e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Leden 2020 - 1:37

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2 příspěvky ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s Fastscanom na VU+
PříspěvekOdeslal: 20.Prosinec 2019 - 20:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Září 2008 - 23:42
Příspěvky: 36
Poděkoval: 1 krát
Ahojte,

Mam taky divny problem s fastscanom, chcem sa opytat ci nevie niekto co by to mohlo byt. Je jedno jaky image mam, alebo aku verziu fastscam pluginu, skusal som asi vsetky tak ked dam vyhladat kanaly pomocou fastscan vsetko funguje ok, ukaze mi verziu a pocet stiahnutych kanalov ale potom zacnu problemy:

1. Vsetky kanaly su po naladeni bez zvuku. Ale iba prvy krat ako zapnem dany kanal. Ked na neho prepnem spat tak uz vsetko funguje ako ma.
2. Ked dam vyhladat kanaly znova, tak povodny zoznam kanalov zostane nezmeneny a vsetky su do zoznamu pridane znova na koniec. Takze ked to updatnem napr. 10x za sebou tak mam vyse 1500 kanalov v zozname oblubenych.

Navyse ked dam cez dreamboxEdit stiahnut kanaly tak program na zaciatku vyhodi chybu ze kanaly v bouqetoch su chybne a vidim ze vsetky su uvedene ako SD a maju uplne ine Type, VPID a APID ako ked to dam vyhladavat cez transponder.

Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym ? Vdaka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s Fastscanom na VU+
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2019 - 11:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 106
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 12 krát
Servus.

Sposob radenia kanalov pri ladeni cez Fastscan plugin by sa mal dat upravit v konfiguracii pluginu Fastscan alebo sa mylim ? Takze toto nebude vobec nijaka chyba ak sa nove kanaly priradia vzdy na koniec zoznamu sucasnych kanalov. Ak ma pamat neklame, dalo sa tam prepnut, ze ci sa budu len aktualizovat nove kanaly v zozname alebo pridavat vsetky zistene kanaly Fastcanu na koniec zoznamu. Nepamatam sa prepac, nakolko nepouzivam plugin Fastscan uz dlhoooo.

Nenapisal si dolezitu vec, pre ktoreho providera sa snazis pouzit FastScan. Oficialny Fastscan (od jeho tvorcu) je pouzitelny na Cesko-Slovensku asi len pre Skylink providera (SK aj CZ) a inak ked chces pouzit Fastcan pre FreeSAT, potom musis pouzivat upraveny plugin od isteho typka (myslim ze aj tu na foru sa da dohladat upraveny plugin pre FreeSAT).

Co sa tyka SD / HD detekovania, tak to z toho si vobec nerob tazku hlavu, pretoze toto je chyba FastScan resp. chyba providera.
Vysvetlim: Kedze sa providerovi nechce srat s urcovanim kvality streamu (SRC - 1:0:1:... / 1:0:16:... / 1:0:19:... / 1:0:1F:...), tak vsade nastavuju rovnake prve 3 cisla kodu SRC cize 1:0:1:... co sa da povazovat za autodetekciu kvality streamu. Ak ti to vsetko hadze na 1:0:16: co je vlastne SD kvalita, potom je to tak asi odosielane aj cez transponder. Alebo to tak zobrazuje tvoja Enigma. Tazko povedat. Kazdopadne si z toho nerob tazku hlavu. Je to bordel, co sa tohto SD/HD/FHD tyka.

To co je zahadou, je predovsetkym nefunkcny zvuk, ktory si zmienil. SRC udaj totiz neobsahuje udaje o zvuku, ale iba udaje pre jednoznacnu identifikaciu kanalu na satelitoch (pozicia satelitu napriklad), napriklad:

1:0:1:445C:453:1:C00000:0:0:0:

zdroj streamu : 0 : typ (1=TV / 2=RADIO) alebo kvalita streamu (1=TV-AUTO/16=TV-SD/19=TV-HD/1F=TV-UHD/4K) : ID kanalu (Service ID) : Transponder ID : Network ID : identifikacia satelitu ako tzv. namespace (prve dva ci tri cisla indikuju poziciu satelitu) : 0 : 0 : 0 :

Ako vidis, nikde tam nie je zmienka o pouzivani zvukovej stopy alebo nieco podobneho. Tieto udaj si zistuje az samotny tuner a potom Enigma rozhoduje, ktory zvuk (zvukova stopa) resp. s ktorou zvukovou kvalitou ak ich je viac sa bude pouzivat, cez ovladac vyrobcu zariadenia.

To ze "je jedno ktory image pouzivas" je tiez mytus, nakolko ak si vyskusal napriklad image ATV, PLi, HDF a im podobne image, tak tieto sa daju povazovat za takmer identicke Enigmy. Mal by si vyskusat napriklad originalny image pre Vu+ co je vlastne VTi image a ten je uplne iny. Uvidis ako sa bude chovat Fastcan plugin vo VTi

Ja osobne uz Fastscan plugin dlho nepouzivam. Raz za cas spravim kompletny sken (hladanie a naladenie kanalov) normalne v MENU cez prijmac do noveho userbouqetu. Potom si vsetko stiahnem do DreamboxEdit. Zistim, co je nove u mojho satelitneho providera a to si tam pekne a rucne popresunujem :). Nasledne uploadnem upravene zoznamy nazad do boxu a mam hotovo. Fastscan plugin podla mna je bludna cesta. Nikdy to nefungovalo nad moje ocakavania - obzvlast ta autodetekcia kvality, kedze najrozsirenejsie Enigmy, zalozene na OE 2.0, ci lepsie povedane ich SKINy zobrazuju kvalitu streamu bohuzial iba na zaklade SRC kodu (hore zmienovany treti udaj v poradi) a nie na zaklade toho, co vydedukoval ovladac zo samotneho aktualneho satelitneho streamu. Potom v pripade HD videa sa ti napriklad pod hociktorym SKINom nebude svietit signalizacna ikona "HD" alebo "SD", aj ked pritom rozlisenie videa sa zobrazuje spravne a jedna sa o FullHD video. Je v tom bordel :). Fastscan pre Skylink bohuzial vo vsetkych kanaloch uvadza SRC 1:0:1: .... a to je pre mna osobne nepouzitelne.

Jedine co ma napada, co by mohlo byt problemove v tvojom pripade, je mozno subor resp. databaza "lamedb". Fastscan totiz neurobi nic, len stiahne SRC kody a tie potom naserie do userbouquet. Lenze ak nesedia udaje v tabulke lamedb, tak z tejto tabulky budu vytiahnute same sprostosti (ako pises nespravne Video / Audio ID, polarizacia, frekvencia transpondera, proste zle udaje ku niektoremu z "Transponder ID"). Takze to co podla mna potrebujes je preskenovat odznova komplet vsetky transpondery resp. satelity t.j. vytvorit novu "lamedb" databazu. Odporucam pre istotu ako prve, uplne vymazat "lamedb" a "lamedb5" subory (najdes ich v "/etc/enigma2" adresari) a tiez nahradit subor "/etc/tuxbox/satellites.xml" stiahnutym z internetu. Takze najprv cez Shell zastav Enigmu prikazom "init 4" a potom zmaz (alebo predtym este zozalohuj) tieto 3 subory. Databazu transponderov t.j. subor "/etc/tuxbox/satellites.xml" nahradis novym suborom, stiahnutym z internetu, po jeho vygenerovani na web-stranke:
https://www.parabola.cz/prehledy/genera ... lites-xml/
alebo
http://satellites-xml.org/
Potom restartuj Enigmu. A skus spustit na tvojej Enigme kompletne hladanie a ladenie vsetkych moznych dostupnych kanalov. Doplnia sa tym chybajuce udaje o transponderoch, satelitoch a kanaloch. Potom mozes spravit este jeden cvicny restart zariadenia :). Potom znova otestuj funkcnost resp. zoznam, ktory ti opatovne vytvori plugin Fastcan.

Pokial by nic nefungovalo, mozes skusit stiahnut povestne zname Vhannibal settings (najdi si v tom Skylink alebo akeho mas providera, podla satelitnej pozicie). Vhannibal obsahuje aj "lamedb" databazu (subor) takze to by mohlo teoreticky tiez vyriesit tvoj problem.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2 příspěvky ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk