e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2018 - 20:20

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2572 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1125 126 127 128 129 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2017 - 22:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
Nema niekto skusenost, preco mi pri timeshift nejde zvuk? Ked stlacim stop, potom nabehne povodny program aj so zvukom. :-(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 0:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4083
Poděkoval: 211 krát
Poděkováno: 265 krát
Na dialkovom vyber zvukovú stopu. A pojde. Ten isty problem pri prehrávaní nahrávky. Robia to kanaly s viac zvukovými stopami.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 10:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Leden 2017 - 19:52
Příspěvky: 2
satelitni prijimac: Opticum HD X403p, HDBOX
Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto poradiť ako nastaviť Markízu po novom na prijímači Opticum HD X403p?

Nastavenia zo Skylinku:
Satelit Kmitočet(MHz) Polarizácia FEC Symbol.rychlosť (kS/s) Norma Programy
Astra 23,5°E 12 109 H 3/4 27 500 DVB-S2 / 8PSK Pilot On

nefungujú.... :(

Vedeli by ste niekto, v čom by mohol byť zádrhel?

Vopred ďakujem veľmi pekne za pomoc


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 11:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
a nejde ti jeno markýza nebo celý TP ???

možná máš špatně nastavenou parabolu případně závadu V LNB či kabeláži ale s velkou pravděpodobností máš vadný přijímač ??? Zkus ho jinde nebo jiný u tebe ....

výše se také dočteš pravděpodobné možnosti opravy ..

:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 12:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Leden 2017 - 19:52
Příspěvky: 2
satelitni prijimac: Opticum HD X403p, HDBOX
hlustvisihak:
Ďakujem za rýchlu odpoveď, jedná sa iba o Markízu HD a iba na tomto prijímači. Iný prijímač z tej istej paraboly problém nemá. Mám pocit že je to niekde v nastaveniach, iné HD kanály idú aj keď pôvodne som si tiež myslel že je problém s prijímačom, pretože istý čas mi nešli žiadne HD kanály a bola slabá kvalita signálu.... ale to som už vyriešil resetom továrenských nastavení


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 12:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 301
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 126 krát
PetoPetovsky napsal:
hlustvisihak:
Ďakujem za rýchlu odpoveď, jedná sa iba o Markízu HD a iba na tomto prijímači. Iný prijímač z tej istej paraboly problém nemá. Mám pocit že je to niekde v nastaveniach, iné HD kanály idú aj keď pôvodne som si tiež myslel že je problém s prijímačom, pretože istý čas mi nešli žiadne HD kanály a bola slabá kvalita signálu.... ale to som už vyriešil resetom továrenských nastavení

Možná to vypadá na odcházející kondenzátor - postupně budou končit ostatní HD programy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 13:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4083
Poděkoval: 211 krát
Poděkováno: 265 krát
Fyzicky prehod prijimace. Mne na jednej parabole zo stvoriteho konvertora slagr a stvhd neidu ked je vlhko - ked sa pocasie zlepsi tak sa to spravi. Na danom zvode neide ziaden prijimac. Ostatne zvody nemaju ziaden problem. Riesenie moze byt vymena diseqc, pripadne vymena kable alebo lnb. To si uz zistis. Pre zaciatok skus dany prijimac na druhom zvode. U mna je problem, ze mam parabolu na streche a nemam chut tam chodit ked je skaredo.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 13:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
Možná to vypadá na odcházející kondenzátor - postupně budou končit ostatní HD programy.

Ale z jeho odpovědi to vypadá že mu jede DOMA HD !!! (pokud tomu dobře rozumím)

a nejde ti jeno markýza nebo celý TP ???

jedná sa iba o Markízu HD


Zkus vše vymazat a nascanuj POUZE uvedený TP . Uvidíme co tam bude ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 13:27 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 301
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 126 krát
hlustvisihak napsal:
Možná to vypadá na odcházející kondenzátor - postupně budou končit ostatní HD programy.

Ale z jeho odpovědi to vypadá že mu jede DOMA HD !!! (pokud tomu dobře rozumím)

a nejde ti jeno markýza nebo celý TP ???

jedná sa iba o Markízu HD


Zkus vše vymazat a nascanuj POUZE uvedený TP . Uvidíme co tam bude ???

Ok - stačí jestli mu jde Doma HD. Balíček asi nemá.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2017 - 14:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 5243
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 25 krát
peter54 napsal:
Fyzicky prehod prijimace. Mne na jednej parabole zo stvoriteho konvertora slagr a stvhd neidu ked je vlhko - ked sa pocasie zlepsi tak sa to spravi. Na danom zvode neide ziaden prijimac. Ostatne zvody nemaju ziaden problem. Riesenie moze byt vymena diseqc, pripadne vymena kable alebo lnb. To si uz zistis. Pre zaciatok skus dany prijimac na druhom zvode. U mna je problem, ze mam parabolu na streche a nemam chut tam chodit ked je skaredo.


Já bych to viděl na závadu konvertoru... Zkontroluj plastové víčko konvertoru, jestli není prasklé... Pokud tudy vnikne vlhkost, dělá to paseku. Už jsem se s tím setkal... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2017 - 17:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2011 - 20:36
Příspěvky: 3
No tak som tu s5 s prosbou o radu ... nový soft pomohol .. ale .... stalo sa mi asi dva krát, na každom STB, že mi vypísalo, že zoznam staníc bol aktualizovaný a niektoré sa mi z neho stratili .... to by nebol taký problém lebo som ich našiel pridal do FAV.... mám však dva STB na dvoch rôznych TV ... jeden je LCD pripojenie HDMI a druhý CRT pripojenie SCART .. na tej starej hrči to ide ok ... ale na LCD kde mám HDMI kábel mi na niektorých českých staniciach TV vyhadzuje hlášku že "zo zariadenia bol prijatý nekompatibilný audiosignál, skontrolujte nastavenia výstupného zariadenia" ide o stanice CT HD1, CT HD2, PRIMA HD, PRIMA COOL HD, PRIMA MAX HD, PRIMA ZOOM HD, PRIMA LOVE napríklad ide, NOVA HD nejde, ale NOVA CINEMA, NOVA INTERNATIONAL tiež ide. ,, kde udelali soudruzi chybu ??? vopred Ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2017 - 20:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
kde udelali soudruzi chybu (v Bratislave to pro kamarátov v inom vlákne )

v nastavení priority audia daj ´brzy JAZYK nazývati (asi tam máš DOLBY )

taky si vypni AUTO UPDATE CHANELS !!! a je to !!!

a na soudruhy se vyser !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2017 - 15:35 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
fenno napsal:
trgtrhty2 napsal:
Ak nahravka presne 1 h STV2 HD ma velkost 3,71 GB, tak to predstavuje bitrate 3.71*1024*8/3600 = 8.44 Mbit/s,
co je celkom realisticka hodnota. Vyssi bitrate som videl len na nemeckych HD kanaloch, a bolo to max. okolo 13 Mbit/s.
Takze spominanych 130Mb/s je naozaj 10x viac, nez je nutne.


Logiku to ma, no prax je ina. Ked som mal usb kluc s rychlostou cca 20 Mb, HD timeshift totalne zlyhal. Aj test rychlosti pise pozadovanu rychlost 60 Mb pre nahravanie jedneho HD. Takze preco nefunguje teoria, neviem. ;-)

Zdar, toto je sice uz 10 dni stary prispevok, ale mas v nom dost zasadnu a neuvedomelu chybu, na ktoru je treba nutne upozornit :P :D a sice v rozdieloch medzi bitmi a bytmi... 1 byte = 8 bits po dlzke - cize ak mas datovy tok z videa naozaj 130Mbit/s (130Mbps) ako tvrdis, tak to sa rovna pre tvoj USB klucik (rychlosti zaznamu) k nejakym 130Mbit/s deleno 8bit = 16MB/s, takze tvoj USB kluc podla mna tych 16MB/s zvladne. Ci ? :P Kedze tvoj USB-klucik zvlada zapis dat o rychlosti ako pises 20MB/s (nie 20Mb/s !!!).

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 27.Březen 2017 - 9:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2017 - 12:15
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: Opticum HD X403p
Místo/Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
Zdravým, kde sa zadáva heslo k sieti v tomto prijímači? Už ma z googlenia bolí hlava a k ničomu som sa nedopracoval.
Opticum HD X403p fw x4_blacksynaps_gi_1.5.74 :thankyou:

Viktor


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 28.Březen 2017 - 21:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4083
Poděkoval: 211 krát
Poděkováno: 265 krát
Prijimac nepodporuje wifinu. Heslo k sieti sa zadava len pre wifinu. K comu ty chceš zadávať heslo?

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 29.Březen 2017 - 8:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Prosinec 2009 - 19:25
Příspěvky: 73
satelitni prijimac: DM800SE,DM800SE V2....
Místo/Bydliště: Trebisov
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Wiktorenko napsal:
Zdravým, kde sa zadáva heslo k sieti v tomto prijímači? Už ma z googlenia bolí hlava a k ničomu som sa nedopracoval.
Opticum HD X403p fw x4_blacksynaps_gi_1.5.74 :thankyou:

Viktor

Pisal som ti spravu...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X402p
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2017 - 20:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Duben 2017 - 17:00
Příspěvky: 3
Poděkoval: 1 krát
Zdravím. Vie mi niekto poradiť prečo mi vypadáva signál na nekodovaných programoch(TA3,Očko)?Raz je signál dobrý inokedy spadne na 0 a vtedy nefunguje ani (STV).Vďaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X402p
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 17:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3865
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 318 krát
Pjotr napsal:
Zdravím. Vie mi niekto poradiť prečo mi vypadáva signál na nekodovaných programoch(TA3,Očko)?Raz je signál dobrý inokedy spadne na 0 a vtedy nefunguje ani (STV).Vďaka.


2 pjotr tu je každá rada těžká !!! může to být vnitřní jednotka = přijímač nebo kabeláž nebo vnější jednotka a to buď chybné nastavení paraboly nebo vadný LNB či vadná montáž konektorů či vadný kabel ???

v prvním přiblížení bych vyzkoušel tvůj přijímač někde jinde( u kamoša )
nebo jiný přijímač (kamošův ) u tebe .

No pak můžeme pokračovat a nebo rovnou zavolat nejbližšší "firmu"
ať už se velkým nebo malým štítem !

:smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2017 - 11:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Březen 2017 - 12:15
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: Opticum HD X403p
Místo/Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Poděkoval: 1 krát
8)


Naposledy upravil(a) Wiktorenko dne 30.Květen 2017 - 10:43, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2017 - 21:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Srpen 2016 - 14:24
Příspěvky: 3
Dobrý den.
Chci se zeptat. Mám sw 06020200_1.5.74 EMU loader M3602B 1.1.6
Používám Skylink a při změně programu na jiné frekvenci mi zůstává viset polarizace.
Musím vždy měnit ručně vertikál a horizontál. Pak vše bezi. Nevíte co s tím?
Díky M


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2572 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1125 126 127 128 129 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: joe6pack a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk