e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Leden 2020 - 11:09

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 7:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
zdravím Vás potrebujem poradit a blbe komenty si nechajte pre seba..hladam pomoc a nie zdrby...problem nastal ked som cez usb urobil akokeby dawngrane na nižšie čislo fw ale rovnaky model..bohužial už mi svieti len ON na displeji..skušam to cez rs232 ale nič nepomaha..že vraj je na to potrebny nejaký programator..tak neviem..viete niečo o tom? díki


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 10:12 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 539
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
ano potrebujes loader taky ktori je na tento typ najdes ho tu na fore alebo satellite suport


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 10:19 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
Tu som dal minule loader pohladaj a skus ho : viewtopic.php?f=13&t=458&start=100 A skus aj tento loader ktory som pridal v prilohe. Ak sa ti nepodari prijimač prebrať k životu timito loadermi tak už pomože len programator https://m.fr.aliexpress.com/item/326663 ... sstype=600 https://m.fr.aliexpress.com/item/327817 ... sstype=600 avšak asi budeš musieť flash vybrať a tak naprogramovať.Nato aby si ju vybral potrebuješ teplovzdušnu stanicu.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 15:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
ahoj, dakujem ti za pomoc, inač skušam každy loader ale jeden takmer i fungoval ale vypisalo dačo že chyba pamäte, inač všetky ostatne zlihavaju..tak pre istotu som si objednal už aj programator s krokodilovou uchytkou https://www.aliexpress.com/item/4000177 ... b201603_55 aby som nemusel vyberat čip..teda hadam pomože. Problem je v tom že zatial neviem ako dostanem ten fw cez programator


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 16:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
No neviem či ten čip bez vybratia spravne načita.Ale šak skus.dofam že v loadery si zaznačil alcode+ loader

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 18:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
jasne dal som to tak ako pišeš ale dalej budem moct pokračovat ked mi pride programator


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 20:06 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 427
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 118 krát
1. Flash-ku budes musiet vybrat.
2. Programovaci SW mozes pouzit colibri 1.01.62 alebo asprogrammer 2.00a14 alebo origo CH341prog 1.36
http://forum.easyelectronics.ru/viewtopic.php?f=17&t=10947
http://apkservice.ru/articles/28-soft-dlya-programmatora-na-ch341a.html#
https://skygz.world.taobao.com/p/rd917882.htm
3. Do flashky iba nahraj FW pre dany typ z AMIKO stranky. (ABS-ko od adresy 000000h)

P.S. Tych 8 pinov SPI flashky odpajkujes aj bez teplovzdusnej pajky (ked nemas obe ruky lave). Trosku kalafuny, alebo fluxu, pinzeta v jednej ruke a pajkovacka v druhej... :-)

_________________
Čapatá maliarska štetka + 5g bieleho webdizajnu + psychopatovič + DPHčkár a pozemkový podvodník = pohroma


Naposledy upravil(a) ctiforum dne 03.Prosinec 2019 - 23:20, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2019 - 22:46 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
tu su rozne verzie programou k programatoru https://tosiek.pl/ch341-eeprom-and-spi- ... rogrammer/ Inač ak by si chcel dať dole tu flash a nemal teplovzduch da sa to aj mikropajkou a to tak že všetky nožičky flash zaleješ cinom a nahrievaš mikropajkou raz jednu a raz druhu stranu až flash povoli a zoberieš ju pinzetou

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2019 - 7:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
chlapi dakujem vam krasne za tento skvely navod..všetko budem mať ..mikropajku tu mam ale mne sa hrozne klepu pri takomto niečom ruky..mam už objednany horkovzduch, tak az to pride budem riešit..hadam sa mi podari oživit tu 8155 lebo je škoda to vyhodit..keby niečo som nevedel ked to budem robit ozvem sa...je super ked človek ma podporu od inych skusenejšich, Zatial Vám dakujem všetkým


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2019 - 13:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2008 - 13:44
Příspěvky: 58
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Mal som podobny problem,ked instalater z orange prehral kamaratovy sw. Tiez vyhodilo poruchu pri nahravani cez rs323. Skusil som to nahrat znova a chytil sa na treti pokus .Skus rozne sw a tiez viacere upgrade tools.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2019 - 13:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
no hej len ja už skušal vela sw ale nič nepomaha..tak asi len ten programator ako skusenejši píšu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 06.Prosinec 2019 - 10:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2008 - 13:44
Příspěvky: 58
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Zle som to napísal. Myslel som to že ten istý sw som prehral viackrát. Aj keď mi vypísalo chybu. Na 3_4 x to už bolo ôk. Len nepamätám či to bola 8155,alebo 8150. Robil som to na 2 prijímačoch.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2019 - 6:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
to bolo podla mna na 8150 lebo toto aj mne vypísalo..ale na 2-3 pokus to prešlo pekne ale pri 8155 asi len ten programator


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2019 - 15:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
zdravím vas, takže programator mi prišiel aj s timkrokodilkom ale asi ho ozaj budem musiet vybrat no skusil som to aj s krokodilkom ale nastal problem ked som chcel do neho nahrat originalny fw zo zalohy..ono to ma koncovku .abs a programator odo mna píta bud hex alebo bin..poradte ako dalej


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2019 - 20:02 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 427
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 118 krát
AdoSV napsal:
zdravím vas, takže programator mi prišiel aj s timkrokodilkom ale asi ho ozaj budem musiet vybrat no skusil som to aj s krokodilkom ale nastal problem ked som chcel do neho nahrat originalny fw zo zalohy..ono to ma koncovku .abs a programator odo mna píta bud hex alebo bin..poradte ako dalej


Premenuj si to ABS na BIN a nacitaj do softu programatora a naprogramuj flash-ku. (standardne od adresy 000000hexa). Tie ABS su obycajne binarne subory. Nie je to ziadny custom format, ktory by bolo treba pred flashovanim nejako upravovat.

P.S: Ono "krokodil" je sice pekna vec, ale netreba zabudat, ze napajanie do flash-ky moze este napajat aj kopec inych veci v sataku :-) Takze keby si trosku zdvihol (aspon podlozil capton paskou) napajaciu nohu na SPI, islo by to aj s "krokodilom", ale to uz je jednoduhsie odpajkovat horucim vzduchom cely svab (8 noh)

_________________
Čapatá maliarska štetka + 5g bieleho webdizajnu + psychopatovič + DPHčkár a pozemkový podvodník = pohroma


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2019 - 21:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
no teda, nevedel som že to možem premenovať a zoberie to..dobre vediet..čo chvilka mi pride ta pistolka s horucim vzduchom tak asi to normalne vyberiem a urobím to tak ako to tu bolo pisane...na tom plošaku su 3 take male švaby z toho dva su nejake stabilizatory napätia a hned pod čitačkou som našiel tu flash pamäť..takže ja to potom neskor teda premenujem a vyskušam..normalne som zvedavi či sa mi to podari,..potom dam vediet či bol uspech alebo fiasko..dufm že bude štastne oživenie teda asi najkrajši vianočny darček ked to pojde...a ešte taka mala vec, v nastaveniach v lavom roku to chcel vyber čipu ako typ, dodavatela a ešte niečo..to tiež nastavit alebo nechať auto-detect?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2019 - 21:54 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 427
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 118 krát
Radsej zober lupu a precitaj typ, co je na flashke. Niektore flashky su na 1.8V, tak aby sa z nej nezdymilo (neviem, ci mas adapter na flashky na 1.8V). Co som narychlo nasiel cez google, tak tam je Winbond W25Q64BV. (1.8V verzie su W25Q64DW a W25Q64FW, vsetky ostatne su 3V)

Urob si aj upravu napajania cipu CH341A, aby napajanie flashiek bolo 3,3V a nie 5V. (zdvihnut nohu 28 CH341A a prepojit drotom so stabilizatorom AMS1117 (prostredna noha je vystup 3,3V)
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=884713
https://www.onetransistor.eu/2017/08/ch341a-mini-programmer-schematic.html

_________________
Čapatá maliarska štetka + 5g bieleho webdizajnu + psychopatovič + DPHčkár a pozemkový podvodník = pohroma


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2019 - 9:51 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
programmer schema upravy na3.3v


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2019 - 14:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2017 - 19:07
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
zdravím, no na ten flashke mam napisano Winband 25Q64JVSIQ, prikladam aj foto zo stb a toho programatorku so stojanom..dnes mi došiel a asi ani nebudem čakat na horkovzduch ale spravim to mikropajkou, ak mate nejake ine postrehy na ktore by som mal dať pozor rad sa necham poučit


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s FW Amiko HD 8155
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2019 - 16:46 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1906
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
Len pozor aby sa ti pri letovani npoodlepovali plošky s plošneho spoja pod flash.A aku teplovzdušnu stanicu si kupil?

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk