e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2018 - 20:04

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 374 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 1719 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2017 - 14:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 20.Září 2014 - 12:16
Příspěvky: 17
Poděkoval: 2 krát
Prosím chlapi, jaký je nějaký poslední rozumný FW co umí sharing (new camd client)? Stačí poslat SZ, díky moc Radek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2017 - 14:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4083
Poděkoval: 211 krát
Poděkováno: 265 krát
Hladaj v sekcii download svoj silostroj a ked uvidis v nazve fw slovicko mcas alebo emu tak si nasiel co potrebuješ. Mcas je lepsie ako emu ak mas na vyber.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2017 - 14:13 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 301
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 126 krát
Radek1986 napsal:
Prosím chlapi, jaký je nějaký poslední rozumný FW co umí sharing (new camd client)? Stačí poslat SZ, díky moc Radek

AMIKO-HD8150_2.3.65 mcas.zip


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2017 - 21:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
Zdravím všetkých.

Mám stále problém so sdieľaním na dvoch stb AMIKO HD8150. Na jednom mám nastavené sdielanie cez net od UA (cez wifi amiko wln-870) . To mi beží v pohode. Len by som chcel rozbehnúť reshare z jedného AMIKA HD8150 do druhého AMIKA HD8150 po Lan kábli. Vie mi niekto prosím poradiť ako nastaviť jeden ako server a druhý ako client? Má toto zdielanie niekto vyskúšané?
V stb mám nahraté AMIKO_HD8150_2.3.65_emu.abs .
(Keď som mal skylink kartu tak mi zdielať cez LAN kabel išlo, ale pri zdielani cez WIFI z netu od ukraincov mi to zdielanie po LANku nie a nie rozbehať).
Už som zúfalý :unknown: skúste mi prosím poradiť najlepšie popis po lopate. Som vďačný za každý koment. :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: matulban
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2017 - 21:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
že ty nás trochu houpeš !!!

přece vidíš že nastavíš eth. buďto drát nebo bezdrát !!!

(Keď som mal skylink kartu tak mi zdielať cez LAN kabel išlo, ale pri zdielani cez WIFI z netu od ukraincov mi to zdielanie po LANku nie a nie rozbehať).

ale poradím ti (nikomu to neříkej) to reshare jede cez RS 232


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2017 - 22:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
Dotaz na hlustvisihak:
Ak tomu dobre chápem, lebo som dá sa povedať začiatočník:
Ak mám na serveri ukraincov cez wifi z routra tak zdielanie teda reshare medzi dvomi AMIKAMI mi nepôjde cez lan ale cez RS 232 ?
Ďakujem za odpoveď.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2017 - 7:57 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 868
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
vracat sa k share cez rs232 je volovina - a zrovna fw 2.3.65 seriovo prepina pomaly a vypadava...
lepsie je prepojit klienta cez router (ci uz cez wifi alebo lan) a na reshare ist cez homecamd...
samozrejme je naivne predpokladat, ze zamaskujes dvojite pripojenie


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2017 - 8:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
Len pre info:
Poskytovateľ povoľuje reshare ale upozornuje že nie taký že prihlasovacie údaje vložím do oboch stb. Ale len do jedného a druhy zdielam. A práve toto zdieľanie mi nejde rozbehnúť. Nemoze to byt tým že server mam pripojený cez wifi k routru a potom už nevie zdieľať ďalej po kabli?
Som laik a rad by som tomu pochopil. Ďakujem za všetky komenty.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2017 - 12:30 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 868
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
- na share je lepsi mcas nez emu
- serverom bude ten, co ide na externu linku (pripojeny cez wifi); zabudni na priame prepojenie server-klient; klienta pripoj na router (ked je problem s novym kablom a klient je v stabilnom dosahu wifi, tak dongle)
- nastavenie server-klient cez homecamd si mal funkcne, tam len skontrolovat ip-cky v rozsahu routra - reshare ide automaticky bez dalsieho nastavovania


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2017 - 14:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
To joe6pack:
Dosah wifi na router vyborny (router na chodbe a stb vo vedľajších izbách na tom servri ukazuje od 84%-92%).
Môžem poprosiť o najvyššie označenie mcas alebo o najspoľahlivejšie osvedcene mcas?
Dokupim teda este jeden wifi dongle a skúsim to.
Potom budem informovať ako som dopadol.
Vďaka za radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
Zdravim vospolok.
Stale sa mi nedari rozbehat domace zdielanie homeshare na dvoch AMIKO HD8150. Nemá niekto návod ako na to? Niekde robím chybu a stale neviem dojst na to kde. Poprosil by som o návod nastavenie servera a klienta. A sposob ako presne nahrat novy software .mcas. Kazda rada pomoze, mozno to bude nejaka banalita kde robim chybu.
Vopred vdaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1313
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 59 krát
Zkus u lokální IP adresy nastavit poslední trojčíslí na vyšší než 100.
Příklad:
Server 192.168.1.100
Klient 192.168.1.101

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: přesný návod
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
zde najdeš lehce , já to udělal za tebe , hned na první stránce to popsal mirýchlapec

viewtopic.php?f=14&t=62382&hilit=sd%C3%ADlen%C3%AD+amiko


bacha na zelené puntíky a červené tlačítko !!!

:smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 21:23 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 868
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
k.o.h.u.t. napsal:
Zkus u lokální IP adresy nastavit poslední trojčíslí na vyšší než 100.
Příklad:
Server 192.168.1.100
Klient 192.168.1.101

s nastavenim siete sa nemusi bavit, ale pri amikach je problem v nastaveni klienta na ip-cku servera s nulami na zaciatku ip-cok (treba ich vynechat):
napr.:
- 010.010.002.025 nefunguje
- 10.10.2.25 funguje


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2017 - 10:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
joe6pack napsal:
k.o.h.u.t. napsal:
Zkus u lokální IP adresy nastavit poslední trojčíslí na vyšší než 100.
Příklad:
Server 192.168.1.100
Klient 192.168.1.101

s nastavenim siete sa nemusi bavit, ale pri amikach je problem v nastaveni klienta na ip-cku servera s nulami na zaciatku ip-cok (treba ich vynechat):
napr.:
- 010.010.002.025 nefunguje
- 10.10.2.25 funguje


Zdravim "joe6pack" . Bolo to v tych IPčkach. Do klienta som zadával IP servera 192.168.052.139 a keď som ho zmenil na 192.168.52.139 hneď to bežalo. :good: :D :good: :Yahoo!: :Yahoo!:
Takže odskúšané share + homeshare na dvoch AMIKO HD8150. Spojené LAN káblom cez router (klasickým) jeden 20 m a druhý 30 m .
Software AMIKO_HD8150_2.3.65_mcas .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2017 - 15:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1313
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 59 krát
Při problému v homeshare u Amik bývá problém právě v zadávání IP adres. Já osobně jsem s epotkal několikrát s výše zmíněným, ale naopak jsme se dověděli něco nového.

Zajimavé je, že to néma souvislost s verzí firmware.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2017 - 16:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Prosinec 2016 - 3:17
Příspěvky: 10
Poděkoval: 6 krát
Zdravím všetkých.
Takže odskúšané share + homeshare na dvoch AMIKO HD8150. Spojené cez wifi amiko wln-870 cez router .
Software AMIKO_HD8150_2.3.65_mcas .
Akurát keď spustím klienta tak mi zamrzne obraz na serveri, ale prepnutím programu zase beží (server).
Inak je všetko o.k.
Ak by mal niekto nejaký nápad ako odstrániť ešte tento nedostatok bolo by to super. Každá rada dobrá.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2017 - 17:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Srpen 2015 - 8:24
Příspěvky: 5
Zdravím používam zdielanie pre 4prijmace a chcem opýtať prečo sa nedá použivať internet cez jednu linku.
Ked pripojim internet k routeru tak nejde internet.popripade ako by sa to dalo spravit ci tam nieje problem že prijmače maju pridelenu manualne IP.
:thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2017 - 20:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 5242
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 25 krát
Co tím chtěl básník říci?:Ked pripojim internet k routeru tak nejde internet
Jinak vše je jen otázka správného nastavení routeru a boxů... :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8150
PříspěvekOdeslal: 24.Květen 2017 - 9:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
[
tateco napsal:
Zdravím používam zdielanie pre 4prijmace a chcem opýtať prečo sa nedá použivať internet cez jednu linku.
Ked pripojim internet k routeru tak nejde internet.popripade ako by sa to dalo spravit ci tam nieje problem že prijmače maju pridelenu manualne IP.


:thankyou:
decik napsal:
Co tím chtěl básník říci?:Ked pripojim internet k routeru tak nejde internet
Jinak vše je jen otázka správného nastavení routeru a boxů... :D




tazatel si odpověděl sám , a básník chtěl ASI říct že NEJDE INTERNET v PŘIJÍMAČÍCH

:unknown:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 374 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 1719 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk