e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
flash 468x60
Právě je 20.Únor 2017 - 14:09

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2016 - 20:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2009 - 19:50
Příspěvky: 14
Ďakujem Ti za radu, a čo sa týka nastavenia, treba nastaviť prístroje tak ako v zdielaní cez RS 232, alebo v menu IP Share?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2016 - 20:02 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 389
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 11 krát
ano nastavujesa v IP pozri do sekcie amiko8150 tam najdes podrobny navod


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2016 - 20:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2009 - 19:50
Příspěvky: 14
Ďakujem Ti vili1 za radu, vyskúšam to po naštudovaní, podľa tohoto návodu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 11.Prosinec 2016 - 10:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Březen 2010 - 10:57
Příspěvky: 43
Sorry ze pisem na forum ale mal som tu problem s Amiko Alien2.Chlap ktori mi pomohol je IvanKicin.Je to clovek ktory neodmietne pomoc.Tymto mu velmi dik!!!!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2016 - 22:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 1041
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
vili1 napsal:
no tak som to testol server amiko 8260+ klient cez rs232 amiko 8150 a cez lanku druhy klient amiko 8260+ napodiv to ide mam to pustene nejakych 30 minut ale neverim ze to pojde stabylne hlavne cez tu rs-ku


No :D
Takže takto, vela ludi tu možno nevie, že zdieľanie v Homecamd cez LAN, ide nastaviť aj adresne, ovšem v Server STB treba zadať Mac adresu danych STB a vtedy to ide ADRESNE a to znamená, že každý STB si pýta od Servera ECM adresne, a nieje to len miš maš, cez určitý port cez svič v bežnom homecamd.


Inak prvý krát mi to dalo zabrať jek sa to nastavuje, ale.... :thankyou: :thankyou: :thankyou:

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 20:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Leden 2017 - 18:39
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
Zdravim, neviem ci som tu spravne, ale potrebujem zistit ci moze fungovat nasledujuca schema: Mam v obyvacke amiko micro hd se prijimac (bez karty) skylink cardshare cez net-wifi a chcel by som k nemu pripojit opticum 9500hd v kuchyni ako klienta aby som mal programy co su na amiku. Je toto mozne? A ak ano, akym sposobom by sa to dalo? cez lan alebo cez rs232? firmware v opticum vyzera byt iny typ/druh (verzia softveru PS:1.2.19 ) ako ten v amiku (SW-verzia 10010A00_2.3.37 EMU)..treba ho zmenit? Diky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 21:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 2770
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 78 krát
Keď tomu nerozumieš, tak to nerob, ak tomu chceš porozumieť tak študuj. Nikto múdry z neba nespadol, ale pečené holuby tu tiež nikomu do huby padať nebudú.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom od marec 2016 po december 2016 neodporúčam !!! 2016/02 - OK, 2017/01 - OK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 21:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1573
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 76 krát
Na holuby se vyser , husa je lepší .

Na Mikro daj menu podmíněný přístup sdílení karty home server

na opticum home client

kabel RS232 křížený 2-3, 3-2, 5-5

8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 21:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Leden 2017 - 18:39
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
Sorry, ale nerozumiem na co potom existuje toto forum ... myslel som si, ze ludia s menej skusenostami chodia prave sem aby "studovali" a ziadali o pomoc a ze nebudu odsudzovani a zhadzovani prave "moderatorom" .... ta schema je pre mojho kamosa, ktory o sharingu nevie nic a ja mu chcem pomoct. Osobne mam sharovany prijimac cez lanku, ale server ma irdeto kartu skylink. Len kamarat ma cardshare cez net/wifi a nie som si isty, ci ten server amiko moze sucasne prijimat cardshare cez wifi a zaroven posielat data/info (alebo co to je) cez lanku na stare opticum. Zistil som ze rs232 ten amiko micro ani nema... Este stale ziadam o pecene holuby???

"hlustvisihak" ... vdaka za pomoc,vazim si to... ale prave som zistil, ze ten micro nema rs 232 ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 21:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 2770
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 78 krát
Je tu toho už strašne moc popísaného a dotazy typu "chcem to a to a ja to neviem tak mi poraďte" sa tu množia ako huby po daždi. Áno fórum je o výmene skúseností, ale nie o tom "ja chcem, dajte mi".
Počkám si na to ako to "hlustvisihak" s Tebou dorieši k úplnému koncu a spokojnosti tu na fóre, priestor na to má a vyzerá že aj snahu. Tak Vám držím palce. Pokračujete v diskusii, myslím to ale bez akejkoľvek urážky teraz, úprimne. :)

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom od marec 2016 po december 2016 neodporúčam !!! 2016/02 - OK, 2017/01 - OK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 21:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1573
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 76 krát
možná se nedočkáš !
co jsem napsal mám vyzkoušené ! neuvědomil jsem si že nová verze MIKRO (kterou bohužel má ) NEMÁ RS232 !

Tak že pokud nechce vyměnit to MIKRO za něco s RS232 tak v něm musí nastavit IP SHARE klienta

a IP Server pro reshare do 9500 . Fungovat by to mělo !! a jak jistě Víš nerad píši co nevím stopro .

Tak možná budeš na koni i s holubama !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 22:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Leden 2017 - 18:39
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
vdaka, skusim...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 22:46 
Online
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 853
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 10 krát
vobec sa netreba trtulit s rs232 - micro aftomaticky resharuje aj cez lan...
suhlasim, ze treba odpalkovat arogantnych lenivcov, ale pridal by som k nim aj arogantnych spoplatnovatelov informacii - ci aj toto fora bude iba priestor pre komercakov? :P


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 23:24 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 339
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 17 krát
Fungovat to moze a je to tu veľakrát popisane. Amiko a optikum si rozumeju a na verzii fw nezalezi. Troska hladaj a vsetko najdes. Na serveri musis pouzit homecamd2, na klientovi homecamd.

_________________
formuler f3, amiko shd-8000, amiko shd-8340, opticum x403p. multifocus 19, 23 a 28


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 23:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Leden 2017 - 18:39
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
Dakujem pekne za odpovede...Este jedna vec, skor nez sa pustime do kupovania kablov a nastavovania...bolo mi povedane (napisane), ze si musim najprv zistit, ci poskytovatel toho cardshare cez net umoznuje aj reshare na dalsi prijimac, alebo to treba u neho objednat... je tomu tak? Vdaka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2017 - 9:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1573
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 76 krát
z hlediska tvojí poslední otázky je lepší RS232


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2017 - 18:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Leden 2017 - 18:39
Příspěvky: 10
Poděkoval: 1 krát
...chapem...vdaka :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2017 - 19:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Červen 2008 - 22:45
Příspěvky: 36
Poděkováno: 1 krát
Prosím o radu sused má 2 Amika 8250 Homeshare sme zvládli ale chce aj cardshare a tu sa nám akosi nedarý poradí niekto? Vdaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2017 - 11:09 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 476
Poděkováno: 5 krát
vsak si nastav dalsie klienta akeho chces he ich tam myslim 10


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2017 - 11:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 37
satelitni prijimac: OPENBOX X-810
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Já jsem mezi svátkami nastavoval pro babi a dědu 2x Amiko 8150 pro sdílení karty skylink přes LAN. Také jsem nejdříve zkoušel nastavení homeshare a to jelo v pohodě ale cardshare za nic na světě mi nechtělo jít i když jsem měl vše zadáno správně což jsem také konzultoval s kamarádem po telefonu co tyto Amika nastavuje. Myslel jsem že je problém v kabelu ale kamarád mě ujistil že je jedno zda je křížený nebo přímy, při každém to musí jít.
Pak jsem si vzpomenul na jednu věc co jsem zde na fóru studoval než jsem se pustil do koupě těchto přístrojů (byla požadavka nízké ceny tak proto tyto amika, s AB Cryptoboxy 650HD to nastavení umím ale nyní už bych to asi zvládl i s jinými, prostě je třeba se stále učit :) ). Prostě když jsem zadal IP adresu s koncovým číslem menším než 100 tak mi klient nesdílel. V těch mých je pravděpodobně starší firmware a proto tento problém, kamarád tam měl asi nové firmware.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk