e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Červenec 2018 - 20:57

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ DUO . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 131 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2012 - 3:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 27.Listopad 2008 - 3:03
Příspěvky: 14
Poděkoval: 1 krát
Nazdar ludia,

VU+ DUO mi nechce nabootovat, po zap. svieti len cervena LED, na displeji nist...
Skusal som nahrat FW aj samotny bootloader z FAT32 flashky, skusal som vsetky 3 USB porty, odpojil som HDD, koaxy, ETH, HDMI, ale bez uspechu. Tak som ho pripojil na konzolu a tu je vypis:

BCM73350010
012
Shmoo Version=1.9

MEMC-00000000

A dalej sa to nepohne. Nechcem sa blamovat zbytocnou reklamaciou, ak sa tomu da nejak pomoct.


Vopred diky za akukolvek radu :thankyou:

_________________
VU+ SOLO2: VTI 6.0.1, OSCam 1.20
Maximum E-85 multifocus + 4x LNB Smart TTG Twin 0,1dB Titanium Edition, ZyZEL NSA-310 + 3TB HDD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2012 - 7:53 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2010 - 21:36
Příspěvky: 772
satelitni prijimac: X-trend ET 4x00
Reklamácia nebude zbytočná.

_________________
X-trend ET 4x00, OpenATV a iné, Anysee DVBS2+ USB tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2012 - 21:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 07.Březen 2010 - 12:02
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo
ahoj
mam taky podobný problém...
asi před měsícem jsem si nainstaloval na usb meoboot,a do flash vuduo BH 1.7.3. Po nějaké době mi přestaly fungovat image nainstalované v meobootu,a dnes jsem nakonec zjistil že už nemužu najet ani na BH což je ve flashi přijímače. Při pokusu nabootovat,do některého z šesti image kterých tam mam funguje už jen jeden na usb a na ostatních nabýha pouze bootovací obrazovka a zůstane to tak,jako kdyby zamrzl. Mate někdo s takovým problémem zkušenosti?

_________________
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2012 - 14:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Srpen 2011 - 20:09
Příspěvky: 2
Čafte, no a mám ten istý problém.Ani rana, len červená led. Ale ja už som po záruke. Neviem čo objednať, základnú dosku, ale to môže byť v psu? Kde bol problém v tvojom prípade?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2012 - 14:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 07.Březen 2010 - 12:02
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo
diana15 napsal:
Čafte, no a mám ten istý problém.Ani rana, len červená led. Ale ja už som po záruke. Neviem čo objednať, základnú dosku, ale to môže byť v psu? Kde bol problém v tvojom prípade?


musel jsem tam hodit znovu všechny image,ale ješte předtím jsem tam nahral nový DUO Boot loader(duo_cfe_3_0_usb.zip).
Stáhni si to třeba Tady a pak to tam hoď z flešky přes některý usb vstup vzadu. Mě to od té doby fakčí,doufám že to bylo tím .....

_________________
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2012 - 14:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1167
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 2 krát
How To Update Bootloader on Vu+DUO

** Brief explanation of DUO's bootloader update **

1. Unzip the duo_cfe_3_0_usb.zip to USB stick.(There should be /vuplus/duo/cfe_cfe_auto.bin)
2. Insert USB stick into the USB port of duo and power on the box.
3. It takes just a few secs to update.
4. If Duo displays the message "Finished..reboot", remove the USB stick and restart box.
5. To update 6.0 image, you should delete the cfe_cfe_auto.bin at /vuplus/duo in USB stick once bootloader update is finished.


Kód:
Rev. 3.0

 - Increase the update usb file size to 128M Bytes
 - Change the flash memory map(kernel size : 4M, /boot : 2M)

http://www.universolinux.com/Archivos/S ... _0_usb.zip
or:
http://mirmar.zavada.net/duo_cfe_3_0_usb.zip

http://www.universolinux.com/Archivos/Software/Vu+/Duo/

http://77.164.130.54:9191/downloads/images/VU+/DUO/

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2012 - 17:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Říjen 2007 - 11:13
Příspěvky: 27
Místo/Bydliště: Poprad
na VU SOLO pomohol iba JTAG, tiež svietila červená dióda.urobili mi to v ABCOM

_________________
VU+ DUO VTI , az box hd elite


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 07.Červenec 2012 - 19:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Prosinec 2008 - 14:58
Příspěvky: 14
MBross napsal:
Nazdar ludia,

VU+ DUO mi nechce nabootovat, po zap. svieti len cervena LED, na displeji nist...
Skusal som nahrat FW aj samotny bootloader z FAT32 flashky, skusal som vsetky 3 USB porty, odpojil som HDD, koaxy, ETH, HDMI, ale bez uspechu. Tak som ho pripojil na konzolu a tu je vypis:

BCM73350010
012
Shmoo Version=1.9

MEMC-00000000

A dalej sa to nepohne. Nechcem sa blamovat zbytocnou reklamaciou, ak sa tomu da nejak pomoct.


Vopred diky za akukolvek radu :thankyou:


Podobný problém se řeší zde :
http://forum.dvhk.pl/showthread.php?t=439433&page=4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2012 - 13:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Srpen 2011 - 20:09
Příspěvky: 2
kispicer napsal:
diana15 napsal:
Čafte, no a mám ten istý problém.Ani rana, len červená led. Ale ja už som po záruke. Neviem čo objednať, základnú dosku, ale to môže byť v psu? Kde bol problém v tvojom prípade?


musel jsem tam hodit znovu všechny image,ale ješte předtím jsem tam nahral nový DUO Boot loader(duo_cfe_3_0_usb.zip).
Stáhni si to třeba Tady a pak to tam hoď z flešky přes některý usb vstup vzadu. Mě to od té doby fakčí,doufám že to bylo tím .....


Lenže mne to USB vôbec nenačítava, USB ani neblikne, proste celý box je mŕtvy, okrem tej LED svieti ešte súčasne zelená aj oranžová na pripojení LAN.A to je tak všetko.Keď to zapnem, za chvíľu je z toho piecka, ani ventilátor netočí.Skúsim sa nakontaktovať na AB com, či by sa mi na to nepozreli, ale obávam sa, že oprava vyjde drahšie ako nový...smola.Ďakujem za reakciu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2012 - 13:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9167
Poděkoval: 51 krát
Poděkováno: 121 krát
Nehadaj z gule,daj do servisu zisti sa co to je kolko to stoji a rozhodnes sa.Takto je to len hadanie ............
Nehovoriac o tom, ze ked to stale zapinas a este aj pises ako sa to hreje,si mohol odpalit viac ako v skutocnosti bolo...

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2012 - 16:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9385
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 114 krát
Pro ty, co nejsou registrovaní, sem přidávám příspěvek od autora s nickem webkurier z polského fóra, na které tu dal odkaz Lom: http://forum.dvhk.pl/showpost.php?p=433 ... stcount=66
originální text:
Objawy: VU+ Duo po głębokim czuwaniu, lub po przerwie w zasilaniu nie chce się uruchomić. Cały czas świeci czerwona dioda, odbiornik nie reaguje na pilota.

Możliwa przyczyna: uszkodzony kondensator C807, odpowiedzialny za stabilizację napięcia trybu deeb standby.

Naprawa: zdejmujemy pokrywę obudowy, odkręcamy płytę główną i wymieniamy kondensator C807, zakreślony na zdjęciu kolorem czerwonym.
Oryginalny kondensator o poj. 220 uF/16 V, lepiej zamienić na 330uF/16V pamiętając przy lutowaniu o zachowaniu odpowiedniej polaryzacji, oraz o tym, że powinien być dobrej jakości - japońskie, koreańskie. Raczej unikać produkcji chińskich

překlad:
Symptomy: VU + Duo se po hlubokém spánku nebo po výpadku proudu nespustí. Stále svítí červená LED, přijímač nereaguje na dálkové ovládání.

Možná příčina: Vadný kondenzátor C807, který je zodpovědný za stabilizaci napětí v režimu hlubokého spánku.

Oprava: Sundejte kryt, odšroubujte základní desku a nahraďte kondenzátor C807, na obrázku je označený červeným kroužkem.
Původní kapacita kondenzátoru je 220 uF/16 V, je lepší ho nahradit 330uF/16V. Při pájení nezapomeňte na správnou polaritu a taky že by měl být dobré kvality - japonský nebo korejský. Raději se vyhněte čínské produkci.

Příloha:
e6bfc9e91acb45c5.jpg


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2013 - 12:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Prosinec 2012 - 16:48
Příspěvky: 7
Jaký kondezátor z GME ? 330μF/16V sem našel od firmy Jamicon , ale ta údajně nepatří mezi kvalitní firmy.
Kód:
http://www.gme.cz/ce-330u-16vt-jam-tk-8x11-5-rm3-5-bulk-p123-853


Kvalitní je údajně Nippon , ale ten je zase moc rozměrově velký
Kód:
http://www.gme.cz/ce-330u-100vit-nip-lxv-16x30-rm5-p123-726


Kamarád našel doma od Nippon 470μF/16V , ten se nedá použít ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2013 - 15:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Červen 2007 - 14:03
Příspěvky: 32
Poděkováno: 1 krát
Ano, dá se použít.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 03.Srpen 2013 - 17:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Březen 2011 - 11:52
Příspěvky: 71
Poděkováno: 26 krát
Měl jsem stejný problém a výměna kondezátoru pomohla, dal jsem tam nějaký kvalitnější 330μF/50 V, je sice větší, ale místa je tam dost. Ani základní desku jsem nevyndával, pájel jsem to na ustřižené nožičky původního kondenzátoru. Samozřejmě to chce mikropáječku, aby se ty nožičky příliš neohřály a nevyjely:-) Ocínovat a je to hned. Jsem jen zvědav, kdy se projeví ty "kvalitní" původní součástky zase a odejde něco jiného.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 22:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Březen 2007 - 16:42
Příspěvky: 55
Místo/Bydliště: TT
Zdravím všetkých.Po včerajšej búrke mám podobný problém iba že na displeji svieti VU zacne bootovat naskočí bootlogo začne sa točit spiner a tam skončí stále stojí v jednom bode ,nepomáha ani preinštalácia akéhokolvek image.Myslíte že to bude na servis?Ďakujem za rady :poklona:

_________________
VU+DUO,500 GB HDD,VTI 6.0.5
IP BOX4OOS,Neumo 2.13.6.slon7.HDD 160GB
HD Box 9105+,sietovy HDD 1TB
Ariva 202E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 23:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9385
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 114 krát
Včera jsem se s restartem DUA něco natrápil. Bylo to až na 4. pokus a nechal jsem ho vypnuté aspoň 30 min. Už jsem myslel, že bude muset do servisu. Je ale pravda, že jsem měl doma 29 st. Napřed nevidělo USB, pak to zamrzlo na bootovací obrazovce a nápisu "Vu DUO" na LCD, no a pak zase se zdálo že je vše OK (reagovalo na DO, přepínalo kanály atd. - aspoň podle displeje), ale na TV byl text "No signal" prostě nejel HDMI výstup. Až na 4. pokus se chytlo. Tohle mi zatím nikdy neprovedlo a věřím, že to bylo jen tím vedrem.

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Naposledy upravil(a) toprun dne 10.Srpen 2013 - 23:29, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 23:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 18:07
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
stupel2 A skúsil si Vučko nahradiť aj niečim iným (možno je problém s LBN..)

_________________
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2013 - 17:20 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Září 2007 - 0:24
Příspěvky: 468
toprun napsal:
no a pak zase se zdálo že je vše OK (reagovalo na DO, přepínalo kanály atd. - aspoň podle displeje), ale na TV byl text "No signal" prostě nejel HDMI výstup. Tohle mi zatím nikdy neprovedlo a věřím, že to bylo jen tím vedrem.


To iste, pomohol až 3 restart.(natrvrdo vypinačom)

_________________
VU+UNO 4K - VTI 13.0.9
VU SOLO SE,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2013 - 1:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9385
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 114 krát
Tak to vypadá, že se dopoledne budu muset podívat na stav kondíků. Už mi DUO nechce najet. Na TV "Booting...". Ale OScam jede a to je vše. Pře FTP se přitom do boxu nedostanu a Webif taky nefachá. Nechápu. Ach jo.

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ DUO nebootuje
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2013 - 19:46 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Duben 2010 - 13:57
Příspěvky: 474
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Hmm, tak sa zda ze tieto prjimace budu mat asi nejaky HW problem.

Me skoncila v marci akurat zaruka.
Najskor sa mi zdalo, ze v priebehu tyzdna sa mi asi 2x nahodne restartoval, nasledkom coho ostal bezat.

Myslel som, ze problemom je softver a tak som si povedal, ze cez vikend to preinstalujem.
Ale nemal som cas.
Nasledne dnes sa restarotval a pri restartoch sa zacyklil.

Takze som sa rozhodol vypojit prijimac, dal som USP FLASH a idem reinstalovat.
Ale ani po hodine nenapisal FINISH remove USB, takze zamrzol a po vypnuti svieti uz len cervena LED a flash neberie.

Otazka je co dalej.

Podla toho co citam mate rovnake problemy.
Ako ste to teda vyriesili?

Nasiel som doma stary kondenzator 470uF / 16V prilozil som ho na niesto, ktore je oznacene na manuale od poliakov a cuduj sa svetu bootoje :)

_________________
VU + DUO -> Dream Elite BH 2.0.2 ver. C
FERGUSON ARIVA 200 HD -> A200_v2.15B5_patch
SKYLINK CW V5 -> 0D03
SKYLINK vymena ICE -> 0D96
CSLINK CW V6 -> 0D0F


Naposledy upravil(a) palces dne 25.Srpen 2013 - 20:42, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 131 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: dreamnight, vincek a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk