e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Listopad 2018 - 1:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ DUO . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2017 - 4:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Leden 2015 - 22:42
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: Hdbox 9105+
Cawte,tiež mám ten problém.Vu sólo se v2 si přepne samo od seba,niekedy info naběhne.Přijímač mám úplně nový s openAtv6.1 .Našiel niekto už nějaké riešenie?Zvazujem že to vrátím,nemám chuť laborovat po nociach...

_________________
Hdbox 9105+, Xtrend 4000


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 10:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 26
Mám dva kamarády s Vu+ SOLO SE V2,

- jeden si ho pořídil 11.2016 - dal jsem mu tam VTI v9.0.2
verze .....: 2016-01-20-vti-master
verze image: Release 9.0.2 2016-01-21
Verze jádra: 3.13.5
Drivers ...: 3.13.5-20151201.r0
NEMÁ popisované problémy

- druhý si ho pořídil 3.2017 - dal jsem mu tam VTI v11.0.1
verze .....: 2017-02-27-vti-master
verze image: Release 11.0.1 1201-61-22
Verze jádra: 3.13.5
Drivers ...: 3.13.5-20161228.r0
MÁ problémy: samovolné přepnutí programu nebo přidání hlasitosti (toho jsem byl svědkem)

Takže někdo z vás, co má problém - skuste si nainstalovat VTI v9.0.2 - já se k tomu teď nedostanu.

Petr


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2017 - 16:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Srpen 2010 - 17:23
Příspěvky: 190
Problém je v prijímači DO a rušia to niektoré plazmy. Prelep si senzor na prednom panely čiernou elektrikárskou páskou a pripoj si externý senzor DO.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2018 - 12:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Červen 2017 - 15:40
Příspěvky: 3
Zkusil jsem a nepomohlo. Ani jsem tomu moc nevěřil, protože mi to blbne i když je plazma vypnutá


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 16.Červenec 2018 - 14:59 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Červen 2015 - 10:08
Příspěvky: 316
Poděkováno: 50 krát
Kazdy sa ti na instalovanie vti 9 vykaka :-D odzalohuj image kamosa ktoremu to ide a nahraj do boxu ktory blbne a porovnaj si ak nepomoze holt skusaj cosi ine lebo imagom to nebude... A dost silno pochybujem ze to je v image 9.0 skor mozno nejaky doplnok alebo chyba DO

_________________
[-X


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2018 - 10:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Duben 2010 - 15:32
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Čo tak skúsiť zmenu systémového kódu DO?
Kód:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/ako-naprogramovat-novy-model-dia-koveho-ovladania-od-vu-pre-ovladanie-tv

Na spodku článku modré nadpisy "Zmena systémového kódu" a "Zmena kódu Vu + STB"


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2018 - 19:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Březen 2009 - 22:02
Příspěvky: 38
satelitni prijimac: VU+ UNO 4KSE, VU+ ZERO4K
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 11 krát
Zdravím.
Tento problém jsem zažil u kamaráda taky.Po dlouhém bádání zjištěna příčina ....asi metr od přijímače běžel router se zapnutou WiFi....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2018 - 21:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Květen 2008 - 12:00
Příspěvky: 504
Poděkováno: 5 krát
Vlastimilek napsal:
Zdravím.
Tento problém jsem zažil u kamaráda taky.Po dlouhém bádání zjištěna příčina ....asi metr od přijímače běžel router se zapnutou WiFi....



... podľa môjho skromného názoru je to somarina.... :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 23.Červenec 2018 - 22:50 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2009 - 16:19
Příspěvky: 562
Místo/Bydliště: Pod strechou
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 18 krát
Zmen si ten systemovy kod DO,nerobi to ani wifina,ani image,ani nic podobne.
Robi to nahryznute "jablko".
Alebo ked pozeras telku,nehraj sa s mobilom a daj mu letiskovy rezim :D
:poklona:

_________________
BOX1 : Dočasný dedko VU+Duo...2x DVBS2 Tuner...OpenPli 6.2...2TB HDD...Oscam r114XX
BOX2 : AB600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2018 - 9:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Duben 2010 - 15:32
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
milius napsal:
Robi to nahryznute "jablko".

No teda, ja vôbec nie som nahryznutý, a obviňovať ma, že robím ... :D
Ale návod, ktorý som mu dal o 3 príspevky vyššie funguje.
Ja som mal problém, že DO satelitu mi zapínalo MMC prehrávač. Táto zmena kódu pomohla.

Problém môže robiť napr. aj "správne" naladený led pásik nalepený na TV ako náhrada ambilight, alebo 1000 iných blikadiel. Aj v tom wifi routri môže byť vo vnútri červená ledka. Všetko obaliť do alobalu a postupne odhaliť príčinu. Alebo zmeniť kód DO.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2018 - 12:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2009 - 16:19
Příspěvky: 562
Místo/Bydliště: Pod strechou
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 18 krát
Ved preto pisem ze nech si zmeni ten tebou popisovany kod DO,alebo nech vymeni ten drahy mobilny iphone DO za android.
Nic proti tebe jablko1 :D

_________________
BOX1 : Dočasný dedko VU+Duo...2x DVBS2 Tuner...OpenPli 6.2...2TB HDD...Oscam r114XX
BOX2 : AB600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2018 - 21:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červen 2011 - 15:00
Příspěvky: 44
satelitni prijimac: VU Solo SE, VU UNO4K SE
Místo/Bydliště: CA
Poděkováno: 1 krát
milius napsal:
Ved preto pisem ze nech si zmeni ten tebou popisovany kod DO,alebo nech vymeni ten drahy mobilny iphone DO za android.
Nic proti tebe jablko1 :D

Problém je v tom, že príjmač zopakuje posledný príkaz z diaľkového ovládača - čiže posledné stlačené tlačítko.....
Ale bez toho, aby diaľkové vysielalo...... a udeje sa to aj vtedy, keď zakryjem čelný panel príjmača. Wifinu mám vypnutú, PC sieť odpojenú. Robí to od nova. Deje sa tak pri všetkých nainštalovaných Sw a doteraz pri všetkých verziach....
Niekedy sa to udeje po pár sekundách, niekedy po hodine.... Je to dosť nepríjemné. Mám v príjmači tuner Dual DVBS2.
Nemám doma žiadne ohryzené ovocie...
Pritom všetkom Ledka na paneli satelitu blikne, ako keby príjmala signál.... Kód DO som menil, externý príjmač DO skúšal, čelný panel zakrýval... nepomohlo nič. Momentálne som poslal príjmač na reklamáciu.
Príde mi to ako vadný obvod DO v satelitnom príjmači


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 21.Říjen 2018 - 22:29 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2009 - 16:19
Příspěvky: 562
Místo/Bydliště: Pod strechou
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 18 krát
Pokial si ho uz poslal,coskoro dostanes odpoved,este mozno stalo za pokus,vyskusat ho na inom tv,doma,pripadne u znameho a podobne,ale kazdopadne,snaha bola,uvidis co sa udeje na reklamacke,drzim palce nech ti to dobre dopadne :poklona:

_________________
BOX1 : Dočasný dedko VU+Duo...2x DVBS2 Tuner...OpenPli 6.2...2TB HDD...Oscam r114XX
BOX2 : AB600 HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2018 - 0:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Červen 2011 - 15:00
Příspěvky: 44
satelitni prijimac: VU Solo SE, VU UNO4K SE
Místo/Bydliště: CA
Poděkováno: 1 krát
milius napsal:
Pokial si ho uz poslal,coskoro dostanes odpoved,este mozno stalo za pokus,vyskusat ho na inom tv,doma,pripadne u znameho a podobne,ale kazdopadne,snaha bola,uvidis co sa udeje na reklamacke,drzim palce nech ti to dobre dopadne :poklona:

Vďaka.
HDMI CEC som vypol.... takže TV by to nemal nijako ovplyvniť.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2018 - 8:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Říjen 2011 - 12:53
Příspěvky: 173
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
....ja mám s týmto prijímačom problém v zamŕzaní cam-ov. Najskôr bol naištalovaný cccam, ten sa musel po zamrznutí reštartnúť. Teraz som dal posledný oscam a po určitej dobe aj ten zamrzne počas sledovania. Uvedené začalo robiť po výmene routera, môže to mať súvis, alebo bude chyba niekde inde ?
Image VTi 13.0.12


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2018 - 9:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2017 - 23:52
Příspěvky: 69
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 6 krát
je to sice na hadani s kristlalove koule a ta moje rika, chyba je mezi klavesnici a zidli.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 25.Říjen 2018 - 9:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Červen 2017 - 15:40
Příspěvky: 3
lubo_1 napsal:
milius napsal:
Ved preto pisem ze nech si zmeni ten tebou popisovany kod DO,alebo nech vymeni ten drahy mobilny iphone DO za android.
Nic proti tebe jablko1 :D

Problém je v tom, že príjmač zopakuje posledný príkaz z diaľkového ovládača - čiže posledné stlačené tlačítko.....
Ale bez toho, aby diaľkové vysielalo...... a udeje sa to aj vtedy, keď zakryjem čelný panel príjmača. Wifinu mám vypnutú, PC sieť odpojenú. Robí to od nova. Deje sa tak pri všetkých nainštalovaných Sw a doteraz pri všetkých verziach....
Niekedy sa to udeje po pár sekundách, niekedy po hodine.... Je to dosť nepríjemné. Mám v príjmači tuner Dual DVBS2.
Nemám doma žiadne ohryzené ovocie...
Pritom všetkom Ledka na paneli satelitu blikne, ako keby príjmala signál.... Kód DO som menil, externý príjmač DO skúšal, čelný panel zakrýval... nepomohlo nič. Momentálne som poslal príjmač na reklamáciu.
Príde mi to ako vadný obvod DO v satelitnom príjmači

Mám naprosto stejnou zkušenost, dej prosím vědět jak reklamace dopadla.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam zapíná
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2018 - 19:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Listopad 2012 - 20:57
Příspěvky: 29
Ahoj,
nechci zakládat další téma neboť mám podobný problém.
Mě se zase cca jednou měsíčně sám od sebe přijímač (VU solo SE v2) zapíná. Je to časově někdy od cca 21:30...??
Jelikož je k němu připojen monitor, tak se rozsvítí celá místnost a hraje si až do rána.
Na reklamaci to nebude, neboť porucha, co se objeví jednou měsíčně, není dle mě diagnostikovatelná.

Zatím zkouším výše popsané postupy, ale s měsíční periodou to bude na dlouho.
Můžete poradit zatím nějaký plugin, co by třeba při zapnutí nahodil potvrzovací hlášku a pokud by se nepotvrdila, tak by se vypnul. Aneb něco podobného jako "Elektro Power", ale ten funguje jen po restartu nebo odpojení od elektrické sítě.

Díky moc


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 8:09 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Červen 2015 - 10:08
Příspěvky: 316
Poděkováno: 50 krát
Prijmac sa sam nepusta pre pana. Pustenie mas niekde nastavene resp to robi nejaky plugin a kedze sa do toho nevyznas tak si to bud daj niekomu pozriet alebo to cele preinstaluj cistym image co pre teba bude jednoduchsia cesta.

Ps: nechapem na co si kupujete linux ked nemate sajn o OS.

_________________
[-X


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU solo SE v2 sa sam prepina
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2018 - 12:03 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Září 2007 - 0:24
Příspěvky: 439
To tvoja posledna veta mi začina niekoho pripominať.

_________________
VU+UNO 4K - VTI 13.0.9
VU SOLO SE,


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk