e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Září 2019 - 11:03

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Dôrazne upozorňujem, že táto téma nieje primárne určená na riešenie osobných sympatii,alebo nesympatií. Pre podobné problémy existujú na internete zoznamky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 19:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3354
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 139 krát
Pred pár dňami som namontoval 3 nové HIKVISION DS-2CD2021G1-IDW1 2Mpix (á 58,- €) a som veľmi milo prekvapený.
Veľmi široký záber - obj.2,8mm (114°), H.264(+),H.265(+), atď. , Google nájde. :)
O pár euri drahšia je DS-2CD2041G1-IDW1 4Mpix, ale to som už nechcel - má menší záber - obj.2,8mm (100°), a ja to mám cez wifi pripojené tak som 4Mpix už nechcel. Mám v nich aj 128Gb sd karty.
Dajú sa pozerať aj ako IPTV v Enigma2, mám ich normálne v zozname programov, hneď za TA3 :D
Priložené snímky som robil na DM920 ako normálny screenshot - grab. Keď nezabudnem môžem večer doplniť IR snímok.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 20:21 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 874
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 13 krát
emkac napsal:
... mam len UTP kable vytiahnute, ...

utp vacsinou staci, ale do problematickejsich miest (okolo silovych rozvodov a inych ruseni), radsej ftp s tienenou koncovkou na strane routra (5 voltova logika vie lahko zblbnut)...
tych 20% nespolahlivosti je podla mna hoooodne nadsadene - proste treba nasadit overene zelezo a pojde to slusne... no ale strasiaci su povinni, aby si nekradol chlebicek certifikovanym zivitelom rodin :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 22:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3354
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 139 krát
IR


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červen 2019 - 10:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 91
mám takýto dotaz:
vedel by mi niekto vysvetliť toto : ?

to je prvá otázka

prečo mi HIKVISION model: HWN-4108MH-8P nepripojí funkčnú kameru zo setu Techage IPC-BT508V-20SC ide o kameru Techage IPC-BT508V-20SC
link na kameru
http://www.techage.com/productscon.php?goods_id=822
kamera je detekovaná že ju našlo ale nepripojí sa skúšal som zmeniť aj protokol manuálne na ONVIF a nepomohlo to !!!!



a teraz druhá otázka:

ja mám na svojej LAN sieti ďalšie iné IP kamery majú funkciu ONVIF dám scan na HIKVISION ten mi ich aj nájde ale keď ich chcem pridať napíše mi že mám plný počet kamier a nedá sa mi ju pridať hoc v NVR nemusí byť pridaná žiadna kamera ani len zapojená.
A neviem vymazať kameru aby som uvoľnil miesto

aby sme sa chápali moje kamery sú na sieti a nie strčené v HIKVISION


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červen 2019 - 2:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
joe6pack...tych 20% nespolahlivosti je podla mna hoooodne nadsadene...

ani nie ak to bolo myslené na lacné shity
*************************************
inak všetky bežné kamery a nvr sú z číny,ovšem záleží pre akú značku sa kupujúci rozhodne.

Hikvision je 2.-ka na čínskom trhu čo do obľúbenosti a samozrejme,že je rozdiel aj medzi LITE a PRO.

Niekedy je nutné u NVR vyhodiť pôvodný FAN a dať násobne výkonnejší.

Napr.bežne do NVR montujú 40 mm ventilátor čo pri obsadení 2x HDD je nedostačujúce a hlučné.

Ja to riešim tak,že vykružím do NVR 100 mm otvor,nasadím tichý 120 mm FAN NOCTUA
vhodné je nasadiť aj prachový filter


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Naposledy upravil(a) ivan333ivan dne 18.Červen 2019 - 3:00, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červen 2019 - 2:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
jano101

prever si či ONVIF skutočne podporuje typ tvojej kamery

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červen 2019 - 18:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2432
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
zajímavé téma,
zrovna se chystám k sobě na barák namontovat kamery stačí 2ks existuje nějaký seriozní set, mimo tohoto
https://www.kenex.cz/kamerove-sety/kame ... 6wEALw_wcB
kde by byla cena o něco nižší?

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červen 2019 - 18:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3191
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 104 krát
Urcite.
Da se i za pul kdyz vis kde nakupovat.
Ale teda davam Dahua,Hikvision me nesedi software.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červen 2019 - 1:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
w.o.l.f.

nemám rád sety.,bud sú predražené alebo nevhodne vyskladané
****************************************
marecek29

DAHUA alebo Hikvision-Hiwatch ?

hm,to je otázné
používam obe a každé má mínusy aj plusy

Hikvision napr. bezproblémovo funguje okamžite po zapnutí ak sa použije mod plug and play a tiež Hik connet čo je obrovskou
výhodou pre menej skúsených

Dahua zas má veľmi kvalitné IP kamery v rozlíšeniach 4K a vyššie za slušné ceny a rovnako obrovský výber v analogových zostavách

osobne sa priklánam k filozofii postupného doplnania kamier a harddiskov v závislosti na financiách než nakúpiť okamžite a za čo najmenej penazí

výhodou je mať kamaráta či známeho,ktorý má oveľa nižšie ceny ako registrovaný partner a teda nakupuje výhodnejšie

napokon kamerový systém sa väčšinou realizuje navždy a limitujúcim časovým faktorom býva obyčajne životnosť harddisku
******************************************************
w.o.l.f.

inak ak zvolíš koncepciu DAHUA-analog,neurobíš chybu=lacné,kvalitné,spoľahlivé a jednoduché

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červen 2019 - 20:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 88
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 4 krát
Ja by som isiel urcite do Steinerovej verzie. Podla mna je to najrozumnejsie riesenie k dnestnemu dnu. Sam sa chystam menit svoje cinske. Momentalne ich mam rozbehnute cez rtsp protokol na Hikvision NVRku co je uspech. Nasledne budem postupne menit jednotlive kameri lebo tie co mam mi strasne sekaju. Momentalne mam 4Mpx modeli cca 50€ kus. Obraz ok ale akonahle sa zvisi bitrate "prejde auto a podobne" tak obraz sekne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červen 2019 - 9:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 588
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Steiner napsal:
Pred pár dňami som namontoval 3 nové HIKVISION DS-2CD2021G1-IDW1 2Mpix (á 58,- €) a som veľmi milo prekvapený.
Dajú sa pozerať aj ako IPTV v Enigma2, mám ich normálne v zozname programov, hneď za TA3.

V akom formáte si vpísal tvoje kamery do zoznamu programov ?
Niekde robím chybu, vkladám cez Dreamboxedit, ale nefunguje.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červen 2019 - 10:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3354
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 139 krát
takto, mám to nasúkané v User Bouquets pod Kamery / IPTV / Streams, ale niektoré som cez Copy/Paste prehodil odtiaľ aj priamo pod Skylink za TA3.
Ešte niečo, v kamere H.264+ , H.265 mi nešiel v Enigme, neriešil som zatiaľ, a pridaný užívateľ meno/heslo s právami iba "vzdialené zobrazenie".
Funguje to aj v DM920 OE2.5 aj v starých DM800HDSe OE2.0, Newnigma2.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červen 2019 - 12:27 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 588
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Vdaka, vložil som to GI LX3 (Openatv) a funguje super.
Ešte raz vďaka.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červen 2019 - 7:37 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Leden 2013 - 18:10
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 4 krát
Steiner napsal:
takto, mám to nasúkané v User Bouquets pod Kamery / IPTV / Streams, ale niektoré som cez Copy/Paste prehodil odtiaľ aj priamo pod Skylink za TA3.
Ešte niečo, v kamere H.264+ , H.265 mi nešiel v Enigme, neriešil som zatiaľ, a pridaný užívateľ meno/heslo s právami iba "vzdialené zobrazenie".
Funguje to aj v DM920 OE2.5 aj v starých DM800HDSe OE2.0, Newnigma2.

AHOJ V programe dreamboxEDIT_x64 sa neda nastavit vecisie pismena ? slabse oci

_________________
Enigmu2 openatv 5.1 HDBox 9105Plus


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červen 2019 - 8:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3354
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 139 krát
Tools - Options - GUI - Font size
Nástroje - Možnosti - Barevné schéma - Font size

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červen 2019 - 11:06 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Leden 2013 - 18:10
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 4 krát
diky parada nemusim lupu pouzivat

_________________
Enigmu2 openatv 5.1 HDBox 9105Plus


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Červen 2019 - 18:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
F14K...Obraz ok ale akonahle sa zvisi bitrate "prejde auto a podobne" tak obraz sekne...

hm,

neudávaš typ kamery
je možné,že kamera oproti deklarovanému výkonu dosahuje nižšie hodnoty

prípadne HDD nestíha
**************************
v prílohe je foto =kamera 5 K,záznam nastavený "na full" teda bez kompresie

Harddisk tzv.Fialový pre účel surveillance

a druhý obrázok je 10 minutová časová os záznamu vyššie uvedenej zostavy,kde čierne "čiarky" znamenajú
obraz bez pohybu a červené "čiarky" znamenajú dlžku času pohybu predmetu

obraz ani záznam nesekne ani raz čiže je naprosto plynulý
*******************************
inak dík za skvelé zhodnotenie poznatkov po 2 rokoch
iba dodám,že začínajúci montážnik kamier by mal poznať aj problematiku lacných kamerových zostáv aby
dokázal posúdiť či je chyba v kvalite /vlastnosť výrobku/ alebo technická závada atd.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2019 - 20:51 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 588
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Steiner, dnes mi došla kamera HIKVISION DS-2CD2021G1-IDW1, chcel som ju nakonfigurovať cez webový prehliadač, akurát to odo mňa chce meno a heslo. Meno admin, ale aké je default heslo do kamery ?
EDIT:
Ak by niekto mal podobný problém:
admin
admin+aktivačný kod z nálepky na kamere

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2019 - 2:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3059
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 74 krát
tak alebo tak

napr. NVR-ko má možnosť pripojiť kameru/y/ automaticky s tým,že kamera/y/ má heslo totožné s NVR heslom
*************************************
Často kladené otázky
Mají produkty řady Hikvision / HiWatch výchozí hesla?

S výjimkou WIFI produktů výchozí heslo neexistuje, nové zařízení musí být aktivováno a heslo nastaveno pomocí 1) SADP; 2) webového rozhraní; 3) NVR. U modelů s WIFI je výchozí ID (uživatelské jméno) admin, heslo se skládá z "admin" a "ověřovacího kódu" (tedy heslo = "adminVERIFYCODE", ověřovací kód naleznete na kameře. Po aktivaci si nezapomeňte heslo změnit.
Jak zjistím IP adresu produktu a vstoupím na jeho webovou stránku?

Pomocí vyhledávacího software SADP vyhledáte všechna online HiWatch zařízení bez nutnosti instalace programu. Vyhledává online zařízení ve vaší podsíti a zobrazuje síťové informace o zařízeních, například IP adresu. Prostřednictvím tohoto softwaru také můžete upravit základní síťové nastavení. Pokud chcete navštívit webovou stránku zařízení, stačí jednoduše dvakrát kliknout na IP adresu, která se zobrazí v nástroji SADP.
Je možné zobrazit zařízení přes prohlížeč v chytrém telefonu?

Pomocí vyhledávacího software SADP vyhledáte všechna online HiWatch zařízení bez nutnosti instalace programu. Vyhledává online zařízení ve vaší podsíti a zobrazuje síťové informace o zařízeních, například IP adresu. Prostřednictvím tohoto softwaru také můžete upravit základní síťové nastavení. Pokud chcete navštívit webovou stránku zařízení, stačí jednoduše dvakrát kliknout na IP adresu, která se zobrazí v nástroji SADP.
Jak zjistím IP adresu produktu a vstoupím na jeho webovou stránku?

Ne, toto není možné. Prohlížeč IE je podporován pro PC. Pokud chcete zobrazit zařízení na telefonu, použijte aplikaci Hik-Connect.
*********************************************
Upozornenie: kamera DS-2CD2021G1-IDW je už aktivovaná. Predvolené login je nasledovné - Užívateľské meno: "admin" Heslo: "admin" a "verification code" (nájdete na štítku kamery) Následne si heslo zmeňte!

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2019 - 12:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 588
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Ivan, presne toto som potreboval vedieť včera. V papierovom návode informácia o tomto nebola.
Celé ma to trošku zaskočilo, lebo minulý týždeň som si inštaloval HiWatch HWI-D140H-M a tam na začaitku bola nutná aktivácia so zadaním svojho hesla. Na Hikvision DS-2CD2021G1-IDW1 to je tak ako píšeš.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: peter54 a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk