e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2018 - 17:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2016 - 6:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1313
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 60 krát
Je to tzv. chybové hlášení. Přes RS232 natáhni bootloader + firmware.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 2:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
pred casom ste mi boli odpisali na dotaz ohladne amiko 7900...asi ich dobre poznate...
mam teraz iny problem, kamarat mi dal jeden taky hd box, ze sa mu zapne display a hned nahodi hodiny a dalej to nenabootuje...len zacnu bezat hodiny od oo.oo
Tak som skusil vstupnu jednotku, kde prichadza signal od paraboly, prehodit do jedneho co som mal u mna, lebo na tom uz bola kvalita signalu len 40percent...tie vstupne jednotky su odnimatelne, ked som to tam dal, zacal blikat display, vypol som ho...dal spat tu jednotku co tam bola ale teraz aj na tom druhom len hodiny zacnu bezat a neda sa ani manualne zapnut, ani nezacne bootovat...
a to je problem, lebo to ani nebol moj box, tak ak by ste mi vedeli poradit ktoru suciastku vymenit, co sa mohlo vypalit, by ste mi velmi pomohli...zaznacit na fotky co mohlo odist...kamarat opravoval v Digi primace pred rokmi, na na to aj tu pajkovacku s tym tenkym hrotom tak by mi to vedel on opravit, len nech viem co treba vymenit, ak sa da...
vopred Vam velmi dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 7:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4699
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
Pozri, nikto z nás nemá krištáľovú guľu, aby ti vedel PRESNE!!! povedať, že ktorú súčiastku treba vymeniť!!!
Ale môj predpoklad je, že chybu treba začať hľadať v prvom rade v zdroji napájania stb a nie NEZMYSELNE hľadať chybu vo vstupnom tuneri a meniť ho!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 9:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3871
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
sicko , to vypadá na sběrný dvůr !!! Totiž pokud vložíš desku tuneru špatně , s posunem v konektoru odpálíš spousta součástek (r+T) na základní desce pod čtečkou . Zkus otestovat toho kamoša s mikropájkou . No rentabilitu ti vysvětlí on !


Nejprve ale zkus přehrát sw přez kabel RS232 , což by mohlo pomoci v tom prvotním případě co píšeš .


A Mireček si to přečte ještě raz a zjistí že jsi ten tuner měnil účelově , bohužel jsi to dojebal ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 9:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
Och dofrasa, tak to je horšie ako zle...tak asi ten vstupný tuner na oboch stb to isté urobil...on sa zapne ale len hodiny nezačne hneď bootovat to On potom malé on...ak ťa poprosím či mi nepošleš soft do Pc s ktorým dám tam cez rs232 nový firmware...
Ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2018 - 10:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4092
Poděkoval: 211 krát
Poděkováno: 266 krát
Mozno by pomohlo na jednom otocit vidlicu v zasuvke.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2018 - 3:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
Zdravim,
Znovu v tejto téme.
Môj zákazník má Amiko 8000, sice z 2011 ale vždy nanovo vypne úplne, tak v pohode ide ten box...problém teraz robí že vypadne mu signal na HDMI na tv zobrazí No signal, cez scart ide v pohode. Na ďalší deň znovu nabehne obraz aj na HDMI, po pár hodinách zas prestane ísť...skusili sme aj iný HDMI kábel aj dať v tv do iného vstupu HDMI ale nepomohlo...

Ak by niekto mal s tým skúsenosti, alebo či sa dá to opraviť.


Vadka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2018 - 4:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 301
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 126 krát
sicko napsal:
Zdravim,
Znovu v tejto téme.
Môj zákazník má Amiko 8000, sice z 2011 ale vždy nanovo vypne úplne, tak v pohode ide ten box...problém teraz robí že vypadne mu signal na HDMI na tv zobrazí No signal, cez scart ide v pohode. Na ďalší deň znovu nabehne obraz aj na HDMI, po pár hodinách zas prestane ísť...skusili sme aj iný HDMI kábel aj dať v tv do iného vstupu HDMI ale nepomohlo...

Ak by niekto mal s tým skúsenosti, alebo či sa dá to opraviť.


Vadka

Odcházející kondenzátory -výměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2018 - 8:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2008 - 8:20
Příspěvky: 253
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 1 krát
Ahoj.Už se to tady,ale i jinde probíralo a opravit se to dá jedině výměnou celé zakl.desky(a tu asi už neseženeš),žádné kondíky nepomůžou.
https://www.parabola.cz/forum/topic-83283/1/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2018 - 0:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
Dobrý,

poslefnu dobu sa u dvoch zákazníkoch pokazil zdroj na Amiko 7900, vymenil som z iného a ich v pohode, len už nemám ďalší náhradný, tam ak by mi vedel niekto poradiť čo mohlo odísť lebo ani náznak napätia. Na ďalšom za vypraslo poistku aj inú keď som tam dal ( ten čo je na foto) tak či nejaký odpor...
Vdaka za každú radu.

Milan


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2018 - 7:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3871
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
@:kolotoč co to je za kondenzátor za 2 kila ???

všeobecně se tu o problému citlivosti tuneru mnoho popsalo ale hledejte to pod opticum x403, jsou tam i foto který (é) kondenzátory !!! (je to to samé)
Také je třeba zkontrolovat zdroj , (jak primár tak výstupní napětí ).
Pokud je vše v pořádku tak tyhle stroje bez problému zvládnou cely poserpovaný skylink .

@:sicko tohle odstraníš pouze zpožďovacím relé , jedno zda u serveru nebo klienta a buďto na přívodu sítě , nebo na vedení RS232. Taky se tam dá vložit deska s ETH a můžeš jet na LAN share.

to bylo na dotaz ohledně ASH

ke zdroji , mimo pájku by se ti hodil i avomet , odejit mohlo cokoliv , třeba je filtrační kondenzátor ve zkratu nebo bez kapacity , občas diody v můstku prorazí přepětí , atd atd . Podle našeho velkého zeleného ti poradím něco si nastuduj na netu .... klíčová slova , dioda, půlzní zdroj , a hlavně
bezpečnost při práci na elektických zařízeních (pod napětím) a taky co umí nabitý kondenzátor !

:good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2018 - 23:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
Nie je niekto z okolia Košíc kto by vedel opraviť zdroj z Anima (7900 , 8140)..mám ich asi 4-5 možno nejaký by sa dal opraviť...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2018 - 23:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3871
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
sicko napsal:
Nie je niekto z okolia Košíc kto by vedel opraviť zdroj z Anima (7900 , 8140)..mám ich asi 4-5 možno nejaký by sa dal opraviť...


do kolika kilometrov je dle Ťeba okolie ???

nabízím barterový obchod pät funkčných zdrojov :Yahoo!:

kurz 1:1 ( zdroj : flaša borovičky ) :good:

:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko shd 7900 - nejdou HD Skylink
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2018 - 13:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Leden 2009 - 1:27
Příspěvky: 89
Mám od niekoho Opti x403...keď sa zapol do elektriky dlhšie nabiehal,aj 30min trvalo..ale teraz sa nechce vobec zapnúť.. nabehnu len hodiny a ďalej ani pohodine sa nedá zapnúť..či vie niekto poradit


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk