e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Říjen 2018 - 2:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ DUO . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 19:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Pani prosim Vas ma niekto skusennosti s MEOBOOT vo VTI ? Funguje to ? Skusal som to,ale mi vyhadzuje chybu.Da sa to rozbehat v tomto Image?Dik.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 19:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5223
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 100 krát
multiboot v openatv bez problémov .... :smoke: :good: meoboot ..... nepoznám .... #-o a VTI tiež zrovna nemusím .... :o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 19:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
efendy55 napsal:
multiboot v openatv bez problémov .... :smoke: :good: meoboot ..... nepoznám .... #-o a VTI tiež zrovna nemusím .... :o

OK,DIK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 20:10 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
BH 3.0.5 flash v multiboot VTi 3.0.9 bez jediného problému

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 20:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Timeshock napsal:
BH 3.0.5 flash v multiboot VTi 3.0.9 bez jediného problému


super viem ze to v inych image bezi bez problemov mal som to tak aj ja,ale chcem mat image vti ako zaklad v prijimaci.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 20:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1333
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 89 krát
vo VTI to nikdy dobre alebo vôbec nešlo

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11420
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 20:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
pele1 napsal:
vo VTI to nikdy dobre alebo vôbec nešlo


Asi to nerozbeham lebo pani z VTI to maju blokovane.....Kur.... vzdavam to uz nemam na to sil....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2018 - 1:32 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 04.Březen 2011 - 0:02
Příspěvky: 394
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 46 krát
pokud chceš mít základ image VTI, tak asi pouze neoboot, ten mě makal s VTI dobře, ale již jsem ho zrušil, protože jsem zjistil, že mě v pohodě stačí image VTI, i když na různé laborování a zkoušení různých image to nebylo špatné
- neoboot jde dát jak na usb, tak hdd

_________________
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2-VTI 13.0.12,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 13.0.12, VU+ solo2, (VTI 13.0.12),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2018 - 21:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
akva napsal:
pokud chceš mít základ image VTI, tak asi pouze neoboot, ten mě makal s VTI dobře, ale již jsem ho zrušil, protože jsem zjistil, že mě v pohodě stačí image VTI, i když na různé laborování a zkoušení různých image to nebylo špatné
- neoboot jde dát jak na usb, tak hdd

No mne ten meoboot nainstaluje do Image VTI no pri instalovani image do neho mi vyhodi chybu viz.scrn hore,neviem ako ti to mohlo fungovat vo VTI,lebo vela ludi mi tu tvrdi ze to vo vti nikdy neslo,nevies mi poradit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2018 - 0:16 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 04.Březen 2011 - 0:02
Příspěvky: 394
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 46 krát
ale já netvrdím, že ve VTI chodí meoboot atd., jediný, který jsem ve VTI rozchodil je N e o B o o t pro ARM, jak už jsem psal výše. Poslední z roku 2018 je "NeoBoot od Gutosie 6.55". Vyhledej si instrukce na internetu, nedá se to do detailu zde popsat. NeoBoot se nahrává třeba přes telnet do Vu+ boxu. Po instalaci se řídíš pokyny na úvodní obrazovce NeoBootu.

_________________
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2-VTI 13.0.12,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 13.0.12, VU+ solo2, (VTI 13.0.12),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,


Naposledy upravil(a) akva dne 13.Říjen 2018 - 0:31, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2018 - 0:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
akva napsal:
ale já netvrdím, že ve VTI chodí meoboot atd., jediný, který jsem ve VTI rozchodil je N e o B o o t pro ARM, jak už jsem psal výše. Poslední z roku 2018 je "NeoBoot od Gutosie 6.52". Vyhledej si instrukce na internetu, nedá se to do detailu zde popsat. NeoBoot se nahrává třeba přes telnet do Vu+ boxu. Po instalaci se řídíš pokyny na úvodní obrazovce NeoBootu.

Dakujem este to skusim teda dam tomu sancu,Dakujem za radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2018 - 11:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2967
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 380 krát
Poděkováno: 613 krát
S meoboot(může se to jmenovat i jinak - multiboot, neoboot) na Vti asi moc neporadím - jako základní image mi to snad nikdy nefungovalo. Na to je asi nejlepší multiboot na Black Hole - jde tam toho nainstalovat asi nejvice... Dříve jsem s tím blbnul hodně, dnes už to moc nedoporučuju. Takto nahraná image je sice funkční, můžete se přepnout do jiné image, ale má tu a tam určité omezení, hlavně nelze udělat funkční kompletní zálohu a v případě zhroucení, začínáš v image od píky. A co je horší - někdy , při zhroucení image v meoboot vezme sebou i hlavní image, a najednou máš "práázdný přijímač s GSOD ](*,) ](*,)
Proto spíše než meoboot, multiboot, neoboot atd. doporučuju spíše používat kompletních záloh jednotlivých image přímo na flash - instalace altenativního image sice trvá o pár minut déle , musíš vstanout a zasunout do přijímače USB Flash se zálohou, ale na druhé straně je to plnohodnotné image se vším všudy. Stejně každé image v meoboot musíte kompletně nastavit od začátku (nejde použít kompletní zálohu image, ani zálohu nastavení - alespoň mi se to nezdařilo), ale při instalaci přímo ve flash můžeš mít vše archivováno - stačí jen každou zálohu nazvat jménem image a datumem vytvoření...
:poklona: :poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2018 - 12:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Srpen 2015 - 18:04
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
havana napsal:
S meoboot(může se to jmenovat i jinak - multiboot, neoboot) na Vti asi moc neporadím - jako základní image mi to snad nikdy nefungovalo. Na to je asi nejlepší multiboot na Black Hole - jde tam toho nainstalovat asi nejvice... Dříve jsem s tím blbnul hodně, dnes už to moc nedoporučuju. Takto nahraná image je sice funkční, můžete se přepnout do jiné image, ale má tu a tam určité omezení, hlavně nelze udělat funkční kompletní zálohu a v případě zhroucení, začínáš v image od píky. A co je horší - někdy , při zhroucení image v meoboot vezme sebou i hlavní image, a najednou máš "práázdný přijímač s GSOD ](*,) ](*,)
Proto spíše než meoboot, multiboot, neoboot atd. doporučuju spíše používat kompletních záloh jednotlivých image přímo na flash - instalace altenativního image sice trvá o pár minut déle , musíš vstanout a zasunout do přijímače USB Flash se zálohou, ale na druhé straně je to plnohodnotné image se vším všudy. Stejně každé image v meoboot musíte kompletně nastavit od začátku (nejde použít kompletní zálohu image, ani zálohu nastavení - alespoň mi se to nezdařilo), ale při instalaci přímo ve flash můžeš mít vše archivováno - stačí jen každou zálohu nazvat jménem image a datumem vytvoření...
:poklona: :poklona:

Ano suhlasim s tebou aj som to zacal takymto sposobom riesit je to najlepsie riesenie.Dakujem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2018 - 18:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Listopad 2010 - 18:14
Příspěvky: 12
Poděkováno: 4 krát
to Havana

Zálohovat v multibootu jde oklikou, pomocí Automatic Fullbackup zazálohuju právě běžící image, kompletní zálohu zazipuju a nahraju do adresáře multiboot_upload a znovu nainstaluju stejně jako když přidávám nový image do multibootu. Nezapomenu předtím smazat nefunkční image. Všechno je zachováno přesně jak to bylo zálohované. Dělal jsem to už mockrát .. :) Je pravda, že některé image nechtějí v multibootu pracovat tak, jako ve flashi. Na př. OpenPli 6.2 v multibootu nevidí nic v adresáři media (hdd, hdd2, usb atd.), tzn. nelze nahrávat ani přehrávat soubory..

_________________
Vu+ultimo4k, Vu+ solo4k, Vu+ zero, openATV 6.2, VTi 13.0.12, openPLI 6.1, openBH 4.2, BH 3.0.5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 12:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2967
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 380 krát
Poděkováno: 613 krát
:) Tak to tedy opravdu nevím - já to zkoušel už dříve přesně tak jak píšeš - kompletní zálohu nastavené image jsem vložil do multiboot (nebo se to v BH jmenuje meoboot??), ale meoboot po chvíli prace odmítl takovou image nainstalovat, jako nekomapaktibilní (prostě chtěl jen čistou image bez nastavení)...
Ale i kdyby to šlo (a je možné, že některé to vezme), stále to nic nemění na tom, že už neuděláš relevantní zálohu tohoto image dále upraveném v meoboot....
No a o tom , že image v multiboot nefungují zcela korektně jsme psali oba dva...
Podle mne je to zbytečná ztráta času - pokud chci vyzkoušet jinou image, nezbýva něž zazalohovat původní (pěkně si ji označit) a nainstalovat jinou (ať už kompletní zálohu, nebo čistou)...
Je to jen o pár minut delší, než přepínání v meoboot, ale vše chodí naprosto korektně, jen je třeba zálohy jednotlivých image poctivě označovat , aby ses v tom vyznal...

Léta letoucí používám Shamannův HD Glass (nyní 17), a v něm je nabídka zobrazení seznamu programů PIP+PIG (v jednom okenku vidím zapnutý program a ve druhém vysílání programu, na kterém je jezdec - je třeba mít dostatek tuners). Bohužel toto nastavení korektně zvládají (podle mých zkušeností) jen VTi a Black Hole. U ostatních image je tato volba buď zcela zakázána, nebo nefunguje korektně (vypadáva zvuk). A protože je Vti více propracováno proti Black hole (třeba taková hloupost, jako , že je zvýrazněný v seznamu programů nahrávaný program, zobrazení čísla programu s piconem při přepínání programu atd.), tak už více než rok jsem přešel z Black Hole na vti

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 14:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Listopad 2010 - 18:14
Příspěvky: 12
Poděkováno: 4 krát
:) Mě to opravdu funguje v OpenMultiboot (meoboot jsem nikdy nezkoušel). Ve flashi jsem ale nikdy neměl BH, pouze OpenATV, OpenPli a pure2. Všechny byly schopné zpětně nainstalovat jakékoli image se všemi nastaveními a dokonce i při zachování původních image (pouze se musely vhodně přejmenovat).
Kdysi jsem též jenom flashoval různé image, ale dostal jsem strach, abych (při mém počtu flashování několik denně) nepřekročil doporučený počet cyklů flash paměti.. :( . Proto používám OpenMultiboot pro testování a zkoumání různých image.

V poslední době zálohuji kompletní adresář open-multiboot na usb pomocí telnetu příkazem:
cp -r /media/usb/open-multiboot /media/hdd/archiv-multi-boot
a v případě potřeby zpětně zkopíruju vybrané image do multi-bootu na př.:
cp -r /media/hdd/archiv-open-multi-boot/BlackHole-3.0.6-vuultimo4k_usb_release_20181003_578734e /media/usb/open-multiboot
a pro jistotu také kernel: cp /media/hdd/archiv-open-multi-boot/.kernels/BlackHole-3.0.6-vuultimo4k_usb_release_20181003_578734e.bin /media/usb/.kernels
trvá to jenom pár minut a je to kopie 1:1 :)

_________________
Vu+ultimo4k, Vu+ solo4k, Vu+ zero, openATV 6.2, VTi 13.0.12, openPLI 6.1, openBH 4.2, BH 3.0.5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Meoboot v Image VTI VU+zero 4k
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 15:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2967
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 380 krát
Poděkováno: 613 krát
:) zjevně záleží na tom , jaké je hlavní image ve flash - a podle toho je taky použitelný ten který typ "multiboot". Na BH původně šlo nainstalovat pouze image se stejným kernelem, až po změně (meoboot na multiboot či naopak) už nainstaloval prakticky vše...
OpenAtv ani OpenPli neumí korektně ono zobrazení seznamu PIP+PIG ve skinu HD glass 17, takže jsou pro mne nepoužitelné...
Image "pure2" je pro mne novinkou - to neznám. Možná časem vyzkouším.
Teď jsem už línej - dříve jsem flashoval image třeba i 2x do týdne, teď maximálně jednou do měsíce, a to ještě spíše nuceně, že se něco nepovedlo...

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk