e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Říjen 2018 - 12:22

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3107 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1152 153 154 155 156 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2017 - 17:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
lubosbrod napsal:
Já to vim

Jenze treba to nevi lide, kteri by ti mohli poslat zalohu a neposlou aby ti nezmrsili prijimac, protoze nemaji ten prehled

Která ta enigma je vybavenější ? Kdysi jsem stáhl z uložto Open PLI ARP.Byla krásně nastavená hned to bylo funkční . Akorát se musel znovu naistalovat internet a souřadnice na motor. Tunery běžely hned. Žádné složité nastavování tunerů při instalaci Enigmy.U Golden Media 9080 šla stahnout záloha a bylo nastaveno.

Vybavenost enigmy je ve znacne casti veci skinu, jeho vyberu a nastaveni, osobne jsem vyzkousel asi 5-10 druhu enigmy, ovsem zaklad byl aby na tom Alienu2 bezela svizne, pak teprve me zajimalo jeji vybaveni, coz drasticky zuzilo vyber.
Sveho casu jsem nahral zalohu, ktera byla minena pro UK uzivatele kabelove tv a ta po upraveni na nase pomery byla svizna, ovsem nekdy zase nebyla a zjistil jsem, ze neni mozne se zbavit fungovani, ci lepe receno nefungovani pluginu (stahovani epg ze satelitu a kabelove tv pro UK region) ktere jsem nevyuzival a ktere jsem podezrival ze zpomaleni prijimace, samozrejme vse se da smazat rucne, ovsem to musi clovek vedet kde co je a co vsechno ma smazat a co ne a tak jsem skoncil s rozbitou enigmou a nez nahrat znovu tu samou zalohu, presel jsem na OpenATV (normalni instalace) u ktere jsem doted.


Ohledne vybaveni, musis napsat co zaloha musi z tveho hlediska mit, jako jestli ma mit nejaky ten 'cam', jestli ma umet nahravat na NTFS nebo Ext linuxovy diskovy format. Ja napriklad neprovozuji zadnou kartu, zadny kartovy server, nic takoveho. Alien neni moc na vybaveni pluginy, je rad, ze zvlada bezet i bez nich :roll: takze nemuzes ocekavat nejaky vanocni stromecek :wink: OpenATV enigma je jedina ktera me bezi rychle a ktera ma do jiste miry osetrene spousteni a zastavovani nahravani, napriklad je mozne spustene nahravani zastavit a zaroven s tim rovnou smazat jiz nahrane, to ovsem je na vyber jen dokud nahravani nebezelo temer ke konci nahravky, zadna enigma bohuzel nema moznost pauzy v nahravani (Spark to umi, takze to jiste jde).

Dotaz ten Hyperion ...ten je něčí kopie nastavení tzv záloha nastavení ?

Zalohu poznas podle velikosti souboru, zpravidla ma kolem 127MB, zakladni instalace enigmy miva tak 57MB.

Ono při čisté instalaci je hned ze začátku dost chytáků při konfiguraci těch tunerů.

Je sice pravda, ze v enigme je ciselne a abecedni znaceni tuneru opacne, takze pes aby se v tom vyznal, ale da se na to zvyknout a jedine co musis je ty tunery zprovoznit, coz pri instalaci muze trvat tak ctvrt, pul minuty, kdyz vis co delas (zapnuti internetu je veci pouhych par sekund, aspon pro dratove pripojeni). Co je delsi a slozitejsi je ladeni tech tuneru, ovsem na to mas mit zalohu, jejiz nahrani do prijimace hned po skonceni instalace trva jen chvilku a neni to nic sloziteho. Me osobne nejvic casu pri nove instalaci zabere vyber a nastaveni skinu, abych mel PiG, pismo dostatecne velke a pekne barevne, nastaveni funkce tlacitek na DO a dalsi takove veci (to v pripade, ze enigma vypada nadejne a rozhodnu se ji aspon nejaky cas provozovat)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2017 - 16:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2010 - 18:49
Příspěvky: 18
Zdravim kúpil som si tento satelit a chcel by som skúsiť sharing Skyli. Dal som tam v pohode enigmu2 pkteam 5.5 z tadeto mám aj účet na stránke na sharing aj info z tade satelit mám pripojený k wifi ale neviem ako postupovať ďalej ako tam dať tie príkazy cez cccdream sa mi to vôbec nechce spojiť ako mám postupovať prosím vás za každú radu ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2017 - 22:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Skusal uz niekto na Alienovi openatv 6.0? Ak ano, ake su s tym skusenosti?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2017 - 23:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Červenec 2010 - 19:56
Příspěvky: 128
satelitni prijimac: DM800HD 3X,DM500S 1X
trgtrhty2 napsal:
Skusal uz niekto na Alienovi openatv 6.0? Ak ano, ake su s tym skusenosti?

SKusam to kratko ale asi najlepsie co som skusal.Glassutility instalovat..upravit cestu na oscam a stiahnut samo,potom skin ramihamerHD...a frči to.Mam to ale ako zalozny prijimač..dako to moc nepouživam.

_________________
---------------------------------------------------------------------------
DM800HD 4X -Nemesis 2.6(svn110)+1X int. disk 500GB Samsung,Herobox EX4PLI4(Alonso),parabola 120Fe-Thor 0,8,60Al+motor SG2100,80Fe-Thor 0,8 a [/color],VU SOLO2 SE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2017 - 10:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2010 - 18:49
Příspěvky: 18
Zdravim tak som včera skúšal ďalej a nakoniec sa podarilo mám enigmu2 2 hiperiol 5.5 funkčné wifi spojenie s ftp ale neviem aké súbory poslať tie dva do zložky key oscam serv. A oscam ... Čo tam má byt a treba to dať cez koncerte na oscam ? A ešte keď spravím tie dva súbory textové potom len zmazem txt a prekopirujem ich do key a to je všetko nie ?Málo by ísť shacard.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2017 - 9:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Září 2007 - 15:09
Příspěvky: 209
satelitni prijimac: VU+
Místo/Bydliště: Chomutov
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
Stáhni si v pluginech I config pro oscam. Potom zadej do prohlížece ip tvého boxu, příklad (192.168.0.12:8081) nebo to je (192.168.0.12:8180)


uživatel je : root heslo : pkteam

jinak config najdeš přes ftp ve složce : var/keys .
soubory můžeš editovat v PC třeba s programem Notepad++

_________________
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2017 - 12:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2010 - 18:49
Příspěvky: 18
Kód: Vybrat vše
[global]
disablelog = 1
logfile = stdout
unlockparental = 1
nice = -1
preferlocalcards = 1
block_same_ip = 0
block_same_name = 0
failbantime = 300
failbancount = 1

[cache]
delay = 120

[newcamd]
port = 10000@0D96:000004
key = 0102030405060708091011121314

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
user = dvbapiau
boxtype = dreambox

[webif]
httpport = 8889
httpuser =
httppwd =
httpcss =
httprefresh = 8
httphideidleclients = 1
httpshowmeminfo = 1
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.1-255.255.255.255
http_status_log = 1

Je toto správne na Sky.... Card share ? Ako oscam konfig. A do oscam server dať to čo mám zo stránky cez konvektor CCC to oscam ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2017 - 22:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Listopad 2013 - 15:44
Příspěvky: 76
satelitni prijimac: Alien2T+
Ahoj,
nemá prosím někdo plugin system toolkit v .ipk
Dík

_________________
Alien2T+, PF 210cm Astra 28,2°E, Offset 125 + rotor 72°E - 55°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2017 - 19:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
stevesk11 napsal:
trgtrhty2 napsal:
Skusal uz niekto na Alienovi openatv 6.0? Ak ano, ake su s tym skusenosti?

SKusam to kratko ale asi najlepsie co som skusal.Glassutility instalovat..upravit cestu na oscam a stiahnut samo,potom skin ramihamerHD...a frči to.Mam to ale ako zalozny prijimač..dako to moc nepouživam.


Skusil som nainstalovat openatv 6.0 a funguje to dobre, uplne rovnako ako 5.1 a 5.3. Boot je o nieco pomalsi a trva 2 min
a par sekund. Ale nie je dobre tam davat archiv cz/sk, skusil som to a alien sa pocas instalacie zasekol, musel som ho manualne vypnut a potom uz enigma nefungovala dobre, takze som to musel obnovit z backupu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 16:30 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
Taky jsem s tou v6.0 zacal vcera laborovat a vypada to aspon z meho uzivatelsky pomerne nenarocneho pristupu uplne stejne jako v5.3, s tim rozdilem, ze v teto nove verzi se 'rozbila' miniTV (PiG), aspon v tom modu, v jakem ji pouzivam - aktivuji miniTV v tom skinu, se kterym se tato enigma defaultne instaluje (Metrix) a kanalove menu mam nastavene abych mel 'channel preview' v te miniTV kdyz zmacknu OK tlacitko na jinem kanalu a zustanu v kanalovem vyberu. A to 'rozbiti' spociva v tom, ze to preview uz neni minimalizovane v te miniTV, ale pod menu na cele obrazovce, tedy ztrati to minimalizovani obrazu do vyhledu te miniTV. Pritom ve verzi 5.3 to tak funguje.

Automaticky me po instalaci fungoval pripojeny usb hdd (NTFS format), mohl jsem spustit prehravani nahravek porizenych z te stare verze OpenATV 5.3, nahravat jsem nezkousel, ale urcite by byvalo slo... a proc to zminuji, protoze jsem na 5.3 pred instalaci udelal zalohu 'nastaveni enigmy' a taky zalohu 'nastaveni skinu' a po nahrani techto zaloh do teto nove verze 6.0 sice vsechno fungovalo, nastaveni se ujalo, ale zaboha uz nemuzu prehravat nic z toho disku ani na nej nahravat. Mountovany je zrejme v poradku, v Menu kde se nastavuje misto kam se maji zapisovat nahravane porady (Record/Timeshift setting) sice muzu zmenit na ten usb disk (i kdyz prejizdeni polozek na tom usb disku trva pokazde aspon 15 vterin nez se vyber pohne dal... jenze pak kdyz jsem v menu 'movie', me to pri zachraneni zelenym tlacitkem hodi zpet nekam, kde nahravat nejde a taky me to odpali hlaskou, ze 'zde nelze nahravat', ze tam neni misto, nebo to neni povolene, nebo neco v tom smyslu. Nejsem v tomhle naprosty zacatecnik, ale ani zkuseny, ovsem leze me to huste krkem, tenhle linuxovy mount $%^&*

Tak nevim, krome te nedokonale fungujici miniTV je ten usb hdd asi moje chyba, takze muzu dat teto nove verzi zelenou pro ty, kteri tu miniTV bud ani nemaji zapnutou, anebo nebrouzdaji v tom kanalovem menu ale po zmacknuti tlacitka na jinem kanalu hned do toho kanalu naplno prepnou, takze se jim zadna chyba neprojevi. Z meho osobniho hlediska asi nahraju zpatky zalohu te v5.3, nic v te v6.0 pro me neni, aspon co takhle zbezne vidim. Urcite tam nejake zmeny budou, ale to asi oceni jen nejaci vetsi machri.
Mimochodem, stahnul jsem si archiv cz/sk z github serveru https://github.com/mx3L/archivczsk/releases, kde je ta nejnovejsi verze (onehdy tu nekdo radil jit sem, ze ty pluginy ke stahnuti uvnitr enigmy nejsou nekdy patricne aktualizovane), instalovat to slo, ale po instalaci kde nic tu nic, nikde nevidim, kde to spustit, ani v pluginech ani nikde jinde. Pritom instalace probehla jak bezne probehnout ma a hlaska nakonec rekla, ze behem instalace nedoslo k zadne chybe..., tak nevim.

Tak jsem nechal disk v tom ext4 formatu a preinstaloval jsem znovu tu v6.0 a ted to funguje, nahravani i prehravani. Zkusim tam znovu nahrat to moje nastaveni a uvidim :o
Tak i to probehlo v poradku, disk to 'nerozbilo'. Jedina vada je tak to vadne fungovani miniTV


Naposledy upravil(a) vinov dne 23.Únor 2017 - 21:15, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 19:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Ja mam stale ten isty hdd 1 TB sformatovany na ext4 a uz isiel pod hyperion 3,4,4.5 a openatv 5.1, 5.3 a 6.0. Stare nahravky sa vzdy dali a stale daju preharavat, teraz som sa vratil k openatv 5.1 z backupu a s nahravkami nie je problem. Ext4 je pre linux prirodzeny format a asi ide lepsie, nez ntfs.

Mam iny drobny problem - v openatv 5.1 a 5.3 mi po boote (mam nastaveny nekodovany kanal TA3) nanaskoci obraz, ale cierna obrazovka, az po prepnuti na iny kanal to zacne normalne fungovat. V openatv 6.0 tento problem nebol (za tie 2 dni, co som to testoval) a naskocil rovno normalny obraz. Vie niekto poradit, ci sa s tym da nieco urobit? Dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 20:19 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4613
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 11 krát
Zkus flešnout ještě jednou... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 21:23 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
Me to druhe flesnuti tedy pomohlo. Disk necham v tom ext4 formatu, je to 2.5" 1TB a pri vic jak polovicnim zaplneni s tim mel prjimac dost prace nez zobrazil nahravky, mozna ten ntfs format tomu nepomahal, ale spis je to vec vytizeni procesoru, uvidim az ho zase zaplnim trochu vic, jestli pak zase nezpomali i stimhle linuxovym formatem.

Ta zaloha nastaveni enigmy ted fungovala, nevedel jsem ze obsahuje i nastaveni skinu a mozna tim, ze predtim jsem obnovil zalohu nastaveni skinu a pak jeste enigmy se to nejak posahalo, i kdyz teoreticky by to nemelo vadit.

Obraz me v 5.3 nabihal vzdycky jak ma.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2017 - 18:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2008 - 15:10
Příspěvky: 263
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
Nie, nie!!! OpenATV na tej starej mrcine už nejde ako má! Hyperion je vyladenejší, svižnejší a robí menej problémov.

_________________
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2017 - 22:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Najnovsi hyperion som neskusal, ale vsetky predchadzajuce mali problem s pozeranim jedneho HD kanala a sucasnym nahravanim
alebo streamovanim druheho. Obraz zacal stvorcekovat a nedalo sa na to pozerat. Rovnaky problem malo HDMU. Openatv 5.1 bola
u mna prva enigma, ktora s tym na alienovi nema problem, rovnako 5.3 a 6.0 su OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2017 - 8:37 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
Vcera jsem openATV 6 nechal pres noc v hlubokem spanku (mel jsem nekolik nahravek v timeru, momentalne ani nevim, jestli se neco nahralo) a druhy den k veceru me uplne chybelo epg u vsech programu a nenacitalo se, tak jsem restartoval (plny restart z menu) ale ten load se zastavil nekde na 95 a dal to neslo, chvili jsem cekal a pak jsem resetoval kolebkovym vypinacem a pote byl hodne pomaly start ale nekonec to prece jen nastartovalo a postupne se pak nacetl epg. Bylo to cele nejak divne, s v5.3 se me to celou zimu nestalo. Hadam ze by to mohlo byt neco na ucet tehle nove verze?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2017 - 12:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 27.Prosinec 2008 - 18:34
Příspěvky: 762
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 24 krát
Vyzera to tak. Nieviem ako OpenATV, no Hyperion si pred restartom oklada EPG, takze po restarte sa znovu automaticky nacita.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2017 - 23:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
Tak tady asi doslo ke ztrate te zalohy epg, popripade ta zaloha neprobehla. Nepamatuji ze bych kdy videl ten kanalovy vyber tak vycisteny od epg a prepnuti na nejaky kanal nacteni aspon na nej nezacalo fungovat.

Nasel jsem jine zklamani, Webif je ponekud jiny, uplne tam chybi to tlacitko ktery sel prijimac vypnout do standby, chybi tam moznost stahnout z prijimace playlist, jak pro jednotlive kanaly, tak pro vsechny v bouquetu, EPG nejde otevrit samostatne v novem tabu, okne... a to co mozna maji za vylepseni u me vylepseni neni. A jedna vec je porad stejna, nebo spis jeste horsi - kdyz zobrazim kanaly v bouquetu, tak mam potiz rozpoznat, ktery prve bezici program patri ke kteremu kanalu, jestli k tomu nad nim, nebo pod nim, nebo co. A jak rikam, uplne tam chybi ty vselijake male ikony ktere tam dopsud u kazdeho kanalu byly (na to stahnuti m3u pro tu stanici atd). Rovnez pristup k nahravkam na disku Alienu je nejaky jiny, rekl bych horsi. Ani nevim, jak by si ted mohl nekterou z nahravek stahnout do pocitace, prehravani si rika o nejaky plugin o kterem jsem doposud nikdy neslysel, nevim, mam z toho hodne spatny pocit, jestli tohle je pokrok, budoucnost? Asi zase zacnu laborovat s jinou enigmou. Napriklad nahravat si do enigmy starsi webif, jak jsme na nej zvykli, na to se muzu tentononc, vite co.

No nic, vyvoj v5.3 porad bezi, stahnul jsem ted jeji dnesni vydani a zitra si s tim pohraju, stejne v te sestce nevidim nic noveho, tedy aspon z tech casti enigmy ktere ja pouzivam, navic nefunguje to minimalizovani miniTV kdyz prepinam kanaly zatimco zustavam v kanalovem menu... a kdyz jde nahrat to nastaveni vseho, tak nejdele bude trvat to prepnuti do Sparku a tedy cekani nez prijimac dvakrat az trikrat nastartuje (jeden start do Sparku, pak delsi prvni do OpenATV a pak restart aby se usadil jazyk (bez restartu v menu zustava 'zbytkova' Nemcina).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 04.Březen 2017 - 11:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Únor 2014 - 8:02
Příspěvky: 68
satelitni prijimac: HDBOX 9105+
Místo/Bydliště: Ruzomberok
Poděkoval: 1 krát
Ahojte,

Prosim o help : mam aliena 2 (original SW SPARK , posledna verzia) a chcem spojazdnit nahravanie na sietovy disk cez CIFS. Share adresar je na vzdialenom UBUNTU [samba] serveri.

Problem + situacia :

- alien sa pripoji na zdielany adresar, no ked spustim nahravanie subor sice vytvori, no ma 0KB - nic sa nenahrava , ani cas nahravania nezacne satelit ratat. Cas nahravania stoji na 00:00:00. Prehravanie suborov z rovnakeho adresara je bez problemov. Nema to nic s opravneniami -> adresar ma 777 vsade, teda plne opravnenia...

- ked sa pripojim cez SSH do aliena, vidim ze CIFS je spravne mountnuty na /storage/y [\\192.168.2.100\common on /storage/y type cifs (rw,mand,relatime,unc=\192.168.2.100\common,username=user,uid=0,noforceuid,gid=0,noforcegid,addr=192.168.2.100,posixpaths,serverino,acl,rsize=16384,wsize=57344)]

- ked sa pokusim vytvorit subor alebo adresar priamo cez SSH do /storage/y tak je to OK

- skusal som urobit rovnaky CIFS share na windows serveri - tam je vsetko OK. Aj prehravanie aj zapis.

- no ked sa do toho problematickeho ubuntu share pripojim z windowsu , nemam problem tam zapisovat.. Teda samba share je OK.

- zatial som to obisiel len tak ze som povolil na ubuntu serveri NFS a pouzivam NFS namiesto CIFS share. Na NFS share vsetko funguje.

- z enigmy share funguje OK, zo SPARKU nie - subor sa vytvori no nezapisuje do neho.

Pripada mi to ako problem nekompatibility linux samba (ubuntu) servera a tohoto inak zaujimaveho satelitneho prijmaca. Mozno treba nieco este doplnit do samba kofiguracie alebo ? Stretol sa niekedy s podobnym problemom nemoznosti zapisovat nahravky do CIFS share ? ](*,)

_________________
2 x Hdbox 9105+ , Monoblok Quad DiWay Astra 1A 19,2 + Astra 23,5 , tbs6928 DVB-S2 PC tunner, GIBERTINI 80E AL parabola, Hydra 35 DVB-T2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO ALIEN 2
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 12:36 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
Tak to vypada, ze OpenATV v5.3 uz neni k mani, jen verze 6
Posledni v5.3 jsem si stahnul z tretiho brezna 2017

Zatim porad jeste provozuji tu v6 starou asi mesic, a nelibi se me v ni par novych zmen, zejmena ohledne webifu a pochybuji ze se to zmenilo, jsem skeptik, vsechno jde vzdy do kytek namisto aby to bylo vylepsovane. Taky silne pochybuji, ze miniTV je v posledni v6 uz fungujici jak ma, tedy jako ve verzi 5.3, nejspis to nebude pro nikoho priorita...

Prece jen jsem ted objevil posledni verze
https://www.opena.tv/vbdownloads.php?do ... mirrorid=1


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3107 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1152 153 154 155 156 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk