e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Listopad 2018 - 14:25

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ DUO . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2017 - 15:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2978
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 613 krát
:) Tak zvažuji koupi nového STB (pravděpodobně Vu+ Solo 4K) a tím pádem budu potřebovat i nový 2,5" HDD pro tento stroj (,nebo dokoupení 3,5" boxu na HDD a použít původní velký disk - popřípadě obojí). Dnes se nabízí k prodeji 1TB HDD v externí i v interní verzi prakticky za stejnou cenu:
Maxtor M3 Portable 1TB
Seagate Barracuda 1TB
Tak si nejsem jist, který by bylo lepší zvolit - vždy jsem používal interní, ale ten externí bývalý samsung nabízí zajímavé možnosti. I když bude naformátován na Ext3
, tak bych snad mohl dokázat, aby ho NTB četl (TV Panasonic to asi nezvládne), a taky ta 3-letá záruka na něj by nebyla k zahození...
Tak jak - externí či interní

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2017 - 19:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 54 krát
Externí má v tomto případě jedinou výhodu, a to je přesně to, jak píšeš, že jej můžeš připojit i jinam.
Pokud máš ale doma gigabitovou síť (což u majitele přijímače s gigabit LAN doporučuju), postrádá smysl jej odpojovat, protože z něj můžeš kopírovat do PC po síti co chceš bleskově. V tom případě nemá ext. disk význam.
U PC je dnes gigabit síťovka samozřejmost, to určitě máš.
Pokud máš jen obyčejný routr, stačí koupit gigabit switch za pět - šest stovek a připojit do něj PC a nový sat a jedeš mezi nimi gigabitovou rychlostí. Switch ještě samozřejmě připojit do routru, ať mají obě zařízení přístup na net.
https://switche.heureka.cz/tp-link-tl-s ... gIXtfD_BwE
Dodám, že LAN kabely musí mít označení minimálně Cat5e, optimální je Cat6.

Pokud doma gigabit nemáš a nehodláš do toho investovat, je exter. disk správná volba.
A až si zařídíš gigabit, pojede Ti to po síti (díky USB3 u disku i přijímače) taky parádně.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2017 - 1:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2978
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 613 krát
Děkuju. Gigabitovou síť doma opravdu nemám. Nápad se switch je sice hezký, ale zdá se, že ho až tak nepotřebuju. Nikam velice nespěchám, nesdílím a nepouštím filmy z NTB v satelitu (zbytečně složité nastavení, nutný restart při pozdějším zapnutí NTB ....), spíše je zvyknu přesunout na HDD v sat - tam by se asi ta gigabajtová síť hodila, ale UHD filmy jsou zatím ještě v plenkách (nehledě na to , že minimálně do vánoc ani nebudu disponovat UHD TV), a HD filMy zase taK DLOUHO NETRVAJÍ PŘESUNOUT, takže to vlastně vychází na stejno - interní či externí...
Ale asi použiju interní, abych neměl obsazeny oba dva zadní USB 3.0 (USB flash na picons , plugins atd + HDD) a mohl k tomu internímu tu a tam někdy přidat i další externí HDD.

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2017 - 6:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1693
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 96 krát
Je to jenom o tom si odpovědět pár otázek. Pak je to jen o ceně. Někdo si koupí switch aby nečekal. Druhý si radši koupí větší disk aby bylo víc místa a nemusel mazat. Někdo je zvyklej disk přenášet a třeba chce i pěknou krabičku. Jinej si radši koupí jenom box ,aby mohl disk v budoucnu vyměnit za větší, nebo mít možnost používat ho jako inetrní. Možností je víc a je na každém jak se rozhodne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2017 - 11:06 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 04.Březen 2011 - 0:02
Příspěvky: 394
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 47 krát
interní je dobrá volba, u Vu+ sola4k jen dáš interní hdd 2,5 do zezadu vysunovacího interního šuflíčku, přichytíš 4 šroubky, zastrčíš, v boxu naformátuješ a máš hdd připraven k použití.

_________________
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2-VTI 13.0.12,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 13.0.12, VU+ solo2, (VTI 13.0.12),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 9:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2017 - 18:45
Příspěvky: 117
satelitni prijimac: VU+ Solo 4k
Poděkováno: 4 krát
Ahoj, asi mi odešel interní disk. Chci koupit nový - jaké jsou na něj požadavky a omezení ? Jasná je velikost: 2.5 '. Jaké rozhraní ? M.2 SATA, SATA 3Gb/s, SATA 6Gb/s ? Nějaké omezení na kapacitu ? Rychlost otáčení stačí 5400 ? Rychlost čtení stačí 200 MB/s nebo je lepší 500 ? Rychlost zápisu 200, 400, 500 MB/s ? Trim ?
Díky.

_________________
VU+ Solo 4k, OpenPLi 6.2, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 10:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 05.Duben 2007 - 9:32
Příspěvky: 1960
satelitni prijimac: Samé VU+ a DM
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 92 krát
Mila_s napsal:
Ahoj, asi mi odešel interní disk. Chci koupit nový - jaké jsou na něj požadavky a omezení ? Jasná je velikost: 2.5 '. Jaké rozhraní ? M.2 SATA, SATA 3Gb/s, SATA 6Gb/s ? Nějaké omezení na kapacitu ? Rychlost otáčení stačí 5400 ? Rychlost čtení stačí 200 MB/s nebo je lepší 500 ? Rychlost zápisu 200, 400, 500 MB/s ? Trim ?
Díky.

Isiel by som do SSD, mnou preferovana znacka je Samsung, rozhranie SATAIII - 6GB a jeho kapacita podla toho v akej forme sa citi tvoja penazenka.

_________________
Nosce te ipsum.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 12:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4928
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 20 krát
Moje řeč, klidně něco takového:
https://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo- ... sEQAvD_BwE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 12:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4034
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 210 krát
Poděkováno: 260 krát
Pri disku do stb by som sa zaujimal skor o kapacitu nez o rychlost. Kazdy dnes predavany disk je podstatne rychlejsi, nez potrebujes.
Pre dane pouzitie vyhodou ssd je nizsia spotreba a absolutna nehlucnost. Cena a kapacita mechanickeho disku je dovod, preco sa tie disky este vyrabaju a predavaju. Kupa SSD znamena, ze za cenu 2TB disku dostanes 256 GB disk.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 13:19 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1394
Poděkoval: 98 krát
Poděkováno: 247 krát
Mila_s napsal:
Ahoj, asi mi odešel interní disk. Chci koupit nový - jaké jsou na něj požadavky a omezení ? Jasná je velikost: 2.5 '. Jaké rozhraní ? M.2 SATA, SATA 3Gb/s, SATA 6Gb/s ? Nějaké omezení na kapacitu ? Rychlost otáčení stačí 5400 ? Rychlost čtení stačí 200 MB/s nebo je lepší 500 ? Rychlost zápisu 200, 400, 500 MB/s ? Trim ?
Díky.
SSD má proti klasickému plotnovému výhodu v nižší spotřebě a nemusí se roztáčet před použitím. Cena je proti klasice vyšší. Nevýhoda je v omezeném počtu přepisů, což ale při běžném používání je mnoho let provozu.
Co se týká rychlosti čtení a zápisu nepleť si teoreticky dosažitelné hodnoty dané zejména rozhraním, přes které je disk připojený s reálně dosahovanými. Ty jsou u plotnových omezeny zejména schopností hlaviček na plotny zapsat nebo číst (to znamená i závislost, zda se píše vně a nebo uvnitř plotny). U SSD je to obvykle dáno řadičem v disku a schopností systému (ovladače) využít takový disk.
V reálném provozu při nahrávání a přehrávání nahrávek při správném použití nezaznamenáš nějaké rozdíly, zda máš uvnitř klasický HDD nebo SSD snad s výjimkou hlučnějších HDD. Zaznamenatelný rozdíl je pouze v případě maximálního využití, což může nastat například při kopírování na disk nebo z disku po síti (ta ale musí být v tom případě 1Gb, abys to využil).
Rozhodnutí je tedy na tobě, jde o to kolik do toho chceš dát peněz, jakým způsobem bude disk provozován a také do jakého stroje to chceš, zda bude umět využít rychlejší SSD.
Já bych pro použití v PC volil SSD minimálně jako systémový, do receiveru (SATu) již to není tak jednoznačné. Tam je spíš rozhodující, aby to byl disk pro použití s médii a pro použití 7x24 s delší zárukou. Dobrou zkušenost mám s WD. U SSD mám odzkoušené již zde zmíněné Samsungy nebo Kingston HyperX.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 18:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2017 - 18:45
Příspěvky: 117
satelitni prijimac: VU+ Solo 4k
Poděkováno: 4 krát
Hlučnost interního HDD mne vůbec netrápila, byla nižší než větrák v boxu (VU+ Solo 4k). Kapacita je důležitější. SSD tedy zavrhuji.
1 GB síť mám (notebook, router - oba to podporují). Kopírování filmů po síti dělám často.

Když tedy koukám např. na czc.cz, tak při zaškrtnutí 24x7 mi vychází jako vhodný: WD Scorpio AV-25 - 1TB, 2.5" pevný disk pro použití v AV zařízeních, kapacita 1 TB, otáčky 5400 /min, buffer 16 MB, přístupová doba 3.5 ms, rozhraní SATA/300. Záruka 3 roky.
Souhlas ?

_________________
VU+ Solo 4k, OpenPLi 6.2, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 18:25 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1394
Poděkoval: 98 krát
Poděkováno: 247 krát
Já osobně bych do něj klidně šel.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 18:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2978
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 613 krát
:) Stejně jako kolega vtronik považuju použití SSD za jakousik "rozežranost" - prostě jakýkoliv mnohem levnější HDD ti poslouží zcela stejně. Nějakou "nižší spotřebu" SSD bych rozhodně neřešil , stejně jako "jeho roztáčení" - to je přijímači vcelku jedno. Naopak by mne strašil ten omezený počet přepisů (nemám SSD , tak nemluvím ze zkušenosti) - ono těch deklarovanách 3000 přepisů jednotlivých buněk může být na některých částech celkem rychle dosažen..
Takže za mne rozhodně min. 1TB HDD Sata ať už externě či interně...
Teď nabírám první zkušenosti ze síťovým diskem WD MY Book Live 2TB (koupený za pakatel 1200,-kč) a i toto řešení zatím můžu jen doporučit - přístup ze všech zařízení v síti... :)

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 18:37 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2978
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 613 krát
Mila_s napsal:
Hlučnost interního HDD mne vůbec netrápila, byla nižší než větrák v boxu (VU+ Solo 4k). ....

:D Nedá mi to, musím podrýpnout :ROFL: Chtěl bych vidět tižší HDD než neexistující větrák v boxu Vu+solo 4K \:D/ \:D/

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2018 - 19:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2017 - 18:45
Příspěvky: 117
satelitni prijimac: VU+ Solo 4k
Poděkováno: 4 krát
WD Scorpio AV-25 - 1TB - objednán.

havana napsal:
:D Nedá mi to, musím podrýpnout :ROFL: Chtěl bych vidět tižší HDD než neexistující větrák v boxu Vu+solo 4K \:D/ \:D/


Tos mne nachytal :( Ten hluk tedy byl od HD ... a to i když už byl v poruše :(

_________________
VU+ Solo 4k, OpenPLi 6.2, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk