e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2017 - 20:11

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2016 - 22:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2016 - 23:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4521
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 81 krát
renuskacool napsal:
mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???

Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 10:37 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 290 krát
někdy se někde také zeptám na cestu , většinou mi poradí ,
ale také mi mohou naznačit že jsem tupý když neznám jejich město a nechce se mi študovat mapu....., nebo klepat do navigation...... !!!???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 16:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
mmiriboy napsal:
renuskacool napsal:
mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???

Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D

Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 17:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4521
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 81 krát
renuskacool napsal:
mmiriboy napsal:
renuskacool napsal:
mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???

Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D

Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:

No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 17:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
mmiriboy napsal:
renuskacool napsal:
mmiriboy napsal:
Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D

Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:

No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)

Nie nejdu ani fta....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 17:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
renuskacool napsal:
mmiriboy napsal:
renuskacool napsal:
Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:

No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)

Nie nejdu ani fta....

Vlastne na serveri mam signal 90% kvalita 71% a klient ma signal 0% a kvalita 5%....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 17:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
renuskacool napsal:
renuskacool napsal:
mmiriboy napsal:
No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)

Nie nejdu ani fta....

Vlastne na serveri mam signal 90% kvalita 71% a klient ma signal 0% a kvalita 5%....

Prepojene napriamo cez ethernetovy kabel


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 17:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4521
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 81 krát
No tak potom hľadaj v prvom rade problém na parabole, koaxi, F-konektoroch, ale chyba môže byť aj nesprávnom nastavení DiSEqC povelov v Menu stb, pokiaľ máš napr. monoblock, či nejakú inú zostavu viacerých LNB!
Ďalej odskúšaj ten stb na funkčnej parabole, či náhodou nieje chyba v ňom?!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2016 - 19:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 290 krát
zapoj tu "otevřenoukrabici" a zjistíš hned zda je venek OK !!! potom v nastavení LNB , či antény nebo podobně vyčteš nastavení přepínače DiSEqC , nastav stejně a taky zkontroluj zda máš napájení LNB . Nikde jinde nemůže být chyba a vadné nové amiko jsem ještě neviděl !
Tak že jsi zcela v jiném tématu ! Zatím máš problém jinde než v šárikovi !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2016 - 0:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
Všetko šlape ako ma.Problém bol v koaxiale...Bol preseknuty pod prahom.Akurat server mi v priebehu 2 hodin asi 3krat zamrzol....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2016 - 4:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4521
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 81 krát
renuskacool napsal:
Všetko šlape ako ma.Problém bol v koaxiale...Bol preseknuty pod prahom.Akurat server mi v priebehu 2 hodin asi 3krat zamrzol....

No tu by som na to "zamŕzanie" serveru vyskúšal iný FW v stb! :)
Samozrejme netreba zabúdať na továrenské nastavenia pred upgrade, ale aj po...! :)
A čo sa týka samotného nastavenia homeshare v menu stb, tak si tieto nastavenia opíš (nastavenie siete + nastavenie serveru), prípadne nafoť - to pre prípad, že si si nie úplne istý, či to dokážeš opäť správne nastaviť! :)
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2016 - 11:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Srpen 2009 - 14:27
Příspěvky: 7
Poděkoval: 3 krát
mmiriboy napsal:
renuskacool napsal:
Všetko šlape ako ma.Problém bol v koaxiale...Bol preseknuty pod prahom.Akurat server mi v priebehu 2 hodin asi 3krat zamrzol....

No tu by som na to "zamŕzanie" serveru vyskúšal iný FW v stb! :)
Samozrejme netreba zabúdať na továrenské nastavenia pred upgrade, ale aj po...! :)
A čo sa týka samotného nastavenia homeshare v menu stb, tak si tieto nastavenia opíš (nastavenie siete + nastavenie serveru), prípadne nafoť - to pre prípad, že si si nie úplne istý, či to dokážeš opäť správne nastaviť! :)
:poklona:

SW 2.3.49 tusim


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2016 - 10:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Únor 2008 - 14:01
Příspěvky: 65
satelitni prijimac: openbox,motor,parabola 80cm
Místo/Bydliště: okr. Hlohovec
Zdravim. Mal nieko takyto problem : zdielanie prepojenim 1m dlhym krizenym lan kablom, amiko a alma2200 cez new cam ,alma musi byt server ,amiko nema new cam server ,,ice karta vobec nejde zdielat,pritom signalizuje ze vsetko ok working a svieti na zeleno, aj ping funcny ale programy su kodovane,,ked dam kartu irdeto tak to ide ,,vyskusane rozne softy pritom ta karta ice zdiela ked pripojom napr dve amika medzi sebou ,alebo open s3 server a alma 2200 je klient .Amika som skusal 8150 a mini hd se


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 18:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Březen 2010 - 10:57
Příspěvky: 44
Zdravim Pani!!!
IQ dazdovky je pre mna asi take prirovnanie.Prosim poradte.Mal som nastavene uzdielanie
Server:Amiko8150hd v homecamd a Client:Amiko Alien2 cez Oscam4spark_tools v homeCamd.Urcite to niektory poznate ,treba ist cervenym tlacitkom do oscamu potom
Config ,zelene tlacitko Edit a tam nastavenie co treba.Ale chybicka se vloudila.Nieco som tam poserkal a v protokole nemozem najst HomeCamd.Predtym tam bolo.Prosim neviete poradit co som doondial?PS velmi prosim o radu.........Uz sa s tym trapim tri dni.Viem ze
Vsetko je na webe.Ale vazne som to nenasiel.Skuste mi poradit ,alebo ma aspon naviest
Na spravnu cestu.Za porozumenie velmi dik!!!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 19:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Červen 2008 - 17:05
Příspěvky: 33
satelitni prijimac: VU+ ULTIMO 4K VU+solo2, ,VU+Ze
Poděkováno: 2 krát
todos1 napsal:
Zdravim Pani!!!
IQ dazdovky je pre mna asi take prirovnanie.Prosim poradte.Mal som nastavene uzdielanie
Server:Amiko8150hd v homecamd a Client:Amiko Alien2 cez Oscam4spark_tools v homeCamd.Urcite to niektory poznate ,treba ist cervenym tlacitkom do oscamu potom
Config ,zelene tlacitko Edit a tam nastavenie co treba.Ale chybicka se vloudila.Nieco som tam poserkal a v protokole nemozem najst HomeCamd.Predtym tam bolo.Prosim neviete poradit co som doondial?PS velmi prosim o radu.........Uz sa s tym trapim tri dni.Viem ze
Vsetko je na webe.Ale vazne som to nenasiel.Skuste mi poradit ,alebo ma aspon naviest
Na spravnu cestu.Za porozumenie velmi dik!!!!!

Na tvojom mieste by som urobil server Amiko Alien2 cez oscam a Amiko8150 ako klient mgcamd a mas po probleme. :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2016 - 6:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Březen 2010 - 10:57
Příspěvky: 44
Mk74!
Dik za odpoved.Myslis cez Oscam4spark v Sparku?Prosim naved ma.PS:Samozrejme ak sa ti chce.Neviem co v Sparku
treba nastavit.Ale moc dik za radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2016 - 16:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Březen 2010 - 10:57
Příspěvky: 44
Prosim porad ak mozes.
Na Amiko Alien2 ako server nastavim tak ze:V Sparku –MENU-Pripojit vyberem oscam4spark_tools stlacim cervene tlacitko potom vyberem config stlacim zelene edit
Server dam IP Aliena port 15100 Meno:AAA Heslo:BBB Key:01-14 Active server
OK zelene Protokol:mgcamd.Potom to ulozim a restartujem oscam4spark.Neviem co viac treba.A ci som nieco spravil zle.
Prechadzam na Amiko 8150 hd:Client
MENU – Podmieneny pristup – IP Share – Nastavenie sietoveho clienta – uprav – Nazov:IP Alienu Port:15100 Meno:AAA Heslo:BBB Key:01-14 Aktivny server:OK zelena
EMM zapnute:OK zelena Emulator:mgcamd ,potom ulozit.Ked to spravim Ked to spravim
Vypisuje:Connet to server1 mgcamd , Server1 connect failed.Urcite to robim zle ale prosim ta skus mi poradit kde.Za radu velmi dik!!!!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2016 - 19:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Únor 2009 - 19:50
Příspěvky: 14
Chcel by som prepojiť amiko 8260+, s amikom 8150 kríženým káblom cez lan pre zdielanie karty free sat .Doposial som zdielal kartu cez RS 232 a však prepínanie a zdielanie je veľmi pomalé a trvá dlhšiu dobu kým sa spustí program. Preto by som potreboval poradiť, či jeden z prístrojov musí byť pripojený v sieti cez WIFI prípadne káblom cez switch , alebo sa to len prepoja prístroje kríženým káblom.
Budem povďačný za každú radu. Ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Home sharing - problem
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2016 - 19:41 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 423
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 12 krát
nie len ich prepoj lankou medzi sebou


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 109 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk