e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Říjen 2018 - 7:45

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Astra 23,5 nejde naladit
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 15:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Říjen 2008 - 0:30
Příspěvky: 2
Zdravím všechny,
dostal jsem starší Arivu 100E + parabolu s monoblokem na Astry, původně před vypnutím cca 3 měsíci vše fungovalo se starší verzí firmware/1.06B7, nyní po přesunutí antény úplně někam jinam o cca 20km jinam a přehrátí na poslední firmware/2.18.B8 + tovární nastavení - staženo přes lan z fergusna - nemohu naladit satelit Astra 3/23,5 , naladím jen Astra 1/19,2 - mám nastaveno Diseq 1.0 a přepínám 1 nebo 2/ zkoušel jsem i obráceně, ale stejné je to stejné.
Vím že už je to starší satelit, že bych měl pořídit novější, ale chci to jen vyzkoušet, případně poté ho vyměním.
Nemůže být chyba ve firmware nebo odešel monoblok po nepoužívání takové doby, případně je špatně nastavená anténa?
Můžete mi případně někdo poradit, předem děkuji.
Ještě zkusím zdali opravdu chytám družice na těch správných podle návodu zde na foru http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=145&t=37296 a dám vědět.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Astra 23,5 nejde naladit
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 19:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3775
Poděkoval: 78 krát
Poděkováno: 312 krát
zkontroluj nastavení kmitočtů oscilátoru v LNB !!! (9750/10600 MHz )

cituji Tě : "přepínám 1 nebo 2/ zkoušel jsem i obráceně, ale stejné je to stejné."

tohle není zcela přesné vyjádření !!! třeba ujasnit !!!

zkus zakrýt rukou jeden nebo druhý ozařovač když přijímáš něco z A19 a pak napiš který to je a jak máš nastavený DiSEgC ? A zda je pravda co píšeš ?!?!?!

:smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Astra 23,5 nejde naladit
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2018 - 19:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:54
Příspěvky: 108
satelitni prijimac: ARIVA 200HD
Místo/Bydliště: JESENIKY
Poděkoval: 1 krát
Špatně nastavená anténa,najdi na střed signál na astru 3a,tak aby jsi měl signál na všechny frek. a samozřejmě hráli programy a pak naladíš astru1.Musíš mít lnb na astru1 s pohledu ze předu na parabolu v pravo.

_________________
(otac.45°E-30°W),ARIVA 200HD,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Astra 23,5 nejde naladit
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2018 - 20:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Říjen 2008 - 0:30
Příspěvky: 2
Takže chyba byla v nastavení paraboly na Astru 3, stačilo trochu pootočit a už to maká, dobrý návod zde na foru i s obrázkem :).
Prvně jsem to dělal sám - proto jsem se netrefil, podruhé ve dvouch a to už se lépe ladí.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Astra 23,5 nejde naladit
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2018 - 9:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 3935
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 204 krát
Poděkováno: 258 krát
Obecne poucenie pre pripady stahovania - nemenit fw, nedavat tovarko a ine kraviny - najprv spravne nastavit antenu. Ak je moznost, otestovat antenu s inym, uz urcite spravne nastavenym prijimacom napriklad pozicanym na pol hodky od suseda. Pripadne ak su pochybnosti prijimac odskusat a nastavit u kamarata na dobre nastavenej antene. Ako namontovat a nasmerovat antenu je tu napisane asi 100x a ide to aj bez specialnych merakov.

Po otazke prvy napad - zle nastavena antena, potom si clovek povie, toto si snad ufacek ustrazil, ved inak by sa nepytal.
Posledna moznost a vobec nie zla je zavolat si niekoho, kto tomu rozumie.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Komunistov a fašistov a iných šíriteľov strachu a nenávisti už bolo dosť. Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk