e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Říjen 2018 - 2:55

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3361 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1163 164 165 166 167169 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2015 - 18:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Srpen 2008 - 18:47
Příspěvky: 152
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 1 krát
decik napsal:
baallu napsal:
Mne sa to deje tiez priblizne od juna 2015, urcite to ma nieco s prehrievanim procesora. Zatial som to vyriesil tak ze som dal na procesor chladic a prilepil teplovodivou paskou a nechal otvoreny vrchny kryt, ak ho zatvorim tak do polhodiny je zatuhnuty. Asi si kupim novy box....


Přilep malý ventilátorek na čipové sady PC (40x40mm) přímo na procesor a máš po problému... :-)


Ja myslím že tým to nebude. Ja žiadne takéto problémy nemám a to bolo ozaj horúce leto. Možno to bude len tým FW.

_________________
Iqon Force1 (Doscam v0,25)
Optibox Anaconda HD (l6.20, 2.12.18, oscam 11391)
Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2015 - 14:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 66
Poděkoval: 3 krát
Tiez som si myslel ze to bude fw a potom som zacal skusat vsetky mozne stare ,nove, prerobene z druhych boxov, enigmu2 ( pri ktorej som aj zostal) a nepomohlo nic takze fw to nebude. Jedine co pomohlo je dat chladic na procesor a nechat kryt otvoreny...tak sa mi to zasekne mozno raz za tyzden.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2015 - 16:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4628
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 11 krát
baallu napsal:
Tiez som si myslel ze to bude fw a potom som zacal skusat vsetky mozne stare ,nove, prerobene z druhych boxov, enigmu2 ( pri ktorej som aj zostal) a nepomohlo nic takze fw to nebude. Jedine co pomohlo je dat chladic na procesor a nechat kryt otvoreny...tak sa mi to zasekne mozno raz za tyzden.


U těchto stařečků je opravdu příčinou přehřívání... Ještě se to dá řešit jednoduše bez zásahu do přijímače posazením 12V ventilátoru o průměru 12-14cm (z vyřazených PC zdrojů) přes gumové podložky přímo na horní kryt a napájet 5v adaptérem (např. vyřazená nabíječka z mobilu). Celý přijímač to spolehlivě a nehlučně uchladí v podstatě "za hubičku"... 8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2015 - 14:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2010 - 10:29
Příspěvky: 11
Presne tak. Keby bol na pricine FW tak nam to robi problemy uz davno. Mne bezal box bezproblemovo do septembra tohto roku a teraz nam to zacalo robit viacerym sucasne. Vy co mate problem so zamrzanim, mozete tu prosim hodit este info aku pouzivate kartu. Ja mam kartu M7.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2015 - 10:03 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 416
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
Ten problém by som hladal v FTP/ var/ etc/conf,xml atď: je tam dosť starých súborov, stačí ak sa zamerane na dátumy...
Momentálne nemám takýto prijímač, nakoľko som jeden položil na E2 ale aj tak zamrza, nie tak často...
Škoda že sa nedá u týchto prijímačov urobiť úplný formát, tým pádom mi tam ostávajú nežiaduce, nefunkčné súbory a zápisy...



Tu je stara záloha pre porovnanie

Kód:
http://uloz.to/xcziFttc/9-2011-rar
heslo-meno


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2015 - 21:05 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 416
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
Je enigma2 z USB aj iná ako Hyperion npr: image od BlackHole OBH,VTI OPENPLI,OPENATV,DROID. :?:


Naposledy upravil(a) dydaj1 dne 01.Listopad 2015 - 15:02, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2015 - 23:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2010 - 10:29
Příspěvky: 11
Tak pani, problem so zamrzanim a sekanim Anacondy sa mi konecne podarilo vyriesit. Najskor som vymenil kondenzatory na vystupe hlavneho zdroja. To vsak nepomohlo. Tak som na chladic primontoval maly 12V ventilator a napojil ho z 5V aby nemal velke otacky. To tiez nepomohlo, dokonca sa box obcas restartoval. Dovtedy mi len zamrzol a ostal stat pri zavadzani bootloaderu. Po pripojeni ventilatora sa vsak obcas restartoval, z coho som usudil ze bude asi problem s napätim 5V, kedze som ho dodatocne zatazil ventilatorom. Lenze vymena Kondenzatorov na vystupe 5V stabilizatora tiez nepomohla. Tak som oprasil stary osciloskop BM566 a zacal som merat. Na dvoch kondenzatoroch 220uF som nameral prilis velke zvlnenie okolo 200mv. Tak som ich vybral von a premeral. Jeden mal kapacitu 27uF a ten druhy 1,5uF. Po vymene za nove slape anakonda ako nova.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2015 - 8:06 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1043
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 45 krát
dydaj1 napsal:
Je enigma2 z USB aj iná ako Hyperion npr: image od BlackHole OBH,VTI OPENPLI,OPENATV,DROID.

To sa pýtaš? Či konštatuješ?

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2015 - 13:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 66
Poděkoval: 3 krát
peter213 napsal:
Tak pani, problem so zamrzanim a sekanim Anacondy sa mi konecne podarilo vyriesit. Najskor som vymenil kondenzatory na vystupe hlavneho zdroja. To vsak nepomohlo. Tak som na chladic primontoval maly 12V ventilator a napojil ho z 5V aby nemal velke otacky. To tiez nepomohlo, dokonca sa box obcas restartoval. Dovtedy mi len zamrzol a ostal stat pri zavadzani bootloaderu. Po pripojeni ventilatora sa vsak obcas restartoval, z coho som usudil ze bude asi problem s napätim 5V, kedze som ho dodatocne zatazil ventilatorom. Lenze vymena Kondenzatorov na vystupe 5V stabilizatora tiez nepomohla. Tak som oprasil stary osciloskop BM566 a zacal som merat. Na dvoch kondenzatoroch 220uF som nameral prilis velke zvlnenie okolo 200mv. Tak som ich vybral von a premeral. Jeden mal kapacitu 27uF a ten druhy 1,5uF. Po vymene za nove slape anakonda ako nova.


Ktore kondenzatory konkretne mas na mysli, ak na hlavnom zdroji tak neviem lebo mne pohana ankondu externy zdroj uz vyse rok a pol a ten je 100% v poriadku, okrem toho zdrojov som vyskusal uz asi 5 a nepomohlo...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2015 - 21:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Květen 2011 - 23:55
Příspěvky: 1
zdravím, od léta mě Anakonda začala nahodile zlobit popisovaným způsobem, náhodně zamrzla a nereagovala na DO, pomohlo jenom vypnutí a zapnutí.Původně asi jednou za 14 dní, nakonec každý den jela půl hodiny a konec.Po pokusu přehrát video soubor vydržela 5 minut.Zkusil jsem všechny popisované metody - začal jsem výměnou elytů ve zdroji - bez výsledku.Pak jsem zkusil nechat běžet bez deklu - nic, přidal jsem chladící ventilátorek a nepomohl.Výměna firmwaru taky na nic.Nakonec jsem nechal inspirovat peterem 213 a začal měnit elyty na základní desce.Pro jistotu jsem si koupil všechny hodnoty na desce.Začal jsem elektrolyty vedle stabilizátoru a zmíněné elyty 220uF.Všechny byly dobré až na jeden 220uF,který má po změření kapacitu 9uF.Zkušebně jsem to dal dohromady, nahrával postupně firmware až po 2.2.15.Chodilo to ale bez YouTube, tak jsem tam nakonec dal 2.2.18.Sice není menu česky, ale to mě nevadí - YouTube funguje.Anakonda jede týden , mám ji zaplou v tahu a pořád trápím přehráváním všech možných formátů videa a je to v pořádku, nic se neseká.Tak to tady píšu pro inspiraci, aby jste neztráceli hlavu a šli po těch elektrolytech.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2015 - 22:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 66
Poděkoval: 3 krát
Na zaklade niekolkych poslednych postov v tomto vlakne som teda skusil vymenit aj ja kondenzatory 220uF a kedze ich neviem zmerat tak som pre istotu vymenil vsetky 220ky a .........nepomohlo, anaconda stale po case zamrzne.....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2015 - 12:21 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 416
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
Milujem takých to blbcov čo behajú kolo omáčky a nevedia konkretizovať, ved už na základnej škole ste mali triedy podelené na 1A,1B….. Keď sa povedalo ze je to Gašpar z 1B, vedelo sa o koho konkrétne ide, tak napíšem že je to C… -220uF (tri bodky sú číslo, ktoré mate na doske).


Naposledy upravil(a) dydaj1 dne 30.Listopad 2015 - 10:39, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 27.Listopad 2015 - 9:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2011 - 21:54
Příspěvky: 5
zdravím
mám taký problém :idea:
optibox anaconda model: SF 1008 SE+ HD INTELLIGENCE
verzia zavádzača: L6.27
verzia firmware: SF v2.12.15
parabolu mám nastavenú na satelit 0.8W Thor/ Intelsat 10-02 - úroveň: 100 %, kvalita: 74%
podarilo sa mi vymazat zoznam kanálov - obnovil som výrobné nastavenia - teraz vidím iba základné menu nič viac
keď si zvolím automatické vyhľadávanie programov prejde všetky transpondery ale nenájde ani jeden program
aj keď manualne nastavím frekvencie napr. ČT24 výsledok 0 nájdených programov
nastavil som parabolu na 19.2E Astra - úroveň, kvalita v poriadku - počet nájdených programov 0
nechápem ](*,)

prosím poradte mi
ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2015 - 10:11 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 410
Poděkováno: 1 krát
unscarred napsal:
zdravím
mám taký problém :idea:
optibox anaconda model: SF 1008 SE+ HD INTELLIGENCE
verzia zavádzača: L6.27
verzia firmware: SF v2.12.15
parabolu mám nastavenú na satelit 0.8W Thor/ Intelsat 10-02 - úroveň: 100 %, kvalita: 74%
podarilo sa mi vymazat zoznam kanálov - obnovil som výrobné nastavenia - teraz vidím iba základné menu nič viac
keď si zvolím automatické vyhľadávanie programov prejde všetky transpondery ale nenájde ani jeden program
aj keď manualne nastavím frekvencie napr. ČT24 výsledok 0 nájdených programov
nastavil som parabolu na 19.2E Astra - úroveň, kvalita v poriadku - počet nájdených programov 0
nechápem ](*,)

prosím poradte mi
ďakujem



Postupuj podla tohto: https://digitalne.ellano.sk/magazin/ite ... agon-10x8#

PolarEdit aj setting pre Anacondu mas tu: https://digitalne.ellano.sk/forum/setti ... d-box-#873

Alebo si daj do Anacondy HD enigmu2 na USB kluci napr. PKT Hyperion alebo HDMU...

_________________
Optibox Anaconda HD+2,5" ext. USB HDD 320gb WD Scorpio Blue-29 mb/s, Technisat Skystar HD2, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, Inverto Black Ultra Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2015 - 12:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Listopad 2008 - 12:06
Příspěvky: 12
Mam takovou delikatni situaci s Anacondou. Naistaloval jsem ji u souseda s usb wifi klicem, ten se do systemu hlasi, drivery ok, ale nejak se nechtel pripojit. Obesel jsem to tedy tim, ze jsem pripojil ap v rezimu client do ethernet portu kde se zdalo vse ok. Problem je, ze se Anaconda cas od casu odmlci a neodpovi ani na ping coz trva zpravidla nekolik sekund a pak se zase vzpamatuje. AP-client fungoval IPboxem 200 pred vymenou za Anacondu naprosto bez chyb. Ping na wifi AP-clienta bezproblemu, takze problem nejspis na strane anacondy - ethernetu. Zkusil jsem tedy jeste proveri spojeni usb wifi a tam je situace jeste zajimavejsi, ten je pripojen a nasloucha asi na deseti portech 21,25,110,143,... Napada vas proc spojeni na ethernetu pada a proc se usb wifi chova tak zajimave?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2015 - 12:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2557
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
Napadá a to že si somár.Už to bolo tisíc krát písané a hovorené,že spojenie cez WIFI je na hovno,rozumieš,na hovno,tak sa tomu nečuduj,ak chceš korektné share,tak jedine kábel a vyser sa na Wifi a budeš môcť pokojne spávať a neplakať tu nad somarinami.Tak ti treba.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2015 - 16:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2010 - 16:06
Příspěvky: 11
Konečně jsem se dokopal vyřešit, proč mi u některých HD programů, hlavně DIGI Sport, nefunguje zvuk. Doteď jsem používal Mgcamd 1.38.
Zkusil jsem nainstalovat XCAM2 ver.3.5 od Fortisu, jenže programy asi co 30 sekund vypadávaly. Když jsem vyzkoušel XCAM2 ver.3.4, tak mi nefungoval. Verzi firmware jsem měl FAC.Octagon.SF1008SEplus.v2.11.87.2014Apr16
Pomohl mi až novější firmware. Někdo zde psal, že mu funguje a tak jsem přes R-ID_Changer_v10 předělal firmware FAC.HDBOX.FS9105PVR.v2.12.15.20150115.

Vše v pohodě funguje jak má, čeština taky a XCAM2 ver.3.5 od Fortisu taky.

Já jen, kdyby se to někomu hodilo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2015 - 17:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2010 - 16:06
Příspěvky: 11
Teď se mi ale nejde připojit z WIN7, přes program Total Commander a FTP do přijímače. Zkoušel jsem i zaškrtnout pasívní režim.
Přitom to funguje z příkazové řádky přes telnet IP a port 23. V pohodě jsem se tam dostal. Jméno root bez hesla

Co poradíte?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2016 - 19:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
V FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 mi jde i FTP pristup a Youtube, ale je to jen v anglictine.

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2016 - 10:01 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 410
Poděkováno: 1 krát
99David napsal:
Teď se mi ale nejde připojit z WIN7, přes program Total Commander a FTP do přijímače. Zkoušel jsem i zaškrtnout pasívní režim.
Přitom to funguje z příkazové řádky přes telnet IP a port 23. V pohodě jsem se tam dostal. Jméno root bez hesla

Co poradíte?


Vyskusaj program RCC v2.30. odkaz: http://www.bernyr.de/rcc/rcc230.zip

_________________
Optibox Anaconda HD+2,5" ext. USB HDD 320gb WD Scorpio Blue-29 mb/s, Technisat Skystar HD2, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, Inverto Black Ultra Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3361 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1163 164 165 166 167169 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk