e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2020 - 4:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2011 - 21:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2009 - 14:26
Příspěvky: 14
Poděkováno: 4 krát
Jednoduchý návod jak pouštět média na Vu+ z počítače přes FTP, který jsem udělal ve své volné chvíli a ze svých zkušeností. :book: :thankyou: za přečtení a zhodnocení, případně doplnění či opravení.


Příloha:
PC to Vu+ přes FTP.doc


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2011 - 21:47 
Nazov FTP je spatne, pouzivas CIFS to je nieco ine ako FTP. Linux pouziva CIFS len z dovodu kompatibility s WIN a inymi systemami..

Ostatne moze zostat, postup je rovnaky aj v pripade ak treba spojenie na NAS /sietovy HDD/.

PS: v inych img sa to robi podobne len grafika je ina.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2012 - 11:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Únor 2010 - 16:03
Příspěvky: 42
Poděkoval: 1 krát
Ano jak rika alfsvk, FTP neni na sdileni je to na prenos souboru.
K tvemu navodu, pokud se sdili cely disk jak si udelal, neni potreba ve win nastavovat sdileni.
Potom do Server share zadas pismeno disku s $ nakonci. To znamena ve tvem pripade d$. Jde o takzvane administratorske sdileni, takze jako Username je treba zadavat uzivatele z administratorskyma pravama. Co mate na PC nasdileno zjistite treba v prikazovem radku prikazem net share
Nove sdileni provadim jen pokud chci nasdilet nejaky adresar, nebo nastavit sdileni pro konkretniho uzivatele.
Local share name neni jmeno PC ale pojmenovani sdileni v VU+ , takze tam muze byt cokoliv.

_________________
VU+ DUO , VTI 9.0.3, 1,5 TB HDD Samsung, Parabola 80cm AL, rotor, LNB Inverto BLACK Ultra Quad , TV Samsung 40 LCD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 19:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
Navod ako nastavit EMC na prehravanie po sieti

V EMC stlacit zlte tlacitko nasledne dat menu a prepnut na zoznam suborov dat ok a prejst na List of storage devices dat ok najdst si polozku ktoru chceme pridat do EMC narolovat na nu a dat menu a tam ju dat ako pridat zlozku znovu dat menu a prepnut na zlozky a tam dat zelenym OK narolovat na movie potvrdit a je HOTOVO v menu EMC to treba nastavyt ako je na obrázkoch
Příloha:
E2 Bookmarks.jpg

Příloha:
CSFD.jpg

Příloha:
cover.jpg


Poznamka: samozrejme aby to fungovalo musime v PC nastavyt zdielanie a dat povolenie Everyone a vo VU nastavyt mount manager
Příloha:
mount manager.jpg

ak nemame heslo v PC tak nie je ho potrebne davat
Příloha:
mounedit.jpg

a vysledok je asi taky to zalezi od zvoleneho skinu
Příloha:
EMC.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Naposledy upravil(a) forsajd dne 29.Leden 2014 - 0:44, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 20:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
Nastavenie v PC
este nahlad na nastavenie zdielania v PC

Příloha:
zdielanie.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2014 - 12:29 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
Ako pridat Everyone do zabezpecenie pre prehravanie po sieti:Otvorime disk pravym tlacitkom dame vlastnosti,zbespecenie,upravit,spresnit,hladat a tam vyberieme polozku ktoru potrebujeme v nasom pripade to bude Everyone zakliknut,dame ok,ok tu mozme zakliknut este pvolenia a dame znovu ok a mame to hotove :poklona:

Tak isto mozme pridat aj Users ale tam sa vyzaduje pri prihlaseni heslo pre tych co maju zaheslovane PC alebo Notebook

Příloha:
pridanie klienta.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 17:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Leden 2016 - 19:18
Příspěvky: 1
Zdravim
ako nastavit vo VTI prehravanie filmov cez siet na VU+ Zero ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Srpen 2016 - 22:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
To mas uplne jedno ci VTi / BH a podobne image mas to tu dost jasne popisane

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2016 - 11:52 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 421
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
Moc jasný to není já mám povoleno vše v pc podle návodu VU+ můj pc vidí ale po odkliknuti na Descop... tak se zeptá zda chci nastavit jméno heslo dám ne protože se do pc nepřihlašuji pomocí hesla a pak nic místo aby se zobrazily sdílené disky tak se nezobrazí nic přitom třeba na NAS co mám za routrem tak na ten se připojí.

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2016 - 14:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9442
Poděkoval: 53 krát
Poděkováno: 114 krát
Podle návodu, co tu dal forsajd?

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2016 - 18:11 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 421
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
ano podle toho návodu večer udělám screeny a kopnu je sem

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2016 - 21:34 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
Nazov musis zadat tak aka sa ti vola zdielana cesta napriklad ja tam mam dielnaa to je prihlasovacie meno heslo netreba

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 0:47 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 421
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
Tak tady jsou ty screeny
Příloha:
sd1.jpg

sdílím na PC 3 disky H,K,L
všechny jsou nastavené na Everyone s plným přístupem
Příloha:
sd2.jpg

Ve Vu+ Solo2 vidím 4 položky pro mne je zajímavá jen ta poslední Desctop......
Příloha:
sd3.jpg

Tuknu na ní a objeví se menu zda chci zadat heslo dam ne dle návodu protože se na pc nepřihlašuji s pomocí hesla
Příloha:
sd4.jpg

Z dalšího screenu lze vidět že jak na hdd v mém Boxu se v pohodě dostanu tak samo i u položky 2 NetCenter třetí není třeba to je notebook ten mne nezajímá je vše OK.
Příloha:
sd5.jpg

Ale u položky 4 DESCTOP-PAVEL nic at děláme co děláme je chyba někde mezi sedačkou a tv
Příloha:
sd6.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 7:15 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1748
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 102 krát
Psalo se tady o tom už několikrát. Starší verze winxp bez problémů funguje i bez hesla a enigma rozbalí i ten seznam s nasdílenými disky. Od verze w7 už enigma sdílené disky (adresáře) neukáže jak popisuješ. To ti ale nemusí vadit a můžeš zadat údaje ručně. Nemám zkušenost se sdílením celých disků, ale jednotlivé adresáře jsem zkoušel. U win7 jsem také zkoušel nastavení bez hesla ,ale bylo to trochu složitější. Tenhle návod vyzkoušený nemám. Nakonec bylo jednoduší vytvořit nového uživatele s jednoduchým heslem a sdílet adresář jemu. Pak šlo ve win nastavit automatické přihlášení pro původního uživatele a ani jsem nevěděl že tam je další uživatel nastaven. Je to možná jednodušší varianta pokud ti to bez hesla nebude chodit.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 9:43 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
@Timeshock
Robíš to zle tu ti prikladám obrázky. Ty tie disky musíš pripojiť ručne
Příloha:
mountmanager.jpg

Příloha:
add new.jpg

Příloha:
tu zadaj pripojenie k pc heslo nie je potrebne ked ho nemas v pc.jpg

Příloha:
a je pripojene.jpg

Příloha:
pripojene cez EMC.jpg

Příloha:
ukazka.jpg

:poklona:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 11:29 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1748
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 102 krát
Používám připojení přes autofs. Je to alternativa k připojení přes menu enigmy. http://hwww.ab-forum.info/viewtopic.php ... 61#p663361
Neporovnával jsem to ale občas se mi stalo že připojení přes enigmu nebylo funkční a chtělo to restart enigmy. Dál jsem to nezkoumal, takže kdo chce může zkusit i tohle nastavení. Kombinovat obě se asi nedá ale to je na každém aby si to odzkoušel.
Nevím jak by fungovalo nahrávání na sdílený disk. Nemám otestováno.
Zkusil jsem otestovat do win7 přístup bez hesla přes autofs a opravdu to funguje podle tohoto návodu. :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 12:19 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 421
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
Tak ano disk jsem ručně připojil ale stejně někde dělám chybu mám u něho stále křížek asi mam špatně nastavenou tu složku jenže já na tom disku mám těch složek víc a na každou bych se potřeboval dostat

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 13:34 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 649
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
neviem kde mas chybu skus restartovat pc a da sa to pripojit aj vsetko cez jeden disk ako to mam ja v spravcovi diskov
Příloha:
2016-08-14 (1).png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 14:20 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 421
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
Děkuji ale to nezvládám to je tak na pomoc přes TeamViewer ale na to nikoho nemám tak raději zůstanu u 15m hdmi kablu propojeni pc s tv ale vím že nic s diskama nesprasím bylo by škoda odepsat tolik uložených filmů a koncertů ...................

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2016 - 16:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1748
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 102 krát
Zkoušel jsem a i disk funguje. V mém případě chybělo přidat v záložce zabezpečení Everyone. Přes příkazový řádek pak je možné nastavení práv aktualizovat příkazem gpupdate.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk