e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Září 2018 - 8:55

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2015 - 13:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
zdar
nakolko mi nejde preprogramovat DO na TV (Panasonic TH42PZ85E cca 10 rokov stary), tak skusam HDMI-CEC.
tu su moje nastavenia

1/ TV
zistil som ze HDMI CEC sa pri panasonicoch oznacuje VIERA LINK.
mam to na TV nastavene takto:

Hlavne menu:
    Viera LINK - Pristup

po stlacieni napise ze tato funkcionalita nie je podporovana

Menu nastavenia:
  • Nastavenie pre Link - Pristup
  • Viera LINK - Zapnuty
  • Vypnutie cez Link - Nastaveny
  • Zapnutie cez Link - Nastaveny
  • Prenos dat cez Link - Pristup

Pricom Zapnut/Vypnut Link ma len 2 moznosti a to Nastaveny a NIE. Predpokladam ze Nastaveny v tomto pripade znamena ANO :)

2/ XPEED LX3 (settopbox)
Menu / nastavenia / system / rozsirene nastavenia systemu / nastavenie HDMI-CEC
  • Prepnut TV do standby = ano
  • Zobudit TV zo standby = ano
  • Povazovat hlboky spanok za standby = ano
  • Prepinat TV na spravny vstup = ano
  • Pouzivat dialkove TV = nie
  • Zachytavat standby z TV = nie
  • Zachytavat zobudenie z TV = nie
  • Signal zobudenia z TV = ziadost zdroja
  • Pridavat hlasitost = nie
  • Prepnut LX3 do pohotovostneho rezimu = ano
  • LX3 prepnut z pohotovostneho rezimu = nie
  • Minimalny interval posielanie = 2000
  • Sucasna CEC adresa = 1.0.0.0


Funguje mi to nasledovne:
Pri vypnuti LX3 (jeho DO) savypne aj TV. (super)
Pri zapnuti LX3 (jeho DO) sa zapne aj TV - ale VSTUP je nastaveny na DVB a pise ze nema signal.
Ked chcem prepnut TV na iny vstup vidim ze je zapnuty SAT (ale nie je funkcne) tak po opetovnom potvrdeni SAT sa prepne do SAT rezimu vstupu.

Ked zapinam TV (jej dialkovym) tak sa vstup nastavi na ten co bol naposledy a aj funguje.

Vidno ze TV ani nema nejake nastavenie na zmenu VSTUP-u.
Ma niekto Panasonic a pouziva CEC? Funguje mu zapinanie cez CEC spravne?



Jak tato problematika souvisí s Goldeny?
tak ze jeden z pristrojov je lx3 a prave preto ze DO na LX3 nepozna moj panasonic skusam to rozchodit cez CEC

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Naposledy upravil(a) thebeno dne 10.Květen 2015 - 20:01, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2015 - 13:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9117
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 128 krát
Problem je ze nepoznas svoju tv, inak existuje navod a otazka aj softu.Vsetko uz bolo popisane 100x nech sa darí....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2015 - 19:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 173 krát
Poděkováno: 403 krát
Na jednom zahraničním foru jsem našel toto :

After some fighting with the different setup I finally found a configuration that works fine between my Panasonic (Viera Link).
The trick is to properly configure the Panasonic TV setup too.

Power on your TV:
Press Menu
Select Setup -> Viera Link Setup

Quote
Viera Link: ON
Power on Link: OFF
Power off Link: OFF
Intelligent auto-standby: ON

Remark: if you don't disable those two options, your TV turns on but doesn't switch to the right entry, except if you disable the HDMI-CEC on your STB. So when HDMI-CEC is active for all connected device, I am pretty sure that it is better to turn them off.

Go now on your favorite STB running Egami.

Press Menu -> Setup -> System -> HDMI CEC

Quote
Enabled -> Yes
Put TV in standby -> Yes
Wakeup TV from standby -> Yes
Regard deep standby as standby -> no
Switch TV to correct input -> Yes
Use TV remote control -> no
Handle standby from TV -> Yes
Handle wakeup from TV -> Yes
Wakeup signal from TV -> For all activities
Forward volume key -> No
Put your STB in standby -> Yes
Wake your STB from standby -> Yes
Minimum send interval -> Disabled

Panasonic nemám nemohu vyzkoušet

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP3, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2015 - 20:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Duben 2015 - 9:45
Příspěvky: 209
Poděkováno: 11 krát
Mám dvojročný tv panasonik a hdmi cec funguje ako píšeš.
Sat mám dm 800se
Pri zapnutí diaľkovým od TV mi zapne aj sat. Pri vypnutí TV mi vypne aj sat. To je ok. Ale pri použití diaľkového od sat, pri zapnutí sat zapne i TV, ale na nesprávny vstup( ako píšeš) pri vypnutí sat , vypne i TV to je ok. Keď použijem len diaľkové od sat a prepnem ho na TV , TV zapne a následne zapne i sat to je v pohode. Problém je iba pri zapnutí sat, pretože TV zapne, ale na nesprávny vstup. Už to ani neriešim, lebo podobne sa sprava i TV LG. Mám ešte TV Sony a tam HDMI CEC bezproblémové [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2015 - 22:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
georg11 napsal:
Na jednom zahraničním foru jsem našel toto :

Power on your TV:
Press Menu
Select Setup -> Viera Link Setup

Quote
Viera Link: ON
Power on Link: OFF
Power off Link: OFF
Intelligent auto-standby: ON


Idem to hned skusit. Len tak ako test mojho IQ - Link ma fungovat spravne prave vtedy ked vypnem aby zapinanie a vypinanie TV bolo robene cez LINK? To je trosku mimo od mojho ponimania logiky!
Co si o tom myslis ty?


Po teste to samozrejme nefungovalo.
Rozdiel je ale v tom ze na mojom TV nemam volbu Intelligent auto-standby.
Skusal som aj rozne nastavenia s Hotel Modom aj bez neho.

Podla mna je ale chyba niekde v TV pretoze sa nesprava ani podla vlastneho manualu.
V manuali pisu ze ked je TV zapnuta a dostane signal z nejakeho vstupu (AV1,2 HDMI 1,2,3, PC ) tak sa automaticky prepne na tento vstup. No a mne ked mam TV zapnutu a vstup nastaveny napr. na AV1 tak sa mi po zapnuti setopboxu (pripojeny na HDMI2) nic nestane - TV sa neprepne na tento vstup - musim to spravit rucne cez DO.

Jedine co sa mi deje je to ze ked v Hotel mode nastaviom ako default vstup HDMI2 tak sa mi po zapnuti TV prepne na tento VSTUP (co je ocakavane spravanie).

Podla mna mi CEC nefunguje preto ze TV sa zobudza > 3 sekundy a setopbox posiela CEC maximalne 2 sekundy pricom on sam je zobudeny do 1 sekundy.
Podla mna ak by TV nabehol a setopbox mu posielal signal na prepnutie inputu dlhsie tak by sa prepnut dokazal.

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Naposledy upravil(a) thebeno dne 12.Květen 2015 - 0:17, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2015 - 22:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
z mojho testovania zatial mozem povedat len to ze po zapnuti volby
Kód:
Forward volume key -> Yes

na setopboxe mi prestane uplne fungovat zmena hlasitosti (po stlaceni volume na DO pre setopbox sa hlasitost nemeni a ani nevidim slider pre zmenu hlasitosti)
zjavne je to preto ze setopbox zacne zmenu hlasitosti nastavovat cez CEC na TV a moja TV Panasonic takuto funkcionalitu nepodporuje
chlapci co ten CEC navrhovali to mohli spravit aj trosku inteligentnejsie (napr. aby si zariadenia medzi sebou vymenili podporovanu funkcionalitu)

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2015 - 22:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 173 krát
Poděkováno: 403 krát
Jak jsem psal Panasonic nemám tak nevím. Forward volume key -> Yes jak píšeš on dává na "No"

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP3, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2015 - 0:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
liquere napsal:
Problem je ze nepoznas svoju tv, inak existuje navod a otazka aj softu.Vsetko uz bolo popisane 100x nech sa darí....


ano mas pravdu ze ten kram s nasvom TV moc nepoznam a pravdu povediac som od neho ziadne zazraky typu CEC ani necakal
ale ked take nieco ma tak by to fungovat mohlo a ja by som to mal vediet zvladnut nastavit aj ked nie som TV guru
sak to ma len cca 10 poloziek v menu a nic zlozite (TV je to pre "blbcov" nie ?)

bohuzial asi nieco nie je uplne s kostolnym poriadkom a nerobi to presne to co by to malo robit

pls. ak vies kde je najeky navod ako tu telku nastavit spravne sem s nim
aj ked to bolo uz 100x popisane ja som zatial nic co by mi fungovalo nenasiel
a teraz myslim ze box mam nastaveny spravne a chyba je v TV

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 20:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
zdar
tak som sa s tym HdmiCEC.py trosku hral
dorobil tam nejake debug hlasky a tu mam vysledok


ked vypinam box tak cec posiela do TV prikaz standby (0x36)
Kód:
eHdmiCEC: send message 36
Fri May 15 20:42:05 2015 [HdmiCec] Address: 0 Message: standby
Fri May 15 20:42:05 2015 [HdmiCec] standbyMessages ['standby']

zaujimave na tom je to ze adresa kam to posiela je 0 = 0.0.0.0 (co je asi TV)
TV sa vypne a vsetko je v poriadku

ked ale zapinam setopbox tak cec posle do TV prikaz wakeup (0x04) pocka 3 sekundy a potom posle sourceactive (0x82=130)
pricom aktivna adresa by mala byt adresa setopboxy = 1.0.0.0 = 10 00
Kód:
Fri May 15 20:42:16 2015 [HdmiCec] checkifPowerupWithoutWakingTv False
Fri May 15 20:42:16 2015 [HdmiCec] Address: 0 Message: wakeup
Fri May 15 20:42:16 2015 [HdmiCec] Address: 0 Message: sourceactive
Fri May 15 20:42:16 2015 [HdmiCec] wakeupMessages ['wakeup', 'sourceactive']
eHdmiCEC: send message 04
Fri May 15 20:42:19 2015 [HdmiCec] Instance address=0 cmd=4 data=
eHdmiCEC: send message 82 10 00
Fri May 15 20:42:22 2015 [HdmiCec] Instance address=15 cmd=130 data=►
Fri May 15 20:43:48 2015 [HdmiCec] getPhysicalAddress address=1000

Napriek tomu ze vsetko vypada byt v poriadku, nie je a TV ostane v DVB a neprepne sa na INPUT hdmi1 = setopbox

Nasledne ked kontrolujem aku HDMI adresu ma setopbox tak vidim 1.0.0.0

Co ma metie je ze adresa pre prikaz sourceactive je 15 (asi 1.5.0.0) a nie 0 co by mal byt TV. Moze byt 15 adresa TV a 0 nejaky broadkast?

co moze byt este zle?
poradi niekto?

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 21:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9117
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 128 krát
Nemam panaka, ale co ludia pisali treba nastavit hotelovy mod, vtedy ide po zapnuti na hdmi vstup. Ale kedze mas 10 rocny model, je otazka ci to tiez pomoze. Neviem ci tam mas posledny fw co panasonic vydal k tvojmu tv a ci sa da este zohnat vobec. To su vsetko veci, co treba skusat inak ti nepomozem ..... postup uz niekto pisal na ten hotel mod, ja ho z hlavy neviem, nemam panaka....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 21:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
v dokumentacii som nasiel nieco taketo

Tuner Control <Select Digital Service> 0x93 Directly selects a Digital TV, Radio or Data Broadcast Service [Digital Service Identification] Defines Digital TV system and necessary data to specify a service Change to the selected digital service and stream its output on the HDMI connection. If the tuner device is not capable of selecting this service, respond with a <Feature Abort> •

co by mohlo byt riesenim mojho problemu
tak to tam idem doprogramovat

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 21:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9117
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 128 krát
Skus sa pohrat naozaj mozno na nieco prides. Inak su aj nove telky ktore maju s tym problem, ta kompatibilita nie je 100% -na medzi vsetkymi zariadeniami.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 22:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
liquere napsal:
Nemam panaka, ale co ludia pisali treba nastavit hotelovy mod, vtedy ide po zapnuti na hdmi vstup. Ale kedze mas 10 rocny model, je otazka ci to tiez pomoze. Neviem ci tam mas posledny fw co panasonic vydal k tvojmu tv a ci sa da este zohnat vobec. To su vsetko veci, co treba skusat inak ti nepomozem ..... postup uz niekto pisal na ten hotel mod, ja ho z hlavy neviem, nemam panaka....


1/
o tom postupe cez hotel mod viem
bohuzial nefunguje (u mna)
v podstate TV sa zapne na spravny vstup ale nasledne sa prerne z Digitalu na Analog
a v tom je ten pes zakopany
stavi mi stlacit AV a som prepnuty na spravnom vstupe - nemusim ho stukanim menit

2/
posledny FW asi nemam a ani mat nebudem lebo SK/CZ servis maju FW len pre TV po roku 2010 a moj je z roku 2008
skusal som ho zhanat ale neuspesne

3/
pre tych co chcu skusit hotel mod pre TV Panasonic - zapina sa takto:
na TV z boku stlacit a drzat zapnute V/- a na DO stlacit 3x po seve AV (asi v sekundovych intervaloch)

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 22:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Červen 2013 - 13:07
Příspěvky: 1
Mám presne rovnaké problémy s Panasonicom (r. 2012) ako ty, so všetkými dostupnými images, okrem jedného - VTi.
Nastavenie default vstupu pri zapnutí TV tiež nepomáha. A taktiež žiadne návody, a nič tu nebolo 100x riešené (bolo by fajn, keby komentovali problém iba ľudia, ktorí majú rovnakú TV - Google vie používať každý, no neznamená to, že čo sa v ňom piše, je aj funkčné - to by ste ale zistili, ak by ste mali rovnaký problém).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 23:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
witkoo napsal:
Mám presne rovnaké problémy s Panasonicom (r. 2012) ako ty, so všetkými dostupnými images, okrem jedného - VTi.
Nastavenie default vstupu pri zapnutí TV tiež nepomáha. A taktiež žiadne návody, a nič tu nebolo 100x riešené (bolo by fajn, keby komentovali problém iba ľudia, ktorí majú rovnakú TV - Google vie používať každý, no neznamená to, že čo sa v ňom piše, je aj funkčné - to by ste ale zistili, ak by ste mali rovnaký problém).


Na VTI ti to funguje spravne? Ak ano skusim odtial zobrat ten HdmiCEC.py

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2015 - 5:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 3738
Poděkoval: 173 krát
Poděkováno: 403 krát
witkoo napsal:
A taktiež žiadne návody, a nič tu nebolo 100x riešené (bolo by fajn, keby komentovali problém iba ľudia, ktorí majú rovnakú TV - Google vie používať každý, no neznamená to, že čo sa v ňom piše, je aj funkčné - to by ste ale zistili, ak by ste mali rovnaký problém).

Jen jsme se snažili pomoc. O problemu se začalo diskutovat v sekci XpeedLX3, který má patrně i thebeno. VTI image je určeno pro jiné boxy. Myslím že by bylo i dobré si dát do podpisu co máte za stroje, eventuelně použité image abychom se mohli lépe orientovat a nemuseli se stále vyptávat. Každý dream je jiný, má své specifika a co funguje na jednom např VÚčku nemusí korektně fungovat na jiném typu příjmače.

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP3, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2015 - 9:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9117
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 128 krát
Witkoo dobre zacinas forum, ked vies pouzivat google, preco sa nepytas u tych koho img pouzivas? Alebo podporu panasonic? My nevieme co mas kedze to nepises a nemas ani v podpise. Tento problem sa zacal riesit v sekcii xpeed, takze dufame ze ho mas tiez.. :D

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2015 - 13:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2959
Poděkoval: 679 krát
Poděkováno: 69 krát
4

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Naposledy upravil(a) ivan333ivan dne 23.Listopad 2017 - 18:48, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2015 - 12:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2015 - 18:11
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: xpeed lx3
Poděkoval: 1 krát
ivan333ivan ma asi pravdu
po roznych testoch s mojim starim Panasonicom (z roku 2008) som zistil ze okrem CEC prikazov standby a wakeup
na nic ine nereaguje
dokonca ani na sourceactive nie (treba to nastavit cez Hotel mode aby bol po zapnuti spravny vstup)
takze asi CEC verzia 1.3

v kazdom pripade sa tieto TV zobudzaju v TV mode namiesto AV mode
a je treba ich prepinat do AV modu cez DO od TV


za mna sa s tym musim zmierit az kym nekupim novy TV

ked niekto chce skusat co HdmiCEC dokaze s jeho TV ma moznost pouzit plugin HdmiTest
minimalne moze skusit volbu na zistenie verzie
Mne v tomto plugine funguje len Standby a Wakeup :)

ak niekto pride na nieco nove budem rad ked to tu dopise

_________________
TheBenO :: TV Panasonic Viera :: STB XPEED LX3 (EX ET9000) :: IMG EGAMI 7.1.1 :: RCV ONKYO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HDMI CEC
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2016 - 20:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Leden 2012 - 23:24
Příspěvky: 18
Mam tento isty problem. TV Panasonic a Xpeed LX3. Halucinacia je v tom, ze s Apple TV mi to funguje absolutne dobre. Po starte Apple TV sa telka zobudi na spravnom HDMI vstupe. Zistil som, ze pri zapnuti satelitu sa aj nastavy vstup TV na HDMI kde je pripojeny sat ale hned po sekunde to nejaka vysia moc prepne na DVBT a ide ma porazit. Niekde je bug. Mozno by stacilo keby sa dalo priradit na nejake DO tlacidlo na poslanie HDMI prikazu na zmenu vstupu. Figel je v tom ze ked je telka uz zapnuta, HDMI sa prepne korektne po nastartovani sat. Kaka sa to iba vtedy, ak sa telka zobudi spolu so satelitom.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk