e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Prosinec 2017 - 6:34

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2559 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1122 123 124 125 126128 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2016 - 12:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červen 2011 - 9:12
Příspěvky: 18
Mohl by prosim nekdo poradit? Vubec mi nejdou naladit kanaly ktere jsou v dvb-s2, jak sila, tak kvalita signalu je na nule, je ale zajimavy ze v televizi hd programy naladim bez problemu, vyzkousel jsem nekolik ruznych aktualizaci, nic nepomohlo, v dvb-s funguje vse. Prijimac je stary cca 3 roky, budu rad za kazdou radu jak to zprovoznit. Dekuji


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2016 - 13:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 269
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 96 krát
mysak85 napsal:
Mohl by prosim nekdo poradit? Vubec mi nejdou naladit kanaly ktere jsou v dvb-s2, jak sila, tak kvalita signalu je na nule, je ale zajimavy ze v televizi hd programy naladim bez problemu, vyzkousel jsem nekolik ruznych aktualizaci, nic nepomohlo, v dvb-s funguje vse. Prijimac je stary cca 3 roky, budu rad za kazdou radu jak to zprovoznit. Dekuji

S tím samým jsem se setkal a pomohla až výměna kondenzátoru. Jeho hodnotu už neznám , ale byl to první od anténního vstupu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2016 - 14:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Červen 2011 - 9:12
Příspěvky: 18
mám zde fotku vnitřku, ale netuším který..


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 29.Červen 2016 - 18:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2012 - 19:35
Příspěvky: 3
Poděkoval: 1 krát
mysak85 napsal:
mám zde fotku vnitřku, ale netuším který..

Jedna sa prosim o elektrolyt? Vdaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 02.Červenec 2016 - 20:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2006 - 12:01
Příspěvky: 11
Vyměň označený elektrolyt a dej místo 220uF 1000uF


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2016 - 10:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 30
Poděkováno: 1 krát
Spominana vymena nepomohla :(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2016 - 18:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2006 - 12:01
Příspěvky: 11
Jestli ti fungují programy v DVB-S, tak ještě zkus vyměnit 2x 470uF a 4x 47uF, ty bývají také vadný.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2016 - 10:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 30
Poděkováno: 1 krát
DVB-S programy idu OK. Vymenil som vsetky kondenzatory na tej doske ale nepomohlo. Napadlo ma vymenit 4 kondenzatory co su na zakladnej doske pod tunerom. Ci to by nepomohlo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2016 - 19:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Duben 2009 - 11:50
Příspěvky: 9
Ahojte,

Mam rovnaky problem,

Vsetky nonHD programy mi idu na cca 80% kvality signalu, ale ostatne HD programy sekaju maju cca 20% signalu a ked pridu burky, hromy tak to uz celkom spadne na 0%. Skusal som na streche doladit antenu, ale stymto pijmacom Opticum x403p sa mi nepodarilo dostat cez viac ako 33% :o tak som si od kamosa pozical/vymenil druhy prijmac a s jeho prijmacom idu HD programy na krasnych 80% tak ako tie moje nonHD programy :unknown:

Prijmac mam cca 3 roky, (predchadzajuci majitel tiez asi 2-3 roky ho mal),a nieje na nom vidno naznaky rozoberania, mal aj zaplombovanu pasku. Je mozne ze na tychto prijmacoch odchadzaju postupne vsetky kondenzatory ?

Doteraz som DVB-S2 signal neriesil, ale kedze uz DVB-S rusia, tak uz je nutne prejst
Akurat som otvoril skrinku aby ste videli creva, kunut sa na neho co by trebalo prepajkovat, ale to mozno by ste vycitali aj z technickeho manualu.

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 12:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Březen 2011 - 20:55
Příspěvky: 11
Ahojte,

mám problém s mojim stb Opticum HD X403p. Vlastním doma 2ks rovnakého STB už vyše 3 rokov a na jednom z nich som TV aktuálne dopozeral... :( Problém je taký, že začal z ničoho nič sekať zvuk, obraz, mal spomalené reakcie na prepínanie a povely od DO (aj v menu) až sa prijímač zasekol úplne... HW vypínacie tlačidlo nemám zo zadnej strany, tak som bol nútený ho vytiahnuť zo siete. Zdal sa mi teplý, ale po porovnaní s druhým STB mi prišli teploty vyrovnané. Nechal som ho vychladiť a neskôr som ho skúsil opäť spustiť. Chvíľku išiel dobre, no potom sa závada zopakovala. Vyskúšal som obnovenie nastavení v menu + zmazal všetky programy, následne som naladil programy Autoscanom nanovo a prišiel teda pokus č.2. Prijímač išiel po tomto pokuse cca deň dobre a potom znovu... Štvorčeky, sekanie, spomalené reakcie až úplné seknutie. Pokus č. 3 bolo prehratie SW cez USB. Dal som tam ten istý čo používam v druhom stb. Jedná sa o ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.2.87 . Rozbalil som SW na USB, nejako sa dostal do menu a dal možnosť "All SW + niečo (nespomeniem si)". Nepomohlo a malo to rovnaký koniec. Chvíľku išlo a potom boom to isté... Dokonca sa občas stane, že STB sa sekne na úvodnej obrazovke "X4 HIGH DEFINITION SERIES" a nič sa neudeje. Nabehne až po niekoľkých pokusoch o zapnutie, no po chvíli začne kolotoč problémov odznova. Ďalej som skúsil zhodiť vrchný kryt a pozrieť sa, či tam nie je nejaký bordel, ktorý by som prefúkol, no nič extrémne som tam nezbadal. Prosím Vás, vie mi dať ešte niekto nejaký typ čo skúsiť v domácich podmienkach? Myslíte si, že to pôjde nejakou cestou opraviť alebo sa mám rozhliadnuť po novom prijímači? Potrebujem v domácnosti 2 kúsky a kartu zdieľam cez RS232. Nie som profi do tejto tématiky, ale snažím sa veciam rozumieť. Ďakujem veľmi pekné za každú radu! :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 20:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 290 krát
kup nejlacnějsie amiko s ETH štekrom a máš po probléme !

(tých 402/403 už mám kýbel , (vadná flash pamět ))

:idea:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4522
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 81 krát
No skús ešte jednu "srandu", otvor stb a skús ho chladiť napr. s fénom! Samorejme, že na féne treba vypnúť ohrev vzduchu! :D

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2016 - 11:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Srpen 2008 - 11:19
Příspěvky: 1
mipechac napsal:
Vyměň označený elektrolyt a dej místo 220uF 1000uF

Ahojte.
Ja som mal tiež kolísavú kvalitu signálu pri HD programoch,vymenil som označený kondenzátor na 1000uf,a už je to v poriadku,lenže tento kondenzátor je vyšší,takže vrchný kryt neviem dať naspäť.Môžem dať aj taký kondenzátor,aký bol pôvodný t.j. 220uF,alebo radšej vyššou hodnotou napr.330uF,resp.aký kondenzátor by bol najideálnejší ? A ešte toľko,keď dám väčší kondenzátor,tak aj väčším voltom,alebo to je jedno či je na 16 alebo je na 25V ?
Ďakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2016 - 14:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 197
Poděkováno: 2 krát
Daj tam tú 1000-ku naležato.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2016 - 1:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2006 - 12:01
Příspěvky: 11
Elyt filtruje napětí 3,3V, tak dát minimálně na 6,3V a více (aby se vešel)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2016 - 17:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2008 - 7:58
Příspěvky: 5
Ahoj, nevíte jaký wifi dongle použít u tohoto satu? Dnes mi akurát kamarád volal že mu odešla síťová karta....

Uvažoval jsem o Opticum GXU-301

díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2016 - 17:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 2585
Poděkoval: 68 krát
Poděkováno: 139 krát
Zabudni na to.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2016 - 18:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2008 - 7:58
Příspěvky: 5
Pak pokud neexistuje možnost opravy LAN, tak to to může byhodit tak akorát do popelnice... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2016 - 18:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 2585
Poděkoval: 68 krát
Poděkováno: 139 krát
nech si da inzerat na sietovku tychto prijimacov mimo prevadzku uz bude znacne mnozstvo mozno mu to niekto streli.

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2016 - 9:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2694
Poděkoval: 50 krát
Poděkováno: 290 krát
riddle napsal:
Ahoj, nevíte jaký wifi dongle použít u tohoto satu? Dnes mi akurát kamarád volal že mu odešla síťová karta....

Uvažoval jsem o Opticum GXU-301

díky



tento přijímač NEMÁ podporu USB WIFI dongle !!!

odkud (nebo kamarát) jsi ??? (LAN destičku mám )


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2559 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1122 123 124 125 126128 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Baidu [Spider] a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk