e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Září 2018 - 8:52

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 12.Únor 2015 - 21:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 30
Poděkováno: 1 krát
Zdravim,

mam taky problem ze AMIKO MINI HD mi klakol pri fleshovani z USB. Teraz svieti len zelena dioda. Nenabehne. Da sa to rozchodit cez RS232? Akym Upgrade tools sa na to pouziva? Skusal som AMIKO TOOL BOX ale same RETRY ERROR....a nic.
Dakujem za kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 5:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4671
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 90 krát
A kabel na upgrade cez RS232 máš origo, od Amika, či?

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 30
Poděkováno: 1 krát
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 293
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 122 krát
Lasto641 napsal:
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.
Dej tohle.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 293
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 122 krát
kolotoc napsal:
Lasto641 napsal:
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.
Dej tohle.

Přes tento program.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 17:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4671
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 90 krát
Ak ti to nepôjde, tak potom môže byť ešte zádrhel v tom prevodníku! Riešením by bolo použiť staršie PC zo sériovým portom RS232!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 21:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 30
Poděkováno: 1 krát
Dakujem za rady. Skusil som co ste mi poradili. Ked spustim uprade tak spojim sa cez RS232.Zacne natahovat novy soft. Ked vsak treba napalit soft tak to nenapali. Vid v prilohe.
Neviem ako skontrolujem prevodnik. Mam prevodnik USB/RS232 ktory pripajam rozne STB (Amiko, Opticum...) cez null modemovy kabel a doteraz nebol problem. Teraz som do prevodnika namiesto null modemoveho kabla dal ten ktory bol v baleni pri AMIKO MINI HD (Jack/RS232). Neviem co dalej......Mozno by trebalo skusit Jtag. Ale to som nikdy zatial nerobil. Neviem aky je postup.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 6:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 293
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 122 krát
Lasto641 napsal:
Dakujem za rady. Skusil som co ste mi poradili. Ked spustim uprade tak spojim sa cez RS232.Zacne natahovat novy soft. Ked vsak treba napalit soft tak to nenapali. Vid v prilohe.
Neviem ako skontrolujem prevodnik. Mam prevodnik USB/RS232 ktory pripajam rozne STB (Amiko, Opticum...) cez null modemovy kabel a doteraz nebol problem. Teraz som do prevodnika namiesto null modemoveho kabla dal ten ktory bol v baleni pri AMIKO MINI HD (Jack/RS232). Neviem co dalej......Mozno by trebalo skusit Jtag. Ale to som nikdy zatial nerobil. Neviem aky je postup.

Postupuj podle textového dokumentu,který je součástí programu. Podle něho jsem včera oživil několik přístrojů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 14:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Květen 2014 - 22:36
Příspěvky: 8
Ja som dnes spravil flash (2.3.37 emu)a vsetko v poriadku prebehlo, len po restarte zostane svietit na zeleno a pise on. Skusal som nasledne flash cez rs, ale stale mi pise "transfer data failed", nemam original kabel.
Nema niekto pozicat original kabel? (Poprad)
Dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 17:21
Příspěvky: 130
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k/Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Moravská Třebová
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 7 krát
Asi stejná chyba ve FW jako u amika 8150 taky jsem dával 2.3.37 a satelit klekl a svítí jenom ON. Na nic prostě nereaguje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4671
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 90 krát
Pri upgrade FW na Amiko mini HD si treba dávať pozor hlavne na verziu FW!
Totižto úplne ľahko môže dôjsť k zámene s FW pre novší model Amiko mini HD SE !!!
Tieto dva typy FW niesu kompatibilné medzi jednotlivými stb a ak príde náhodou k ich zámene, tak sa stb po upgrade už nedokáže spustiť! Treba urobiť opäť upgrade, ale pomocou rozhrania RS232!
Toto isté platí aj pre modely Combo!!!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Květen 2014 - 22:36
Příspěvky: 8
Ja SE mam, ale tym padom som netrafil vlakno. Sorry. Ale tak ten kabel by sa mi zisiel tak ci tak. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 16:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4671
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 90 krát
Bohužiaľ v tomto ti zrejme nepomôžem, do Popradu z Nitry je to trochen ďaleko! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2016 - 19:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Březen 2009 - 11:06
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Zkoušel jsem mnoho programů na flashování Amika Mini HD SE na různých PC a OS WinXP a Win7 pomocí kabelu RS 232.
Většinou to skončilo pádem programu.
Podařilo se mi to až s programem:
Super AiO Toolbox For All Amiko SD-HD & Alien 1-2 by Dekolte
Na notebooku s Com1, Win 7 Profesional a programem Amiko Super Loader SD
z balíčku Super AiO Toolbox jde flashování naprosto bez problémů :good: .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2017 - 22:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Listopad 2008 - 18:59
Příspěvky: 4
Poděkováno: 1 krát
Tež si sem mohol ten tools upnuť O_ô


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2017 - 5:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Prosinec 2009 - 0:43
Příspěvky: 7
satelitni prijimac: Enibox, SF128, Formuler4turbo,
Juro11 napsal:
Tež si sem mohol ten tools upnuť O_ô


Tady to máš (bude to hlásit nebezpečný software, ale v pohodě bez viru-tesováno W10):
Kód:
https://webshare.cz/file/27v5ok4X64/super-aio-toolbox-for-all-amiko-sd-hd-alien-1-2-by-dekolte-rar


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk