e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2017 - 12:23

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3345 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1164 165 166 167 168 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2016 - 23:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Srpen 2008 - 13:44
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
zdravím odborníky, mám anacondu zavaděč 5,23 proto nemohu nainstalovat dvojkovou řadu FV. dle návodu nainstaluj fw 1.9.99 bootbridge a ten BY MNĚL změnt loader, nezmění mám FV fw 1.9.99 ale zavaděč stále 5,23 když dám jakoukoliv řadu fv2 tak error 10 , už jsem přečetl vše a po kabelu se docela bojím. JDE TO PŘES USB ??? díík oto


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2016 - 6:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
A zkusil jsi upgrade pres USB a nacteni souboru FW pres nabidku Menu-Systemove nastroje-Prenos dat?

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11391 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2016 - 9:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
Funguje vam na nejakem FW youtube?

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11391 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2016 - 23:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Srpen 2008 - 13:44
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
mufak76 napsal:
A zkusil jsi upgrade pres USB a nacteni souboru FW pres nabidku Menu-Systemove nastroje-Prenos dat?

No to teda je paráda, diiky za radu funguje super, teď už jenom který FW je dle tvých zkušeností nejstabilnější ? ještě jednou díík oto


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 16:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 8:18
Příspěvky: 8
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
dydaj1 napsal:
Vymenil som BC926 a zaujímavé neseká zatiaľ [-o< [-o< [-o<


ahoj, tiez som ho vymenil a nepomohlo, mrzne ako predtym. predtym tu pisali o vymene viacerych kondikov 220uF ale ja na maticnej mam s touto hodnotou len tento jediny. a mrzne aj ked na maticnu privediem 12v napatie z mojho lab.zdroja.

a aku verziu softwaru presne mas, verziu fw a verziu plugin mcas na kartu? u mna to teraz nemrzne napr pri ta3 a ct24 ale pri ostatnych co ma dekodovat tak do 5minut alebo pri prepnuti zmrzne a svieti len loader. skusal som viac verzii mcasu a je to to iste.

ktora kombinaciu fw a pluginu pre kartu ktora vam ide stabilne? vdaka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2016 - 17:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Srpen 2008 - 18:47
Příspěvky: 149
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 1 krát
Treba ich vymeniť viac. Ja som menil 3 a funguje to. Možno zajtra budem mať čas a urobím foto.

_________________
Iqon Force1 (Doscam v0,25)
Optibox Anaconda HD (l6.20, 2.12.18, oscam 11391)
Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2016 - 21:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 8:18
Příspěvky: 8
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
dakujem :-) vymenil som teda aj z tych dalsich vacsich hodnot- spolu 4x470uF, 1x100uF, 3x220uF a zjavne to pomohlo lebo uz 2 hodiny pozerame a nezamrzol.

este som si vsimol taku vec ze pri prvom zapnuti napajania je obraz cez hdmi akoby rozmazany s artefaktami, hlavne pri sd, ale po asi 15minutach ked sa kondiky zohriali tak to uz nerobi. nevies ktory kondik moze byt za toto zodpovedny?

tie vymenene som oznacil cervenou. foto prikladam


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2016 - 16:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Srpen 2008 - 18:47
Příspěvky: 149
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak v tomto ti veru neporadím.

_________________
Iqon Force1 (Doscam v0,25)
Optibox Anaconda HD (l6.20, 2.12.18, oscam 11391)
Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2016 - 16:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Listopad 2013 - 19:55
Příspěvky: 3
Poděkováno: 3 krát
Ahojte,
po 3 rokoch som opat uz 3x vytiahol Anacondu zo skrine, kedze mi ju bolo luto vyhodit.
A cuduj sa svet, tento krat sa mi podarilo zistit a opravit zavadu. Mal som neskor k dispozicii
este jednu anacondu a ta mala rovnaky problem.

Takze k veci, Anaconda zamrzala najprv raz za mesiac a behom pol roka zamrzala ihned po zapnuti.
Zostala svietit iba verzia bootloadera. Typicky problem vela krat omielany v tomto vlakne.

Ako prvu vec som skontroloval zdroj a elektrolyty na mainboarde. Priznam sa ze osobne povazujem
vizualnu kontrolu kondenzatorov za sarlatanstvo, ale kedze ich je na mainboarde az 41 tak som
ich z mojej lenivosti iba prezrel lupou a nafuknuty ci inak zdeformovany som nenasiel ani jeden.

Kedze v tomto vlakne som cital o prehrievani tak som najprv isiel tymto smerom a zhodil chladic.
CPU som chladil silnym prudom vzduchu s kompresora a anakonda nezamrzla ihned ale az po
par minutach na SD kanale ( na HD skor samozrejme).

Dalej som skusal asi 3 verzie bootloadera a na kazdej verzii som skusal dalsie rozne verzie firmware
vratane zmeny reseller ID a firmware pre HDBOX , OCTAGON a origo OPTIBOX
(Nechal som od HDBOXu kvoli implementovanemu FASTSCANu) Taktiez som urobil JTAGom kopiu
jednej funkcnej anacondy ale ziadna uprava nezafungovala.

Takze nakoniec mi to nedalo a vybral som vsetky elekrolyty a zmeral ich kapacitu. Zo 41 ks mal povodnu
kapacitu iba jeden. Priemerne mali az o 30 % nizsiu kapacitu ako mali mat. Rovnako aj u druhej
nefunkcnej anacondy.

Elektrolyty som vymenil za kvalitnejsie 105 C a obe anacondy ihned nabehli a idu uz 2 tyzdne v kuse.

Mozem teda potvrdit ako tu bolo pisane vo vlakne tieto zavady urcite sposobuju elyty na mainboarde.
Vedel som ze elyty mozu "takmer" vzdy za vsetko, ale opat som to podcenil.

Urobil som nakoniec este jednu upravu a prilepil naspat origo chladic na CPU + o plechovy kryt anacondy
som priskrutkoval 60x60 ventilator, znizil otacky kvoli hlucnosti a cez tranzistor pripojil k STANDBY LEDke
aby sa vypinal ventilator ak je prijimac v standby. Hotovo s ventilatorom z ciny a kondenzatormi z GME oprava za 8 Euro.

Ak to niekomu pomoze tak tu su celkove pocty a hodnoty vsetkych elektrolytov + zoznam jednotlivo:

Sumar mainboard:

12x 47 uF / 35V
3x 1 uF / 50V
6x 470 uF / 10V
10x 100 uF / 16V
4x 220 uF / 10V
5x 100 uF / 35V
1x 100 uF / 50V

Sumar zdroj:

1x 68 uF / 450 V
1x 47 uF / 50 V
2x 22 uF / 50 V
1x 1 uF / 50 V
1x 330 uF / 25 V

Mainboard jednotlivo:

EC605 47uF / 35 V
EC606 47uF / 35 V
EC801 47uF / 35 V
EC916 1uF / 50 V
EC902 470uF / 10 V
EC304 100uF / 16 V
EC906 470uF / 10 V
EC913 220uF / 10 V
EC901 100uF / 35 V
EC911 100uF / 35 V
EC303 100uF / 16 V
EC905 100uF / 35 V
EC903 100uF / 35 V
EC904 470uF / 10 V
EC908 47uF / 35 V
EC401 47uF / 35 V
EC912 220uF / 10 V
EC502 47uF / 35 V
EC701 100uF / 16 V
EC910 220uF / 10 V
EC301 100uF / 35 V
EC501 47uF / 16 V
EC302 100uF / 16 V
EC601 100uF / 10 V
EC604 470uF / 10 V
EC602 220uF / 10 V
EC603 470uF / 10 V
EC805 1uF / 50 V
EC806 1uF / 50 V
EC814 47uF / 35 V
EC807 47uF / 35 V
EC811 100uF / 16 V
EC812 100uF / 16 V
EC702 100uF / 16 V
EC703 100uF / 16 V
EC104 100uF / 35 V
EC813 47uF / 35 V
EC803 47uF / 35 V
EC804 47uF / 35 V
EC102 470uF / 10 V
EC103 100uF / 50 V

Zdroj jednotlivo
C1 68uF / 450 V
C3 47uF / 50 V
C5 22uF / 50 V
C11 22uF / 50 V
C10 1uF / 50 V
C9 330uF / 25 V
C7 680uF / 25 V
C8 680uF / 25 V


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2016 - 20:45 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 416
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
Dnešnej dobe sa súčiastky nekontrolujú, ako za komančov (pod 80% sa vyhodilo), potom to aj tak vyzerá. Je to pekne od teba, ale stále ma zaujíma konkrétne, ktorý je to elektrolit??? to by znamenalo vymeniť jeden kondik a vyskúšať.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2017 - 23:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Listopad 2010 - 10:29
Příspěvky: 11
Sorry dlhsiu dobu som nebol na tomto fore. Ja som menil kondenzatory C910, C913. Ale ako som uviedol meral som na nich zvlnenie napetia osciloskopom. Nie kazdemu to musi pomoct. Kludne mozu by vadne ine a tieto zrovna mozu byt ok. Pri hladani treba trocha rozmyslat, a tie ktore su malo pravdepodobne nechat na koniec. Napriklad netreba sa na zaciatku koncentrovat na kondiky, ktore su blizko Scart konektora alebo vystupu audio, video, ked pouzivam na pripojenie hdmi.

Elektrolyty maju tu nevyhodu ze sa vplyvom tepla vysusuju a stracaju svoju kapacitu. A v Anaconde sa toho tepla vyprodukuje teda dost. Preto sa na zaciatku zamerajte na tie, ktore su v bliskosti zdroja tepla. V tomto pripade okolo procesora. Tato zmena nieje viditelna, takze nehladajte nafuknute kondiky.

To ze je kondik nafuknuty je vplyvom chemickych procesov v jeho vnutri a to sa vecsinou deje ak je kondenzator poddimenzovany. Vacsinou sa to deje ak je pouzity kondik s nevhodnym napatim, alebo je nadmerne zatazovany.

Takze prajem uspesne hladanie. Idealne je ak si to mate ako zmerat, ak nie tak metoda pokus, omyl tiez pomoze.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda HD
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2017 - 10:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Říjen 2009 - 20:23
Příspěvky: 98
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Místo/Bydliště: Krkonoše
Poděkoval: 3 krát
Ahoj, začala mě Anaconda stávkovat. po zapnutí se do 30 minut sekne a jediná možnost je tvrdý restart. ale i přes to se zase do 30 minut sekne. Nemá s tím někdo zkušenost ?? Mám podezření na HW chybu...

_________________
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2017 - 10:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
Zkus zkontolovat kondenzatory.

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11391 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 03.Březen 2017 - 10:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 2668
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 94 krát
mufak76 napsal:
Zkus zkontolovat kondenzatory.


Tak, tak, na chvíli možná ještě pomůže lepší chlazení... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2017 - 22:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 119
Poděkováno: 1 krát
Do Anacondy2 jsem nainstaloval Enigmu z techeuwebu (OpenPli) a od té doby netopí a nedělá kraviny. Děti ji mají v pokoji a drtí ji všemi možnými způsoby (CZ/SK archiv...)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2017 - 12:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Říjen 2009 - 20:23
Příspěvky: 98
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Místo/Bydliště: Krkonoše
Poděkoval: 3 krát
papapl napsal:
Do Anacondy2 jsem nainstaloval Enigmu z techeuwebu (OpenPli) a od té doby netopí a nedělá kraviny. Děti ji mají v pokoji a drtí ji všemi možnými způsoby (CZ/SK archiv...)

Ahoj, pošli mě prosím odkaz na stažení verze pro Anacondu HD, díky moc. :thankyou:

_________________
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 26.Březen 2017 - 18:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 119
Poděkováno: 1 krát
Omlouvám se, ale je to na plusko, které vlastním, topilo také jako blázen.
http://forum.techneteuweb.eu/viewtopic.php?f=237&t=1178


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 15.Červen 2017 - 1:31 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 416
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
Po dlhom čase mam tu až tri anacondy HD, problém je vyriešený, ide o kompletne vymazanie jak v menu (sprava nastavenia) údaje, nastavenia, programy a aj RS 232 HDF-Flasher-V620.08. Vrátil som soft na FAC.Optibox.AnacondaHD.v2.11.07 a šľapu bezproblémovú. Ani jeden kondik sa nemenil!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 06.Srpen 2017 - 9:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Září 2011 - 12:59
Příspěvky: 2
Zdravím je funkčný fast scan na HS 2.12.18? Na Skylink myslím


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 06.Srpen 2017 - 12:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
Jen Enigma má fastscan.

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11391 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3345 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1164 165 166 167 168 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot], Michal75 a 6 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk