e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 3:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 79 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2019 - 22:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
efendy55 napsal:
ani na Zero4K nefunguje 2-ks Turbo tuner ,aj ked oba vidí ide len jeden . ale MPEG4-USB idú oba čiže aj Turbo . Zero4K mám upravené na 2 X USB.... :D prajem ti vela šťastia aby si naštartoval obe Turba v jednom bazmeku... :poklona:


Jo a jak to máš upravené, že jsem tak smělý? Venku přes nějaký HUB, nebo sis dělal nějakou interní úpravu?

Svého času jsem na Youtube viděl návod, jak DM800SE upravit, aby měl neuvěřitelných 5 USB. 4 na klacky (sticks) a pátý na nějaký ventilátorek. Řešilo se tam i napájení. Hodně se tam ale pracovalo s pájkou. :)

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 1:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
jeden borec to upravil... aj tu na fore to ponúkal , tuším že okolo 13 až 15 euro to stálo aj s poštou , alebo tak nejak.... #-o mám tam Turbo+LCD a nechcel som tam drbať žiadny USB-HUB.... [-X
je to napojené od spodku kde je kritka na ten kitkat ,alebo čo to je za zázrak.... a samozrejme na mieru ... :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 2:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Máš nějaké foto, jak to vypadá? :)

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 5:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Říjen 2019 - 10:22
Příspěvky: 66
Poděkováno: 6 krát
15€ za jeden kablik, pekny odrb.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 8:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
ja som spokojný.... nie je to žiadna velká položka ktorá by ma zruinovala a vážim si prácu druhých ,ked mne to pomôže. mám ne to svoje dôvody prečo to takto chcem. :D

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 17:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
efendy55 napsal:
jeden borec to upravil... aj tu na fore to ponúkal , tuším že okolo 13 až 15 euro to stálo aj s poštou , alebo tak nejak.... #-o mám tam Turbo+LCD a nechcel som tam drbať žiadny USB-HUB.... [-X
je to napojené od spodku kde je kritka na ten kitkat ,alebo čo to je za zázrak.... a samozrejme na mieru ... :good:


Dotaz, píšeš, že tam máš LCD, jaké LCD? Jako nějaký externí displej? Nebo jsi myslel klasicky telku do HDMI.

A rozumím tomu správně, že jsi využil dole ten konektor, co slouží oficiálně na připojení harddisku?

Je docela vtipné, že "levnější" model Zero 4K má konektor na dokovací stanici s diskem, zatímco "dražší" Uno 4K ho už/ještě nemá. Ale zase má 2 USB :D. Ono jde v nejhorší ukládat po síti na NAS. Akorát s těmi 100 Mbity je to tak na jeden, max. dva pořady najednou. Když např. zkouším stříhat nahrávky, abych se zbavil reklam, tak u 100 Mbitů se film stříhá 20 minut, u 1000 Mbitů do 2 minut. Na tyhle věci je nejlepší asi mít interní SSD, to pak musí být frčák. Taky mívám občas pomalejší odezvu. NAS se uspává, aby se disky netočily 24 hodin denně, takže občas trvá pár vteřin, než disk začne reagovat. Jinak to jede svižně. U 100 Mbitů mívám problém, když chci nahrávat a zároveň koukat na nějaký MKV z disku. Mám u televize starý 100 Mbitový switch. Doteď stačil, žádné zařízení gigabit nepodporovalo. Budu muset upgradovat. Přívodní kabel jede gigabitem a to už jede pěkně, když je to připojené na přímo.

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 18:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
jo,presne si to pochopil :good: .....externý LCD-Samsung+Turbo .... :D tiež používam na ňom aj iné HDD ktoré sú v iných boxoch ,ale v sieti samozrejme . :poklona:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 21:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
efendy55 napsal:
:D tiež používam na ňom aj iné HDD ktoré sú v iných boxoch ,ale v sieti samozrejme . :poklona:


Jasně, to je rozumné. Já bych mohl taky, ale DM800 HD PVR jede jen na 100 Mbitech, já mám v plánu Gigabit, ale je možné, že jako sekundární zdroj / uložiště ten starý DM nechám. V NASu mám 6 TB, 2TB volných. Jestli přetáhnu z DM filmy, zbude 500 GB.

Líbí se mi, že jde připojit více zdrojů najednou. Akorát manželka se musí naučit pracovat se složkami, což může být trošku oříšek. :lol:

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2019 - 22:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 167
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 10 krát
Jarosp napsal:
15€ za jeden kablik, pekny odrb.

No tady tě něco podobného vyjde o něco méně :twisted: https://www.czc.cz/asrock-usb-2-0-kabel ... 54/produkt ....ale v podstatě souhlasím s efendym, nějaká invence a vlastní nápad... A práci bych si taky nechal zaplatit. :good:

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.3, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 10:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Tak, už mám turbo doma :clapping: :Yahoo!: Šlape jako hodinky. Konečně mám kabelovku společně se satelitem dohromady v jedné krabici a můžu nahrávat. VU+ Uno 4K (ne SE), VTI 14.0.5. Karta S..link v UNI, karta UPC v CI+ modulu.

Teď musím vyzkoušet, jak to vlastně nahrává když na to zároveň koukám. Asi by to mělo být zakódované, tak musím najít, jak to dekódovat. Někde to tu na fóru bylo popsané.

Mám tu další dotaz. Táta mi volal, že prý to turbo občas blbne. Že má nastavené nahrávání přes EPG a když ho vyloženě neaktivuje (zapnout satelit a zapnout jakýkoliv program z turba), tak někdy zůstane červená kontrolka a nic se nenahraje. Musí to prý aktivovat a pak může koukat na cokoliv a nahrávání funguje. Máte s tím někdo taky takovou zkušenost? Myslím, že říkal něco, že se to děje po restartu VU+. Tedy, že ne vždycky, ale jen když restartuje nebo zapne a vypne.

Taky by mě zajímalo, pokud dám přes EPG nahrávat řekněme dva nebo tři pořady, ze stejného kanálu, ale začátky se mezi sebou kříží, tak jestli, i když nekoukám na nic (dekodér není obsazen), tak jestli se to nahraje odkódovaně nebo zakódovaně. Jelikož se v jednom okamžiku nahrávají dva pořady, byť ze stejné stanice, logika by říkala, že první program bude odkódovaný, druhý zakódovaný a třetí zase odkódovaný. Ale jak je to doopravdy?

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Naposledy upravil(a) Or-Horo dne 01.Listopad 2019 - 13:13, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 11:19 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 304
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 9 krát
jeden bug tam je u turbo tuneru,ze nefunguju emm s CI modulom.Co mam otestovanu plustelku (DVB-T/T2) tak som musel prepnut na SAT STV1 alebo STV2,kde sa karta updatla a nasledne uz Plustelku dekodovalo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 13:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Mě funguje bez problémů v Oscam karta v uni čtečce pro satelit a CI modul s kartou UPC. Přechod je plynulý. Čistě příjem kódů odjinud než z karty jsem nezkoušel.

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Naposledy upravil(a) Or-Horo dne 01.Listopad 2019 - 13:11, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 13:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
včera som skúšal Turbo v dvoch VU+Solo2 v openatv-6.3 ani v jednom nefunguje , HMP-Usb-DVBT2 bez problémov. ale v starom Zero tak tiež v Openatv-6.3 žiadny problém ,ide ako s praku . máte niekto možnosť skúsiť ho v tom Solo2 a image openatv-6.3?? #-o že by končila podpora pre tento Turbo v Solo2 ???

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 19:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1892
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 301 krát
Předpokládám, že sis nainstaloval ovladač z pluginů pro Turbo tuner. Pokud nefuguje, je to divné :-(.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 19:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
vdaka za upozornenie .......samozrejme že sú ovládače nainštalované v oboch Solo2-VU+Turbo..... nie som mladý ani blbý...... :D Usb-HMP-T2 aj MPEG usb fungujú bez problémov . :good: to bolo prvé čo som pozeral či je tam ovládač pre Turbo. inštalujem to do každého VU+... pre istotu... :smoke: ked bude čas tak to preinštalujem na komplet....aj ked image je tam s pred troch mesiacov ....kompletka ... v tedy som tam to Turbo neskúšal ....až pred týždňom som kúpil dalšie Turbo tak reku ho tam prasknem ...nech je komplet ale trt s toho . ako som už písal v Solo4K , ZERO4K a v starých Zerach ide samozrejme Turbo bez problémov..... :Yahoo!: všade je image Openatv-6.3.

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2019 - 20:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2559
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
Or-Horo napsal:
Táta mi volal, že prý to turbo občas blbne. Že má nastavené nahrávání přes EPG a když ho vyloženě neaktivuje (zapnout satelit a zapnout jakýkoliv program z turba), tak někdy zůstane červená kontrolka a nic se nenahraje. Musí to prý aktivovat a pak může koukat na cokoliv a nahrávání funguje. Máte s tím někdo taky takovou zkušenost? Myslím, že říkal něco, že se to děje po restartu VU+. Tedy, že ne vždycky, ale jen když restartuje nebo zapne a vypne.

skusit zapnut aktualizaciu casu z NTP , nie z transpondera

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 02.Listopad 2019 - 4:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Diky, vyzkouším

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 02.Listopad 2019 - 11:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 27.Září 2008 - 0:14
Příspěvky: 126
satelitni prijimac: DM800 PVR, VU+ Uno 4K
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 13 krát
Tak jsem zkoušel nahrávat 3 pořady z Discovery Science, z UPC (VU+ USB Turbo tuner). Dekódování je z CI modulu Conax. Je to zajímavé, ale nahrály se všechny tři odkódovaně (teda, nemám tam symbol klíče/zámečku) a to i přes to, že se vždy křížily časy dvou pořadů. Pokud má dekodér dekódovat najednou jen jeden pořad a nejde se přitom souběžně na něj dívat (alespoň tak to všude píšou, že bez dual decryptu to nejde), tak nechápu, jak je to možné. Nejspíš mi něco uniká. Podotýkám, že můj VU+ nebyl ve stand-by, nemělo by tedy na pozadí probíhat opožděné dekódování.

Edit později: Teď na Parabole čtu, že pokud to není nastaveno, na záznamu se neobjeví symbol zámečku a záznam by nemělo být možné přehrát. Ale mě to přehrát šlo. Leda by se to dekódovalo přímo při přehrávání. No, nevím, jak to teda funguje. Jak to zjistit? Přehrát na PC a zkusit nahrávky přehrát tam?

_________________
VU+ Uno 4K, VTI image
DM800 HD PVR, Gemini image


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Turbo Tuner DVB-T/T2/C
PříspěvekOdeslal: 02.Listopad 2019 - 15:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2559
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
skopirovat TS do PC a prehrat

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 79 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk