e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Červenec 2018 - 19:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 17:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
Zdarec , pokoušel jsem se naladit HD programy od skylinku na 11876 H /29900 , ale když přidám nový TP a zadám ručně nový TP nenajde žádný signál ani se nenajdou žádné programy.
Všechny ostatní programy fungují bez problému , signál dobrý.
dal jsem i nový firmware AMIKO_SHD-7900-8000_v1.4.42_mcas.zip , ale bez úspěchu.

děkuji za rady


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 17:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
tak ho nenajde. Zvol manualnu upravu TO 12070 ,nic nemen, daj vyhladat a povol sietove hladanie ( NIT ) - tak ti ten TP najde.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 17:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
kde povolim NIT ?nikde to nemuzu najit


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 18:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
Tak NiT sem nasel , udelal podle rady ,najde to spoustu TP a programu ,ale ten jeden 11876 to pise failed


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 19:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 87 krát
A čo takto kontrola koaxu, F-konektorov a prípadné doladenie paraboly vrátane skew LNB???!!! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 19:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
To jsem udělal , ale to by nejely žádné programy a ne jen jeden TP , nebo se pletu? je možné že by byl špatný LNB ? jak to zjistím? třeba může mít malý rozsah?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 19:37 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4677
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 87 krát
tihec napsal:
To jsem udělal , ale to by nejely žádné programy a ne jen jeden TP , nebo se pletu? je možné že by byl špatný LNB ? jak to zjistím? třeba může mít malý rozsah?

Pozri, napr. pri zatečenom koaxe kľudne môže nastať takýto problém! Taktiež aj pri nepresne nastavenej parabole, ale môže byť aj chybné LNB, či nejaká hw, prípadne fw chyba v stb! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 21:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 252
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
thec,
skúšal si aj iné "HD-čkové" transpondéry, napr. 12363, 12110, 11797 ? Tam to ide? Lebo naozaj to vyzerá na nie celkom presne nastavenú parabolu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2016 - 22:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
Ostatni hd funguji, tento jediny ne ,jediny je dvb-s2 ,co to znamena?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2016 - 8:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 198
Poděkováno: 3 krát
vadný tuner


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 21.Březen 2016 - 8:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 289
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 118 krát
tihec napsal:
Ostatni hd funguji, tento jediny ne ,jediny je dvb-s2 ,co to znamena?

Může to být odcházející kondenzátor. Po výměně ok.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2016 - 17:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
takže jsem zkoušel doladit parabolu - výsledek 0 , kromě toho sem nemohl nahonit zpět ani programy co fungovaly , ale podařilo se , nicméně TP 11876 pořád nic.
Takže můžu koupit nový DVB-s , snad to pomůže , Mám se držet Amika ? třeba Amiko mikro HD?
pokud to nepomůže , nový konvektor? parabolu?

díky za rady


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2016 - 18:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 289
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 118 krát
tihec napsal:
takže jsem zkoušel doladit parabolu - výsledek 0 , kromě toho sem nemohl nahonit zpět ani programy co fungovaly , ale podařilo se , nicméně TP 11876 pořád nic.
Takže můžu koupit nový DVB-s , snad to pomůže , Mám se držet Amika ? třeba Amiko mikro HD?
pokud to nepomůže , nový konvektor? parabolu?

díky za rady

Tak napřed zkus ten kondenzátor cca200kč . To samé měl kolega a nemusel kupovat nový.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2016 - 22:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Březen 2016 - 17:30
Příspěvky: 7
vyreseno, vadny lnb ,vymeneno funguje, diky vsem za rady :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2016 - 3:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 84
DObry,

mám ten istý problém, TP 11876 tiez obcas ziaden signal obcas na 20-30% ale len seka obraz...zaoberam sa dat. technikou, skusil aj Amiko 8140 al. 8150, na tych na tej istej parabole v pohode TP 11876 ide...je to 4rocny stb...este jeden Amiko 7900 som od niekoho odkupil, na tom ide ten TP, tak som skusil prehodit tu celu suciastku, sat. signalu Vstup-Vystup, je odnimatelne, ale ani to nepomohlo...V Aeriali mi hovoril ze treba nejaky kondenzator vymenit, ale neviem kt.

Ak podla foto mi niekto oznaci kt. kond. treba vymenit.

Vopred vdaka.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 19.Květen 2016 - 2:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 84
Dobrý hardverový hošani,

od nikoho žiadna odozva :(( medzi časom ďalšie 4HD prímače podobný problém, Amiko 7900 al. Alma 2220. Mám teraz jeden Amiko 8000, mal naduté kondenzátori na tej jednotke kde sa pripája koaxiál od satelitu. Tak som vymenil celý ten diel z iného prímača. Signál naskočil, aj je nad 80% ale ide obraz aj zvuk, ale este robí video mozaiku...nabiehajú kocíčky, aj na voľne vysielaných staniciach, TA3, CT24...

Ak by mal s tým nejaký hardverový macher skúsenosti čo by sa dalo s tým robiť, budem veľmi povďačný.

Vopred vďaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2016 - 14:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Červenec 2016 - 13:52
Příspěvky: 1
Veľmi podobý problém,

dúfam že sa niekto ozve.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2016 - 14:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
tie prijimace vobec neboli konstrovane na tak vysoke symbol rate,ake sa teraz pouziva skylink na dvb s2 .
s tym sa treba zmierit a nie zbytocne investovat do opravy . novy modernejsi prijimac treba.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2016 - 2:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 84
Dobry,

mozno ze su zastarale, a na tie nove Prenosove rychlosti nestacia, ale mne sa podarilo dva opravit ciastocne. Aj dva Alma 2220, skoro to iste, len ma aj LAN. Vymenil som tie tri kondenzatori co su vpravo dolu podla tej fotky a pomohlo. Este pripojil na dalsi kt. ma dobry signal, tak ze ten funkcny STB mal privod signalu od paraboly do LNB IN a odtial cez LNB Out napojenie do toho co mal signal na HD frekvencii 11876 len 30-40% do LNB In...nechal som ich bezat den dva, a teraz uz dva tyzdne ho pouzivam a celkom funguju aj frekv. 11876, 12207, 11797 so SR 29900...ak to pomoze


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2016 - 2:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 84
Este jedna prosba...
pri vypadku elektriny a znovu zapojeni elektriny oba v tej istej chvili nabehnu, a tym padom nabehne hlaska ASH a su zaseknute.
Treba jeden resetovat zo siete a az tak nabehne...len kde takuto kombinaciu pouzivam, dost casto prerusuju elektrinu a tym padom je dost neprakticke...ak by vedel niekto poradit ako to odstranit...to pri zdielani cez RS232 a bud Amiko 7900 alebo Amiko 550...

Vopred vdaka.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk