e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Leden 2019 - 1:17

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 14:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2008 - 15:01
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: Homecast S5001 CICR
Místo/Bydliště: Ale šak henkáj ...
Zdravím, když jsem propojil pomocí HDMI kabelu set-top box Strong SRT 8211 s monitorem Philips 227E4QHAD a monitor jsem přepnul na zobrazování vstupu HDMI, tak jen střídavě problikává (vypnuto - zapnuto, ale černý obraz, atd. pořád dokola). Zajímalo by mě, jestli je to problém HDCP nebo toho, že monitor není schopný zobrazit obraz s rozlišením a nebo snímkovací frekvencí set-top boxu. A jestli by se to dalo nějak vyřešit. Děkuji.

_________________
Homecast S5001 CICR
Karta T+T Standart
Parabola s multifeedem, střed: Astra 23,5°E + vedle: Astra 19,2°E.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 14:46 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4257
Poděkoval: 220 krát
Poděkováno: 281 krát
Nie kazdy pc monitor si vie poradit s 1080i.
Skus nastavit vystup z boxu na 720p.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 15:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2008 - 15:01
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: Homecast S5001 CICR
Místo/Bydliště: Ale šak henkáj ...
To jsem zkoušel a nic. Zkoušel jsem všechny formáty obrazu, co tam jsou v nabídce a buď to na monitoru ukáže HDMI no video a přepne se zpátky na VGA, nebo je zacyklený v té blikací smyčce, a nebo pro změnu zamrzne obraz na set-top boxu a musím ho restartovat. Verze FW je 2.3.8.

_________________
Homecast S5001 CICR
Karta T+T Standart
Parabola s multifeedem, střed: Astra 23,5°E + vedle: Astra 19,2°E.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 15:17 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4257
Poděkoval: 220 krát
Poděkováno: 281 krát
Otestuj Strong ci vobec funguje, monitor tiez aj hdmi kabel zvlast.
este je taka moznost https://www.aliexpress.com/item/Rovtop- ... st=ae803_3

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Naposledy upravil(a) peter54 dne 04.Leden 2019 - 20:22, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 20:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 10:00
Příspěvky: 206
Poděkováno: 2 krát
to L4M4
Pravdepodobne neuspeješ. Pri skúšaní niektorých zariadení s výstupom HDMI musím namiesto monitora použiť klasický TV. Možno by Ti to chodilo cez nejaký prevodník SCART to VGA aj keď to je tiež lotéria

to peter54
Ten prevodník je opačný. Výstup napr. z PC VGA do monitora HDMI. Strong nemá výstup VGA.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 20:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4257
Poděkoval: 220 krát
Poděkováno: 281 krát
Dik za upozornenie, upravil som odkaz na spravny. Pouzivam prevodniky hdmi na vga, funguje to vyborne.
Maju ich aj na alze. https://www.alza.sk/search.htm?exps=hdmi+vga+adapter
Nie vsade musi byt 65" panel.
Pouzival som to s opticum x403p ten tiez nemal 1080p.

Příloha:
IMG_20190104_204347.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 21:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2009 - 16:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
Jak píše peter54, taky mám tento typ převodníku použitý z X403p do 19" Acer LCD (1440x900), funguje mi to max. i nejlépe na 720p/60Hz, při 50Hz je to posunutý a nejde na celou obrazovku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 22:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4257
Poděkoval: 220 krát
Poděkováno: 281 krát
Ja to mam odskusane s 19" benq 1280x1024 (ten uz zial umrel) a potom s nejakymi 22" aol, acer, nec, benq a samsung fhd monitormi. Teraz to mam na formuler f4t tak plnohodnotne 1080p a nieje problem. Nec s opticum x403p musel ísť na 720p.
Islo to aj na starsi acer 1680x1024. Proste na vsetkom.
Je to vlastne najlacnejsia mozna telka.
Monitor 40 eur z bazosa alebo 85 novy - potom netreba prevodnik, lebo sa kupi s hdmi vstupom.
Stb 30~100 eur
Repraky 10 eur
Prevodnik 9 eur
Lnb a kable neratam, karta sa nazdiela z hlavneho prijimaca. Pre linux stb - hdd sa nazdiela po sieti.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 11:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2008 - 15:01
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: Homecast S5001 CICR
Místo/Bydliště: Ale šak henkáj ...
Přes převodník mi to samozřejmě funguje. Jenom mě zajímalo, proč to nejde přímo, je volovina převádět digitální signál na analog. Ale tak jestli to nejde nijak udělat na přímo, tak to nechám s tím převodníkem.

_________________
Homecast S5001 CICR
Karta T+T Standart
Parabola s multifeedem, střed: Astra 23,5°E + vedle: Astra 19,2°E.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk