AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Home sharing - problem
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=63671
Stránka 5 z 6

Autor:  miro11smrco [ 06.Leden 2017 - 19:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Ahoj ako som spomínal zdielanie prez LAN ide v pohode nechcel som mu do toho moc zasahovat ,nechcel som rozhasit Homeshare ,aj som sa pokušal nastavit zdielanie z vonka ale tu neviem či treba prepnut niečo v nastavení servera a aký softkam použit Amika som vživote nemal v ruke. VDAKA.

Autor:  pistok153 [ 09.Leden 2017 - 20:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

peter54 napsal:
Fungovat to moze a je to tu veľakrát popisane. Amiko a optikum si rozumeju a na verzii fw nezalezi. Troska hladaj a vsetko najdes. Na serveri musis pouzit homecamd2, na klientovi homecamd.

No :D takto určite moc nie, ak je Homecamd 2 tak musí byť aj na klientovy homecamd 2, a meviem či sa jedná o reshare , ale na homecamd 2 to pojde.

teda môžem z STB prímať z XY neviem skade cez Newcamd alebo Homecamd, ale poslať to cez Homecamd 2, inak je to presnejšie na danu adresu STB, ovšem neviem jak to má, ale pri Homecamd2 robiť Reshare, ak sa jedná o jednu kartu na X max 3 Stb, tak do serveru zabije mak adresy dalšich 2 STB a jede to jak gula.

Skrátka, nechcem sa tu do ničoho miešať, aby som nenapísal niečo zlé, ale... skrátka ja to potrebujem nejak vedieť sedliacky skade kam a ako, šak ma tu poznáte :D :D :D

Autor:  davecv [ 09.Leden 2017 - 22:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Ahoj chlapi.

Chtěl bych se zeptat jako jako používáte stabilní verzi firmwaru pro HD8250+ na server nám teď AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip a chová se nějak divně na klienty (někdo běží bez problému a někdo se odpojí a už se nepřipojí do restaru.
U MicroHD SE jsem neměl sebemenší problémy, ale vyměnil jsem ho za 8250+ protože jsem si myslel, že bude "výkonnější" a Micro nechal jako klient.

Děkuji za postřehy

Autor:  hlustvisihak [ 09.Leden 2017 - 22:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip

tohle tam určitě nemáš ! zkontroluj to a rozbal ten zip jak u manželky tak u toho souboru


taky si nejsem jistý zda jsou zaměnitelné 8250 a 8260 ???

#-o

Autor:  Duce [ 09.Leden 2017 - 23:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

davecv napsal:
Ahoj chlapi.

Chtěl bych se zeptat jako jako používáte stabilní verzi firmwaru pro HD8250+ na server nám teď AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip a chová se nějak divně na klienty (někdo běží bez problému a někdo se odpojí a už se nepřipojí do restaru.
U MicroHD SE jsem neměl sebemenší problémy, ale vyměnil jsem ho za 8250+ protože jsem si myslel, že bude "výkonnější" a Micro nechal jako klient.

Děkuji za postřehy


server má nastavenú pevnú IP?

Autor:  davecv [ 10.Leden 2017 - 8:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Duce napsal:
davecv napsal:
Ahoj chlapi.

Chtěl bych se zeptat jako jako používáte stabilní verzi firmwaru pro HD8250+ na server nám teď AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip a chová se nějak divně na klienty (někdo běží bez problému a někdo se odpojí a už se nepřipojí do restaru.
U MicroHD SE jsem neměl sebemenší problémy, ale vyměnil jsem ho za 8250+ protože jsem si myslel, že bude "výkonnější" a Micro nechal jako klient.

Děkuji za postřehy


server má nastavenú pevnú IP?


Mikrotik ma pevnou adresu a dál pak dst-nat.

Autor:  davecv [ 10.Leden 2017 - 8:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

hlustvisihak napsal:
AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip

tohle tam určitě nemáš ! zkontroluj to a rozbal ten zip jak u manželky tak u toho souboru


taky si nejsem jistý zda jsou zaměnitelné 8250 a 8260 ???

#-o


Omlouvám se, AMIKO_HD8250_2.3.51_mcas.zip .Teď jsem zkusil upgrade na AMIKO_HD8250_2.3.65_emu.zip, tak uvidíme. Nebo tu ještě mám Dreambox DM500HD, tak jestli nebude lepší rozjet cardsharing na něm. :oops:

Autor:  d666 [ 10.Leden 2017 - 17:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Zdravím páni.
Chcel by som Vás poprosiť o pomoc.
Mám 2 Amika. Sú prepojené LAN cez router. Pripojenie na net funguje, lebo router im prideľuje IP adresy. Na 8260 som nastavil home server podľa infa z tejto stránky a na 8250 som nastavil klienta tiež podľa infa. IP majú posledné číslo vyššie ako 100. Problém je v tom, že klient sa vôbec nevie pripojiť na server, nie je tam žiaden ping. Je to nastavené cez homeshare (homecmd).
Pripojenie k routru je cez powerline adaptéry (lan cez 230V zásuvku).
FW 8260 je ali 3516 2.0.69 emu a 8250 je ali 3516 2.0.38 emu.
Ide mi o zdieľanie karty skylink u nás doma na 2 TV.
Už neviem, ako ďalej, lebo sa tie 2 prijímače nevedia vôbec spojiť.
Ďakujem za pomoc.

Autor:  vili1 [ 10.Leden 2017 - 18:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

daj tam novsi soft mcas a vypni dhcp

Autor:  peter54 [ 10.Leden 2017 - 18:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Tak si skus pingnut oba prijímače z pc.

Autor:  d666 [ 10.Leden 2017 - 21:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Zdravím.
Ďakujem za radu. Už sa mi spojili tie 2 prijímače. Chyba bola v IP adrese.
Ešte sa chcem spýtať, aký je rozdiel vo FW emu a mcas?

Autor:  hlustvisihak [ 10.Leden 2017 - 22:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

emu - zkratka emulátor , možnost softwarového dekódovaní prolomených paketu
(po potřebných zadání klíčů )

mcas - multi CAS (univerzální čtečka ) , mcas jest součástí sw s emu , pokud nevyužíváš
emu doporučuji mcas

Autor:  d666 [ 14.Leden 2017 - 15:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Ďakujem za info.
Domáci homesharing karty mi funguje.
Chcem sa len spýtať, či je možné urobiť homesharing aj kódov zdieľaných z internetu?

Autor:  honolulu [ 14.Leden 2017 - 15:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Ak myslíš pod pojmom aj "kódov..." , to čo ja,tak áno, lenže si muší vypýtať povolenie -súhlas od poskytovateľa.

Autor:  decik [ 14.Leden 2017 - 15:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

d666 napsal:
Ďakujem za info.
Domáci homesharing karty mi funguje.
Chcem sa len spýtať, či je možné urobiť homesharing aj kódov zdieľaných z internetu?


Pokud se Ti jedná o "alternativního poskytovatele", tak po dohodě s ním...
Mimo bych to nezkoušel kvůli hrozícímu banu... :-)

Autor:  d666 [ 14.Leden 2017 - 19:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Ok. Ďakujem za info.

Autor:  gyzmo123 [ 04.Únor 2017 - 23:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

Zdravim.
Chcel by som sa informovat o moznosti zdielania a zapojenia nasledujucej schemy v byte rodicov (po chystanom zvyseni poplatkov skylinku).
1. izba : Ferguson ariva 202E (server / skylink karta)
2. izba : Opensat 4000 hd pvr (klient) ..v tejto izbe je aj klasicky router na internet
a) su tieto dva prijimace schopne spolupracovat a zdielat cez napr. homeshare?
b) LAN kablom ich prepojit nemozno (v cerstvo prerobenej chodbe nechcem vrtat diery na kabel) ale mam wifi dongle na arivu a opensat by som mohol napojit rj-45 kablom do routera. Otazka je, ci by spojenie ariva (wifi) - router - opensat (kabel) bolo stabilne. Alebo by bolo lepsie pouzit powerline LAN adaptery? Jednotlive nastavenia by som uz zvladol, potrebujem len zisit ci to bude fungovat a ako najlepsie.
Za pripadne konstruktivne odpovede vopred Dakujem.

Autor:  peter54 [ 05.Únor 2017 - 9:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

decik napsal:
d666 napsal:
Ďakujem za info.
Domáci homesharing karty mi funguje.
Chcem sa len spýtať, či je možné urobiť homesharing aj kódov zdieľaných z internetu?


Pokud se Ti jedná o "alternativního poskytovatele", tak po dohodě s ním...
Mimo bych to nezkoušel kvůli hrozícímu banu... :-)

Bud si zaplatis za 2 prijimace, alebo si mozes dat platbu za dvojtunerový a reshare. Poskytatel pocita poziadavky. Od jednoho prijimaca kazdych 10 sekund jedna. Ak ich mas viac tak vie ze ho obabravas.

Autor:  peter54 [ 05.Únor 2017 - 9:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

gyzmo123 napsal:
Otazka je, ci by spojenie ariva (wifi) - router - opensat (kabel) bolo stabilne.

Technicky je jedno ci ides po wifi alebo kabli. Skontroluj si mobilom ci je planovane miesto dobre vykryte wifi signalom a ak ano, potom je uplne jedno ci je to wifi alebo kabel. Ak je signal slaby, tak to bude blbnut.

Autor:  decik [ 05.Únor 2017 - 11:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Home sharing - problem

peter54 napsal:
Technicky je jedno ci ides po wifi alebo kabli. Skontroluj si mobilom ci je planovane miesto dobre vykryte wifi signalom a ak ano, potom je uplne jedno ci je to wifi alebo kabel. Ak je signal slaby, tak to bude blbnut.


Výsledky s použitím kabelu jsou vždy 100%. Wifi je třeba vyzkoušet. Některá místa jsou zarušená a dochází k "mrznutí"... :D

Stránka 5 z 6 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/