e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 29.Březen 2020 - 20:11

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 133 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 17:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Zmizelý internetový prohlížeč.
Dobrý večer pánové,
předem díky za vaše rady s přístrojem Vu+uno.
Zřejmě nějakým nedopatřením nám zmizel z přístroje ze seznamu zásuvných modulů internetový prohlížeč Opera browser.
Nevíte prosím někdo, kde ho můžeme nalézt nebo, odkud ho máme znovu stáhnout?
Nebo zda to nemůže být chyba některým ccamem nebo oscamem?
Díky moc. Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 17:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2011 - 22:03
Příspěvky: 228
satelitni prijimac: VU+SOLO4K, VU+ UNO
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 19 krát
To není chyba ani nedopatření. V posledních imagích už není Opera součástí a není ani podporována.

_________________
Vu+Solo 4K, VU+UNO, (VTI v14.0.2, skin MyMetrixFHD vlastní výroby, OScam 11505, karta-SKYLINK ICE v režimu IRDETO)
parabola 90, Twin LNB, motor-Digipower SG-2100, TV-LED LG 42" 42LE4500.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 18:21 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 10.Listopad 2007 - 14:49
Příspěvky: 464
satelitni prijimac: VU+UNO4K
Místo/Bydliště: Na doloch
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
A nemá to nič spoločné s cccamom či oscamom.

_________________
VU+UNO 4K, VU+ZERO


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 18:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý večer,
díky moc to jsem netušila.
Dá se tam tedy odněkud stáhnout nebo nainstalovat nějaký jiný internetový prohlížeč, který bude fungovat? Díky Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 18:29 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 10.Listopad 2007 - 14:49
Příspěvky: 464
satelitni prijimac: VU+UNO4K
Místo/Bydliště: Na doloch
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
Neviem aký image používaš. Ja mam blackhole a z feeds plugis je možnosť operu nainštalovať.

_________________
VU+UNO 4K, VU+ZERO


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2016 - 18:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý večer,
my používáme Image VTI 5.0.0. je z roku 2012. Prohlížeč Opera Browser tam předtím byl i fungoval, ale nyní už ho nemůžeme nikde najít. Rádi by jsme tam nějaký prohlížeč měli, ale nevíme jak a kde ho najít? Díky Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2016 - 16:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Srpen 2011 - 15:34
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: VU+ duo
Opera Browser je soucasti HbbTV, takze staci znovu nainstalovat HbbTV.
Je sice primitivni, ale treba na cteni idnes (mobilni verze) dostacujici i na starem VU+duo.

_________________
VU+Duo, Skylink ICE, Scam3.59, Hdd 1TB intern, Wlan-USB, Vti 9.0.2 EMC 4.0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2016 - 16:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 10.Listopad 2007 - 14:49
Příspěvky: 464
satelitni prijimac: VU+UNO4K
Místo/Bydliště: Na doloch
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
Snáď by stálo aj za aktualizáciu imge. Dnes je VTI vo verzii 9.0.x

_________________
VU+UNO 4K, VU+ZERO


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2016 - 15:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý den,
díky za tu informaci, HbbTV jsme nainstalovali a prohlížeč je zpátky na místě. Jenom bych se zeptala V tom Opera browser je startovací stránka, která ovšem nejde, zobrazí se akorát bílá plocha a změnit tuto startovací stránku se nám nepodařilo…
Jiný image bychom rádi dali, ovšem pro nás laiky zůstává otázka, které by to mělo být. Jak pročítáme zdejší příspěvky, každý image má nějakou chybu, snad bychom prozatím chtěli zůstat u VTI, nabyli jsme dojmu, že pro začátečníky je asi nejvhodnější. Poraďte, které konkrétně tam máme dát, máme stroj vu uno.
Díky za přízeň Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2016 - 19:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý večer,
dovolte nám ještě několik dotazů.. Dle vašich doporučení jsme pomocí USB stáhli po drobných peripetií úspěšně nové image VTI 9.0.2, vcelku to funguje dobře, jenom nás systém upozorňuje, že Flash paměť má volných pouze 1MB. Poraďte prosím, co s tím a jak lze místo zvětšit, bohužel nevíme jak na to.
Dík za případnou radu Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2016 - 15:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 22.Říjen 2011 - 9:40
Příspěvky: 32
Poděkoval: 3 krát
Potrebujem poradit pri aktualizacii image sa mi zmenila funkcia OK tlacidla na info bar.
Potreboval bubsom to nadstavit ked stlacim tlacidlo OK aby mi zobrazilo playlist.Kde sa to da nadstavit?
DIK

_________________
VU+SoloSEv2 VTI-Team 13.0.1 HDD 1T LAN Skylink ICE Receiver YAMAHA 5.1 Set JAMO LED Monitor BenQ XR3501 Curved 35''
Sekundary:Sat:Golden Media 9060Led TV Technika 50"Skylink Ice


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2016 - 18:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3047
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 622 krát
hankan napsal:
Dobrý večer,
dovolte nám ještě několik dotazů.. Dle vašich doporučení jsme pomocí USB stáhli po drobných peripetií úspěšně nové image VTI 9.0.2, vcelku to funguje dobře, jenom nás systém upozorňuje, že Flash paměť má volných pouze 1MB. Poraďte prosím, co s tím a jak lze místo zvětšit, bohužel nevíme jak na to.
Dík za případnou radu Hanka

To zřejmě máte ještě staré VU+Duo nebo Solo. Zde nezbývá nic jiné než některé plugíny (a samozřejmě všechny picons atd.) přesunout na ext USB (návod je zde uveden) a nebo celkově z přijímače odinstalovat plugíny, které nepoužíváte (XBMC atd.)

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2016 - 21:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Zdravím havana,
návod na rozšíření Flash paměti jsme zde sice našli, nicméně nejsme z toho moc v obraze.. Do una vzadu jsme dali USB stuck 2 GB, který je nyní vidět v informaci o diskových jednotkách, ale je tam uveden samostatně a nevíme, jak to udělat - nastavit, aby se choval, nebo-li zvětšil ten vnitřní Flash, který je v informaci o diskových jednotkách stále samostatně - nyní s volnou kapacitou cca 2 MB. Ještě bych se zeptala, co je to (XBMC atd.), pokusíme se to tedy vymazat, jenom jsem to v pluginech nenašli..
Dík za případnou radu, mějte se fajn Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2016 - 21:38 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1749
Poděkoval: 21 krát
Poděkováno: 103 krát
Chce to být konkrétní a dát odkaz na ten návod a přímo co není jasné. Rozšíření v podstatě funguje tak, že pluginy jsou přesunuty na usb disk a tím se uvolní místo. Jde to udělat automaticky přes plugin a nebo i ručně, ale to už chce mít více znalostí o samotném linuxu.
Rozšíření má význam pouze pokud chcete používat nějaké pluginy. Nevím jestli je to nutnost a co od toho vlastně čekáte. V základu by měl být box plně použitelný i když zbývá málo místa ve flash.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2016 - 0:44 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3047
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 622 krát
:) Že já mám pro ty ženy slabost - při zkoušení jsem si tak rozdrbal přijímač, že to budu hodinu napravovat...
Předně jsem nikdy rozšíření flash na USB nepotřeboval ani u starého VU+Duo, vždy jsem vystačil pouze a jen s vymazáním nepotřebných plugínů a samozřejmě picons + HD Glass16 na ext.USB - možnost rozšířit jsem vyzkoušel až dnes, takže nemám v tom až tolik zkušeností.
Velmi elegantní je použití Flash Expander - je dobré ho nainstalovat do čisté image a následně vše ostatní se už bude ukládat na ext. USB. USB je třeba naformátovat v přijímači na ext.2(3) ve správci zařízení mountnout jako media/usb a po spuštění plugínu se nabídne , kde náhradní flash vzniknout - Pozor, ať neklikneš na HDD - při instalaci by ho pravděpodobně celý smazal - tak jako mi vymazal všechny soubory na mém USB, takže budu hodinu stahovat HDG a všechny picony :D
Tento návod je určen spíše pro uživatele image Black Hole - první možnost "vesmíry" jsou speciálně jen v tomto image. Druhá možnost je použití MeoBoot (MultiBoot) - to existuje i ve VTI.
Zatím to nepopisuju přesněji z jednoho dost podstatného důvodu, všechny tyto možnosti vyžadují naformátování ext. USB na ext.2 nebo ext.3 - staré VU+Duo a předpokládám i Solo mělo někdy problém z takto naformátovaného USB startovat - proto, pokud se s tím nechceš hrát několik nocí a zkoušet jak to funguje, tak to nedoporučuji.
Ještě jednumožnost tam přidává a to rozšíření pomocí SWAP souboru - to nastavení je přímo v image a jde o to, že na mountnutý USB se vytvoří soubor SWAP, kde si mpřijímač ukládá nejrůznější dočasné soubory. V nastaveních bude někde požka "Nastavení SWAP souboru" kde si zvolíš místo, kde bude SWAP soubor vytvořen (opět - nedávat na HDD - disk by se po každém použití roztočil - nižší životnost disku), zvolíš velikost tohoto souboru (stačí 32MB, ale můžeš dát více).
Nekolikrát jsem spomenul termín "Mountnutý ext. USB" - to je připojený ext. USB, takže přijímač o něm ví, má ho pojmenovaný (nejčastěji USB") a toto připojení najdeš v nastaveních pod položkou "správa zařízení". Pokud máš u nej poznámku "nezmapováno" nebo "neznámý" je třeba ho v nastavení připojit (mount)...
Plugíny, které jsi sama nainstalovala a nepotřebuješ je odinstaluješ z přijímače ve "správci Software" (Uninstal), podobně i předinstalované plugíny odebereš ve "Správa rozšíření" - Ale pozor - dej odinstalovat jen ty plugíny o kterých víš co dělají a které nepotřebuješ!!!
Nebo můžeš tyto plugínu ručně smazat přes TC - cesta - usr/lib/enigma2/python/plugins/extensions .
Další úsporu místa dostaneš vymazáním ostatních jazykových verzí z přijímače - VTI myslím tuto možnost má - měla by ti postačit čeština + angličtina...
[-X A hlavně, pokud používáš picony, nebo nedej bůh ještě i HDG bez externího USB, tak se není čemu divit, že máš plnou flash- minimálně ty je třeba přesunout na ext.USB a z vnitřní flash je vymazat..
Co dál - už mne nic nenapadá
Ať se ti to podaří...
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2016 - 19:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý večer,
mnohokrát všem dík za příspěvky a trpělivost, /největší dík havanovi/, pokusíme se s tím nějak poprat a dáme vědět. Musím bohužel konstatovat, že je to vše složitější, než jsem původně myslela. Jenom mě teď napadla otázka, kde vyčíst něco o těch pluginech - myšleno tím, na co který konkrétně vlastně slouží a který případně vymazat?
Mějte se fajn, Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2016 - 20:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3047
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 622 krát
No hlavně jsi ještě nenapsala, zda používáš picony a na kolik družic - ty ti klidně můžu zabírat i více jak 10% flash, a pokud náhodou ještě užíváš skin HD Glass16, tak se není čemu divit...
To je to minimum, co můžeš pro pamět přijímače okamžitě udělat..

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2016 - 22:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Březen 2012 - 19:52
Příspěvky: 20
Dobrý večer,
díky za trpělivost, musí to být pro vás asi očistec mě odpovídat tady…, nicméně zde ve stručnosti náš současný stav… Z una jsme odinstalovali jazykové verze – zbyl pouze AJ a CZ. Dále stroj nabídl možnost odebrat jakési „předinstalované balíčky“, dali jsme ano, cosi to odebralo, ale nevím přesně co. Skyny máme ve stroji pouze 4, používáme VU_HD Series. Picony nepoužíváme a nemáme ve stroji žádné. No stav paměti Flash je nyní 97,5 MB použitých a volných je dle výpisu 15,1 MB. Podařilo s mi nastavit ten SWAP soubor pomocí toho přídaného USB 2 GB, velikost dle vašeho doporučení jsme zvolili 32 MB. Není mi ovšem moc jasné, zda ten SWAP soubor nějak souvisí s tou pamětí Flash? Na ten Flash Expander a MeoBoot si tedy opravdu moc netroufám. Jednu věc bychom nyní ale potřebovali, při předchozím image VTI 5.0.0 jsme měli nainstalovaný jakýsi plugin, který umožňoval krokování motoru a tím přesné doladěn sat. pozice. V novém image 9.0.2 jsme to už bohužel nenašli, tak kdyby někdo věděl, jak na to, bylo by fajn. Jinak ještě asi tolik, stroj je dosud vcelku funkční, máme tam zkusmo asi 8 družic – vše pouze FTA.
Dík za případné rady Hanka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Březen 2016 - 18:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Březen 2009 - 9:51
Příspěvky: 50
satelitni prijimac: Octagon SF918 HD
Poděkoval: 1 krát
Dobrý večer, potreboval by som poradiť. Mám VTI 9.0.2 a setting mám od známeho, ktorý má toroid anténu. Ja mám motor, ale využívam iba Astra 23,5. Pri každom zapnutí sa mi anténa pretáča z pozície 19,2 na 23,5. Znamená to , že motor parkuje na 19,2? Mal som donedávna Octagon 918 a tm som mal iba 23,5 a motor sa nepretáčal.
Vopred ďakujem

_________________
VU+ Zero, Golden Interstar Single, Optibox DM 3800, Emme Esse AL 82 cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Březen 2016 - 18:43 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 10.Listopad 2007 - 14:49
Příspěvky: 464
satelitni prijimac: VU+UNO4K
Místo/Bydliště: Na doloch
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
Nechaj nejaký chanel na 23,5 , potom daj restart enigma.

_________________
VU+UNO 4K, VU+ZERO


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 133 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk