e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Červen 2018 - 11:34

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 908 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 141 42 43 44 45 46 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2015 - 12:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 13.Únor 2011 - 18:48
Příspěvky: 513
satelitni prijimac: GM 9080,GI Voyager II
Poděkováno: 1 krát
Tak nevím pánové ale 9080ky používám už léta, samozřejmě především ruční ladění ale NIT hledání mám odjakživa vypnuté a žádný problém s naladěním čehokoli nevidím a ani jsem nikdy neviděl. :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 11:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Květen 2011 - 21:02
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: Glden Media UNI-BOX9080
to: mmiriboy, vlado.ucho
Trošku jsem si s tím satelitem pohrál, nainstaloval jsem FW 06000700 FW 1.5.44 EMU a při nastavení družic používám USALS. Doufám, že jsem kdysi nastavil motor správně, už si to nepamatuju. Ale je fakt, že to funguje. Možná to bude novým FW, ale když nastavím ten již zmiňovaný SR (Astra 19,2, 11053H/22000) tak je bargraf L84%, K80%, to s tím starým FW byl na nule (jiné SR na tý samý družici měly signál). Ten se teď naladí i bez zapnutého NIT. Jaký je vlastně rozdíl mezi laděním se zapnutým a vypnutým NIT?? Taky mi není jasný u nastavení USALS k čemu vlastně je "Pohyb" a "Pokračování", nebo jak to vlastě hledá pozici. Jen podle nastavení motoru, nebo taky podle síly signálu? Těch 52 družic je předvolených už ve FW? A jak je to se seznamem SR?
Ale dost otázek, vypadám jako úplný začátečník, ale spíš bych řekl, že jsem zaspal dobu. Začínal jsem na laminátový parabole polepený alobalem a "uplácaný" na sádrovým kopytu. Přijímač byl tehdy amatérsky vyrobenej a jen konvertor propašovanej z Německa. Pak následovala výroba polárního závěsu a ovládání. Ale to už je hodně dávno.
Jinak, pro zajímavost, jsem se všim, ze některé programy HD se vysílají jen v rozlišení 720p a ne v 1080i. Nevím kde se to zjistí v našem satelitu, ale tak mi to ukazuje TV se satelitním tunerem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 13:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2604
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
No vidíš,stačí len nakopnúť a už to ide.NIT sa používa na podrobnejšie preskenovanie satelitu,tam nemáš čo pokaziť a ešte ďalšia vec,takéto skenovanie upraví a doplní tie transpordéri ktoré boli medzičasom menené,alebo upravené/FEC, frekvencia,atď./Niektoré prijímače majú možnosť aj tzv:Fastscan,čo je podrobnejšie preskenovanie daného satelitu a trvá to podstatne dlhšie.Čo sa týka nastavenia motora na Usals.Tam nič viac okrem svojej zemepisnej pozície bydliska nič viac nenastavuješ.Dá sa ešte laborovať z nastavením /E/ pozície a to o desatiny nahor,alebo nadol,hlavne v tedy,ak nebola parabola správne nastavená.Skús sám a uvidíš.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 16:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Květen 2011 - 21:02
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: Glden Media UNI-BOX9080
Díky za odpovědi, člověk se stále učí. Ale na co jsou teda vlastně položky v USALS - Pohyb, Pokračování, Nastavení limitu, Jdi na odkaz? Souřadnicové data o družicích jsou někde schovaná v systému a aktualizují se se SW? Ale např. družice "01,0°W Intelsat 10-02, Thor 5, Thor 6" jak píšou na parabola.cz byla dříve na 0,8W a tak je taky uváděna v nastaveni přijímače. Ale já nemůžu najít žádné SR na druhé straně, na východ, "42,0°E Türksat 4A, Türksat 3A, Türksat 2A", ne že bych o turky tak stál, ale když už dělám ty "pokusy". Tuhle družici mi to naladí když zadám pro hledání HELAS_SAT 39E. Mám snad blbě nastavený jih při montáži motoru a paraboly, ale družice na západ od 23,5W až po 0,8W sedí, S/Q je víc než 80/70 ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2015 - 19:12 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 06.Srpen 2008 - 20:27
Příspěvky: 913
Poděkováno: 1 krát
Podle toho co popisuješ to bude asi nastavením paraboly když na východ už nic nechytíš. Usals je super za předpokladu dobře nastavený paraboly. Když jsi to měl za totáče dělaný na koleně tak určitě víš jak na to.

Tady něco málo, ale to určitě vše znáš. :good:
viewtopic.php?f=112&t=49307
http://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2015 - 18:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Květen 2011 - 21:02
Příspěvky: 15
satelitni prijimac: Glden Media UNI-BOX9080
Jo, podle toho navodu z Paraboly jsem to tehdy nastavoval (jak je videt asi ne moc presne). Při nastavovani přes DiSEC1,2 jsem ten Turksat nasel. Ale myslel jsem, ze by byla mozna nejaka korekce v USALSu pomocí "Pohyb" nebo "Pokracovat" - k cemu to tam vlastne je?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2015 - 19:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2604
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
To javal nič pre teba,nechytaj sa ničoho čo funguje,lebo to dodrbeš ešte viac.Parabolu treba kvalitne nastaviť pod Usals,nie pod Dyseqc 1,2.lebo to je o niečom inom.Zisti si presné súradnice bydliska,tie zadaj do STB a potom môžeš podľa východzieho satelitu/nultý bod/nastavovať všetko,daj pozor hlavne na okrajové pozície satelitov o ktoré máš záujem.Skew nenastavuj,ten si Usals upravuje automaticky s natáčaním antény.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2015 - 20:24 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 06.Srpen 2008 - 20:27
Příspěvky: 913
Poděkováno: 1 krát
To javal
Tak jak píše vlado je potřeba dobře nastavit nulový bod. Předpoklad je kolmý držák nebo sloup na který nanontuješ motor. to na co jsi se ptal je pohyb motoru na jednu či druhou stranu, ale jelikož ten krok (posun motoru) je dost velký je lepší ten nulový bod doladit ručně. potom zadání své polohy do E a N řádků třeba podle http://www.dishpointer.com/ Při nulovém nastavení je potřeba motor vynulovat a potom jestli je potřeba tak nastavit limity natáčení. Jinak je to vše pro pohodlné točení po orbitě. :good:
Jěště je tam jedna položka jdi na ref pokud toto odklikneš tak se ti motor nastaví do pozice nulového nastavení.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 11:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: GM 9080
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
pepan666 napsal:
Ahoj chlapci,
Tak mě odešel GM 9080 :cry: kterým jsem sdílel kartu na GM 9060 přes RS 232.
Potřebuji poradit zda se dá něčím nahradit na sdílení nebo zda nevíte o někom kdo prodává 9080 nebo 9060.
Díky Pepa

Tak opravdu nejde opravit. :( V už bohužel vůbec nekomunikuje. Podle opraváře odešla flasch paměť. Prosím o radu s čím by GM 9060 komunikoval abych nemusel kupovat dva nové recivery. Děkuji všem za rady.
Pepa

_________________
Astra 23,5" 19,2" GM 9080+GM 9060 Gisclub 1.5.69 EMU Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 12:04 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 11.Duben 2008 - 18:25
Příspěvky: 262
satelitni prijimac: GM 9060, GI Voyager II, Amiko
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
http://www.tipa.eu/cz/satelitni-prijima ... /d-139594/

Zde jsem nedávno koupil GM 9060

Nebo hledej zde v inzerci, také je dobré použít Google, třeba někde v bazaru najdeš i levnější nabídku

_________________
GM 9060, 1,69 EMU, splitter WTR 1, GI Voiager II, Amiko 8150, motor, SkyLink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 14:11 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 13.Únor 2011 - 18:48
Příspěvky: 513
satelitni prijimac: GM 9080,GI Voyager II
Poděkováno: 1 krát
Ano, přímo v Tipě mi jednu nefunkční 9060 taky opravili poněvadž též vůbec nekomunikovala a už jsem ji chtěl zahodit, určitě se to vyplatí ji tam poslat poněvadž na tuto značku jsou tam opravdu zařízení.
Jinak se tahle řada čas od času objevuje i na Aukru, je nutno sledovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 16:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: GM 9080
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
BIDLO napsal:
Ano, přímo v Tipě mi jednu nefunkční 9060 taky opravili poněvadž též vůbec nekomunikovala a už jsem ji chtěl zahodit, určitě se to vyplatí ji tam poslat poněvadž na tuto značku jsou tam opravdu zařízení.
Jinak se tahle řada čas od času objevuje i na Aukru, je nutno sledovat.

Otázka je jestli se to vyplatí posílat do Tipy. Poštovné tam a na zpět + oprava.
Musím říci že po 3 letech užívání jsem zjistil že GM jsou dost poruchové 9060 oprava zdroje a teď 9080 podle opraváře flash paměť. Jinak dík na int. jsem sehnal bazarové 9060 i když bych raději 9080 combo.

_________________
Astra 23,5" 19,2" GM 9080+GM 9060 Gisclub 1.5.69 EMU Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2015 - 22:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3620
Poděkoval: 68 krát
Poděkováno: 304 krát
pro pepan666

už jsem to psal někde jinde jinému kolegovi , GM si rozumí s každým AMIKO SD i HD
nebo OPTIKUM (ORTON)řady 403, 703, 905 i s SD
a některými BIG SAT


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2015 - 8:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3620
Poděkoval: 68 krát
Poděkováno: 304 krát
hlavně jsem zapoměl to hlavní

taky ARGUS VIP, MINI či pikollo patří mezi ty co si rozumí s GM 9060/80 (RS232)

:smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 03.Únor 2015 - 15:23 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 13.Únor 2011 - 18:48
Příspěvky: 513
satelitni prijimac: GM 9080,GI Voyager II
Poděkováno: 1 krát
pepan666:těžko říct, to si musí každý přehodnotit sám. Mě stálo poštovné tam 120 Kč a zpátky opravený přijímač cca 1250 Kč poněvadž to byla mrtvola a bylo nutno vyměnit základní desku.
Jinak je fakt že 9080 jsem na tom Aukru ještě neviděl, vždy jen 9060. Třeba nyní jsou tam dvě z toho jedna též od Tipy úplně nová: http://aukro.cz/satelitni-prijimac-gold ... 60781.html
Zkoušel jsi napsat na ten e-mail co jsem ti posílal?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2015 - 7:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: GM 9080
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Pánové, děkuji Vám všem za rady. Nakonec jsem koupil na inzerát GM 9060 za 1400,- kousek od mého bydliště. Asi to bylo nejlepší a nejlevnější řešení. Ještě jednou díky moc za rady :!:

_________________
Astra 23,5" 19,2" GM 9080+GM 9060 Gisclub 1.5.69 EMU Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2015 - 7:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: GM 9080
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
BIDLO napsal:
pepan666:těžko říct, to si musí každý přehodnotit sám. Mě stálo poštovné tam 120 Kč a zpátky opravený přijímač cca 1250 Kč poněvadž to byla mrtvola a bylo nutno vyměnit základní desku.
Jinak je fakt že 9080 jsem na tom Aukru ještě neviděl, vždy jen 9060. Třeba nyní jsou tam dvě z toho jedna též od Tipy úplně nová: http://aukro.cz/satelitni-prijimac-gold ... 60781.html
Zkoušel jsi napsat na ten e-mail co jsem ti posílal?

Koukal jsem a zvažoval, ale 2150,- za GM9080 bazarový mě příjde dost. Za to se dal pořídit nový. A na tvém odkazu na Aukro se jedná o class verzi a to je taky dost drahý.
BIDLO jinak díky moc že jsi mě věnoval svůj čas. :thankyou:

_________________
Astra 23,5" 19,2" GM 9080+GM 9060 Gisclub 1.5.69 EMU Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 13:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 13.Únor 2011 - 18:48
Příspěvky: 513
satelitni prijimac: GM 9080,GI Voyager II
Poděkováno: 1 krát
pepan666: vůbec nemáš zač, jestli si pamatuješ tak ty jsi mi přece kdysi taky pomohl s tou RS 232.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 19:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Říjen 2010 - 1:12
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: GM 9080
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
BIDLO napsal:
pepan666: vůbec nemáš zač, jestli si pamatuješ tak ty jsi mi přece kdysi taky pomohl s tou RS 232.

Ale pamatuju. Ještě se ti to sdílení seká? Mě se to v ke konci GM9080/9060 hodně sekalo. Teď když mám oba GM 9060 SW 1.4.99 EMU tak to zatím vypadá hodně dobře. Zatím bez záseku. Přepínání na serveru OK na klientu trochu pomalejší ale v normě. Nevím jak je to možný, ale je to tak. Tobě to taky dost blbne, ale to by jsme měli rozebírat v jiném tématu.

_________________
Astra 23,5" 19,2" GM 9080+GM 9060 Gisclub 1.5.69 EMU Skylink ICE


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: GOLDEN MEDIA UNI-BOX 9080 COMBO
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2015 - 19:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 13.Únor 2011 - 18:48
Příspěvky: 513
satelitni prijimac: GM 9080,GI Voyager II
Poděkováno: 1 krát
V pohodě, je to přece vlákno o 9080, já ohledně té RS 232 neměl ani tak problémy se sekáním jako spíše s občasnými výpadky zvuku na klientovi. Nyní zkouším ten LAN a je to jako na houpačce, některý den to jede perfektně, některý se to zase seká, prostě asi jak se to vyspí. :D Kolega wolf mi poradil zařadit "na trasu" mezi přijímače switch tak uvidím, začínám na tom pomalu pracovat, musím díky špatnému přístupu celou tu kabeláž rozdělat a pak to po úpravě zase naházet zpátky. Pokud budeš chtít, napíšu ti pak po testech výsledek.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 908 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 141 42 43 44 45 46 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk