e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Září 2017 - 6:21

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 87 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 04.Květen 2012 - 22:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4513
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 79 krát
Dovolím si maličký komentár k tomu, čo je tu popísané vyššie:
Ano máte pravdu v tom, že riešenie z diodami, aj bez odporu je funkčné, pretože sa jedná o rýchle "Stockyho" spínacie diody, ale dovolím si trochu oponovať a to tým, že aj na týchto diodach je úbytok napätia, čo v konečnom dosledku má výsledný efekt, pomalšie prepínanie. preto som zástancom použitia splitteru aj ked' klasického cez kábel, kde to prepínanoe bolo svižnejšie. Z vlastnej skúsenosti viem a mám to v praxi odskúšané, že prepínanie bolo rýchlejšie pri použití splittera!
Samozrejme takéto riešenie komunikácie medzi stb je z mojho pohľadu už zastaralé (pomalé prepínanie-závislé aj na dlžkach prepojovacích káblov, čiže d'alší úbytok napätia!) a je v mojej domácnosti dávnou minulosťou. A to z titulu prechodu na HD boxy a ich vzájomním prepojením pomocou domácej LAN siete (prepínanie max. do 2 sekúnd na všetkých programoch, mám na mysli komunikáciu stb a vzdialený server, pri domácom serveri je to ešte rýchlejšie, skoro okamžité!), ale táto téma je pre iné vlákno a nechcem sa o nej rozpisovať.
Takže ked' to zhrniem, určite má aj ten splitter čo to do seba a nemyslím si, že by to bol iba obchdnícky trik, ako vylákať prachy od ľudí! Toť vsio!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Květen 2012 - 10:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 196
Poděkováno: 2 krát
Michal75 napsal:
fuxo napsal:
ja to mám zapojené ešte jednoduchšie bez diod na pinoch č.2 a samozrejme bez odporu



Vážne?!!? -a to ako tak máš?!
Jasné, že pri zapojení jeden server + jeden klient nie je potrebné riešiť prepojenie cez diódy, ale pri viacerých STB ako klienti to inak nejde; pôjde ti akurát tak jeden, ktorý skôr "chytí" kódy a ostatné su OUT!
Toto zapojenie je pre viacej klientov, keď si to nepostrehol! :-)

mám to presne tak zapojené ako ty,len tam nemám diody na pinoch č.2(zapojené priamo),sú zbytočné, diody sú len na pinoch č.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červen 2012 - 21:37 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1806
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 2 krát
schema splitera


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2012 - 14:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 39
Poděkoval: 1 krát
Chcel by som Vás poprosiť o radu.. Neviem si poradiť so zdieľaním 3 x AMIKO 550 cez Opticum Switchbox. Kábel RJ45 - RS232 krížený.
Server, 1. klient funguje bez problémov, druhý klient ani ťuk. Skontroloval som káble, všetko vyzerá byť v poriadku, vôbec netuším, kde je problém.. :o
Ak by Vás niečo napadlo, budem vďačný za každú radu :?:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2012 - 15:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 39
Poděkoval: 1 krát
Už som to vyriešil, dal som ako server 8220 a funguje to.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Říjen 2012 - 13:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Prosinec 2009 - 17:11
Příspěvky: 5
Ahojte mam jednu otazku, teda skor problem, mam zapojene 3 Optica 4160cx plus jeden je server, 2 klienti, mam spliter (rs232 schema s diodami) problem je, ze po zapnuti jeneho klienta server zacne hucat, pri dvoch zapnutych klientoch je hluk uz velmi vyrazny ked som za server vymenila za 7100cxe nehucal az tak, ale aj tak tam ten hluk bol. Bojim sa, aby sa server neodpalil. Planujem cez RS232 zapojit i treti klient no neviem ci to utiahne, nevie mi niekto poradit ci tam netreba dat nejaky zosilnovac alebo silnejsiu skrinu?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 9:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 1014
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
grengi
Tebe treba toto :D :arrow: viewtopic.php?p=334710#p334710 :cry:
PS: inak 4060CX a ani 7100cxe, neni dobry server, ešte na 1 STB 4060cx ide OK z určitím FW, ovšem nehučí, tam musíš mať problém, tie STB nebudú napojené z 1 Fazy, teda skus to zapnuť trebars do jednej zásuvky nejakým Predlžovákom.
Druhá vec, aký kabel si použil na prepojenie cez RS :?: :?: :?:

_________________
Pišťok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 11:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Prosinec 2009 - 17:11
Příspěvky: 5
no mam to zapojene podla schemy cez rs232 vratane diod bez odporu pri jednej skrinke nie je problem, no v momente ked su uz zapojene 2 tak to zacina hucat, znie to ako vysoke napatie(ako kondenzator) skrinky su v roznych miestnostiach na roznych fazach vzdialenosti medzi skrinkami a serverom su cca 6m, softverovo nie je problem, akurat to hucanie je rusive, bojim sa , ze treti klient uz neutiahne


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 11:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Prosinec 2009 - 17:11
Příspěvky: 5
a co sa tyka kabla medeny, stvorzilovy tieneny, to co vacsina berie v Nayku v MI na prepoj satelitov


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 12:57 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 1014
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
grengi
Skus tie STB zapojiť nejakým predlžovakom na tu istú fázu, a daj vedieť, či to bude furt brumieť. (tienenie kábla ukostriť na každy STB, teda pricínovať ho na tu kovovu RS232 peťicu)
Ono tu zvykne byť pes zakopany, stalo sa mi to už, aj ked to nieje pravidlo, ono problém toťiž nevznikne tak, že po RS to blbne, ale skor cez LNB, vznikne problém že sa ťie napeťia bijú..

_________________
Pišťok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Prosinec 2012 - 0:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1806
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 2 krát
zapojenie prijimačou opticum ktore som nasiel neskušal som.Skušal som zdielanie medzi opticum 7000cx a GLOBO 7010A do globa som dal najnovši soft a do 7000cx som skušal rozne softy aj ked medzi softvy čo sa tyka odozvy prepinania programou velke rozdieli neboli podla mna najlepšie išli tieto softy ktore som počiarkol na obrazku.To zdielanie takimi prijimačmi nic moc občas sa programi prepinaju rYchlo občas treba trošku počkať ako kedy.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2012 - 21:10 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1806
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 2 krát
sharing na prijimače opticum zo serverou či to funguje alebo nefunguje neviem neskušal som http://www.ijachouf.com/2009/12/25/%D0% ... 0c-%D0%B8/ http://satsis.info/forum/post/109113.html

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Naposledy upravil(a) jopo33 dne 17.Prosinec 2012 - 21:37, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2012 - 21:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2120
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 15 krát
No jopo, tvoja ucitelka slovenciny by sa potesila. Co slovo, to perla.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2012 - 1:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Březen 2009 - 21:21
Příspěvky: 251
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Kasr,
ja by som ho až tak nehrešil. Už sa to tu dávnejšie rozoberalo, on nie je rodený Slovák, ak sa nemýlim.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2012 - 4:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4513
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 79 krát
Ja si myslím, že kritika tu nieje na mieste. Poznám to zo svojho pracovného okolia - mám kolegu maďarskej národnosti - má taktiež problémy zo spisovnou slovenčinou. Ja som prednedávnom Jopovi poradil zapnutie kontroly pravopisu na PC, je to veľmi užitočné a praktické... :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2014 - 22:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 1014
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
@ jopo33

Ja mám FW do 4060CX z ktorým to ide ako raketa, ešte aj vo fake standby, žiadne jahuuu, ale ten FW sa musí dať do všetkých STB, ono sme to tu niekedy už preberali a nahrávať to treba iným loaderom, šak vieš.
Ono je to myslim aj tu, je to z Amico menu, ale není jedno ktorý.

PS: Vtom obrázku máš tých diód nejak málo, šak by mali byť aj na TX a RX takže 3 STB = 6 ks BAT85 diod ????

_________________
Pišťok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2014 - 13:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 196
Poděkováno: 2 krát
Je ich tam presne toľko, koľko treba, už som to tu písal x krát že stačí jedna dioda na prijímač.Treba si to vyskúšať ,a nie písať nezmysly.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2014 - 14:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 1014
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
Ja som ani slovko nepovedal a vyskúšať si to môžem, ja som sa len spýtal. :oops:
Příloha:
opticum zdielanie.JPG


PS: Ináč ani táto schéma, nieje celkom správna, pretože ak by sme vzali, že medzi každým STB a týmto výmyslom je Krížený RS, tak tie diódy, stým odporom idú presne opačne, teda ten obrázok zrkadlovo otočiť, takto to funguje iba vtedy, ak káble RS medzi STB a týmto vymislom sú priame a teda tie samce čo su znázornené v scéme sú v podstate v STB a nie prípojky toho: :arrow: dá sa to tak nazvať - akože podomácky vyrobeného splitera.

:cry: :cry: :cry:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2014 - 15:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1806
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 2 krát
pistok153 napsal:
grengi
Skus tie STB zapojiť nejakým predlžovakom na tu istú fázu, a daj vedieť, či to bude furt brumieť. (tienenie kábla ukostriť na každy STB, teda pricínovať ho na tu kovovu RS232 peťicu)
Ono tu zvykne byť pes zakopany, stalo sa mi to už, aj ked to nieje pravidlo, ono problém toťiž nevznikne tak, že po RS to blbne, ale skor cez LNB, vznikne problém že sa ťie napeťia bijú..
V domoch su spotrebiče vedšinou na tej istej faze.V tych prvych starych domoch stary hlinikovy rozvod cely dom na tej istej faze potom boli novše rozvody v medi a tieto sa delili kupelna 1 faza zasuvka zvyšne zasuvky 2 faza a 3 faza svetla a v najnovšich domoch sa ešte kuchyna deli.Ked bzuči prijimač tak zrejme zdroj odchadza mal som taki problem že bzučal prijimač a nechcel vyhladař transportery ten najvedši kondenzator v zdroji bol zly po vymene prijimač funguje normalne našiel len 2 transportery a ten najvedši elit bol zly.Išlo o jeden s prvych ortonou ešte zo starym prednim panelom.Kvalita na prijimači lietala .

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2014 - 21:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 196
Poděkováno: 2 krát
pistok153 napsal:
Ja som ani slovko nepovedal a vyskúšať si to môžem, ja som sa len spýtal. :oops:
Příloha:
opticum zdielanie.JPG


PS: Ináč ani táto schéma, nieje celkom správna, pretože ak by sme vzali, že medzi každým STB a týmto výmyslom je Krížený RS, tak tie diódy, stým odporom idú presne opačne, teda ten obrázok zrkadlovo otočiť, takto to funguje iba vtedy, ak káble RS medzi STB a týmto vymislom sú priame a teda tie samce čo su znázornené v scéme sú v podstate v STB a nie prípojky toho: :arrow: dá sa to tak nazvať - akože podomácky vyrobeného splitera.

:cry: :cry: :cry:

Máš pravdu nepovedal si ,ale si napísal -ďaší blud .Táto schema je úplne správna,funkčná, ale dá sa to riešiť jednoduchsie, ako som už písal predtým.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 87 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk