e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 1:25

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 11:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2011 - 13:06
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Prosím Vás mám DM500HD (údajne originál a aj tak vyzerá),
Mám v nom nainštalovaný The Gemini2 Project 5.1 DM500HD http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=135&t=28425

Podla DM je tam dajaká neznáma experimentálne enigma a ja by som chcel nainštalovať Newnigma 2 v.4.0.3.nfi

Ak použijem program DreamUP_1_3_3_9 tak mi to nezoberie sieťové pripojenie, ak ho pripojím cez sevisné USB tak mi nechce prijať image (.nfi) http://newnigma2.to/wbb3/index.php?page=DownloadDBFileDownload&dataID=100
proste ho tam neviem dostať ] (*,) ....
Obrázek
Obrázek

ako ešte dokážem nainštalovat iba enigmu? aký program mám k tomu použiť ? Poraďte prosím.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Naposledy upravil(a) breki_j dne 07.Září 2013 - 12:18, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 12:17 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Červen 2007 - 21:44
Příspěvky: 512
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Pred tým ako tam pošleš newnigmu tam musíš poslať secondstage .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Televízor - veľký..:::..sat prijímač - malý..:::..bicykel - nemám..:::..pes - stredný..:::..lyže - nepoužívam. ------------------- Skylink nebrat - je to podvodník s DPH


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 12:44 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Červen 2007 - 21:44
Příspěvky: 512
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
A nezabudni pri základnom nastavovaní 4.0.3 zmazať prebytočné jazykové balíčky, lebo nebudeš mať dosť miesta na emulátory :-)

_________________
Televízor - veľký..:::..sat prijímač - malý..:::..bicykel - nemám..:::..pes - stredný..:::..lyže - nepoužívam. ------------------- Skylink nebrat - je to podvodník s DPH


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 12:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2011 - 13:06
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
no podarilo sa mi to miešaným spôsobom, musel som som to pripojit aj cez siet aj cez servisný USB. (ešte ze mám notebook a dokážem sa premiestnit k TV ).
inštalácia prebehla cez html rozhranie.
Je to nezvik nakoľko predchádzajúce prijmače DM500s nepotrebovali obe pripojenia naraz stačilo cez RS232 a cezeň som spravil všetko no toto je dajako moderrnejsie a trebalo aj sieť no inštalacia image odstránila uplne vsetko čo v nom bolo takže teraz mozem odznova pchat doplnky co som používal

inak to secondstage mi ako pomôže, čo to robí ??

Jazykové baličky zmazane zostal len jeden ktorý používam....

teraz už len príjsť nato ako tam napchám gemini 3 .... (som toho pozabúdal )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 13:11 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Červen 2007 - 21:44
Příspěvky: 512
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Je to zavádzač

_________________
Televízor - veľký..:::..sat prijímač - malý..:::..bicykel - nemám..:::..pes - stredný..:::..lyže - nepoužívam. ------------------- Skylink nebrat - je to podvodník s DPH


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 13:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2011 - 13:06
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Máš pravdu, skúsil som to znova flashnúť tentokrát cez program DreamUP_1_3_3_9, a ozaj ako prví IMG som musel zadať tebou spomínaný secondstage-dm500hd-84.nfi [144.52 KiB] a az potom mi to bez problémov zobralo IMG newnigma 2. Takže spomínaný secondstage len pripravil DM k inštallaci IMG.
Ale musím uznať že Newnigma 2 v.4.0.3.nfi je v celku super aj ked už nepodporuje GP ale v podstate ho v nej ani nieje treba dá sa povedať, že bola zkrižena s GP. uvidím ako sa mi osvedči v ďalšom používaní.....


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Září 2013 - 16:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2011 - 13:06
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Posral som to, nemal som znova dávat image cez program, od tej doby to zostalo zamrznute, že inštaluje v dremboxe ale DM zostal mrtvy ani program DreamUP_1_3_3_9 ho nedokáže oživit. zostal hluchý.

HTML rozhranie už vobec nenabehne. A ani sa nedosstanem k ponuke Flashnut image,, zostane to vyset v po predstaveni DM500HD....

co teraz? ani po pol hodine čakania sa nič nestane... novy flash nieje možné vopchat dnu....


Hmmmmm. pomohlo nechat bez napájania (odpojené od trafa) cca 5min,
zapojit káble (HDMI, LAN), stlačit a držat tlačítko zapnut na prednom paneli následne zapnút napájanie vzadu. Po chvilke sa na obrazovke zobrazila správa systemu o fatalnej chybe a následne sa image nainstaloval (bez pripojenia PC, pretože ako som predtým spomínal program dreamUp flasovanie do dreamu urobil ale následne sa IMG nenainštalovalo v dreame a v DreamUP neprislo hlásenie o ukončeni flashovania a zostalo to zamrznute)....

Po chvilke mi to preblikovalo na obrazovke ze ktore pripojenie k tv pouzivam ci RGB alebo DHMI alebo SCART no zakazdym mi to zmizlo ale reagoval som ovladačom vzdy ked bolo na HDMI (stlačil som 1) a dalej pokracovalo v prvotnom nastaveni....
no dá sa povedat ze to pracuje....


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Recenzia na Newnigma 2 v.4.0.3
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2013 - 11:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2011 - 13:06
Příspěvky: 30
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak po zopar dňoch trápenia s prisposobovanim a refleshovani som sa predsa len rozhodol pracovat v Newnigma 2 v.4.0.3. Zo začiatku to je nezvyk ale za 2 dni som si ho dokazal prisposobit tak aby mi co najviac pripominal GP2 v5.1 upravený na vzhlad GP2 v.4.1 takže je to enigma default skin.

v takomto prostredí už to nebolo pre mňa až také cudzie...
Milo ma prekvapilo:
ovela krajší a kvalitnejší obraz,
pripravený cccam v2.3.0 - stačilo len config upraviť
menu v expertnom móde je skutočne prehladné
zrazu mi pekne fungoval web browser ale este som nerozchodil youtube videa.
inštalácia youtube je nadalej len cez VLC Player takze v podstate nefunkčná.
ale učite poteší vo WebControl bol doplnený webadmin kde si možete prehladnejšie spravovat inčtalácie alebo bookqueteditor kde si predtriedite, zoradíte tvo programi.
Bol som ale velice sklamaný a potrestaný za pripojenie HDD ked mi zmenilo format disku z NTFS na Linux native a ja som prišiel o 1TB rozprávok môjho syna.
Takže ak máte veľkokapacitný disk, DreamBox bude s nim pracovať rýchlejšie ale treba mu ho na začiatku naservírovať prázdny inak prídete o všetky data, alebo mu ho nenechajte inicializovať. Inicializázia všetko zmaže.... a fakt nenávratne.....
Odporúčam vám si ďalej zmeniť bootlogo lebo tá biela obrazovka ide oči vypáliť hlavne v noci a ešte viacej nahnevá keď už musíte reboot DreamBox.

chcel bi som tu POĎAKOVAŤ : Ivanovi Kičiň
za trpezlivosť pri mne a že mi robil morálnu podporu pri mojom špekulovaní čo bude pre mňa lepšie a čo mi bude viacej vyhovovať. Viem že som bol pre neho skôr otrava no jeho podpora mi ukázala ako sa dajú robiť veci jednoduchšie. (Hoci aj môj spôsob sa dopracoval k rovnakému výsledku no s rozdielom času 20min) ukázal mi o koľko jednoduchšie je pracovať v cccam oproti môjmu zaužívanému oscam.

ešte raz VĎAKA....


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2013 - 23:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2007 - 18:33
Příspěvky: 38
satelitni prijimac: je ich viac :)
s tym diskom nemas pravdu. keby si si ho rucne mountol tak neprides o tie tvoje nahravky. ale kazdy je tu zvyknuty len na klikanie. kazdy je tu majster ked si dokaze ts panel nainstalovat. ja preferujem cistu instalaciu bez balastu a rucne konfigurovanie. ale zas kazdy nepozna konzolu ale len bud totalcmd alebo nejaku sprostost v com edituje konfig. nebolo by od veci, keby tu bol nejaky rozcestnik kde co a ako. ak bude niekedy chut a cas tak sem nieco postnem aby ludia neprichadzali o svoje drahocenne nahravky. este s tym flashovanim. preco kazdy dreamup pouziva( pri tychto novych HD boxoch to ide aj jednoduchsie). ja si 500hd prevediem do stavu ked sa flashuje cez web rozhranie (vypnut prijimac, drzat power tlacitko a nasledne zapnut do siete)
prijamac si vypyta adresu od dhcp, ktoru nasledne ukaze na obrazovke s komplet nastavenim siete.
potom z openpli, alebo podla druhu image stiahnut NFI subor a nasledne ho poslat cez to web rozhranie. trva to par minut a po restarte je hotovy image pripraveny na nastavenie.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk