e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Listopad 2017 - 12:15

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2559 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1123 124 125 126 127 128 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2016 - 21:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2009 - 16:46
Příspěvky: 55
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
Dnes jsem taky řešil tuner, DVB-S jakžtakž, DVB-S2 kolísal Q 53-30-43-25 apod S však trvale 89. Po výměně označeného C za 1000u/6.3V mám skoro furt 72 (69-75) jako u jiného kusu. Přitom na měřáku měl 207uF, ESR=0,5 ale asi to chce jen více uF. U LAN karty tam už z výroby přidaný C byl. U STB jsem až já rozřezával plombu. Takže úspěch. Ještě to preventivně vyměním u 2 ks na chalupě (zatím sice drží ale ... vtip s jeptiškou, prezervativem a svíčkou)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2016 - 11:19 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 1678
satelitni prijimac: f3, f4t, x403p, pi zero
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 150 krát
Poděkováno: 161 krát
mipechac napsal:
Elyt filtruje napětí 3,3V, tak dát minimálně na 6,3V a více (aby se vešel)

Povodny je na 16V. Naozaj stačí 6.3V?
Práve som ho vymenil a nič to nepomohlo. Prehodil som tam tuner z druhého čo sa mi v lete uvaril a vsetko ide ako ma.

_________________
zbierka boxov a orange pi


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2016 - 22:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 7 krát
X402 fungoval takmer 5 rokov bez akychkolvek problemov, pred par dnami zacal nahodne vypisovat Karta odebrana a prestal dekodovat. Najprv pomohlo vybrat kartu a znovu ju vlozit, teraz to uz nepomaha. Vie niekto poradit, ci sa s tym da nieco urobit? Dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2016 - 23:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2665
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 289 krát
trgtrhty2 napsal:
X402 fungoval takmer 5 rokov bez akychkolvek problemov, pred par dnami zacal nahodne vypisovat Karta odebrana a prestal dekodovat. Najprv pomohlo vybrat kartu a znovu ju vlozit, teraz to uz nepomaha. Vie niekto poradit, ci sa s tym da nieco urobit? Dakujem.



kontrola zdroje ,

kontrola (vyčištění , nastavení) spínače detekujícího vloženou kartu

přehrát sw

8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2016 - 12:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 7 krát
Dakujem. Ale keby bol problem so zdrojom, tak by asi nesli ani FTA kanaly. Je tam spinac, ktory detekuje kartu? Myslel som, ze to detekuje softwarovo samotna citacka, ktora zisti, ci komunikuje s kartou, alebo nie. Najprv skusim znovu nahrat fw a naladit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2016 - 21:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2665
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 289 krát
no možná máš pravdu ??? možné je vše nic netvrdím !
co se týče kontaktu vložení karty tak je tam mechanický , při vložení karty spojené kontakty !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 10:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
Ahojte, prosím o radu. Švagrovi sme kedysi kúpili dva prijímače 403p, boli spolu prepojené sieťovým káblom a spoľahlivo si sharovali kartu. Lenže obidva sa neopraviteľné pokazili. Známa aj tu popisovaná chýba. Potrebujeme spraviť rovnaké riešenie čo najlacnejšie, samozrejme tiež v hd. Môžete poradiť nejaký bezproblémový prijímač tiež vhodný na sharing. Vopred ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 10:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2665
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 289 krát
fenno jakékoliv AMIKO (8150)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2016 - 5:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4532
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 82 krát
S tých lacnejších - buď nejaké Amiká (presný model si vyber sám, podrobnejšie info, skúsenosti užívateľov o jednotlivých stb nájdeš aj tu na fóre), alebo Cryptobox 6xxHD.
Samozrejme sú aj iné riešenia - a aj drahšie s použitím linuxov (na túto tému je tu toho habadej...), prípadne s tých lacnejších by pravdepodobne stáli za reč aj stb od Edision (tu doporučujem samoštúdium na nemeckých fórach)! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2016 - 11:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
Dakujem za odporucania.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2016 - 18:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 7 krát
Vraciam sa k problemu s Opticum X402p, ktory som tu nedavno spominal. Predtym som mal o tom len neuplnu informaciu z pocutia, teraz uz mam prijimac k dispozicii. Problem nema nic spolocne s kodovanim, prejavuje sa aj na FTA kanaloch. Zda sa, ze to suvisi so zahriatim prijimaca, pretoze najprv vsetko funguje normalne, potom cca po 30 min po zapnuti sa najprv zacne zasekavat zvuk, potom aj obraz a nakoniec to skonci uplne statickym obrazom alebo ciernou obrazovkou. Prijimac pritom reaguje na DO velmi spomalene. Je to ovela horsie na HD kanaloch, na SD sa obraz uplne nezasekne, len zvuk. Celkove sa mi to zda dost nelogicke spravanie, vyzera to, ako keby procesor nestihal, co nedava zmysel.

Prijimac fungoval takmer 5 rokov bez najmensich problemov a toto zacalo asi pred mesiacom. Skusil som uz znovu nahrat firmware (1.4.98) a naladit kanaly, ale nepomohlo to. Vie niekto poradit, co s tym?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2016 - 21:37 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 1678
satelitni prijimac: f3, f4t, x403p, pi zero
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 150 krát
Poděkováno: 161 krát
Najjednoduchšie je kupit na bazosi druhy opticum. Dost ludi to predava ked si dajú zaviesť kábel. Dalsia možnosť ist do nového amika ale Opticum 403p je neprekonany stroj vo svojej kategórii. Kvalitne sa da nahradit jedine linuxom.

_________________
zbierka boxov a orange pi


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2016 - 19:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 109
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 7 krát
Nie je to pre mna a nejde o to, aby som pokazeny prijimac nahradil rovnakym, ale o jeho vymenu za nejaky spolahlivy prijimac s co najjednoduchsim ovladanim umoznujucim prijem zo satelitu na 1 TV, ziadne nahravanie apod. nie je potrebne. Vie niekto poradit? Mohla by byt napr. AB Cryptobox 652HD dobra volba?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2016 - 23:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 1678
satelitni prijimac: f3, f4t, x403p, pi zero
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 150 krát
Poděkováno: 161 krát
Potom to mas jednoduche. Najlacnejsie je najlepsie.

_________________
zbierka boxov a orange pi


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 8:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červenec 2011 - 20:36
Příspěvky: 3
Ahojte .. prosím potreboval by som poradiť lebo v tomto som úplná lama .. mám dva problémy, ktoré možno spolu súvisia .... 1.Po zmene vysielania STV na HD ho neviem nájsť. Dám autoinstalace, ale v zozname kanálov STV HD nemám :-(, sú tam staré resp "prelad". 2. Mám dva rovnaké prijímače z dvomi kartami, platím len sevispolplatok. Na jednom mi ide aj napr.PrimaMax, ale na druhom nie, resp ju neviem vôbec nájsť v zozname programov. Ostatné HD programy som nikdy nemal problém nájsť..... Mám ovládanie bez zúženého stredu, SW 06020200_1.3.87 EMU posledný update 2011 :-). "Kde udelali soudruzi z NDR chybu?" Jáj a ešte som mimo SR. (HU) :-)
Ďakujem ....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2017 - 9:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 265
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 93 krát
rominomino napsal:
Ahojte .. prosím potreboval by som poradiť lebo v tomto som úplná lama .. mám dva problémy, ktoré možno spolu súvisia .... 1.Po zmene vysielania STV na HD ho neviem nájsť. Dám autoinstalace, ale v zozname kanálov STV HD nemám :-(, sú tam staré resp "prelad". 2. Mám dva rovnaké prijímače z dvomi kartami, platím len sevispolplatok. Na jednom mi ide aj napr.PrimaMax, ale na druhom nie, resp ju neviem vôbec nájsť v zozname programov. Ostatné HD programy som nikdy nemal problém nájsť..... Mám ovládanie bez zúženého stredu, SW 06020200_1.3.87 EMU posledný update 2011 :-). "Kde udelali soudruzi z NDR chybu?" Jáj a ešte som mimo SR. (HU) :-)
Ďakujem ....

Zadej ručně 12363/V 3/4 29500. Také bych dal novější FW , např. 1.4.98.rar nebo 1.5.67.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 0:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
Caute! Prosim o info, ze aku rychlost musi mat USB medium, aby fungoval timeshift aj par hodin spolahlivo (prehladal som forum, no nenasiel som). Pichol som tam nejaky USB aluc, tesil som sa, ze to funguje, no po par minutach pokracovania v pozerani mi to napisalo, ze nemam dostatocne rychle medium. Mam 403p, ktore inak funguje v pohode. Najjednoduchsie by bolo pripjit tam USB kluc, skusal som externy HDD WD Passport 128 GB, no ten sa vobec nepripojil. Neviem preco. Zeby mu nestacilo napajanie cez to USB? Moznost externeho napajania ten disk nema. Bude tam fungovat aj USB 3.0 kluc? Aky velky by mal byt, aby fungoval timeshift par hodin? Je to viac otazok, vopred dik za info.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 5:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 265
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 93 krát
fenno napsal:
Caute! Prosim o info, ze aku rychlost musi mat USB medium, aby fungoval timeshift aj par hodin spolahlivo (prehladal som forum, no nenasiel som). Pichol som tam nejaky USB aluc, tesil som sa, ze to funguje, no po par minutach pokracovania v pozerani mi to napisalo, ze nemam dostatocne rychle medium. Mam 403p, ktore inak funguje v pohode. Najjednoduchsie by bolo pripjit tam USB kluc, skusal som externy HDD WD Passport 128 GB, no ten sa vobec nepripojil. Neviem preco. Zeby mu nestacilo napajanie cez to USB? Moznost externeho napajania ten disk nema. Bude tam fungovat aj USB 3.0 kluc? Aky velky by mal byt, aby fungoval timeshift par hodin? Je to viac otazok, vopred dik za info.

Bude , např. SanDisk Extreme USB 3.0 32GB.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 5:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4532
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 82 krát
fenno napsal:
Caute! Prosim o info, ze aku rychlost musi mat USB medium, aby fungoval timeshift aj par hodin spolahlivo (prehladal som forum, no nenasiel som). Pichol som tam nejaky USB aluc, tesil som sa, ze to funguje, no po par minutach pokracovania v pozerani mi to napisalo, ze nemam dostatocne rychle medium. Mam 403p, ktore inak funguje v pohode. Najjednoduchsie by bolo pripjit tam USB kluc, skusal som externy HDD WD Passport 128 GB, no ten sa vobec nepripojil. Neviem preco. Zeby mu nestacilo napajanie cez to USB? Moznost externeho napajania ten disk nema. Bude tam fungovat aj USB 3.0 kluc? Aky velky by mal byt, aby fungoval timeshift par hodin? Je to viac otazok, vopred dik za info.

HDD by ti mal ísť! Samozrejme tu odporúčam sformátovať (NTFS) ten HDD priamo cez stb!
A taktiež USB kľúč pôjde, tu je podstatné, aby takýto kľúč mal dostatočnú rýchlosť pre zápis - na tie lacné a pomalé kľúče zabudni, tie budú blbnúť!
Veľkosť kľúča? To je otázne, pretože nikto z nás nevie, že do akej miery budeš ten kľúč využívať, ja osobne preferujem HDD - rýchlosť a veľkosť takéhoto média je zvyčajne dobrá a preto nieje s tým problém!
A ešte čosi! Keďže to Opticum 403p je už staršieho dáta výroby (starší a slabší procesor), tak mám taký dojem (kedysi som vlastnil tento stb), že tu bolo ohľadom pripojenia USB kľúča aj nejaké kapacitné obmedzenie - t.j. neporadil si zo všetkými veľkosťami kľúčov! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 20:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 197
Poděkováno: 2 krát
fenno napsal:
Ahojte, prosím o radu. Švagrovi sme kedysi kúpili dva prijímače 403p, boli spolu prepojené sieťovým káblom a spoľahlivo si sharovali kartu. Lenže obidva sa neopraviteľné pokazili. Známa aj tu popisovaná chýba. Potrebujeme spraviť rovnaké riešenie čo najlacnejšie, samozrejme tiež v hd. Môžete poradiť nejaký bezproblémový prijímač tiež vhodný na sharing. Vopred ďakujem.

Mýliš sa, sú opraviteľné,už som ich opravil hafo asi (20ks)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2559 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1123 124 125 126 127 128 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Thomik1 a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk