 - 11:46
Příspěvky: 1
Ahoj
prešiel som takmer celú tému, ale keďže som amatér a vôbec nerozumiem tech. veciam, mám otázku:
Zhruba pred týždňom prestalo Satro Nitra vysielať analógovo a zostali mi iba dva kanály, STV1 a STV2. Mám MMDS anténu (obr.), lenže žiadny štítok už na nej nie je, čiže neviem či je to 2,1-2,3 alebo 2,3-2,5 MHz. Pochopil som správne, že stačí anténu otočiť o 90° a pôjde digitálne? A potrebujem k tomu vôbec aj setup box DVB-T alebo DVB-C?
Ďakujem vopred za radu


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2014 - 15:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 5228
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 149 krát
Je to jednoduché a prosté!
Čiže:
Na ten konvertor, ktorý máš v tej anténe a s ktorou si doteraz prijímal signál analóg Satro, tak bohužiaľ s tým ti nepôjde príjmať signál z pásma 2,1-2,3 GHz!!! A to preto, lebo ten konvertor ktorý momentálne máš je naladený na príjem signálu v pásme 2,5 až 2,7 GHz! Nepomôže ho iba otočiť o 90 stupňov, musíš ho vymeniť!!!
A samozrejme na príjem tohto digitalu potrebuješ buď stb fungujúci v pásme DVB-T a DVB-C, alebo tv! Povãčšine všetky nové tv zvládajú príjem v oboch pásmach, treba si to však overiť prečítaním návodu na použitie k tv!!!
A poslednou vecou je fakt, že tento MMDS digital signál je už kódovaný, navoľno, čiže v režime FTA ide iba zopár programov! Potrebuješ k dekódovaniu prístupovú kartu!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
Gigablue UHD Trio 4K+3TB HDD
AMIKO Mini Combo Extra
Qviart Lunix CO&4K
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+0,8°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 383 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 116 17 18 19 20 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk