e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 29.Březen 2020 - 1:10

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 14:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Zdravím vás, mám taký menší problém . Používam satelitný prijímač Golden Interstar Xpeed LX3. Bývam u rodičov ale čoskoro sa sťahujem. V prijímači, v nastavení tunera som mal nastavené Tuner A,B,C,D ako Single 23,5E priložím fotografiu. Fungovalo to tak že z paraboly som mal natiahnuté 4 koaxialne káble priamo do prijímača a používal som len 23,5 Skylink.

Teraz sa sťahujem a funguje to tu troška ináč. Je to bytovka domovník mi to ukazoval a na streche sú 2 alebo 3 paraboly. Z nich ide množstvo káblov na povalu kde je ozaj veľký rozbočovač a plno káblov do toho rozbočovača. Z neho tak isto už idú káble priamo do bytov . Vždy keď sa to snažím nastaviť signál a kvalita a sila 0. Myslel som že sú káble poškodené. Tak som z domu zobral AB Cryptobox. Napojil som to okamžite našlo satelit Skylink ,23.5e ako aj Digi a UPC 0.8W priložím foto .
Na tom cryptoboxe pekne ukazovalo signál a všetko ako malo podľa satelitu ktorý som si v nastavení zvolil a okamžite našlo programy.
Teraz bojujem už druhý deň ako naladiť môj prijímač keďže vždy nájde 0 programov a kvalita a sila signálu je vždy len 0.
Predpokladám že robím chybu v nastavení tunera . Či zvolim Astru alebo Thor je to vždy to isté nejde. Tie pokročilé možnosti sú skutočne hard skúšam meniť navoliť hocičo ale nedarí sa mi to. Ďakujem za ochotu a pomoc. Ospravedlňujem sa za foto keďže ešte nebývam nemám TV a na rýchlo som si zobral iba monitor kde je troška zlá kvalita .


Přílohy:
Popis souboru: Takto som mal nastavené doma jednoducho 4 tunery na 23.5e tu by som chcel jeden tuner 23.5 a druhý na 0.8W vždy je signál 0
IMG_20200201_135045.jpg
IMG_20200201_135045.jpg [ 33.74 KiB | Zobrazeno 340 x ]
Popis souboru: Signál finder stále na 0.. pokiaľ skúšam meniť transpondér nevšimol som si aby sa niečo menilo stále 0
IMG_20200201_134555.jpg
IMG_20200201_134555.jpg [ 31.45 KiB | Zobrazeno 340 x ]
Popis souboru: Nastavenie tunera
IMG_20200201_134521.jpg
IMG_20200201_134521.jpg [ 29.37 KiB | Zobrazeno 340 x ]
Popis souboru: Thow 0.8 bez problémov na cryptoboxe
IMG_20200201_131458.jpg
IMG_20200201_131458.jpg [ 30.12 KiB | Zobrazeno 340 x ]
Popis souboru: Skylink na Cryptoboxe bleskovo naladil programy
IMG_20200201_131342.jpg
IMG_20200201_131342.jpg [ 29.62 KiB | Zobrazeno 340 x ]
Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 14:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2760
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 162 krát
Port A - 1W
Port B - 23E
Příloha:
1_0_1F_DC_B2_39E_186AF68_0_0_0_20200201212931.png
1_0_1F_DC_B2_39E_186AF68_0_0_0_20200201212931.png [ 33.53 KiB | Zobrazeno 239 x ]

alebo pouzit

Auto DiSEqC

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 15:08 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 11.Duben 2008 - 18:25
Příspěvky: 266
satelitni prijimac: GM 9060, GI Voyager II, Amiko
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Podle popisu je v domě parabola a několik QATRO konvertorů zapojených do multiswitsch, dále hvězdicový rozvod do bytů. Před laděním je nutno na přijímači nastavit správně pozici DiseqC, pohrát si s tím až naskočí signál. Ve výsledku potom bude mít každá družice svůj DiseqC nastavený na svoje jiné písmeno.

_________________
GM 9060, 1,69 EMU, splitter WTR 1, GI Voiager II, Amiko 8150, motor, SkyLink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 15:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Nastavil som to podľa obrázka nižšie. Začalo vyhľadať 13, 19.2, prišlo na 23.5 napísalo failed a všetky čo hľadalo failed. Keď dokončilo ukazuje port A nothing connected port B tak isto :(

grupen napsal:
Před laděním je nutno na přijímači nastavit správně pozici DiseqC, pohrát si s tím až naskočí signál. Ve výsledku potom bude mít každá družice svůj DiseqC nastavený na svoje jiné písmeno.


Vedel by si mi povedať kde by som to mal hľadať ? V signál finder meniť tie parametre alebo v nastavení tunera? Tuner potom môžem dať A na 23.5 a tuner B na 0.8W a skúšať v signál finder ? Vdaka


Přílohy:
IMG_20200201_151219.jpg
IMG_20200201_151219.jpg [ 31.85 KiB | Zobrazeno 318 x ]


Naposledy upravil(a) pato3691 dne 01.Únor 2020 - 15:25, celkem upraveno 1 x.
Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 15:25 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 11.Duben 2008 - 18:25
Příspěvky: 266
satelitni prijimac: GM 9060, GI Voyager II, Amiko
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Hláška píše - nic připojeno. Tak zkoušet měnit nastavení, nic jiného se poradit nedá. S některými přijímači bývá problém.

_________________
GM 9060, 1,69 EMU, splitter WTR 1, GI Voiager II, Amiko 8150, motor, SkyLink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 16:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Prestávam tomu úplne rozumieť. V prvom príspevku na Cryptoboxe som ukazoval signál a skúsil som prepísať všetko do môjho prijímača. Ako by zázrakom všetko nabehlo a našlo asi 12 programov.
Nastavil som to ako je vyššie teda kmitocet 11973, symbolická rýchlosť 29900 polarizácia vodorovná fec som nechal na auto. Nabehli nejaké programy aj signál keď som ale dal preddefinivany Transporder s tými istými parametrami vôbec nič nenašlo . Fakt netuším čo s tým a ďalšia vec že som pozrel na Skylink stránku a pozrel parametre ladenia napríklad som skúšal 11876, Horizontálne, sym.rychlost 29900 fec 3/4 kde by mali byť programy ako Dajto nova joj. Ukazovatele signálu sú znova na 0 :/ skúsil som dať aj openAtv presne to isté . Teraz mám znova egami.


Přílohy:
IMG_20200201_163221.jpg
IMG_20200201_163221.jpg [ 33.42 KiB | Zobrazeno 298 x ]
IMG_20200201_163153.jpg
IMG_20200201_163153.jpg [ 34.49 KiB | Zobrazeno 298 x ]
Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 18:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2003
Poděkoval: 119 krát
Poděkováno: 311 krát
Jen tipuji, ale podle obrázku, kde máš ladění zadané ručně, tak si na TP Hotbird 13E, tam je TP 11977H, SR 29900, FEC 5/6.
Pozor na to, že můžeš naladit při chybně nastaveném DiSEqC přepnutí úplně jinou družici než očekáváš. Protože se ladí podle nastavení pro TP. Pokud je tam shoda v seznamu družice, kterou očekáváš. Proto je vhodné použít pro ladění "referenční" TP, které se na jiných družicích nevyskytují. To dává záruku, že když naladíš, jsi zároveň na správné družici.
Samozřejmě pokud naladíš programy z toho TP, dokážeš podle nich zcela jednoznačně určit, ze které družice je příjem.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 18:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Pfu to neviem som sa v tom troška stratil. Inác keď som nastavil tuner A na 0.8W hneď našlo programy plno dokonca bez problémov funguje UPC všetky stanice a keď zvolim preddefinivany transporder a menom ho takmer na každom mám silu a kvalitu signálu skoro Max. Tuner mám nastavený ako jeden Thor 5/6 . Okamžite všetko šlo ale 23.5 absolútne. Pričom zapojíme do cryptoboxu okamžite nájde behom 5 sekúnd naladené programy . Ale je pravda že keď mi na 23.5e nabehne signál 11973, 29900 a 2/3 nájde mi programy ktoré podľa Skylink stránky niesu na týchto parametroch. Neviem sa absolútne pohnúť


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 18:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2003
Poděkoval: 119 krát
Poděkováno: 311 krát
XPeed nemám, takže konkrétní detail neznám. Nicméně principy ladění satelitů jsou obecně stejné.
Pro každý tuner můžeš nastavit jaké družice (satelitní pozice) může naladit. To závisí přímo na hardwarové konfiguraci celého systému. Do tuneru přichází koaxiální kabel. Ten je směrem k parabole nějakým způsobem zapojen. Ve tvém případě jde zjevně přes multiswitch. Ten je z tuneru řízen DiSEqC povely. Multiswitch tímto povelem "propojí" koax vedoucí do tuneru s příslušným LNB. Proto je do multiswitche zavedeno hodně kabelů, protože do toho tvého může být zaveden příjem z více družic. A v tom vidím, že tápeš.
Takže se snaž u jednoho tuneru změnou DiSEqC v rozsahu A, B, C, D identifikovat, jaká družice je k jakému písmenu nastavení na multiswitchi připojena. Pokud máš DiSEqC vypnutý (nastavení pro jednu družici), měl by ti multiswitch poslat signál z pozice A. To vypadá, že na této pozici máš 0.8W (Thor). Takže musíš zjistit, co máš na DiSEqC pozici B atd... Pokud to nevíš od správce domu, bude to trochu piplačka, ale dá se. Dej do vyhledávání pozici B, najdi TP, který má signál, nalaď a mrkni jaké kanály tam jsou. Podle netu si to dohledáš například na lyngsat.com. Tím postupně zjistíš, kde co je. Dá se předpokládat, že to budou pouze pozice u nás zajímavé. To znamená 19.2E, 23.5E, apod., kde vysílá některý z našich operátorů.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Naposledy upravil(a) VTronik dne 01.Únor 2020 - 19:00, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 18:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 4087
Poděkoval: 224 krát
Poděkováno: 445 krát
Zkus to jak ti radí VTronik. Tady máš referenční kmitočty. https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP4, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )
Zgemma H7.S image openATV


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 19:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
No takže v nastavení tunera som zvolil DiSEqc A/B/C/D port A funguje iba 0.8W. Ak dám tento satelit na iný port napríklad B C alebo D signál vôbec nenájde všetko je na 0. Tak som skúšal postupne dávať port B,C,D na 23.5 takže som dal na port B ten satelit ale signál nebol . Potom som nastavil port B ako nothing connected a dal som to na port C a D ale signál na 23.5e nenájde už nech to dám kdekoľvek . Čo sa týka domovnika jemu som volal keďže sa tu trápim už druhý deň a myslel som že sú poškodené káble keďže sa prerabala bytovka on si však už nepamätá kto to zriadoval. Takto si to myslel zistiť to DiSEqc? Ale mal si pravdu že A je 0.8W na žiadnom inom porte signál nechytí

//Edita
Tak už mi to asi ide. 23.5E je na DiSEqc port D. Keďže som dal manuálny Transporder a zadal parametre so stránky Skylink našlo mi presne tie programy ktoré sú uvedené na stránke Skylink. Už musím ísť domov no vyzerá že je to na dobrej ceste .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 19:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2003
Poděkoval: 119 krát
Poděkováno: 311 krát
Tak fajn, už jsi na dobré cestě :-). Ještě dohledat, co je na portech B a C. Jako další bych očekával například 16E, kde vysílá Antiksat.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 19:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Super ďakujem ti veľmi pekne za vysvetlenie ako to funguje ponáhľam sa domov teda tam kde ešte oficiálne bývam no skúsil som zadať asi 3 parametre na Skylink programy signál aj sila na 99% a našlo programy ktoré tam majú byť myslím že už keď prídem nabudúce nastavím to raz dva. Ešte raz vďaka

//Edita
Je mozne že DiSEqc port B a C niesu obsadené žiadnym satelitom? Teda ak port A je 0.8 a port D 23.5E ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 20:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2760
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 162 krát
kolko LNB je na streche tolko je portov

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 20:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
Bol som sa pozrieť a na streche sú len 2 paraboly. Takže budú asi len tieto že? Teoreticky by na jednej parabole mohla byť 23.5 a 19.2 ale tu 19,2 mi nenašiel ani Cryptobox. Ostatné neviem či by mohlo byť na jednej parabole UPC a niečo iné napríklad či ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2020 - 21:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2760
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 162 krát
pato3691 napsal:
Teoreticky by na jednej parabole mohla byť 23.5 a 19.2

to by z LNB muselo ist 8 kablov
skoda ze si neodfotil ten "rozbocovac s tymi vela kablami" :D
Příloha:
ms_9-8_eip_9.png
ms_9-8_eip_9.png [ 69.92 KiB | Zobrazeno 239 x ]

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2020 - 5:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2016 - 2:29
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: GI Xpeed LX3
Poděkováno: 5 krát
No ak ťa to zaujíma a ja sa dozviem niečo nové môžem popýtať kľúče a ísť to odfotiť. :) Keby som poznal túto problematiku mohol som si ušetriť dlhé hodiny času :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2020 - 9:12 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 595
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Chod k nejakemu susedovi, ktoremu to korektne chodí a odpíš si nastavenie DiseqC - podľa toho to nastav doma. Ak Ti to nepojde, zober prijimač k susedovi, ktorému to šlape a odskúšaj svoj prijímač u neho.

_________________
GI Xpeed LX3,Ariva102,T 90.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk