Antik TV BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 02.Březen 2021 - 11:53

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 13:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Místo/Bydliště: Čierne pri Čadci
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Dobrý den všem přítomným. Syn si vzal před dvěma léty od ORANGE paušál na telefon a k němu satelitní televizi s Amiko HD8155, před půl rokem koupil Formuler F4 a tento přijímač odložil. Já se jej nyní pokouším zprovoznit na satelitu Astra 23,5°E kde vysílá skylink.
V přijímači je nahrán tento software:
Příloha:
IMG_20210223_094820.jpg

V přijímači jsou předvolené družice Eutelsat W2M 16E a Hot Bird 6/8 13E, já jsem tam přidal Astra 3B 23,5E, ručně zadal parametry transpordérů a zkusil spustit ladění. Jelikož je tam pouze ORANGE Scan tak jsem spustil ladění ručně a naladilo mi to nějaké stanice ale zjistil jsem že ne všechny, pouze z toho posledního transpordéru co jsem tam jako poslední zadával jeho parametry tudiž si myslím že je zapotřebí ladit na každém transpordéru zvlášť.
Pak mně napadlo jestli tam není zapotřebí provést aktualizaci tak jsem zadal "Aktualizovat přes satelit", začalo mi to odpočítávat tuším od "80" a když to došlo na "0" tak se za tu dobu nic nezměnilo a vypsalo mi to "Nazpět" což jsem potvrdil OK.
Chci se proto zeptat vás zkušenějších zda by pomohlo nahrát do toho přijímače nějaký jiný soft a jaký. Já doma provozuji AB Cryptobox 650HD a do něj jsem nahrával "firmware patch", je možné něco takového i u tohoto přijímače?
A jde na tomto přijímači nějak zprovoznit ladění FastScan?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento "Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 16:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2007 - 11:08
Příspěvky: 55
Poděkováno: 1 krát
Su softy aj tu na Abfore,postahuj nieco aktualne plus pozri aj ostatne fora polske,nemecke,rumunske,je tam toho pozehnane,su aj verzie z fastscanom na skylink alebo freesat aj zahranicni provajderi a vyber ktory ti bude vyhovovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 16:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Prosinec 2015 - 16:34
Příspěvky: 225
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 44 krát
Toto je pre zmenu z flixbox - antiksat na klasicky 8155.
viewtopic.php?f=14&t=75694#p798011
Za vyskusanie nic nedas.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 16:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Místo/Bydliště: Čierne pri Čadci
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Na této stránce jsem našel také jako zde na foru nějaké aktualizace jenom bych potřeboval vysvětlit které použít zda obě nebo jenom jednu z nich.
AMIKO HD8155 1.4.30 emu
AMIKO HD8155 1.4.30 mcas
Respektive potřebuji vysvětlit co znamená to emu nebo mcas.

_________________
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento "Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 17:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Prosinec 2015 - 16:34
Příspěvky: 225
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 44 krát
Napred ho musis nejakym sposobom preklopit z Orange na klasika.
/ SW z tej stranky to napriamo nepojde /
Ak to nie je Orange-om bloknute a odblokovat to vedia oni po skonceni akcie.
Za predpokladu ze uspejes mozes mcas alebo emu riesit potom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 17:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Místo/Bydliště: Čierne pri Čadci
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak jsem si stáhnul ty dva soubory na USB, vložil do přijímače a začal nahrávat ten první ale po několika sekundách mi to vyhodilo chybu stahování tak buď to má ORANGE pojištěné a nebo bude někde jiný problém.

_________________
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento "Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 19:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2007 - 11:08
Příspěvky: 55
Poděkováno: 1 krát
Skus tam navolit pri flesovani ALL alebo aj s bootom,mohlo by sa chytit,elebo skus aj starsie verzie a potom novsie...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 19:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 208
Poděkováno: 4 krát
Majú to zablokované, riešil som to programátorom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2021 - 19:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Místo/Bydliště: Čierne pri Čadci
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Takže jediná možnost je to zprovoznit pomocí programátora. Což o to, programátor bych měl Ch341A jenom asi bude potřeba vypájet nějakou tu paměť a do ní nahrát novou náplň, je to tak?

_________________
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento "Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2021 - 9:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 208
Poděkováno: 4 krát
Vypájet pamäť z prijímača naprogramovať a napäť zapájet.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2021 - 6:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Místo/Bydliště: Čierne pri Čadci
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak jsem uvažoval že kdybych použil "programovací kleště" a přímo je připojil na piny té paměti tak bych nemusel jí vypájet, myslím že by to mělo jít.
Ještě otázka, do té paměti jsi nahrál soubor jako je při nahrávání přes USB nebo je zapotřebí použít jinou náplň?

_________________
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento "Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Amiko HD8155-Prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2021 - 8:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Březen 2006 - 14:15
Příspěvky: 208
Poděkováno: 4 krát
Kliešťami to málo kedy funguje , ale skúsiť to môžeš, súbor použiť ten istý ako cez usb.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk