AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Image PurE2
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=131&t=74782
Stránka 1 z 1

Autor:  TRNi [ 30.Říjen 2019 - 0:22 ]
Předmět příspěvku:  Image PurE2

Jaké máte zkušenosti z image PurE2 pro VU+. Krátce jsem zkoušel a pak se znovu se vrátil k VTi.
Nefungoval korektně modul TechniSat irdeto pro Skylink. Oscam jsem nějak rozchodil.
Moje znalosti nejsou moc na úrovni.
U VTi mi vadí, že tam nejsou pořádné "teploměry" síly a kvality signálu, nebo nevím jak.
Líbí se mi jednoduchý OpenPli (skin).
Porušil jsem zásadu, kterou říkala moje matka - když nic nevíš tak se neptej!
Mám krátce satelitní přijímač VU+Ultimo 4K, dříve staré VU+UNO.

Autor:  efendy55 [ 30.Říjen 2019 - 6:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

v tomto image funguje CAM od digi bezvadne .....dobré image , môžem odporučiť , tak isto stojí za povšimnutie aj Openspa..... :good:

Autor:  pele1 [ 30.Říjen 2019 - 6:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

kvôli teplomerom netreba meniť image stačí zmeniť skin

Autor:  efendy55 [ 30.Říjen 2019 - 7:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

tak tak.... :good: a čo vysielajú na tých teplomeroch ??? :D tiež by som to skúsil... \:D/

Autor:  TRNi [ 30.Říjen 2019 - 8:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

U image Vti jsem se asi netrefil do správného skinu, mám tam AtileHD. PureE2 jsem chtěl vyzkoušet- po dlouhé době něco jiného,
ale ne kvůli tak zvaným teploměrům.
Modul pro skylink mám jen pro jistotu, oscam občas vypadne, asi blbě nastavené a musím to nastudovat.
Předělával jsem parabolickou anténu s motorem a chtěl jsem vidět na sat. přijímači sílu signálu. Na VU+UNO jsem musel používat OpenPli, nic jiného asi již není.

Autor:  hrotik [ 30.Říjen 2019 - 12:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

Ještě bych doporučil k vyzkoušení skin Full HD Glass 17 od mr.shamanna. Pro tebe asi ne- jednoduší by byla klasická instalace ipk. souboru z flešky. Tento skin má nepřeberné množství různých nastavení (včetně teploměrů :) ) a je třeba se v něm trošku zorientovat. Na druhou stranu se může zdát někomu tak trochu přeplácaný . Na netu najdeš hafo fotek tak si ho můžeš před případnou instalací prohlédnout. Já vyzkoušel ve VTI povícero skinů ale pak se stejně vracim k Full HD Glass 17. Za vyzkoušení nic nedáš a třeba se ho oblíbíš. Navíc shamann se o skin vzorně stará (úpravy,opravy,různá vylepšení) a za to má náš velký dík! :good:

Autor:  brkulin [ 01.Listopad 2019 - 7:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

Pokud jde jen o to vidět sílu signálu, stačí do VTi nainstalovat plugin QuickSignalMod FHD.
Dá se stáhnout zde: https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... 0-all-ipk/.

Vypadá to nějak takhle:
Obrázek

Chtělo by to ale použít nějaký FHD skin. Třeba ve VTi výchozí skin Vu_HD_1080P.

Autor:  TRNi [ 01.Listopad 2019 - 15:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

Nainstaloval jsem skin Full HD Glass 17, je to výborný skin. Nemám sice rád průhledné skiny, ale toto je dobré. Nastavení pro
grafické zobrazení síly signálu jsem zatím nenašel.
Plugin QuickSignalMod FHD mám také nainstalovaný, ale zase nevím kde je to zašité (skin Vu_HD_1080P).
Sílu signálu jsem našel v menu nastavení - konfigurace tunerů a kanálů/ vyhledání satelitu/ tuner A, Tuner B …)
a take po nahrání pluginu - systémové moduly/ positioner setup (nastavení pozice).
Současné image VTI v14.0.5. (VU+Ultimo 4K)
V PurE2 se karta SKYLINK ICE v modulu strašně sekala, nedá se nějak nastavit?

Autor:  hrotik [ 01.Listopad 2019 - 19:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

TRNI, V menu nastavení Full HD Glass vyber - Infobar a potom třeba položku 15,40,42 atd.
Ale nevím jestli před tím v nabídce stahování (první modrý puntík) není třeba stáhnout položku - Nápověda nebo Sada icon a náhledů...? Netuším co se instaluje defaultně a co je potřeba postahovat. Ona se dá nastavit i ta míra průhlednosti a hafo dalších věcí .
Vypadá to asi takle ty orientační tepoloměry jestli je to co hledáš:

Autor:  TRNi [ 01.Listopad 2019 - 21:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

hrotik, díky, podle tvého návodu to krásně ukazuje. Pro mě je grafické znázornění výhodnější než jen čísla - pro rychlou informaci. Občas se mi pohne na střeše v silném větru anténa 120 cm na motoru (pro družice mimo Astru 23,5E), vhodnější místo jsem nenašel. Pro Astru 23,5E mám parabolu 100 cm napevno a je trochu v závětří, ale má to zase jiné nevýhody.
Nastavovat antény jen podle ukazatelů na přijímači stejně nemůžu, antény jsou dost daleko, musím použít na střechu nějaký měřák.
Myslím, že dřívější verze VTI byly pro nastavení antény lepší, ale možná si to pletu s OpenPli. Pro VU+Ultimo 4K je doporučován image VTI (jako nejlepší) a byl tam nainstalován od prodejce.
PurE2 má velké možnosti nastavení, chtěl jsem vědět od ostatních jaké jsou výhody a nevýhody.

Autor:  havana [ 07.Listopad 2019 - 10:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Image PurE2

TRNi napsal:
....Nastavení pro
grafické zobrazení síly signálu jsem zatím nenašel.
....

A vlastně ani nenajdeš - nejde volit přímo "grafické zobrazení síly signálu" , ale musíš zvolit infobar, ve kterém ti zobrazení síly signálu vyhovuje. Pochopitelně pro výběr ze všech dostupných infobarů musíš mít stáhnuty komponenty skinu HD Glass (ať už se jedná o "HD Glass 16" , či "FHD Glass 17") - a to "sady obrázků pro další ExtraScreen", a "Sada icon a náhledů" - potom budeš mít na výběr z cca 70 typů infobarů, kde si můžeš spoustu vecí a zobrazení dodatečně nastavit (typ Icon, barvy a velikost nápisů, zobrazení dalších informací...), ale grafické zobrazení síly signálu u jednotlivých infobaru už změnit nelze...

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/